Kezdőlap (Kandeláber)

 Otthon 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Kandeláber

Otthon  Kandallóbetét  Kapart vakolat

világítás nem vagy csak körülményesen oldható meg hálózati villamos energia felhasználásával, jó megoldást nyújthatnak a napelemes, akkumulátoros, LED fényforrást alkalmazó lámpák, mint például a magyar fejlesztésű és gyártású, így a hazai környezeti adottságokra méretezett napelemes kandeláber.


Rácsok, zárak, kapaszkodók, cégérek, vasablakok, kandeláberek, bútorok és még sorolhatnánk, mi minden van az emberi környezetben, amelyeken megfigyelhetők a kovácsolás jegyei.
A történelmi korszakok közül csak párat emelünk ki, ahol talán a legjelentősebb fejlődési ugrások figyelhetők meg.

Fontos még tudni, hogy a hőkandeláber tetején lévő hőterelő tányér nagysága nem mindegy. Minél nagyobb annál jobb.

13. A világítást megoldhatjuk például kandeláberes lámpával. Az ablakot üvegezzük be vagy tegyünk rá szúnyoghálót.
14. Utolsó simításként Váradi úr végül elkészítette és felszerelte az ajtót és díszkövekkel rakta körbe az alapot.
Következő ...

Bárhogy is van, a szívem Párizsban dobog igazán - a Champs-Élysées-n sétálva, a Pont Neuf kandelábereit csodálva, no meg a házak míves erkélyrácsait és osztott ablakait nézegetve. Minden pillanat hozhat ajándékot.

A Vágó László építész által tervezett 1-es és a Kaffka Péter nevét dicsérő 3-as ház között áll az utca egyetlen, ötletességéhez méltó módon felújított ~e. Egyetlen másik eredeti lámpa megmaradt még az utca másik végén is, de az nincsen felújítva.

A Margit híd építkezésén jártam, ahol lefotóztam kedvenc részleteimet. Ide tartoznak a csodálatos Zsolnay kismetró csempék, és a párizsi mintára öntött ~ek.
AZ OLVASÓ KÉPEI: MODORKA TERASZA ...

A megfelelően elhelyezett spotlámpákkal vagy fénycsövekkel kihangsúlyozhatjuk a helyiség érdekesebb részeit. Az olyan dekoratív fényforrások, mint a ~ek vagy csillárok inkább hangulati és díszítő, mint praktikus célokat szolgálnak.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Terasz, Világítás, Ablak, Kandalló, Konyha?

◄ Kandallóbetét   Kapart vakolat ►
 
RSS Mobile