Kezdőlap (Kocsibejáró)

 Otthon 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Kocsibejáró

Otthon  Kocsibeálló  Kombikazán

- kocsibejárók;
- teraszok;
- uszodák, vizeshelységek padlózatainak kialakítása, illetve felújítása.


A járdák, kocsibejárók, kerti utak kialakításánál csak a fantáziánk a határ, ha pedig nem tudunk dönteni, kérjük szakember segítségét. A térkövek változatossága egyedi hangulatot adhat kertünknek, hiszen a kerttervezés művészet.

Messziről, az utca végéről feltűnik az épület impozáns bejárata: a két robusztus kerítéspillér között díszes kovácsoltvas kapu, mely mögött széles kocsibejáró vezet a házig. A hatalmas előkert elegáns, már-már fenséges hatású. A látszat viszont csalóka.

A kültéri burkolás szinté megújult, ma már nem csak a kocsibejáró és a járdaszegély vár a mesterekre, hanem medencék, szökőkutak, kinti sütögetős, grillező sarok kialakítása.

Alkalmazható:
betonágyazatba fektetve
szilárd burkolatú járda vagy gépkocsibejáró csapadékvizének összegyűjtésére
rámpával megközelíthető, épület alá süllyesztett garázsok bejárata elé
járható tetőre kivezető teraszajtó elé ...

Magas terhelhetőségű térkő. Formájából adódóan kettős kötésű; a dupla fogazat sík felületei szilárdan kapcsolódnak egymáshoz, és ez által nagy fokú húzó- és nyomó igénybevételt is elvisel. Különösen alkalmas ~k, nagy forgalmú utak burkolására.
Fodorkő ...

A burkolatok egy része alatt nem lehet roncsolásmentesen átjutni, de van olyan burkolat ami alatt át lehet fúrni és olyan is, mely felszedhető és újra lerakható.
Megelőzendő az ilyenkor felmerülő problémát, kerti utak, járdák vagy ~k alá, ...

Ezen a tekintélyes víznyomáson, az erős vízsugáron alapul a gépek hatékonysága, ami borotvaszerűen távolítja el a szennyeződéseket minden anyagfajta felszínéről. Ragyogó tisztára mosható velük a terasz, a ~ vagy a kert kőburkolata, ...

(Sőt, a Skandináv országokban kis feszültségű árammal termelt hő melegíti a vízcsövet, de nálunk ezt az eljárást maximum betonból készült ~knál alkalmazzák.) Az ilyen műszeres megoldások a szakemberek szerint azonban nem olcsók: társasháznál minimum 80 ezer forint, ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Burkolat, Terasz, Beton, Burkolatok, Épület?

◄ Kocsibeálló   Kombikazán ►
 
RSS Mobile