Kezdőlap (Festés)

 Otthon 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Otthon » Festés


 

Festés

Otthon  Festék  Festmény

Festési Tipp, hogy a munka könnyebb legyen..
Írta: Színterv Keller
Székek és asztalok festése előtt, könnyed finomsággal verjen a talpaiba egy - egy szöget.


Festés ecset nélkül
A nyárban - többek között - az is tök jó, hogy lehet mezítláb mászkálni.
Tovább a teljes cikkhez » ...

festés
Készítsen színterveket online, akár saját házáról is!
Szeretné újraszínezni házát? Vagy csak érdekli, milyen lenne háza más színben? Esetleg új ötletekre vágyik?

Falfestés egyedileg, szivaccsal
Az elmúlt évtizedekben divatossá vált a spongyás festés, vagyis szivaccsal, durva szövésű rongyokkal való dekor festés.

A festést a múltkori módszer szerint kb. 3 óra alatt megcsináltam és a magenta színt felváltotta a türkizkék. A fürdőszoba csempéjéről súrolószerrel lejött a filctoll, de a fugáról sajnos nem.

Falfestés - sorozat
Valódi, magyar babaszobák - egy profi lakberendező tanácsaival
Babaszoba képek a nagyvilágból
Ötletbazár - dekorációs ötletek
Bababolt körkép ...

Egy festéssel hamar megváltoztatjuk otthonunk hangulatát, kinézetét, és a mai modern festékekkel a falfestés ma már gyerekjátéknak számít.

Festés - tapétázás:
bizonyára mindenki átesett gyerekkorában egy-két szobafestésen, netalán tapétázáson. A fal megszépítésének egyik legegyszerűbb módja - ideális feltételek esetén - a festés.

Festés előtt:
Először távolítsuk el az üvegről a ráragasztott címkét, feliratot és a szennyeződéseket. Döntsük el, milyen célra használjuk fel, majd tervezzük meg a minta rajzát, nagyságát.

Falfestés trükkös mintákkal
Ha otthonunkban új színekre, izgalmas felületekre vágyunk, a hangulatváltáshoz elég átfestenünk egy-egy falrészt, vagy a szoba egyik oldalát.

Falfestés kárpit után
A véletlen, és a rámtörő ihlet úgy alakította, hogy újabban tematikus napokat tartok. Ezért jöjjön még egy szép falfestős példa! ...

Mészfestés
A legrégebben alkalmazott festés. A vakolat kötőanyagával azonos, a felületbe jól bedörzsölhető természetes anyag. Jó a páradiffúziós ellenállása, ezért pórusvakolatokra is felvihető.

Tojásfestés kicsit másként
A húsvét elképzelhetetlen tojások nélkül! Persze nem kell, hogy pirosak és hímesek legyenek, számtalan módon cicomázhatod őket.

Festésre nem csak esztétikailag, hanem higiéniai és egészségügyi okokból is szükség van. A falak amellett, hogy az UV-sugarak hatására lassan megfakulnak, az évek során sok szennyeződést szívnak magukba.

A festést megelőzően a vakolattal, vagy Supralux Portal kültéri glettel kijavított teljes felületet kezeljük Supralux impregnáló alapozóval, így a felület erős, tartós lesz, ...

A festés a legkönnyebben nem zománc felületre, hanem fára érdemes felvinni, így ha otthon zománc kádunk van, érdemes egy farostlemezt fehérre lefesteni és erre ráhúzni a sablonos réteget.
Kellékek: ...

Minden festéshez szükségünk van néhány alapvető szerszámra, melyek nélkül nem tudjuk rendesen elvégezni a magunkra rótt feladatot:

 spakli, glettvas, meszelőkefe, vödör, festőhenger, ecset, létra.

Tipp Festésénél figyeljünk az arányokra, mint például fehér alapon ne legyenek túl nagyok a piros pöttyök és fordítva.

Antikolt falfestés
Az antikolt technikával festett fal színe és mintája döntően befolyásolja a hálószoba hangulatát; békében él együtt múlt és jelen. A megnyugtató zöld szín és a lámpa meleg sárga fénye intimhangulatot keltenek a szobában.

Ma éjjel fényfestés a Dunánál! Danube Flow- Hív a Duna!
A Víz Világnapja alkalmából ma éjjel a Danube Flow - Hív a Duna! program résztvevői fényfestéssel üzennek a főváros lakóinak. A nagyszabású akcióval elkezdődik a Danube Flow - Hív a Duna! ...

Hogy ezeknek a festéseknek az alkalmával ne kelljen új szegélyléceket vennünk, vagy ne azzal kelljen töltenünk a másnapokat, hogy a rászáradt festékpöttyöket kapargatjuk le róluk, ha a következő lépések szerint járunk el, ...

A sprayfestés addiktív!
Azt hiszem, hogy akinek egyszer sprayfesték kerül a kezébe, az onnantól kezdve minden útjába kerülő dolgot le akar majd fújni. Így van ez, sajnos vagy nem sajnos.

A festés ezek után már tényleg pofon egyszerű dolog, két dologra kell ügyelni, a lehető legsűrűbb festéket használjuk ( esetemben ez egy német latex alapú festék volt, amivel az egész ház ki lett anno festve ) és a festőszivacs mindig száraz legyen!!! ...

Körkép egy átlagos méretű lakás festési munkáinak áráról.
Elég nagy a szórás és nyilván függ a falak és a nyílászárók állapotától. Az természetes, hogy komoly mesterember nem ad email-ben ajánlatot anélkül, hogy ne nézné meg az ingatlant.

Plasztikus és inspiráló falfestés lakberendezési stílusok szerint
A Poli-Farbe új termékcsaládjánál minőségi alapanyagok biztosítják az egyedi falfelületek kialakítást, ...

Az Isonit GL 20 tetőfestéket speciálisan beton- és kerámiacserepek, illetve sík- és hullámpala termékek festésére és felújítására fejlesztették ki. Színes, bevonattal ellátott (engób, máz stb.) vagy natúr felületekre egyaránt alkalmas.

Nagyon tetszik ez a csempe és hűtő festés. Milyen festéket használnak hozzá? A hűtőnek csak az ajtaja festett, vagy minden oldala? Nagyon szívesen lefesteném én is a hűtő ajtaját. Legalább feldobná kicsit a konyhát.
Köszönöm az ötletet.
üdvözlettel: ...

Festők, burkolók alapozó festésre (nedves fal), hiszen a kötési idő végén teljesen száraz a felület. A műemlékvédelem, az egészségügy és a sűrűn látogatott helyiségek esetében nagyon jó partner.

Az egyedi, alkotó lakberendezéshez merészség szükséges. A festészettel párhuzamba állítva itt is érvényes, hogy a nagy gesztusok, a szabad és bátor kifejezésmód frissességgel, élettel tölti meg a vásznat, esetünkben pedig a teret.

Festés
Hogy a fa erezete festés után is látható legyen, lazúrfesték használata javasolt. Mivel ez olyan festék, amely az alapot nem fedi le teljesen, hanem átláthatóvá teszi azt.
Három alkalmazási területet különböztetünk meg: ...

Festés
Festés (Videóval)
Hogy otthonunk ki- és átalakításában követjük-e a divat irányzatait, vagy saját stílus kialakítására törekszünk, jelen esetben szinte mindegy. Célunk az, hogy megmutassuk, a lakást újjá varázsolni nem ördöngösség.

Festés - mázolás- glettelés:
A falfelületek háromszori glettelése, bandázsolása.
A negatív sarkokon szilikonozás, a pozitív sarkokon alumínium élvédő elhelyezése.

A festés révén az új hőszigetelő lemez nem tud káros mértékben felmelegedni, a fényvisszaverő felület így biztonságosabbá teszi a kivitelezést.
Austrotherm ZENIT ...

Lásd még: Lásd még: Lakás, Szoba, Bútor, Otthon, Lakberendezés

Otthon  Festék  Festmény

 
RSS Mobile