Kezdőlap (Festés)

 Otthon 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Otthon » Festés


 

Festés

Otthon  Festék  Festmény
2014.04.20

Festési Tipp, hogy a munka könnyebb legyen..
Írta: Színterv Keller
Székek és asztalok festése előtt, könnyed finomsággal verjen a talpaiba egy - egy szöget.


festés
Készítsen színterveket online, akár saját házáról is!
Szeretné újraszínezni házát? Vagy csak érdekli, milyen lenne háza más színben? Esetleg új ötletekre vágyik?

Falfestés egyedileg, szivaccsal
Az elmúlt évtizedekben divatossá vált a spongyás festés, vagyis szivaccsal, durva szövésű rongyokkal való dekor festés.

A festést a múltkori módszer szerint kb. 3 óra alatt megcsináltam és a magenta színt felváltotta a türkizkék. A fürdőszoba csempéjéről súrolószerrel lejött a filctoll, de a fugáról sajnos nem.

Falfestés - sorozat
Valódi, magyar babaszobák - egy profi lakberendező tanácsaival
Babaszoba képek a nagyvilágból
Ötletbazár - dekorációs ötletek
Bababolt körkép ...

Egy festéssel hamar megváltoztatjuk otthonunk hangulatát, kinézetét, és a mai modern festékekkel a falfestés ma már gyerekjátéknak számít.

Festés - tapétázás:
bizonyára mindenki átesett gyerekkorában egy-két szobafestésen, netalán tapétázáson. A fal megszépítésének egyik legegyszerűbb módja - ideális feltételek esetén - a festés.

Festés előtt:
Először távolítsuk el az üvegről a ráragasztott címkét, feliratot és a szennyeződéseket. Döntsük el, milyen célra használjuk fel, majd tervezzük meg a minta rajzát, nagyságát.

Falfestés trükkös mintákkal
Ha otthonunkban új színekre, izgalmas felületekre vágyunk, a hangulatváltáshoz elég átfestenünk egy-egy falrészt, vagy a szoba egyik oldalát.

Falfestés kárpit után
A véletlen, és a rámtörő ihlet úgy alakította, hogy újabban tematikus napokat tartok. Ezért jöjjön még egy szép falfestős példa! ...

Fényfestés
A fényekkel történő épületfestés, csak időszakosan öltözteti színes ruhákba a házat, vagy amire a fény vetül.
Tovább a teljes cikkhez » ...

Tojásfestés kicsit másként
A húsvét elképzelhetetlen tojások nélkül! Persze nem kell, hogy pirosak és hímesek legyenek, számtalan módon cicomázhatod őket.

Festésre nem csak esztétikailag, hanem higiéniai és egészségügyi okokból is szükség van. A falak amellett, hogy az UV-sugarak hatására lassan megfakulnak, az évek során sok szennyeződést szívnak magukba.

A festést megelőzően a vakolattal, vagy Supralux Portal kültéri glettel kijavított teljes felületet kezeljük Supralux impregnáló alapozóval, így a felület erős, tartós lesz, ...

A festés a legkönnyebben nem zománc felületre, hanem fára érdemes felvinni, így ha otthon zománc kádunk van, érdemes egy farostlemezt fehérre lefesteni és erre ráhúzni a sablonos réteget.
Kellékek: ...

Minden festéshez szükségünk van néhány alapvető szerszámra, melyek nélkül nem tudjuk rendesen elvégezni a magunkra rótt feladatot:

 spakli, glettvas, meszelőkefe, vödör, festőhenger, ecset, létra.

Tipp Festésénél figyeljünk az arányokra, mint például fehér alapon ne legyenek túl nagyok a piros pöttyök és fordítva.

Antikolt falfestés
Az antikolt technikával festett fal színe és mintája döntően befolyásolja a hálószoba hangulatát; békében él együtt múlt és jelen. A megnyugtató zöld szín és a lámpa meleg sárga fénye intimhangulatot keltenek a szobában.

Ma éjjel fényfestés a Dunánál! Danube Flow- Hív a Duna!
A Víz Világnapja alkalmából ma éjjel a Danube Flow - Hív a Duna! program résztvevői fényfestéssel üzennek a főváros lakóinak. A nagyszabású akcióval elkezdődik a Danube Flow - Hív a Duna! ...

Hogy ezeknek a festéseknek az alkalmával ne kelljen új szegélyléceket vennünk, vagy ne azzal kelljen töltenünk a másnapokat, hogy a rászáradt festékpöttyöket kapargatjuk le róluk, ha a következő lépések szerint járunk el, ...

A sprayfestés addiktív!
Azt hiszem, hogy akinek egyszer sprayfesték kerül a kezébe, az onnantól kezdve minden útjába kerülő dolgot le akar majd fújni. Így van ez, sajnos vagy nem sajnos.

Festés, lakkozás, antikolás, új fogantyúk. De igazán radikális változást egy festéssel és tapétargasztásztással együtt elvégzett felújítás hozhat. A komod, egy igazán hasznos bútordarab. Nem túl terebélyes, de mégis sokat lehet bele pakolni.

Körkép egy átlagos méretű lakás festési munkáinak áráról.
Elég nagy a szórás és nyilván függ a falak és a nyílászárók állapotától. Az természetes, hogy komoly mesterember nem ad email-ben ajánlatot anélkül, hogy ne nézné meg az ingatlant.

Az Isonit GL 20 tetőfestéket speciálisan beton- és kerámiacserepek, illetve sík- és hullámpala termékek festésére és felújítására fejlesztették ki. Színes, bevonattal ellátott (engób, máz stb.) vagy natúr felületekre egyaránt alkalmas.

Nagyon tetszik ez a csempe és hűtő festés. Milyen festéket használnak hozzá? A hűtőnek csak az ajtaja festett, vagy minden oldala? Nagyon szívesen lefesteném én is a hűtő ajtaját. Legalább feldobná kicsit a konyhát.
Köszönöm az ötletet.
üdvözlettel: ...

Festők, burkolók alapozó festésre (nedves fal), hiszen a kötési idő végén teljesen száraz a felület. A műemlékvédelem, az egészségügy és a sűrűn látogatott helyiségek esetében nagyon jó partner.

Az egyedi, alkotó lakberendezéshez merészség szükséges. A festészettel párhuzamba állítva itt is érvényes, hogy a nagy gesztusok, a szabad és bátor kifejezésmód frissességgel, élettel tölti meg a vásznat, esetünkben pedig a teret.

Festés
Hogy a fa erezete festés után is látható legyen, lazúrfesték használata javasolt. Mivel ez olyan festék, amely az alapot nem fedi le teljesen, hanem átláthatóvá teszi azt.
Három alkalmazási területet különböztetünk meg: ...

Festés
Festés (Videóval)
Hogy otthonunk ki- és átalakításában követjük-e a divat irányzatait, vagy saját stílus kialakítására törekszünk, jelen esetben szinte mindegy. Célunk az, hogy megmutassuk, a lakást újjá varázsolni nem ördöngösség.

Festés - mázolás- glettelés:
A falfelületek háromszori glettelése, bandázsolása.
A negatív sarkokon szilikonozás, a pozitív sarkokon alumínium élvédő elhelyezése.

A festés révén az új hőszigetelő lemez nem tud káros mértékben felmelegedni, a fényvisszaverő felület így biztonságosabbá teszi a kivitelezést.
Austrotherm ZENIT ...

Falfestés játékos kedvűeknek
Ha úgy ítéljük, hogy lakásunkba nem valók komolyabb kompozíciók, inkább valami érdekességet, különlegességet látnánk szívesen a falon, fessünk apró figurákat. Minél egyszerűbb a minta, annál könnyebben készítjük el.

Mészfestés
Napjainkban divatossá vált intenzív színek, és az erőteljes színezésre alkalmas diszperziós falfestékek háttérbe szorították az
Csempejavítás gyorsan, szakszerűen ...

Saját festés
Nemrég voltam egy lakásban, ahol az anyuka a kislánya kedvencét festette fel a falra, a SÜSÜ-t ahogy éppen kinéz egy ablakon.
Ettől vidám, és az ablak miatt optikailag is szebb lett a szoba, a kislány nem kis örömére.
Dekorálás ...

Festés, tapétázás
[ LAKBERENDEZÉS ]
A minket körülvevő falak és az azokat lezáró mennyezet természetesen kötöttségeket is jelentenek, hiszen megszabják lehetőségeinket.

Festés mázolás
Felviteli technológiák
Szórás
Lakkok, pácok, vegyi anyagok
Balesetelhárítási előírások ...

Festés-színek, de milyenek? »
Falfestés kreatívan »
Milyen falfesték? »
szín.lap.hu »
szobafestés.lap.hu »
festék.lap.hu » ...

festés lámpák csaptelep függöny fogantyúk borhűtő konyhai gépek csillár
By Zaragoza Clouds
Trendi textilek ...

a festésnél a természetes földfestékek használata, ha bátrabbak vagyunk egy-egy falat festhetünk merészen kékre, narancsra vagy akár rózsaszínűre is, ...

Ha festés előtt állsz, válassz kellemes színt a falfestéshez, ha ezen már túl vagy, akkor színben harmonizáló és számodra kellemes árnyalatú kiegészítőket, tárolókat vásárolj, hiszen nem mindegy hogyan érzed magad abban a szobában, ...

5. Festés előtt még egy próba, már sárhányókkal.
6. A négy, egymásba átolvadó szín összeállítása.
7. Gondosan kellett maszkolni a fekete festés előtt.

Kertfestés növényekkel
A növényeket, legalábbis leveleiket általában zöldnek gondolják, holott vannak nemcsak ősszel más színűek, tarkabarkák, csíkosak, pettyesek. Ezt a tulajdonságot a kert, lakás szépítésekor érdemes kihasználni.

üvegfestés, öntisztító zománcréteg, fal vizesedés, burkolás, kandalló, kontaktragasztó, praktika, vidékies stílus, lakásbiztosítás, himalája sótégla, tervezési költségek, falazat, kandalló beépítése, stílus, szolártakaró, forma, színes, veteményes, ...

Szobafestés
Kedves Borbála! Tizenöt éves vagyok és a szobám festés előtt áll. Tudna segíteni Tovább »
Rattan láda átfestése
Kedves Otthon Szerkesztőség! Van egy rattan, fonott, eredetileg sötétkék ládikám Tovább » ...

Zöld festés és virágos tapéta a kamaszlány hálószobájában
Új építésű lakás hálószobája, a mély, meleg színek használatához itt az ehhez szükséges tér is adott volt.
Francia bútorcsaláddal rendeztük be ezt a hálószobát.

Kerámiafestés egyszerű mintával
Az egyre hűvösebb őszi napokon jólesik a szemnek és léleknek minden, ami a tavaszra és a nyárra, a napsütésre és az újjáéledő természetre emlékezteti.

Alapozó festés
Gipszhabarcs tudnivalói
Álmennyezet
A polisztirollapos hőszigetelés, a dryvit hőszigetelő rendszer
Burkolás, hidegburkolás
Gipszkarton szerelés
Vakolás helyett falburkolatok, gipszkartonszerelés
Válaszfal
Tetőtér beépítés ...

Akár csak a falfestés során, úgy a szoba berendezése alatt is ügyelned kell rá, hogy világos színekkel dolgozz.

A manapság beépített homlokzati nyílászárók népszerűségi listáját a műanyagból készülők vezetik.
Számos előnnyel rendelkeznek: kedvezőbb ár a más anyagból gyártottal szemben, festésük szükségtelen, széles színskálából választhatunk.

MI A JÓ SORREND? FESTÉS? BURKOLÁS? ABLAKCSERE? (vissza a tartalomjegyzékhez >>>) ...

A kifejezést először Richard Wollheim használta 1965-ben a korabeli amerikai szobrászati és festészeti irányzat azon tendenciájának megjelölésére, melyben a műalkotás szerkezete alapelemekre egyszerűsödik, ...

A csatorna is időnként festésre, karbantartásra szorul. A festés főképp a horganyzott lemezből készült csatornák esetében fontos, de az egyre nagyobb légszennyezettség miatti savas kémhatású esők a más fémből készült ereszeket is megtámadják.

Inkább a szoba díszítésével, festéssel, textilekkel, kiegészítőkkel teremtsük meg az életkornak megfelelő hangulatot.

Innen adódik az úgynevezett 'sárga házak', az elmegyógyintézetek sárgára festése is. A zöldessárga különösen nyugtatólag hat az idegrendszerre. A narancssárga tüdőszövet- erősítő, mirigyfrissítő.

Falak: márványos, foltos-felhős festési technikával készülnek, mosottak, fakó hatásúak.

Amennyiben igényelte, a fal helyreállítása következik, ez általában gipszkaton szereléssel, szigeteléssel (nikecell), majd gletteléssel készül, így egy festésre előkészített felületet kap az ablak körül.

A sima bútorfelületeket a romantika idején festéssel, a gótikában faragással is díszítették.

Felhasználása
Szép rajzolata miatt a bútoriparban kedvelt anyag. Igényes, drága bútorok készülnek belőle. Fehér színe megkönnyíti festését, nem ad a festésnek egy alapszínt, mint a tölgy vagy az akác.

Az így készült anyagot az igényeknek megfelelően különböző festékanyagokkal színezik. (A festés nem mindig természetbarát anyagokkal történik!)
Előnye, hogy szinte bármilyen színben megtalálható.
Hátránya, hogy színét viszonylag hamar elveszti.

De a felújításra szánt összeg sem eget verő. A ház homlokzatára ugyan ráférne egy frissítő festés, de amint a képeken is látszik, sok felújítani való nemigen akad kívülről. Sem a cserepeket nem kell később újra rakni, sem a homlokzatot vakolni.

Lásd még: Lásd még: Lakás, Szoba, Bútor, Otthon, Lakberendezés

Otthon  Festék  Festmény
2014.04.20

 
RSS Mobile