Kezdőlap (Festés)

 Otthon 

  » »
 
   

Festés

Otthon  Festék  Festmény

Festési Tipp, hogy a munka könnyebb legyen..
Írta: Színterv Keller
Székek és asztalok festése előtt, könnyed finomsággal verjen a talpaiba egy - egy szöget.


Festés ecset nélkül
A nyárban - többek között - az is tök jó, hogy lehet mezítláb mászkálni.
Tovább a teljes cikkhez » ...

festés
Készítsen színterveket online, akár saját házáról is!
Szeretné újraszínezni házát? Vagy csak érdekli, milyen lenne háza más színben? Esetleg új ötletekre vágyik?

Falfestés egyedileg, szivaccsal
Az elmúlt évtizedekben divatossá vált a spongyás festés, vagyis szivaccsal, durva szövésű rongyokkal való dekor festés.

A festést a múltkori módszer szerint kb. 3 óra alatt megcsináltam és a magenta színt felváltotta a türkizkék. A fürdőszoba csempéjéről súrolószerrel lejött a filctoll, de a fugáról sajnos nem.

Falfestés - sorozat
Valódi, magyar babaszobák - egy profi lakberendező tanácsaival
Babaszoba képek a nagyvilágból
Ötletbazár - dekorációs ötletek
Bababolt körkép ...

Egy festéssel hamar megváltoztatjuk otthonunk hangulatát, kinézetét, és a mai modern festékekkel a falfestés ma már gyerekjátéknak számít.

Festés - tapétázás:
bizonyára mindenki átesett gyerekkorában egy-két szobafestésen, netalán tapétázáson. A fal megszépítésének egyik legegyszerűbb módja - ideális feltételek esetén - a festés.

Festés előtt:
Először távolítsuk el az üvegről a ráragasztott címkét, feliratot és a szennyeződéseket. Döntsük el, milyen célra használjuk fel, majd tervezzük meg a minta rajzát, nagyságát.

Falfestés trükkös mintákkal
Ha otthonunkban új színekre, izgalmas felületekre vágyunk, a hangulatváltáshoz elég átfestenünk egy-egy falrészt, vagy a szoba egyik oldalát.

Falfestés kárpit után
A véletlen, és a rámtörő ihlet úgy alakította, hogy újabban tematikus napokat tartok. Ezért jöjjön még egy szép falfestős példa! ...

Mészfestés
A legrégebben alkalmazott festés. A vakolat kötőanyagával azonos, a felületbe jól bedörzsölhető természetes anyag. Jó a páradiffúziós ellenállása, ezért pórusvakolatokra is felvihető.

Tojásfestés kicsit másként
A húsvét elképzelhetetlen tojások nélkül! Persze nem kell, hogy pirosak és hímesek legyenek, számtalan módon cicomázhatod őket.

Festésre nem csak esztétikailag, hanem higiéniai és egészségügyi okokból is szükség van. A falak amellett, hogy az UV-sugarak hatására lassan megfakulnak, az évek során sok szennyeződést szívnak magukba.

A festést megelőzően a vakolattal, vagy Supralux Portal kültéri glettel kijavított teljes felületet kezeljük Supralux impregnáló alapozóval, így a felület erős, tartós lesz, ...

A festés a legkönnyebben nem zománc felületre, hanem fára érdemes felvinni, így ha otthon zománc kádunk van, érdemes egy farostlemezt fehérre lefesteni és erre ráhúzni a sablonos réteget.
Kellékek: ...

Minden festéshez szükségünk van néhány alapvető szerszámra, melyek nélkül nem tudjuk rendesen elvégezni a magunkra rótt feladatot:

 spakli, glettvas, meszelőkefe, vödör, festőhenger, ecset, létra.

Tipp Festésénél figyeljünk az arányokra, mint például fehér alapon ne legyenek túl nagyok a piros pöttyök és fordítva.

Antikolt falfestés
Az antikolt technikával festett fal színe és mintája döntően befolyásolja a hálószoba hangulatát; békében él együtt múlt és jelen. A megnyugtató zöld szín és a lámpa meleg sárga fénye intimhangulatot keltenek a szobában.

Ma éjjel fényfestés a Dunánál! Danube Flow- Hív a Duna!
A Víz Világnapja alkalmából ma éjjel a Danube Flow - Hív a Duna! program résztvevői fényfestéssel üzennek a főváros lakóinak. A nagyszabású akcióval elkezdődik a Danube Flow - Hív a Duna! ...

Hogy ezeknek a festéseknek az alkalmával ne kelljen új szegélyléceket vennünk, vagy ne azzal kelljen töltenünk a másnapokat, hogy a rászáradt festékpöttyöket kapargatjuk le róluk, ha a következő lépések szerint járunk el, ...

A sprayfestés addiktív!
Azt hiszem, hogy akinek egyszer sprayfesték kerül a kezébe, az onnantól kezdve minden útjába kerülő dolgot le akar majd fújni. Így van ez, sajnos vagy nem sajnos.

A festés ezek után már tényleg pofon egyszerű dolog, két dologra kell ügyelni, a lehető legsűrűbb festéket használjuk ( esetemben ez egy német latex alapú festék volt, amivel az egész ház ki lett anno festve ) és a festőszivacs mindig száraz legyen!!! ...

Körkép egy átlagos méretű lakás festési munkáinak áráról.
Elég nagy a szórás és nyilván függ a falak és a nyílászárók állapotától. Az természetes, hogy komoly mesterember nem ad email-ben ajánlatot anélkül, hogy ne nézné meg az ingatlant.

Plasztikus és inspiráló falfestés lakberendezési stílusok szerint
A Poli-Farbe új termékcsaládjánál minőségi alapanyagok biztosítják az egyedi falfelületek kialakítást, ...

Az Isonit GL 20 tetőfestéket speciálisan beton- és kerámiacserepek, illetve sík- és hullámpala termékek festésére és felújítására fejlesztették ki. Színes, bevonattal ellátott (engób, máz stb.) vagy natúr felületekre egyaránt alkalmas.

Nagyon tetszik ez a csempe és hűtő festés. Milyen festéket használnak hozzá? A hűtőnek csak az ajtaja festett, vagy minden oldala? Nagyon szívesen lefesteném én is a hűtő ajtaját. Legalább feldobná kicsit a konyhát.
Köszönöm az ötletet.
üdvözlettel: ...

Festők, burkolók alapozó festésre (nedves fal), hiszen a kötési idő végén teljesen száraz a felület. A műemlékvédelem, az egészségügy és a sűrűn látogatott helyiségek esetében nagyon jó partner.

Az egyedi, alkotó lakberendezéshez merészség szükséges. A festészettel párhuzamba állítva itt is érvényes, hogy a nagy gesztusok, a szabad és bátor kifejezésmód frissességgel, élettel tölti meg a vásznat, esetünkben pedig a teret.

Festés
Hogy a fa erezete festés után is látható legyen, lazúrfesték használata javasolt. Mivel ez olyan festék, amely az alapot nem fedi le teljesen, hanem átláthatóvá teszi azt.
Három alkalmazási területet különböztetünk meg: ...

Festés
Festés (Videóval)
Hogy otthonunk ki- és átalakításában követjük-e a divat irányzatait, vagy saját stílus kialakítására törekszünk, jelen esetben szinte mindegy. Célunk az, hogy megmutassuk, a lakást újjá varázsolni nem ördöngösség.

Festés - mázolás- glettelés:
A falfelületek háromszori glettelése, bandázsolása.
A negatív sarkokon szilikonozás, a pozitív sarkokon alumínium élvédő elhelyezése.

A festés révén az új hőszigetelő lemez nem tud káros mértékben felmelegedni, a fényvisszaverő felület így biztonságosabbá teszi a kivitelezést.
Austrotherm ZENIT ...

Falfestés játékos kedvűeknek
Ha úgy ítéljük, hogy lakásunkba nem valók komolyabb kompozíciók, inkább valami érdekességet, különlegességet látnánk szívesen a falon, fessünk apró figurákat. Minél egyszerűbb a minta, annál könnyebben készítjük el.

Falfestés kreatívan és ügyesen!
Felhasználó értékelés
Egy festéssel hamar megváltoztatjuk otthonunk hangulatát, kinézetét, és a mai modern festékekkel a falfestés ma már gyerekjátéknak számít.

Mészfestés
Napjainkban divatossá vált intenzív színek, és az erőteljes színezésre alkalmas diszperziós falfestékek háttérbe szorították az
Csempejavítás gyorsan, szakszerűen ...

Saját festés
Nemrég voltam egy lakásban, ahol az anyuka a kislánya kedvencét festette fel a falra, a SÜSÜ-t ahogy éppen kinéz egy ablakon.
Ettől vidám, és az ablak miatt optikailag is szebb lett a szoba, a kislány nem kis örömére.
Dekorálás ...

Festés, tapétázás
[ LAKBERENDEZÉS ]
A minket körülvevő falak és az azokat lezáró mennyezet természetesen kötöttségeket is jelentenek, hiszen megszabják lehetőségeinket.

Festés mázolás
Felviteli technológiák
Szórás
Lakkok, pácok, vegyi anyagok
Balesetelhárítási előírások ...

Festés-színek, de milyenek? »
Falfestés kreatívan »
Milyen falfesték? »
szín.lap.hu »
szobafestés.lap.hu »
festék.lap.hu » ...

festés lámpák csaptelep függöny fogantyúk borhűtő konyhai gépek csillár
By Zaragoza Clouds
Trendi textilek ...

a festésnél a természetes földfestékek használata, ha bátrabbak vagyunk egy-egy falat festhetünk merészen kékre, narancsra vagy akár rózsaszínűre is, ...

Ha festés előtt állsz, válassz kellemes színt a falfestéshez, ha ezen már túl vagy, akkor színben harmonizáló és számodra kellemes árnyalatú kiegészítőket, tárolókat vásárolj, hiszen nem mindegy hogyan érzed magad abban a szobában, ...

5. Festés előtt még egy próba, már sárhányókkal.
6. A négy, egymásba átolvadó szín összeállítása.
7. Gondosan kellett maszkolni a fekete festés előtt.

üvegfestés, öntisztító zománcréteg, fal vizesedés, burkolás, kandalló, kontaktragasztó, praktika, vidékies stílus, lakásbiztosítás, himalája sótégla, tervezési költségek, falazat, kandalló beépítése, stílus, szolártakaró, forma, színes, veteményes, ...

Szobafestés
Kedves Borbála! Tizenöt éves vagyok és a szobám festés előtt áll. Tudna segíteni Tovább »
Rattan láda átfestése
Kedves Otthon Szerkesztőség! Van egy rattan, fonott, eredetileg sötétkék ládikám Tovább » ...

Zöld festés és virágos tapéta a kamaszlány hálószobájában
Új építésű lakás hálószobája, a mély, meleg színek használatához itt az ehhez szükséges tér is adott volt.
Francia bútorcsaláddal rendeztük be ezt a hálószobát.

Kerámiafestés egyszerű mintával
Az egyre hűvösebb őszi napokon jólesik a szemnek és léleknek minden, ami a tavaszra és a nyárra, a napsütésre és az újjáéledő természetre emlékezteti.

Alapozó festés
Gipszhabarcs tudnivalói
Álmennyezet
A polisztirollapos hőszigetelés, a dryvit hőszigetelő rendszer
Burkolás, hidegburkolás
Gipszkarton szerelés
Vakolás helyett falburkolatok, gipszkartonszerelés
Válaszfal
Tetőtér beépítés ...

A falak festésével optikailag tágíthatod a helyiség méretét. A falakra keresztben festett csíkok szélesítik a helyiséget, hosszanti irányban növelik magasságát. A nagyobb felületű függöny csíkmintájával is lehet így játszani.

Akár csak a falfestés során, úgy a szoba berendezése alatt is ügyelned kell rá, hogy világos színekkel dolgozz.

A manapság beépített homlokzati nyílászárók népszerűségi listáját a műanyagból készülők vezetik.
Számos előnnyel rendelkeznek: kedvezőbb ár a más anyagból gyártottal szemben, festésük szükségtelen, széles színskálából választhatunk.

MI A JÓ SORREND? FESTÉS? BURKOLÁS? ABLAKCSERE? (vissza a tartalomjegyzékhez >>>) ...

A kifejezést először Richard Wollheim használta 1965-ben a korabeli amerikai szobrászati és festészeti irányzat azon tendenciájának megjelölésére, melyben a műalkotás szerkezete alapelemekre egyszerűsödik, ...

Szemmel látható, ha a homlokzaton, vagy a belső vakolatokon, festéseken elszíneződések, sókivirágzások, penész-, vagy algafoltok láthatóak. Ha a lakásban dohos a szag, akkor meg kell gondolni, hogy mibe kerül majd annak megszüntetése.

A csatorna is időnként festésre, karbantartásra szorul. A festés főképp a horganyzott lemezből készült csatornák esetében fontos, de az egyre nagyobb légszennyezettség miatti savas kémhatású esők a más fémből készült ereszeket is megtámadják.

Inkább a szoba díszítésével, festéssel, textilekkel, kiegészítőkkel teremtsük meg az életkornak megfelelő hangulatot.

Innen adódik az úgynevezett 'sárga házak', az elmegyógyintézetek sárgára festése is. A zöldessárga különösen nyugtatólag hat az idegrendszerre. A narancssárga tüdőszövet- erősítő, mirigyfrissítő.

A termékeink nincsenek előkészítve felületkezelésre ezért a festés megkezdése előtt a terméket min. 120-as szemcsefinomságú csiszolópapírral át kell csiszolni, majd a felületkezelő anyag használati útmutatója szerint kell eljárni.

Falak: márványos, foltos-felhős festési technikával készülnek, mosottak, fakó hatásúak.

Amennyiben igényelte, a fal helyreállítása következik, ez általában gipszkaton szereléssel, szigeteléssel (nikecell), majd gletteléssel készül, így egy festésre előkészített felületet kap az ablak körül.

A csempe festésével különleges hatásokat lehet elérni. A legnevesebb csempegyártók repertoárjában rendszerint szerepel ilyen kollekció.

1 kép (8) amerikai (11) angol (3) anyagok (4) ART (2) brazil (1) budapest (18) burkolat (1) cégbemutató (13) dekooder (1) DEKOR (2) design (27) dán (5) egyiptomi (1) előszoba (1) etnó (2) fabútor (3) falfestés (2) felhívás (3) festmény (4) finn (1) ...

Festésnél már zavarba ejtően sok technika közül választhatunk: izgalmas hatást kelt a házilag megfestett ódon deszkamintázat (sárga és kétféle barna keverésével érhető el, az erezetet kartonfésűvel pingálhatjuk bele), ...

Tisztasági festésre akkor is szükség van, ha az új tulajdonos nagy valószínűséggel más színűre festi majd a helyiségeket. A jól aládolgozott, csak színre festendő fal egészen más tárgyalási alap, mint a repedezett,beszürkült festés.

Egy sima festés karbantartási munkának számít, de ha előtte szigetelünk is, azzal már fejlesztettük is a házat. Minél több az ilyen jellegű fejlesztés, annál többet ér házunk. A technikai szempontok mellett figyeljünk az esztétikai szempontokra is.

A festékekből érdemes próba festésre kérni mintát és egy 50X50 cm falfelületen vagy gipszkartonlapon kipróbálni a színt, megnézni milyen amikor a lakásunkban nappali fény van és milyen esti világításnál.

Kalocsa környékén azonban még élt a virágos bútorfestés gyakorlata is. Ugyanígy a déli Duna mente környékén más csoportoknál is, ahol több példa ismeretes a kései szekrények színes virágozására.

- Egyelőre hobbiként tekintek a festésre, de nem tartom kizártnak, hogy később ebből meg is tudok élni. Örülök, ha festett dekorációim másoknak tetszenek, de még szoknom kell a pozitív visszajelzéseket.

Az kész OSB bútorelemek festéssel, pácolással, lakkozással díszíthetők tovább.

A falakat festhetjük színesre, de antikolással és márvány utánzatú festéssel még különlegesebb hatást érhetünk el.

Néhány a választható minták közül, a festés 1 perc alatt kész és azonnal meg is szárad :) Festékvásárlás előtt figyelembe kell venni, hogy a monitor színbeállítása eltérhet némileg a valóságtól, de nagyszerű szórakozás kipróbálni mindazt, ...

Csak 3 színt választottak: fehér tölgy a parketta, szürke a tükör és üvegek, fehér a festés. A falak és bútorok is a minimalista lakberendezés jegyében lettek építve ill. kiválasztva, megőrizve a teljes funkcionalitást.

- Mielőtt meghirdetjük az ingatlant, nem árt egy frissítő festés ott, ahol ennek szükségét látjuk. Ez nem fölösleges pénz kidobás, hiszen már a vételár kalkulációjánál is fontos szempont lehet.

A vályogházak külső-belső festésére már a régi korokban is csak egyszerű meszelést alkalmaztak, ez a mai napig a legmegfelelőbb felületképzési módszer a fal megfelelő páravédelmére.

Egy épület hőszigetelésével, vakolásával, vagy homlokzat- festésével évekre, akár évtizedekre meghatározzuk az épület műszaki, és esztétikai állapotát ...

:: Speciális penészálló festések, vegyszeres gombamentesítések kivitelezése
:: Hőkamerás vizsgálat Hőtérkép készítés
Tevékenységeink: Szigetelés, utólagos szigetelés, falszigetelés, vízszigetelés, ...

A falak festése során általában két-három színárnyalatot használjunk, az antik hatás érdekében a különböző eljárásokat alkalmazzunk, mint például a szivaccsal vagy a ronggyal eldolgozott felületeket, ...

A beton festésére alkalmas pigmentek fontos jellemzője, hogy a cement szilárdulása során keletkező mésszel nem lépnek reakcióba. Ilyen anyagok a korom (fekete), a vasoxid (sárga, vörös, barna) a króm oxid (zöld), titán dioxid (fehér).

Kőműves munkák
Ács munkák
Asztalosipari munkák
Hideg és meleg burkolás
Festés, mázolás
Víz, fűtés, és gázszerelés (hagyományos és energiatakarékos)
Erős, és gyengeáramú villamos kivitelezést
Karbantartás, garanciavállalás ...

A sima bútorfelületeket a romantika idején festéssel, a gótikában faragással is díszítették.

Felhasználása
Szép rajzolata miatt a bútoriparban kedvelt anyag. Igényes, drága bútorok készülnek belőle. Fehér színe megkönnyíti festését, nem ad a festésnek egy alapszínt, mint a tölgy vagy az akác.

Az így készült anyagot az igényeknek megfelelően különböző festékanyagokkal színezik. (A festés nem mindig természetbarát anyagokkal történik!)
Előnye, hogy szinte bármilyen színben megtalálható.
Hátránya, hogy színét viszonylag hamar elveszti.

De a felújításra szánt összeg sem eget verő. A ház homlokzatára ugyan ráférne egy frissítő festés, de amint a képeken is látszik, sok felújítani való nemigen akad kívülről. Sem a cserepeket nem kell később újra rakni, sem a homlokzatot vakolni.

A leggyakoribb munkákat (tapétázás, festés, mázolás, stb.) egy kis szaktudással ön is elvégezheti.

A kerti bútorok fából vagy kovácsoltvasból készülnek. Jellemző például, hogy a festett fabútort a festés után megcsiszolják vagy antikolják, így elérve a rusztikus hatást (az antikolás a kovácsoltvas bútoroknál is gyakori).

Kisebb felületi egyenetlenségek kitöltése a festés előtt.
Friss apróhirdetések
Családi ház építés ...

Brit kutatók meglepő eredményre jutottak, amit érdemes megfontolni a következő festéskor
Fotó/illusztráció: Shutterstock
Kapcsolódó cikkek ...

Ha már kilyukadt a fűtőtest, meg lehet próbálkozni hegesztéssel befoltozni, bár ez általában rövid időre jelent csak megoldást. A festés javítása is problémás, mert utólag a javításnál általában megsárgul a festék. Célszerűbb az egészet cserélni ...

Az üres falak 'öltöztetésére' számtalan megoldás és lehetőség kínálkozik. Tegyünk fel képeket gondosan elrendezve, vagy tükröt, de ötletes festéssel, falmatricával, tapétával, kőburkolattal is érdekessé tehetjük azt.
vissza
Emeletes ágyak.

Teás edényeik ma is páratlanok. Hasonló sikert könyvelhetnek el a lakkművészetben, a selyemszövésben, a papírmunkákban, porcelánkészítésben és festésében, de éppen úgy az építészetben és a lakberendezésben, vagy a kertművészetbe.

A tapasztott falat meszeléssel védik, ez biztosítja egyben a megfelelő megjelenést is. A régi paraszti világban a fehér fal volt a megszokott és elfogadott, a színezett falfestés csak egy-egy kisebb tájegységnél fordul elő, ...

A karakteresebb színek mozgalmasabbá teszik a teret, és azokat a helyiségeket is élőbbé varázsolják, amelyek a közfelfogás szerint kevésbé fontosak. Így kapott például izgalmas, vakolat jellegű festést a közlekedő, ...

Kérdezz rá, hogy a lakók hogyan éltek/élnek (ne vegyél olyan lakást, amit válás miatt adnak el csak abban az esetben, ha teljesen átépíted - a festés nem elég) ...

A légzárást és vízzárást több rétegű gumitömítés biztosítja. Felületkezelésük hosszú évekre biztosítja védelmüket és esztétikus megjelenésüket, bár a tisztítás miatt a fa szerkezeteknél a festés időnkénti felújítására van szükség.

Aztán a vízszerelő, meg a villanyszerelő is tépi a haját, nem beszélve a gázosról a kétségbeejtő előírásaival, ezek mind ott barkácsolnak falon kívül, majd a bútor eltakarja, csak nehogy az új festés sérüljön.

Ha a fal jó állapotban van, sokan inkább az olcsó megoldást választják, és egyszerűen lefestik matt vagy selyemfényű festékkel, amelyre nem olyan könnyen csapódik le a víz, mint a szokványos festékekre. Meg kell azonban jegyezni, hogy a festést a ...

ízlésesen kombinálja az acél erejét a századforduló kétszárnyú kapujainak kinézetével. Amarr DuraSafe ujjbecsípődés elleni kialakítás, gyári polisztirén hőszigetelés (opcionális) jellemzi. Rendelhető fehér gyári alapszínben, de utólagos átfestés ...

A legtöbb burkolóanyagban kárt tehetnek a téli fagyok, ha a víznek nincs jó elfolyása, és rendszeresen megfagyva kiengedve a burkolat tönkremegy. A természetes köveket felületkezelő szerekkel impregnáljuk, a fa felületeknek favédő szerekre, festésre ...

Lásd még: Lásd még: Lakás, Szoba, Bútor, Otthon, Lakberendezés

Otthon  Festék  Festmény

 
RSS Mobile