Kezdőlap (Ágytakaró)

 Otthon 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Ágytakaró

Otthon  Ágynemű  Ágyterítő

Címke: ágytakaró
Textilek szerepe és felhasználása a lakberendezésben ...


Antilo spanyol ágytakarók a hálószoba díszei
Antilo spanyol ágytakaró kollekció. Az INKU huszonnégy éve meghatározó szereplője a hazai lakástextil és...
Műanyag ablak ...

Az ágytakaró nem új találmány, az ókori palotákban éppúgy használták, mint a vidéki parasztházakban, a nagypolgári lakásokban vagy a mai modern hálószobákban.

Camel ágytakaró piros színű (150 x 200 cm)
Camel ágytakaró krém színű (150 x 200 cm)
Camel díszpárna narancs színű (50 x 50 cm) ...

Tippek ágytakarókra
Bársonyos tapintású, ezüstszürke, steppelt ágytakaró, ami a téli hónapokra ajánlott. A szín és az anyag jól illik a szoba berendezéséhez, sőt, kiemeli azt. Hidegebb időben egy ilyen ágytakaró jól kiegészíti a paplant.

ÁGYTAKARÓK
A KONFEKCIONÁLT ÁGYTAKARÓK, ÁGYTERÍTŐK ÉS ÁGYTAKARÓ ANYAGOK TÖBBSÉGE RENDELHETŐ, DE EGYRE NAGYOBB VÁLASZTÉKBAN VAN MÁR KÉSZLETEN IS ÜZLETÜNKBEN.
A FENTIEKEN KÍVÜL SZŐNYEGEKET ÉS GYEREKEKNEK AJÁNLOTT ANYAGOKAT IS TALÁL KÍNÁLATUNKBAN.

Az ágytakaró nem csak szép, de praktikus is. Egy pillanat alatt szépen bevetett ágyat kapunk, ha elrejtjük alá a takarókat, párnákat. Ha igazi luxus hatást akarunk elérni, olyan ágytakarót kell választanunk, amely harmonizál a függönnyel, a legjobb, ha ugyanabból az anyagból készül.
...

Párna, ágytakaró, falikép is készíthető selyemfestéssel
[ LAKBERENDEZÉS ]
A legtöbb alkotótevékenységhez hasonlóan a selyemfestés is a tervezéssel kezdődik. Ennek során az elkészítendő képet előbb papíron meg kell rajzolni, mert a tényleges munka közben hosszas gondolkodásra már nem lesz idő.

Színes ágytakarókkal, stílusos lámpákkal, kiegészítőkkel..
forrás
Ha tetszett a bejegyzés, esetleg szeretnél még képeket nézegetni a vidéki lakberendezési stílusról, csatlakozz az "A vidéki otthon" csapatához a facebookon! Ezt itt teheted ...

Francia ágytakaró a barlanghatású hálóban.
Modern kád, amely mégis illeszkedik a rusztikus környezetbe, a hófehérre meszelt, tágas fürdőszobában.
Ossza meg! ...

Párnákkal, ágytakarókkal, fali képekkel, kisebb dísztárgyakkal színesíthetjük a gyerekek szobáját, az ő nagy örömükre.
Náluk is elhelyezhetünk girlandot, és polcokon aranyos tárgyakat
gyerekszobafotók ...

Puha, meleg ágytakarók
Az ágyazás művészete
A használaton kívüli ágy is lehet küllemre réteges. Az ágyazás művészet, ami elleshető a hotelek szobaasszonyaitól vagy erről az ábráról. Az ágy itt 10 rétegre van osztva. A látvány fő letéteményesei a párnák, különböző méretben és alakban.

Egy gyönyörű ágytakaró, ezzel a technikával. Kép
Ez is egyfajta patchwork. Kép
És végül, de nem utolsó sorban, itt egy lakásbelső kép. Ebben a szobában tobzódnak a minták és anyagok. Talán itt elmondható, a kevesebb néha több. Ezt itt rossz példának hoztam fel, ne másoljátok!
Kép ...

Szerintem az ágytakarók is lehetnének a függönnyel megegyező egyszínűek. Néhány színes díszpárnával macival fel lehet dobni! ...

Színes-mintás ágytakaró a háló legfőbb éke, hangulatmeghatározó eleme. forrás ...

Azok számára, akik az ágyneműjüket inkább elrejteni szeretnék, vagy a rendmániásoknak egy ágytakaró lehet célszerű. Ezzel a megoldással rendezett benyomás kelthető. Alatta eltűnnek a nyugtalanító minták vagy a nem egyforma huzatú ágyneműk.

Nubu HOME takaró/ágytakaró
Részvételi feltételek
A pályázaton részt vehetnek stylistok, enteriőrstylistok, gyakorlattal rendelkező kirakatrendezők és friss szakirányú végzettséggel rendelkező vagy éppen még tanulmányaikat folytató diákok is.

Szedd össze a dísztárgyakat, terítőket, ágytakarókat, díszpárnákat. Ezeket együtt berakhatod dobozokba úgy, hogy a törékeny dolgokat a textilholmik közé teszed, hogy mozgatásnál ne törjenek össze. Írd fel címkére vagy papírlapra, hogy mi van a dobozokban és számozd is be.

Nem kell hozzá más, csupán 20-30 mm vastag lágy habanyag, az ágytakaróval azonos kárpitanyag, néhány méternyi szegőszalag és egy jó marék díszszeg (27).

- a barna, fehér, szürke szőnyeg szerintem eredetileg marokkói ágytakaró. Nem 100 évre szól, de csúszásgátlóval, nem szanaszét porszívózva 5-10 évig biztos gyönyörű, meleg felületet ad.
- a fehér piros csíkos ágytakaró.

Az, hogy nem teszünk semmit ez ügyben, szintén látszik a lakáson: elhasználódott anyagok, kikopott matériák, vagy csak a sok éve használt függönyök és ágytakarók is magukért beszélnek. Nem pénzkérdés ugyanis, hogy ha ügyesen és spórolósan is, de felújítjuk néha otthonunk kiegészítőit.

Kézzel készített díszpárnák, szőnyegek, ágytakarók idén is jöhetnek minden mennyiségben. Már tavaly is sok lakástextil-ötletet találtunk 'Csináld magad!' blogokon, és ez a trend idén még tovább erősödik.

Fehér falakra és unalmas bútorokra instant gyógyír bármilyen színes kelme: új függönyök, ragyogó színű párnák, ágytakarók, vagy önmagában egyetlen szőnyeg is.

Ez a valóságban annyit tesz, hogy egy jól eltalált ágytakaró vagy padlószőnyeg jelentősen feldobja a már-már unalmasnak ható helyiség arculatát. Egy modern szín vagy minta még a nagymamától örökölt ütött-kopott karosszékbe is életet lehel.

A wellness-hotelekben az ágyneműt, ágytakarót illetően elvétve fedezhetsz fel fodrokat. A szélek makulátlanul levarrva, az ágynemű világos, vasalt, neutrális. Tiszta, finom, egyszerű. Gyakori jelenség, hogy míg a lepedő, paplanhuzat törtfehér, a párna halványlila.

függöny, ágytakaró, párnahuzat, székhuzat.)és olyasmiket, amiket meg lehet vagy át lehet festeni (festmény, fal, bútor.). De szerencsére a férjem mindent, ami festés és barkácsolás (akár lámpák felszerelése is), igy elég sok mindenre nem kellett itthon költeni.

A padló színe sárgás (föld), a lámpák és a narancsszín az ágytakarón tűz elem, a mattított üveg polcok pedig víz elemek.

A quilt, patchwork, vagy magyarul foltvarrás azoknak - a zömében ágytakaróknak - az összesítő neve, melyeket különböző színű és mintájú szövetdarabokból mesterien állítanak össze. A legtöbb mára már nem igazi takaró (a szó fázós értelmében), de inkább műtárgy, különleges és hangulatos design elem.

Terítő, Párnahuzat, Konyharuha, ~.
Kérdés, rendelkezünk-e varrás 'tudománnyal'.
Ha igen, akkor számtalan kis textil üzlet áll rendelkezésünkre, ahol méterre pontosan tervezhetjük meg a kívánt anyagok mennyiségét.

A háziasszony keze munkáját dicséri így a nappaliban függő pillangós festmény, de nem hagyhatjuk ki az ott helyet kapó fotel kárpitját sem, amelynek mintája visszaköszön a hálószoba ágytakaróján is.

Utóbbiak magát az embert, míg a Függönyök, szőnyegek, ágytakarók, párnák, terítők egy harmonikusan berendezett lakásnak az elmaradhatatlan öltözékei. Egyes nemzetek lakáskultúrájában a lakástextileknek, mint például az angol otthonok összképében, kiemelt szerepük van.

Címkék: fehér, enteriőrbe, fekete, nemcsak, sötét, festett, népművészeti, ügyeljünk, ágytakaró, ágynemű, egyszínű, darabot, komolyan, legyen, rejtsünk, polcra, helyezhetjük, komódra, asztalra, otthonunknak,
Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
EZT IS NÉZD MEG! ...

A legegyszerűbben cserélhető elemek: a szőnyegek, függönyök, terítők, ágytakarók, plédek és a kisebb berendezési tárgyak. Tehát évszakonként van rá lehetőségünk, hogy 'átszínezzük a lakást' egyszerűen, kevés pénzből változtathatunk az otthonunk hangulatán (és ezáltal saját hangulatunkon is).

A hálószobában szép és meleg hangulatot teremthetünk, ha a drapériához kapcsolódik az ágytakaró anyaga is. Ha a sötétítő vagy a dekor függöny és a drapéria anyaga más, a párnák készülhetnek a megmaradt textilekből, kiegészítve az idilli légkört.

Szerencsére mostanra a tökéletes ágytakarót is sikerült megtalálnom, Ti a dekoráció alatt találjátok :) ...

Nagyon látványos eleme lehet a lakásnak egy-egy ilyen darab, s bár fekete ívei komornak tűnhetnek, a jól megválasztott ágytakaró vagy a színes, horgolt terítők hamar megtörik a sötét szín és a fém kettőségéből adódó melankolikus hangulatot.

Jönnek a hűvös őszi esték, amikor azért még talán fűteni nem kell, de már jó érzés beburkolózni egy puha, szőrös takaróba. Ha elég nagy méretű szőrménk van, akkor használhatjuk ágytakarónak is, hiszen eleganciája mellett hívogató, meleg hangulatot áraszt a hálószobában, ...

A mintás dolgok azonnal érdekes színt visznek egy szimpla, dísztelen szobába. A nappaliban lerakhatunk egy új szőnyeget, ledobhatunk néhány díszpárnát, a hálószobában egy ágytakaró, hengerpárna máris sokat változtat, a fürdőszobában néhány szép, ...

A díszbe öltöztetett ablakok feladatuk betöltésén túl a meghitt, egyedi hangulat kialakításának elengedhetetlen kellékei. A függöny mellett egy-egy jól megválasztott ágytakaró, drapéria vagy párna további fontos kiegészítője lehet otthonunknak.
Ragasztásos rögzítés ...

Mint feljebb írtam a szoba hangulatát időről időre megvátltoztathatjuk a szoba átfestésével, textilek lecserélésével (ágytakaró, párnák, szőnyeg, függöny). Hagyjuk érvényesülni elképzeléseit, kérjük ki a véleményét, menjünk el közösen vásárolni.

A Tea Time kollekcióban kakukkos órák és apró, klasszikus minták játsszák a főszerepet, a Daisy Patch-ban pedig a virágminták dominálnak. A számos ágytakaróhoz, díszpárnához, ágyneműhuzathoz, tapétához és szőnyeghez idén két különleges pelenkatáska is tartozik, ...

Érdemes akkor is padlóig érőt feltenni, ha az ablak nem ér le addig. Optikailag növeli az ablakot, tágítja a teret. Olyan anyagot és színt válasszunk, mely beleillik otthonunkba, ami passzol a szőnyeggel, ágytakaróval, vagy épp a díszpárnával.

Dekoráljon bátran, vegyen gyöngyházzal díszített cukortartó tálkát, bojtos könyvjelzőt, virágmintás noteszt, vázát a rózsáknak, finom mintás fém képkereteket a kandalló párkányára. Használjon függönynek selymet, organzát, vagy szatént, gazdagon hímzett párnahuzatot és ágytakarót.

Ez esetben lehetőség van szóbeli tanácsadásra is (óradíjban, vagy munkára vonatkozóan egyedileg számolva), és a lakberendezés bármelyik szegmensére vonatkozhat (pld. függönyözési ötletek, segítség az anyagok kiválasztásában, párnák, ágytakarók tervezése, színtanácsadás, bútortervezés, ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Lakás, Otthon, Bútor, Függöny, Lakberendezés?

◄ Ágynemű   Ágyterítő ►
 
RSS Mobile