Kezdőlap (Étkezőasztal)

 Otthon 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Étkezőasztal

Otthon  Étkező garnitúra  Étkezőszék

Milyen a jó étkezőasztal?
Kategória: étkezőbútor, étkező, asztal
Általánosságban el lehet mondani, hogy nagy és kényelmes, amin minden elfér. Csak ehhez sajnos nincs mindenkinek elég helye az étkezőben, vagy, ha még külön étkező sincs, akkor a konyhában.


Étkezőasztal kollekciójukból három mutatós darabot ajánlunk Önöknek. ď"ż
Barone - Design: Erresse Studio ...

Az étkezőasztal, a pad, illetve a kanapé előtt és mellett álló asztalkák ugyanabból a bútorcsaládból kerültek ki: az angol Anothercountry cég termékei, melyek természetességük, kiváló minőségű alapanyaguk és ősi formaviláguk miatt remekül illenek a letisztult térbe.

Családi étkezőasztal

Cikkünk elolvasásával Ön képessé válik gyakorlatilag bármilyen mintájú asztalfelület elkészítésére. Az ötlet pofonegyszerű: rajzoljuk be és vágjuk ki a motívum elemeit egy fa lapból, ragasszuk egy alapra, a réseket pedig töltsük fel vízhatlan hézagkitöltővel. Íme az asztal! ...

Ötletadó: étkezőasztal és székek
Elsőnek álljon itt egy angol tengerparti ház konyhája, amelyről külön bejegyzést készülök írni annyira tetszik. Most csak annyit: nem kell mindig kaviár, vagyis nem mindig a drága és szupermodern berendezés a legjobb, leghangulatosabb.

Új generációs étkezőasztal
Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 ...
Tovább a teljes cikkhez » ...

Olcsó, rusztikus étkezőasztal!
Természetesen egy csináld magad inspiráció következik, ami engem nagyon megfogott! Kül- és beltéren egyaránt jó mutatna ez az étkező asztal... A projekthez szükséges alapanyagokat akár egy barkácsáruházban is beszerezheted.

~ formák és típusok
Lényeges az étkezőasztal alakja is. Ha a tér közepén áll az asztal, praktikus lehet a körforma, ami nem csak helytakarékos, a közlekedés szempontjából is praktikus.

~ és környéke - 20 ötletes kiegészítő
Az ízletesen elkészített étel - különösen, ha jó társaság is jár mellé - az élet legkellemesebb dolgainak egyike... tovább »
Virágba borulva ...

~ helyett megemelhető dohányzóasztal. Képek a BoConcept ajánlatából
Vállfákat így is lehet tárolni. Kép További ötletek vállfa újrahasznosítására.
Megosztom ...

~, szék, bárpult példák, ötletek:
Hálószoba bútor - ágy, szekrény, tolóajtós szekrény, polc, kiegészítő kisbútor, komód, gardrób, tükör, fésülködőasztal, szőnyeg példák, ötletek: ...

étkezőasztal, szerződés módosítás, könnyűszerkezetes ház, bővítés, faburkolat, medencetípusok, belső fal, gömb, 3d falfestmény, tetőfedés, ház, engedélymentes építési tevékenységek, b-guard, gyerekbútor, geotermikus energia, hitelszigorítás, faldekoráció, medence téliesítése, japán, fejlődés, ...

Az étkezőasztal felett belógatott lámpák lennének.
Álmennyezet van még a falnál lévő konyhabútor rész felett, amiben ugyancsak spotok vannak, azok világítják meg a pultot, a főzőlapot.

Az étkezőasztalon túl tolóajtó vezet a patióba, amelynek célja egy benti érzést keltő, de mégis kinti szoba kialakítása volt.

Az étkezőasztalok világítására akár lakásban, akár étteremben az asztal közepe fölé függesztett lámpatest a legalkalmasabb. A lámpatestet soha ne függesszük olyan mélyre, hogy az egymással szemközt ülők arcát eltakarja.

Az étkezőasztal legyen szimmetrikus és osztatlan lapú. Készüljön egy lapból és ne legyenek éles sarkai. Körbe lehessen ülni.
Hálószoba ...

Az étkezőasztal méretét az összejöveteleink létszáma határozza meg. Az alapállapot általában családunk létszámára elegendő, de időnként bővítésre van szükség, ezért praktikus bővíthető asztalt vásárolnunk. A hozzátartozó székek kiválasztását ne csak a látvány határozza meg! ...

LC6 étkezőasztal és LC10 étkezőasztal
Az asztalok struktúráját a matematikai precizitással megmunkált acél és üveg anyagok jellemezték, melyek a nemzetközi modernista asztalok legfontosabb ismertetőjegyévé vált a XX. században. A mi verziónk ennek az abszolút csodálatos minőségnek a példája.

A megunt étkezőasztalt könnyen feldobhatod egy különleges terítővel, a dohányzóasztalok többségén azonban semmilyen textil nem mutat jól, és nem is praktikus.

került az étkezőasztal másik oldalára: a szennyes edény egy mozdulattal átrakható. A két oldalán pedig a tágas pult szintén a kényelmes munkát szolgálja. A mosogató alatti két fiók helyére egy akár 12 terítékes gép is beépíthető, amelyet célszerű a bútorcsaládhoz tartozó rusztikus lappal borítani.

Egy Bonanza étkezőasztal, pont ilyen volt nekünk is gyerekkoromban
Még egy lakk monstrum:
Bátran keressétek Timiéket! A Facebook oldalukat itt követhetitek.

Tágas konyha, étkezőasztallal és reggelizőpulttal. Két lakást nyitottunk itt egybe, két konyhából született ez a tágas tér.
Az étkezősarokból komoly térélményt jelent körbepillantani a méretes nappaliban. A gyilokjárón túl a hálószobák találhatók.

Futurisztikus étkezőasztal: lezárhatnánk ennyivel is, csak hogy a történet ennél jóval összetettebb.

Nem szeretnél az étkezőasztalnál dolgozni, ezért szükséged van egy saját kuckóra, de túl kicsi a lakás egy dol...
Home design
Modern vonalak és extrém faborítás - A fészekház ...

Dohányzóasztalból étkezőasztal
Kis terek hasznos darabja lehet az a dohányzóasztal, ami néhány mozdulattal stílusos...
1 ...

Andrea karfás szék Réka székDóra szék Dávid szék kárpitozott üléssel S 175 székSilvija szék Berta étkezőgarnitúra Pille laminált étkezőasztal Ilse szék Fotelek, ...

Tipp Vacsora elkészültével az étkezőasztalnál kellemesebb hangulatot érhetünk el egy állítható, fényerő szabályozós lámpával. A fény erejét csak annyira halványítsuk el, hogy a tányérban lévő ételt jól láthassuk. Tipp Amikor konyhánkba választunk világítást, tartsuk szem előtt tisztíthatóságát.

Gyertyatartó formájú kovácsoltvas csillár, hatalmas antik étkezőasztal, faragott támlás székek, romantikus tálalószekrény jellemzi. A hatalmas ablakok, a rengeteg fény és a természetes színek remek ellentétpárt alkotnak a sötét és nehéz bútorokkal.

A nappaliban van egy nagy étkezőasztal, tehát az étkezés funkciójának lehetőségét megadták abban a helyiségben is és a konyhában is. A mindennapi étkezés és a főzés viszont nem a nappaliban történik, nem akartak kialakítani amerikai rendszerű konyhát.

A konyhabútorban kialakításra került egy kisebb kihúzható étkezőasztal is, illetve fémrácsos tároló elem, egyes felső szekrények savmart üveges ajtóval készültek.

Kezdem az örök kedvencemmel, a gyerek panton székkel, ami a legkézenfekvőbb is lenne, hiszen épp most rendeltem meg az étkezőasztalunkhoz hatot a felnőtt méretből (most szólok, hogy a Pointzero-nál gyártásának kerek 50. évfordulójára 30%-kal olcsóbban megvásárolhatók még a héten!).

A kör alakú étkezőasztal magassága állítható, formája barátságosan összekapcsolja az ülőfelületén és a háttámláján vastagon párnázott kanyarpadot. Innen a korábban már említett kétoldalas szekrény kazettás fala-, valamint a vitrines része és a televízió is jól látható.

Érdekességét a mobil, azaz helyét változtatható étkezőasztal és az alá elhelyezhető lóca adja. Két személy étkezése esetén a kerekes étkezőasztal a falra rátolható, így a háztartást végző személy több hellyel gazdálkodhat az amúgy szűkre szabott helyen.

Ha nagyon elegáns étkezőt szeretnénk, megjelenhet a kerámia és az igényesebb parketta is, de az étkezőasztal alá akár szőnyeg is kerülhet. Ebben az esetben vigyázni kell arra, hogy a székek ne billegjenek a szőnyeg határán, és arra is ügyelnünk kell, hogy jól takarítható darabot szerezzünk be.

Egy kis lakásban vannak adottságok, melyeken nem lehet változtatni. Az étkezőasztal, a lakás keleti részén, a bejárati ajtó mellett fért el. Itt annyit tehettünk még, hogy az asztalnál a kedvező irányuk felé fordulva ülnek. Egy calabasht is elhelyeztünk itt az egészségük megőrzése érdekében.

És az alaprajz élőben. A képen a nappali részt látjuk, úgy mintha az étkezőasztalnál ülnénk. Természetesen beépített szekrények mindenhol: a kanapé felett, ablakok mellett. A kis ház 4-6 főnek nyújt kényelmes elhelyezést, ha a nappaliban kinyithatós kanapét helyezünk el.

Így az étkezőasztal két oldalán padra lehet ülni, míg a másik két oldalon már székekre. Az így kialakult étkező kellemes látványt nyújt vizuálisan, és izgalmas összeköttetést teremt a konyha és a nappali sokat vitatott egyterűségében.

egy gyertyakompozíció az étkezőasztalon és ugyanilyen színű párnák a széken, vagy kanapén, egy mikulás virág, vagy egy piros bogyós termésű ág a padlóvázában, máris kész a varázslat.

Az átváltozó művészek gyorsan átalakulnak kanapéból ággyá, komódból íróasztallá, és az állítható magasságú dohányzóasztalból étkezőasztal lesz. Az biztos, hogy ezek a funkcionális bútorok árban is többnyire drágábbak - de mivel ilyen sokoldalúak, kevesebb darab is kell belőlük.

Konyhabútor, tálalószekrény, zsúrkocsi, étkezőasztal, beépíthető háztartási gépek, étkező garnitúra, mediterrán, country, klasszikus, minimal stílusban.

Nappali szekrénysorok és hálószobák berendezése ...

Az alábbi képeken azt láthatjátok, hogy hogyan hatol be a házba a napfény az ablakokon és az étkezőasztal feletti felülvilágítón az év különböző szakaszaiban, napfényes és árnyékosabb időben.
januári fényviszonyok
júliusi fényviszonyok ...

A téli ünnepek legalább annyira szólnak a nagy étkezésekről, mint a nagy költekezésekről. Ilyenkor összejön a család, az étkezőasztalt meghosszabbítjuk, ha van rá mód, és terítővel és egyéb dekorációkkal tesszük ünnepivé.
olvass tovább
Alternatív karácsonyfák ...

A megfelelő elrendezés érdekében nincs szükség az átlagos bútordarabokra: például ebben a lakásban nincs nagy étkezőasztal, sőt még egy nagyobb dohányzóasztal sem - csak egy kicsi, ami a helyiség méretének megfelelő.

Kanapé az étkezőben? Első hallásra nem valószínű, hogy tetszik ez a gondolat valakinek. Azt gondolhatják sokan, hogy egy kanapénak semmi keresnivalója az étkezőasztal körül, főleg, ha kicsi az a helyiség. Pedig ez nem így van. Mindannyian azt szeretnénk, hogy … Olvasd tovább → ...

Olvasóinkat nem kecsegetetem polgári lakások szellőségével, de Tamás és Niki lakása a 43 négyzetméteren mindennek helyet ad, amire egy fiatal párnak szüksége lehet: privát fürdő, közös térben 6 személyes étkezőasztal és egy partiképes terasz.

Miért jó, ha mindkettő van?
Főzés közben szemmel tarthatjuk a pultnál a gyerekeket, a vendégeknek pedig látványkonyhává válhat a vacsorakészítés. Az étkezőasztalhoz ülve a közös étkezésekhez nemcsak az étellel járulunk hozzá, hanem a szépen megterített asztallal is.

Egy elég elegáns, és persze szintén optikailag szerethető megoldás, ha az étkezőasztal készül üvegből.

Vagy elkészül egy szőnyegminta az étkezőben, és rákerül egy hatalmas étkezőasztal, ami a mintát teljesen eltakarja. A burkolatban a minták helyét akkor tudod jól kijelölni, ha már tudod, hogy hova, milyen, és mekkora bútor kerül.

Ha a reggeli, esti étkezéseket is a konyhában szeretnénk lebolyolítani, de helyünk még egy étkezőpult kialakításához is kevés, a legjobb, ha fiókból kihúzható asztalt választunk. Ez a megoldás természetesen nem pótolja az étkezőasztalt, de kiváló a munkavégzéshez szükséges hely megnövelésében, ...

19. Szinte fillérekért vásárolhatsz nádterítőt és nádból készült tányéralátétet is, amelyek rögtön új fényben tüntetik fel az étkezőasztalt.

Hangulatos mediterrán kiegészítők a lakás minden szegletébe ...

A meleg hatású fa használata miatt, a minimal stílusú konyha bútor, az üveg hátfal ellenére is barátságos lett. Megfér mellette az antik hatású étkezőasztal.
Hálószoba a látszó gerendákkal ...

Nagyon nehéz egy-egy lakás vagy enteriőr stílusának pontos meghatározása. Egyrészt sehol sem valósul meg teljesen stílustiszta tér. Amit én jónak tartok, mert pont ettől telik meg élettel egy lakás, lesz otthonos. Hiszen jól megfér egymás mellett a régi étkezőasztal és a minimalista berendezés is.

A méretes kovácsoltvas étkezőgarnitúra egy kerti garnitúrára hajaz, s persze a fölé lógatott csillár is tökéletesen illeszkedik az enteriőrbe. Az étkezőasztal mögött elhelyezkedő vakablak (mely nevét meghazudtolva kellemes fényt sugároz a színes ólomüveg betéten keresztül) olyan érzést kelt, ...

Az étkezőben a függönyünket díszíthetjük csipkével, fodorral, amitől még oldottabb, lágyabb hangulatot teremthetünk. Az asztalterítőt vagy a tányéralátétet is egymáshoz, illetve a függönyhöz hangolhatjuk, amitől még családiasabbá és hívogatóbbá válik az étkezőasztal.

A lakóhelyiségek kiegészítő melegítését a nagy étkezőasztal alatti, kis felületű padlófűtéssel szabályozzuk. Ezen kívül van a fürdőszobában is egy fűtőtest. A szellőzőberendezés hőcserélőjén keresztül is melegíteni tudjuk a levegőt.

Érthető, hogy az étkezőasztal is ott van abban a két 13-14. századi másolatban is fennmaradt - nyilván lakodalomban előadott - hosszú versezetben, mely azt sorolta fel a házasulandó parasztlegénynek, mi mindenre is van szükség a háztartásban. A 14.

Egy kis tárgyalóasztal néhány mozdulattal kényelmes étkezőasztallá alakítható széthajtható lábai és asztallapja segítségével (7). A normál íróasztalt helyettesítheti a megduplázható munkaasztal (8).

A nagy tér, a viszonylag kevés bútor (azoknak is szigetszerű elhelyezése), egészében a laza összkép a meghatározó. Benne az étkezőasztal domináns darab, nemcsak látványával, hanem azáltal is, hogy a családi-társasági élet egyik legfontosabb színtere szerveződik köréje.

Használhatjuk a papagájsárgát, a napsárgát, a kikericset kiegészítőnek: fessük le az étkezőasztalt, vagy tegyünk a székekre ilyen színű párnákat, legyenek a konyhai textilek sárgák (a textilszalvéta, a terítő, a konyharuha, a kötény és a kesztyű), de a tányérokkal és a bögrékkel is kedvessé, ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Étkező, Lakás, Otthon, Bútor, Konyha?

◄ Étkező garnitúra   Étkezőszék ►
 
RSS Mobile