Kezdőlap (Előszoba)

 Otthon 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Előszoba

Otthon  Előlépcső  Előszobafal

Előszoba: Lepukkantból elegáns
Az előszoba olyan, mint a szem, ha valakire rápillantunk, egyből a szemét nézzük és ha az csillog, vagy viccesen mosolyog máris kíváncsivá tesz minket a gazdája. Míg a szem a lélek, az előszoba a ház tükre. A felújításnál csak ez lebegett a szemem előtt.


Előszoba - szeretjük?
Az előszoba is azon helyiségek közé tartozik, amire a lakás kialakítása során nem fordítunk sok gondot. Mindenki a nappali-konyha-háló-fürdőszoba vonalra van ráállva, és a többi helyiséget hajlamos elhanyagolni.

Előszoba lakberendezés
Az előszobát szinte csak átmenő forgalomra használjuk - főként kabátok, cipők tárolása -, kevés időt tartózkodunk ott, ezért hajlamosak vagyunk elhanyagolni.

Előszoba kategória cikkei
Kínos titokról árulkodik a kovácsoltvas bútorod
Bútor Outlet - mire számíthatsz? ...

Előszoba fogas foltdekupázzsal
Nyomtatás
E-mail
Részletek Kategória: Tippek Megjelent: 2007. december 03. hétfő, 17:47 Találatok: 11953 ...

Az ~ - Magyar tervezők design tárgyai a Palmetta Galériában
A Palmetta Design és Textilművészeti Galéria ~ című kiállításán neves magyar formatervezők mutatják be legújabb tárgyaikat a Design Hét hivatalos programjában.

Ha az ~ berendezésére eddig kevesebb hangsúlyt fektettél, akkor itt az ideje, hogy változtass, és utat engedj a chi-nek.
Forrás: Femina.hu
hirdetés ...

Az ~ méretezésének a legfontosabb szempontja, hogy hányan élnek a lakásban, hiszen nem ritka, hogy egy család egyszerre érkezik haza, és mindenki egyszerre szeretné levenni a kabátját.

Az ~ a legforgalmasabb helyisége a lakásnak. Fontos a burkolata, legjobb, ha könnyen tisztítható, nem csúszós felületű. Fontos a megfelelő mennyiségű szekrény, tárolóhely, hiszen itt kell elhelyeznünk hazaérkezéskor a levetett kabátot, cipőt. Ezeket tárolni kell.

Nappali és ~ burkolás
Méreteiben és berendezésében is eltér házunk, lakásunk többi részétől. Általában nincs nagy fizikai igénybevételnek kitéve, viszont fontos, hogy jó körülmények között töltsük el az időnket ebben a lakrészben is.

2. tipp: Az ~ lakályossá tétele
Egy pad vagy egy fotel az előszobának otthonos jegyet ad. Ráadásul egy ülőalkalmatosság az előszobában ideális hely a cipő felhúzására. A figyelmesen választott dekorációk, például szép képkeretek, további növelhetik az előtér esztétikáját.

~-közlekedő: Itt kapja látogatónk az első benyomást az otthonunkról. Ide érkezünk haza, ezért fontos hogy az előszobánk is kedves legyen és mindennek meg legyen a helye.
A kabátokon és cipőkön kívül még sok más dolgot is itt kell elpakolni?
Indulás előtt egy utolsó pillantás a tükörbe?

~ lakberendezése: inspiráció tároláshoz
Itthon is működik egy papírcső gyár, a csepeli gyár területen. 3 évvel ezelőtt egyszer jártam ott, hihetetlen élmény volt, no nem a csövek miatt, hanem azon a telepen, mintha 50-60 évvel ezelőtt megállt volna az idő.

Az ~ sokszor a lakás legmostohább része, pedig ha úgy vesszük, ez a helyiség otthonunk legfontosabb pillére: itt ér bennünket az első benyomás, és távozáskor is itt pillantunk utoljára a tükörbe. Hogyan rendezzük be ezt a gyakran alábecsült helyiséget?

Modern ~ bútor a Hülsta-tól
A Hülsta ~ bútor kollekcióban lehetnek speciálisan ide tervezett egyszerű de rendkívül funkcionális elemek, vagy általánosabb modellek a nappali bútor kollekcióból.

Zebrano ~bútor:
A képeken Zebrano kétszerkéselt fúrnérral borított ~bútor látható, natúr, lakkozott színben. Ez a fúrnér típus fantasztikus színe és mintázatának köszönhetően rendkívül jól alkalmazható modern stílusú bútorokhoz.

~ ? elsőnek többnyire az ugrik be róla, hogy az a lakás névjegye. Ami a stílusjegyeket, színvilágot, hangulatot illeti, általában nem nehéz reprodukálni a lakásra jellemzőeket. Összegyűjtöttünk néhány tippet, hogy az Ön otthona is megfeleljen minden elvárásnak.

Az ~ otthonunk névjegye. Vajon mindig nyugodt lélekkel tárjuk ki az ajtót vendégeink előtt? Vajon mindent megtalálunk itt, sietősen kifele menet? Hiszen itt pakoljuk le a táskákat, a poros cipőket, a kabátokat és a rengeteg apróságot, ami az utcai viselethez tartozik.

Beépített ~: cipők és kabátok egy helyen
Nem bírom magamba tartani a múlt hét eseményeit, pedig még nincs is lezárva az ügy: megérkeztek az új beépített szekrényeinek! ...

Helyiség - ~, vécé, garázs, pince, padlás, gardrób, tároló, dolgozó, iroda
X
Helyiség ...

Helytakarékos ~
kat
Esztétikus és modern ~fal, ami fogasként, akasztóként de még cipőtartóként is megállja a helyét? Létezik ilyen, Patrick Seha koncepciója az összes kívánalomnak eleget tesz.

Sajnos a legtöbb ~ sötét, ablaktalan helyiség. Ha kicsi az ~, inkább használjunk nagy felületen világos színeket. Mindenképpen helyezzünk el az általános plafon világításon kívül még fényforrásokat a falon: esetleg a tükör fölött, vagy képeket megvilágítva.

Ez egy nem szokványos kép, de tulajdonképpen bármilyen hihetetlen ez az ~ teteje, ami érett fenyő színű volt. Ezért a térnövelés, és az esztétikum szempontjából első dolgunk ennek a " lemázolása " volt.

Az első élmény, amivel otthonodba érkezve találkozol: az ~.
Legyen könnyen nyitható az ~ ajtaja. Ügyelj arra, hogy milyen látvány fogad, amikor a bejárati ajtón keresztül otthonodba lépsz. Itt érkezik a qi a házba, ezért az ~ legyen világos, barátságos. Ajtaja nyíljon befelé.

Cipőtárolás: A napi használatú cipőket tárolhatjuk az ~i cipőtároló szekrényekben, melyek kis helyet foglalnak és elegendő lábbeli fér el bennük. Kombinált változatuk kiegészül további tárolórekeszekkel, például kulcsok, póráz, kesztyűk, sálak és sok egyéb apróság tárolására.

Így újítsd fel fillérekből csúnya panelos ~i beépített szekrénysorodat!
Nem szeretnél vagyonokat áldozni rá, de valahogy mégis szeretnéd feldobni a panel lakásod előszobájában található beépített szekrénysort? Íme 5+1 szuper és olcsó megoldás! ...

Kedves country ~ ötletek..
Kis kertek, nagy ötletek..
Angol farmház a régmúlt időkből..
Tradícionális külső friss fiatalaos belső..
Country terítékek..
Nyári készülődés a kertben a Kert és Otthonbolttal...
Vidéki hangulatok.. Inspiráció ...

mindenkiiskolaja_IV_38 ~ lehetséges megvilágítási terve
Kövess minket a Facebookon
Facebook ...

~ fal
Az előszobában mindig ügyesen kell kialakítani az ~falat, mert az előszobában jellemzően nincs sok hely, ráadásul a sok ajtó miatt az effektív falfelület is minimális. Lehetnek nyitott, zárt vagy tükrös ~falak, mindenféle anyag- és színválasztékban.

~
Ha bútorasztalost hívnak egy lakásba, az ~bútor elkészítését biztos, hogy rá bízzák. Itt szintén a praktikussági szempontok játsszák a legfőbb szerepet.

~ padlója:
A lakás függvényében változik a használat és az igénybevétel.

Az ~ bútorai
Majd minden lakásban az ~ fogadja a vendéget. Az antré - az első benyomás - hagyja az emberben a legmélyebb nyomot.

Az ~ és a lépcsőház
A házba belépve hallba érkezünk, melyet Morris "Tulipán" tapétájával újított fel Rosse grófnéja az 1960-as évek elején. A szűk, járólapozott hall a falépcsőhöz, és a hátsó ajtóhoz vezet, mely a kertre nyílik.

~ háromféleképpen
A mostohagyerekként kezelt ~ valójában az a helyiség, ahova először belépünk és, amit először megpillantunk otthon. Ez a pár négyzetméter a saját névjegyünk. Érdemes hát saját képünkre, stílusunkra formálni, hogy valóban jó legyen hazatérni.
Energiabomba ...

~ fiatalítás 25 évvel
~ fiatalítás 25 évvel - galéria
~ fiatalítás 25 évvel - galéria - 2.rész
Fürdőszoba felújítás csempe helyett konyhai munkalappal - galéria
Fürdőszoba felújítás csempe helyett konyhai munkalappal - galéria - 2.rész ...

~, belépő
Otthonunk berendezése során az előszobával és a belépővel általában nem sokat törődünk. (Részletek)
A dolgozószoba ...

~i lerakóasztalka
Négy 220 cm átmérőjű kerek ablak világítja be a teljes tetőtéri szintet
Enyhén ívelt folyosó egy új építésű, általunk áttervezett alaprajzú soklakásos társasház emeleti lakásában. A kivitelezők kissé ódzkodtak tőle, de a végeredmény magáért beszél.

~: otthonunk kapuja
Sokan úgy gondolják ez az a helyiség, amelyre nem érdemes különösebb gondot fordítani, pedig az ~ vagy előtér nem más mint egy bemutatkozó belépő, amely előrevetíti egész otthonunk hangulatát. bővebben »
20 cikk található, 2 oldalon.

~: az első benyomás
Share
Amikor belépünk egy otthonba, már az előszobában megérezhetjük a lakás légkörét. A bejárati ajtók kívülről még többnyire semmitmondóak, de amint átlépjük a küszöböt, már van valamilyen benyomásunk a lakásról és az ott lakókról.

~

Az ~ továbbmenve előtérré tágul, és egy térben van a folyosóval. Mivel túl sok ajtó nyílik a folyosóra, "túl sok száj eszi ennek a helyiségnek a chijét".

- ~, bejárati ajtó: ahol az energia otthonodba érkezik
- nappali: ahol együtt töltődhet fel és pihenhet a család
- konyha, étkező: a tűzhely és a mosogató elhelyezése, ülésrend
- fürdőszoba, WC: hol legyen és hol ne?

Az ~ összeköti az otthonunkat a külvilággal. Innen indulunk el, és ide érkezünk vissza. Itt vesszük le a kabátot, sapkát, sálat, időnként sáros cipőnket. Letesszük vizes esernyőnket, táskánkat, a postaláda tartalmát.

Az ~ falainak tükrözniük kell a lakásunk alapszíneit! Semmiképp ne válasszunk sötét, lehangoló színt, ellenkezőleg! ...

Az ~ és a gardrób- vagy beépített szekrény elhelyezése okozott még gondot, ugyanis azt valahol az előtérben kellett volna elhelyezni, hogy a nappali ne menjen össze teljesen.

- Az ~ mellett főként a hálóban találtunk helyet a tárolók kialakításához. Itt az előszobával közös fal teljes felületét beépített tolóajtós szekrénnyel hasznosítottuk vállalva, hogy nem marad hely a különálló éjjeliszekrényeknek.

Cimkék:
~ lakberendezés
Tovább
Hogyan rendezzük be a lakást japán módra?

c) egy öreg ~falra
d) egy praktikus beépített szekrénybe
3. Mi az, ami biztosan nem található meg a lakásában?

Az előtér vagy ~ nem önálló szoba nincs funkciója így gyakran okoz, gondot mihez is kezdjünk vele. Az előtérben nem tartózkodunk rendszeresen, nem csinálunk, itt semmit csak átmegyünk egyik helyiségből a másikba, vagy itt fogadjuk a hozzánk betérő látogatókat, épp ezért funkciója sincs.

A gépészet elfér az ~i gardróbszekrényben. Egy kompakt készülék szolgál a fűtésre, melegvízellátásra, és a szellőzést is ezzel látják el. A földhő hasznosítást, egy nálunk még nem nagyon ismert ún. földhőkosár telepítésével oldották meg.
Földhő kosár - Forrás: BetaTherm ...

§ (1) A lakás olyan huzamos tartózkodás céljára szolgáló önálló rendeltetési egység, melynek lakóhelyiségeit (lakószoba, étkező stb.), főzőhelyiségeit (konyha, főzőfülke), egészségügyi helyiségeit (fürdőszoba, mosdó, zuhanyozó, WC), közlekedő helyiségeit (~, előtér, belépő, szélfogó, ...

1 kép (8) amerikai (11) angol (3) anyagok (4) ART (2) brazil (1) budapest (18) burkolat (1) cégbemutató (13) dekooder (1) DEKOR (2) design (27) dán (5) egyiptomi (1) ~ (1) etnó (2) fabútor (3) falfestés (2) felhívás (3) festmény (4) finn (1) fotó (18) francia (4) fürdő (8) gondolatok (11) ...

Évtizedek óta felújításra váró ~, egy nagy belmagasságú régi belvárosi lakásban. Kevés a fény, egy nagyon üde világos szín kellett, ehhez igazodik minden. A szomszédos fürdőszoba szintén ablaktalan, így egy üvegtégla-ablak beépítése vált kívánatossá.

Első körben az ~i rongyszőnyegeket mostam ki, amin cipővel is szoktunk mászkálni. Nagyon szépek lettek, teljesen tiszták. Valami miatt belekeveredett egy konyharuha is a mosásba, ez sokkal fehérebb lett, mint volt, elkezdtem bizakodni!
* A ruhák sokkal puhábbak! ...

Ez lehet az ~ vagy a nappali, de legtöbben kényelmi szempontok miatt a hálószobára voksolnak.
Divatosnak és praktikus megoldásnak számít, ha térelválasztóként alkalmazzuk, így például nagymértékben befolyásolhatjuk a nappali tér egységét és dinamikáját.

A kis ~ falát kibonttatták, hogy az ~, nappali és konyha terét egybenyithassák. Nem bánták meg, mert így az egész család egy térben tud tartózkodni játék, főzés, tévénézés vagy pihenés közben.

Minden helyiséget háromszor tüntessek fel? (pl: ~ gázzal, ~ napenergiával, ~ biomasszával??? Az arányukat hogyan tüntessem fel???)
Szükség esetén elküldhetem az adatfilet és az adatlapokról mentett screenshot-okat is.

Számomra ilyen volt például az ~ és az étkezőasztal is. A hullámalakú fal sem volt anno túl jó ötlet, mert nem lehetett sem elé, sem rá tenni semmit sem, úgy éreztem, hogy úgy ahogy van, ezt az egész teret már nem tudom jól belakni.

Előző válogatásunkban néhány ~ képét válogattuk egy csokorba, majd a nappalikat jártuk körbe. Most következzen az, amit mindenki szeret: a kuckó. Kuckó lehet otthonunk akár egy elkülönített kis zuga vagy akár egy helyiség kijelölt része.

Szűk az átjáró, kicsi az ~, a konyha és a fürdőszoba is zsebkendőnyi. Ezen a problémán csak úgy segíthetünk, ha néhány válaszfalat megszüntetünk, vagy a válaszfal helyét a számunkra optimálisabb helyen húzzuk fel. Ilyen módon természetesen csak részlegesen nyerünk teret, esetenként azonban ...

Kikukázott, kazettás ajtóból isteni ~ akasztót csinálhatsz, mégpedig családi fotókkal díszítve. Az ötlet zseniális, ráadásul ingyen van! Forrás: diycozyhome.com Forrás: diycozyhome.com Ha netán régi ajtó túltengés van a környezeteben, itt még egy rakás... tovább » ...

Először az oszlopszerű fa tartóelemek közé beépített kétoldalas ~ szekrényt láthatjuk, melynek a bejárat felől cipős-tükrös szekrény, majd az étkező felől vitrines szerepe van. A tartóoszlopok tagolják a főhelyiségeket keresztirányú fogópárok összekapcsolásával.

Ez nem csak ~ funkciót lát el, nagyban csökkenti a hő veszteséget is. Ha erre nincs lehetőség, vizsgálja meg a bejárati ajtót. A szimpla egyrétegű ajtószárnyat lehet hő szigetelni, vagy kicserélni jól hőszigeteltre, esetleg építsen be a meglévő mellé még egy ajtószárnyat.

A hat felújított konténer közül négy teljesen felszerelt szoba, a maradék kettő pedig reggeliző és ~i térként, valamint szaunaként funkcionál. A tervezők célja az volt, hogy tiszta, autentikus, de ugyanakkor kényelmes és kalandos élményt kínáljanak a vendégeknek.

Egy fogas remekül feldobhatja az ~ vagy folyosó hangulatát - főleg, ha egy egyedi, látványos darabról van szó. Bemutatunk 12 ötletes fogast, melyet Ti is könnyedén elkészíthettek:
0 komment
Dekoráció mályvaszínnel ...

Táncoló női alakot mintázó falfestmény feldobja a dolgozószoba hangulatát
Táncoló pár ~i falfestményen
Táncoló pár ~i falfestményen
Táncoló női alak falfestményen étkező falára
Táncoló női alak falfestményen étkező falára ...

Vállaljuk szállodák panziók, apartmanok egyedi bútorokkal történő komplett berendezését (~, konyha, nappali, háló, fürdőszoba) az enteriőrhöz alkalmazkodó stílusban, magas minőségben.
Szálloda berendezés, panzió berendezés, szállodai bútorcsalád tervezés és kivitelezés.

- WC, fürdőszoba, ~: jellemzően ezeken a helyeken normál égőt érdemes használni mert napi fél óránál többet nem világítanak és sokat is vannak kapcsolgatva.

A külön bejáratú hálóhoz két fürdő és két WC is tartozik, emellett elfért még egy nappali sarokkanapéval, egy étkező és egy konyha is. ~ ugyan nincs, de egy mobilházban az egyébként sem szokás. Viszont van helyette sok-sok beépített szekrény és tároló hely.

Ilyen volt, ilyen lett
Antik bútorok
Konyha bútorok
~, fürdőszoba, gardrób, szobabútorok
Irodabútorok
Egyéb műalkotások ...

A bevezetőben említett kétsoros házak a fent leírtaktól annyiban különböznek, hogy a ház rövidebb hosszában esetleg már több szoba, ~ is megjelenik. ezek főleg a gazdagabb, esetleg kisnemes házaknál jelenek meg: ahol az anyagi lehetőségek lehetővé teszik a prezentációt is.

A lépcső elhelyezése központi szerepet játszott, mindenképp a 'leggyengébb' északi oldalra kellett kerülnie a kiszolgáló helyiségekkel együtt (Kamra, Gépészeti helyiség, WC, ~).

A Walltat fali dekor segítségével könnyedén művészi grafikus elemekkel láthatjuk el otthonunk belső falait, legyen az hálószoba, konyha, nappali vagy ~. Számtalan lehetőséget kínál a gyártó, a dekoráció felhelyezése pedig nem igényel szaktudást.
/ Kapcsolódó linkek
/ Kapcsolódó cikkek ...

Mit javaslunk helyette? A nappali eltorlaszolása helyett a ház oldalába építsünk verandát, ott ahol a konyha vagy az ~ fekszik. Emiatt persze a tetőszerkezetet is át kell alakítanunk.
Cikkajánló: ...

Szolgáltatásaink keretében egyedi bútorok tervezését és kivitelezését is vállaljuk, ebben bútorasztalos kollégáink állnak megrendelőink rendelkezésére. Az Ön által megálmodott ~i, konyha- vagy szobabútor pontos méretek alapján, ...

PEI III: Főként lakások, vagy házak olyan helységeibe ajánlott, ahol kicsi a súrlódás, a terhelés.( pl.: fürdőszoba, wc)
PEI IV: Lakások, házak erősen igénybe helységek burkolatai (pl.: ~, közlekedők, nappali, terasz)
PEI V: Közösségi épületek, irodák , lakások házak lépcsőházaiba ...

Ha otthonunk kicsi, bele kell törődnünk abba, hogy az élelmiszereken túl számos egyéb dolognak kell helyet szorítanunk a kamrában. Ha egy mód van rá, mégse tároljuk itt a takarítóeszközöket - felmosóvödröt, seprűt, felmosórongyot -, hiszen ez nem higiénikus. Szerencsésebb, ha számukra az ~i ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Szoba, Nappali, Otthon, Lakás, Fürdő?

◄ Előlépcső   Előszobafal ►
 
RSS Mobile