Kezdőlap (Mikrohullámú sütő)

 Otthon 

  » »
 
   

Mikrohullámú sütő

Otthon  Mészkő  Minimál design

A mikrohullámú sütő tisztítása senkinek sem a legkedvesebb elfoglaltsága, a belső egyenetlen felület, sarkok, szegletek teszik nehézkessé a munkát.


A mikrohullámú sütőt a második világháború idején fejlesztették ki, egy teljesen véletlen felfedezést követően.

Mikrohullámú sütő
A mikrohullámú sütők működése során a hő közvetlenül az ételben keletkezik. A folyamat során az elektromos energia egy adó, a Magnetron segítségével alakul át 2450 MHz frekvenciájú hullámokká, amit egy zárt térbe vezetnek.

Mikrohullámú sütő: áldás vagy átok?
A mikrohullámú sütő az emberiség egyik nagy találmánya - kár, hogy ilyen sokan gyanakodnak rá.
A cikk folytatása » ...

Mikrohullámú sütő vagy villanytűzhely?
A céltól függ! Az ételek felmelegítésére, illetve 400 gramm alatti, kis mennyiségek párolására a mikrohullámú készülék a legtakarékosabb megoldás, a tűzhelynél lényegesen kedvezőbb energiafelhasználással.

Mikrohullámú sütő
Mikrohullámú sütő vagy villanytűzhely? A céltól függ!
Ha tejet melegítünk 10 °C-ról 60 °C-ra…
Mikrohullámú sütő 750 W ...

- Mikrohullámú sütő
- Szeretnél gyorsan megszabadulni a kifröccsent, a mikró oldalára tapadt ételmaradványoktól? Akkor tegyél egy tálba citromos vizet, és melegítsd kb. 10 percig, utána egy ronggyal alaposan dörzsöld át a mikró belső oldalait.

Mikrohullámú sütő szagtalanításához
Ehhez a citromot szeljük fel nagyon vékony szeletekre, majd tegyük egy mikroálló tálba. Öntsünk rá forró vizet, majd tegyük a mikrohullámú sütőbe és 1 percig főzzük a legmagasabb teljesítményen.

Mikrohullámú sütő, olajsütő, és egyéb konyhai készülékek
Az eddig felsoroltakon kívül még számos konyhai készülék is tartozéka lehet a konyhánknak.

Mikrohullámú sütőbe csak erre alkalmas edényeket: üveg és porcelán eszközöket, mikrohullámú sütéshez
tervezett műanyag edényeket tegyünk.
Sütés: ...

A mikrohullámú sütők drasztikusan csökkentik az ételek tápanyagtartalmát?
Nem. Valójában ezek az ételek több vitamint és értékes anyagot őriznek meg, mint a hagyományos sütés-főzéssel készült ételek, hiszen gyorsabban elkészül bennük az étel.

Kuktában vagy mikrohullámú sütőben főzz és süss!
- Ha van otthon kuktád, használd minél gyakrabban! ...

A mesterséges mágneses energiával együtt élünk otthonainkban például televízió, számítógép, mikrohullámú sütők formájában.

- Ha beszennyeződött a mikrohullámú sütő belseje, egy tál forró vízbe belekarikázott citromot helyezzünk a tálcájára. Addig melegítsük, amíg elegendő gőz képződik, és fellazul a szennyeződés.

A televíziók, hifi-tornyok, számítógépek, mikrohullámú sütők kifejezetten erős csivel rendelkeznek. Az ember csijét rendkívül erősítik az őt körülvevő elektromos eszközök, ez kevésbé szerencsés otthonunkban.

Ma már a nagyobb lakberendezési áruházban, színes mikrohullámú sütőt, kenyérpirítót, vagy vízforralót is beszerezhetünk, ezek mind feldobják a konyhát.

A frizsider mellett a második legjellemzőbb elem a mikrohullámú sütő: ennek 'lakberendezési tárgyként' a legjobban kézre eső helyre kell kerülnie.

Mosogatógép, mikrohullámú sütő, elektromos borotva és fogkefe nélkül már nem élet az élet, és hasonlóan idegenkedünk a gondolattól is, hogy saját kezűleg nyissuk ki a garázsajtót. De nem is kell. Szerencsére.

A kerámia bevonat különleges előnyeit felismerve a Samsung mikrohullámú sütőinek belső terét innovatív kerámia felülettel vonja be, hogy minden eddiginél kényelmesebb és egyszerűbb sütést tegyen lehetővé.

A mikrohullámú sütők könnyen válnak szétrobbanó virsli, vagy bugyogó pörkölt áldozatává, ilyenkor a legjobb megoldás, ha egy csészébe víz és ecet keverékét öntjük, és a mikróban forraljuk néhány percig.

Valójában a kényelmes életvitel okolható a jelenségért, hiszen lexikonok helyett az interneten keresünk, a gáztűzhely helyett a mikrohullámú sütőben melegítjük az ételt, kereszthuzat helyett ventilátort állítunk a szoba közepére, ...

A hideg sütőbe helyezett ételek megsütése akár húsz százalék energiát is megtakaríthat. Hasonlóan sokat lehet spórolni, ha a mikrohullámú sütőt is körültekintően használjuk: energiát takaríthatunk meg, ha a mikrót melegítésre, ...

4. Milyen eszközökre lesz szükségünk? Beépített vagy szabadon álló tűzhely; hűtőszekrény és mélyhűtő; mosogatógép; mikrohullámú sütő? Tehetjük-e máshová a mosogépet, hogy ezzel is helyet nyerjünk?

Bár egy átlagos fogyasztású családi ház ellátásához elegendő az egyfázisú csatlakozás, ami magába foglalja a világítást, szórakoztató elektronikát és háztartási eszközöket (mikrohullámú sütő, mosógép, porszívó).

Az önálló sütő és főzőlap, valamint a páraelszívó hármasa mellé színben, stílusban harmonizáló mikrohullámú sütőt, gőzpárolót, beépíthető kávéfőzőt is választhat.

Vedd számításba az ablakot, ajtót, radiátort, vízcsövet, gondolj arra is, hogy például a mikrohullámú sütőnek, kávéfőzőnek, robotgépnek, satöbbi is meg legyen majd a helye, nem is beszélve a hűtőgépről, ...

Lásd még: Lásd még: Otthon, Konyha, Háztartás, Lakás, Felújítás

Otthon  Mészkő  Minimál design

 
RSS Mobile