Kezdőlap (Kompakt fénycső)

 Otthon 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Otthon » Kompakt fénycső


 

Kompakt fénycső

Otthon  Komód  Komposztáló

GE Rúd kompakt fénycső E27/15W (15.000h) Naturális fehér
GE Körte kompakt fénycső E27/11W (10.000h) Melegfehér
LED lámpa MR16 GU5.3 (24 LED/LM) 1,25W melegfehér ...


:
Először is a színnel kell megbarátkoznunk, hiszen a színvisszaadás a nél nem tökéletes. Kétségkívül ez az izzólámpáknál egy előny volt, hogy kellemes meleg fényt adott, és az ún. színvisszaadása nagyon jó volt.

Kompakt fénycső
Az elmúlt néhány évben az energiahatékony világítástechnikai megoldások teljesítménye lényegesen megnövekedett.

vagy energiatakarékos izzó?
Miért nem energiatakarékos izzó? Használjuk inkább elnevezésükre az energiatakarékos lámpát, energiatakarékos fényforrást, vagy a vet.
Részletes leírás » ...

Világítás
A kompakt fénycső ötödannyit fogyaszt, és tízszer tovább bírja ...

A foglalat (G) lehet hagyományos bakelitből készült is, hiszen a közel sem melegszik annyira, mint a hagyományos izzólámpa, ezért a nagyobb fényerejűek esetében sem kell a foglalat elégésétől tartanunk.

Az 'utódnak' jelölt fényforrások közül elsősorban és széles körű alkalmazásban a kompakt fénycső jön számításba, de ide sorolhatjuk a törpefeszültségű halogénlámpákat és a LED-eket is.

fehér
11. fémhalogénlámpa
12. háromsávos meleg-fehér fénycső
13. meleg-fehér
14. javított színvisszaadású nagynyomású nátriumlámpa
15. fémhalogénlámpa
16. univerzális fehér (25-ös) normál fénycső
17.

Míg a kompakt fénycső térkörösen világít, addig a LED cső 120 fokos világítási szöget biztosít. Ennek ellenére mégis elmondható, hogy a fényerő elegendő volt, sőt nem változott a fényérzet, ellenben a zavaró, vibráló jelenség eltűnt.

Ez egyrészt mozgásérzékelős kapcsolókkal érhető el, melyekkel a világítási költség akár 55 százaléka is megtakarítható, valamint fényerő-szabályozókkal: alkalmazásával és a megfelelő helyeken 25 százalékra beállított ...

5. Megéri jó minőségű, "A" és "B" energiacímkéjű kompakt fénycsövet vásárolni, hiszen 6-8-szor tovább bírja, és negyedét fogyasztja, mint egy hagyományos izzó. A 100 W-os hagyományos izzót 23 W-os kompakt fénycső helyettesíti, a 60 W-ost 15 W-os.

A gyártók a megadott élettartamot az alkalmankénti min. 1/4 órás bekapcsolás esetén szavatolják. A energiahatékonysága annál jobban tud érvényesülni, minél tovább van alkalmanként használatban.

Az eddig is elsősorban tartozékairól ismert cég ugyanis Európa más országaival együtt Magyarországon is megkezdte Xavax termékcsaládja forgalmazását, melybe többek között 40 féle energiatakarékos, kompakt fénycső is tartozik.

Lásd még: Lásd még: Fénycső, Világítás, Energiatakarékos, Fényforrás, LED

Otthon  Komód  Komposztáló

 
RSS Mobile