Kezdőlap (Virágzás)

 Növény 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Virágzás

Növény  Virágosnád  Virágzat

A virágzási ideje hosszan elnyúlik: ha jól érzi magát októbertől akár februárig is hozhatja a hajtások csúcsán fehér, piros, rózsaszín, lilásvörös virágait.


Virágzás idején
Sajnos semmi okunk az örömre. Nem csupán azért, mert a bambusz virága olyan jelentéktelen, mint általában a fűféléké, hanem mert a virágnyílás azt jelenti: nemsokára nagy valószínűséggel elpusztul a növény. A bambusz először elveszti leveleit, és csak virághajtásokat hoz.

Virágzás és szaporítás a saját tapasztalatok szerint
A harmatfű félék virágzata általában nem annyira látványos. Sokszor a virágzás meg is viseli növényünket, azonban ha helyesen tartjuk és elég fény éri, akkor nemsokára virágozni fog.

Virágzás
A virágzási időszak fajonként változó, ezért nem lehet általános, éves gondozási tervet felállítani. Alapvetően igaz, hogy a nyugalmi időszakban az öntözést csak annyira csökkentsük, hogy a bulba és a levelek ne kezdjenek el zsugorodni.

Virágzása: május - június közepe / (VI -) VII - VIII.
Élőhelye: Inkább mészkedvelő, síksági homoki növény. Homokpusztákon, homoki réteken és tölgyesekben, mészkedvelő erdei fenyvesben fordul elő, de másodlagos élőhelyeken - ültetett fenyvesekben, akácosokban, töltéseken - is megtelepszik.

~i idő: Június.
Virágszín: Rózsaszín.
Gondozás: Tavasszal és ~ után vágjuk vissza.

~ának ideje: március, április, május, június, július
Növény talajigénye: Kaktusz virágföld
Növény leggyakoribb betegsége, kártevője, pusztulásának főbb okai: gyökérrothadás, pajzstetvek ...

~:
Tavaszi ~ 3-4 héten keresztül, május június közt
Érés: ...

~i idő: Jelentéktelen
Magasság: 1 méter
Felhasználás: Tarka lombozata miatt mindenütt jól mutat ...

~: június-augusztus
Virágszín: fehér, sárga középpel
Napos-félárnyékos helyet kedvel
Gyertyán sövény
Rózsa vásárlás
Fagyal sövény
Málna, egres, ribizli ...

~i ideje: kora nyártól késő őszig (júniustól novemberig), az első fagyokig
Magastörzsű rózsa permetezése: réz és kéntartalmú szerekkel lisztharmat és gombás betegségek ellen ...

~
Áprilistól-májusig nyílik. Hazánkban gyakori.
Élettani hatása ...

~a:
Sárga fészekvirágzatát július-augusztusban nyitja. Ekkor kell a szirmokat a virágból kicsipegetni és óvatosan megszárítani. Virága nyíláskor világos narancsszínű, szárítás után pedig vörös, vagy vörösesbarna lesz.

~
A ~ ideje ősszel van, a nappalok rövidülésével kezdődik, ugyanis a begónia rövid-nappalos növény, vagyis a ~ának kiváltója a nappalok hosszának 12 óra alá csökkenése. Elsötétítéssel akár egész éven át virágoztatható. Ez azonban inkább üvegházi körülmények között sikeres.

VIRÁGZÁSI IDŐ: április-május
VIRÁG: apró vörösessárga TERMÉS: hosszúkás apró piros bogyók
BERBERIS thunbergii 'Carmen' - Vérborbolya ...

~ utáni tőosztással vagy a gyökeres sarjak
anyanövényről történő leválasztásával gyorsabb
eredmény érhető el.

A ~ kezdetén a porzós virágok leválnak a növényről, a felszínre lebegnek és csak a víz színén nyílnak fel a portokok. A hidrofil növények pollenjének nincs külső, sajátos mintázatú, sárga hidrofób sporopollenin tartalmú, ellenálló külső sejtfala. Az un exine réteg teljesen hiányzik.

A ~ fajtától és az vetés idejétől függően már májustól kezdődhet. A vetőmag szükséglet 10 nm.-re a kisebb magvú fajtákból 20-25 dkg, míg a nagyobb magvú fajtákból 25-35 dkg, de legtöbbször a csomagoláson is fel van tüntetve a szükséges magmennyiség.

A ~ kezdetén, a föld felett kb. 6-10 cm.-rel elvágott virágos leveles szár, valamint a szárról lemorzsolt levelek.

Egyéb népi megnevezés: ...

Tavaszi ~ú bokrok metszése
Még lombfakadás előtt jól láthatóak a tél okozta fagykárok, alakdeformáltságot okozó betegségek.
Törpe gránátalma ...

~uk, díszítő hatásuk kora tavasztól egészen késő őszig átível, ezért minden évszaknak megvannak a maguk jellegzetes képviselői.

~kor feltűnő, nagy, rózsaszín virágú növény, lágyszárú, de szára erős, el nem ágazó, alsó részén elszórtan, felül sűrűn mirigyes.

~kor csak vaskos, hengeres, húsos szára látható. Csúcsán egy vagy két virág fejlődik. A csészelevelek zöldes-piros színűek, számuk öt. A szirmok mézfejtőkké módosultak. A virág felett néhány lándzsás levélkére osztott gallérlevél ül.

~a hosszantartó, és ~ után a lehullott virágok, mint apró égszínkék csodák szóródnak szét a talajon. A növények 30-35 cm magasak, tulipánokkal, sárga boglárkákkal ültethetjük, 20 cm-ként.

~kor finom kis zöld levelei és a csomókban fejlődő pici rózsaszín virágok együttese különleges, tollas megjelenést kölcsönöz a növénynek. 3 méter magasra is megnövő, laza ágrendszerű cserje. Virágai április-májusban, az éves vesszőkön kis, rózsaszín füzérekben nyílnak. Igénytelen növény.

~ után metsszük vissza a növényt, vagy ritkítsuk meg az ágait. A nyáron virágzó fajtákat érdemes még ~ előtt tavasszal egyszer visszametszeni, hogy erős és dús ~t kapjunk.

~kor a ráncos főgumó mellett kialakul egy (esetleg több) tömör leánygumó, ebből fejlődnek a következő évi föld feletti részek. A virágzó szár kb. 1 m magas, levelei sötétzöldek, tenyeresen szeldeltek.

~a júliustól a fagyokig tart. Kezdetben vízigényes, később szárazságtűrő. Napfénykedvelő.
Legyezővirág
Laza talajba, napra, félárnyékba való. Mérsékelt öntözést kíván. Egynyáriként tartják. ~i idő Május-Szeptember.

~ után visszavágva újra kihajt, és ôszi másodvirágzásra számíthatunk.
Szín:
sárga ...

~ után a növények a kert valamely árnyas helyén a talajba süllyesztve az egész nyarat a szabadban tölthetik. A ciklámen átteleltetéséhez a tápoldatozást és az öntözést abba kell hagyni, mihelyst a levelek sárgulni és hervadni kezdenek.

~a már télen elkezdődik, de 2-3 m-es bokrai a tél végére már dúsan rakottak kellemes illatú rózsaszín virágzataival!
Vissza a kategóriához
Bannerpartnerek Linkpartnerek Céginformáció ÁSZF ...

~i ideje: júliustól augusztusig, virágai pirosak, de ma már vannak fehér vagy sárga változatban is. A virágok csak a friss idei hajtásokon jelennek meg.

~ ideje: Tavasszal, és másodszor szeptemberben.
Kultúra: Desert Rose ültetésekor a talajba keverjünk homokot és tégla darabokat! vagy ültessük kaktusz mix.be Locsolást elegendő ha a talaj kiszáradt.

~a kezdetén aratják. Gyógyászati célokra oldalhajtásait és felső 30-40 cm hosszú virágos, leveles részét szedik. Árnyékos helyen kell szárítani, mert a napfényre érzékeny; azon hamar kifakul. Egy kilogramm szárítmányhoz 4 kilogramm nyers növény kell. Jó emésztés- és étvágyjavító hatású szer.

~ előtti fiatal leveleiből salátát vagy főzeléket készítenek. Gyökerét nyersen vajon párolva, vagy gyors szárítással (kb. 55 °C-on szárítva) és durvára őrölve kávépótlóként használták.

~a: június-augusztusban
Népies nevei: Királyné asszony káposztája, koldustetű, szőrféreg.

~ március végén, magérés augusztus-szeptemberben.
Az egész novény az ehető magköpeny kivételével mérgező.
~:
Március-április.

~i ideje március-április. Termése tüsző. A pirosló hunyornál gyakoribb faj a bükkös és gyertyános erdőkben honos kisvirágú hunyor (H. dumetorum W. et K.), melynek virágai kisebbek és zöldek.
Felhasznált része: a gyöktörzs a gyökerekkel (Hellebori rhizoma et radix).

~ után felére vágjuk vissza hogy megőrizze kompakt habitusát.
Ár
140 HUF/db ...

~: június, július Élőhely: mészkedvelő, síksági kozmopolita faj. Meszes talajú tópartokon, tőzegvágásokban, nádasokban, lápréteken a Schoenus - szal együtt, összetételben a magassás - társulásokhoz hasonló társulást alkot, elárasztott iszapos agyag- vagy homoktalajokon.

~kor és a hüvely kezdeti fejlődése során gondoskodjunk a megfelelő vízellátásról.

~ előtt, áttört csipkeszerű és cicafarkra emlékeztető jellegzetes leveleiről ismerhető fel. Csak rokon, szintén ehető fajokkal tévesztehető össze. Szinte minden füves területen előfordul.
Cickafark, mint gyógynövény a Vitaminsziget oldalon
cickafark a Wikipedián ...

~uk ideje alapján a tulipánok három nagy csoportba oszthatóak:
Korai fajtákra (egyszerű korai és telt korai tulipánok)
Tavasz közepén virágzó fajtákra (Triump, Darwin hibrid tulipanok ...

A ~ az ültetés után körülbelül kilencven nappal, azaz június, július táján következik be. A növény nagy előnye, hogy a gumók az oldalukon megjelenő fiatal gumókedvezményekkel könnyedén szaporíthatóakmelyeket ősszel választunk le a főhagymáról.

A ~ kezdetén nyílásukban szedik fészkes virágzatát, de ennél értékesebbek a fészekből kiszedett nyelves karima- vagy sugárvirágok. Nyáron június-július hónapban gyűjtik.
Mi van benne?

A ~i ideje május-június között van.
« Gyömbérgyökér /Erdei/ (Geum urbanum)
Homoktövis (Hippophae rhamnoides) » ...

A nyári ~ú fajok legismertebb változata.A cserje bíborrózsaszin virágai lapos sátorvirágzatban
júliustól szeptemberig nyílnak.Kitűnő cserje.
Akár természetes sövénynek is ültethető
akár takarásnak is.

A tavaszi ~ú, pollenje ragacsos és nehéz, így a szél helyett a rovarok szállítják szaporítóanyagát. Veszélyt a lakásokban jelent: a vázába tett barkák allergiát eredményezhetnek.
Platán ...

Jellemzők: ~kor levél nélküli hagymás évelő. A hagymát 2-4 cm átmérőjű, vastag, sötétbarna héj borítja. A virágok magánosak, a magház hártyás murvával van körülvéve. A lepel 5-8 cm magas, csöve, akkora mint a halványsárga sallangja, a lepelcső fehéres, zöldes.

A kukorica ~a idején a levélhüvelyből fonalszerű szakáll (haj) lóg ki. Ez a növény gyógyhatású része. ~i ideje júniustól augusztusig tart. A szakállát vagy haját a beporzás előtt kell levágni és árnyékban gyorsan megszárítani.

Főként nyári ~ú évelő növény.
Magassága elérheti az 1 métert is.
Kompakt növekedésű, teljesen télálló.
Sok napfényt és laza, jó vízelvezetésű talajt kedveli.
Balkonládába, virágágyba ültetve ideális dísznővény.
Fagyokig virágzik.

Csodaszép már ~ előtt is: a bordó bimbószálakat fehér szőrök borítják.
Album: KFKI Élővilág - Növények ...

A leveleket ~kor kell gyűjteni. Egy növény 2.000-3.000 magot érlel.
A pitypang nemesített változatát nevezzük ruccolának, ami az olasz konyha egyik kedvelt alapanyaga.
A 'pitypang' hangutánzó szó, a növény szárának szétszakításakor hallható csattanó hang alapján.

~ után minden évben erőteljesen vágjuk vissza, ezzel elősegíthetjük a növények bokros növekedését. A ~ befejezését követően ültessük át jázminunkat, különösen a fiatal növényeket, ha szükséges a tartó edényt is cseréljük nagyobbra.

Kora tavasszal, még a kihajtásuk előtt a késői ~ú cserjéket kell megmetszeni, mert ez eredményezi a nyári ~ gazdagságát. ~uk júniustól a fagyokig tarthat.

Nyári ~a miatt fontos növény. ~ elején világoszöld, teljében fehér, hervadáskor rózsaszín árnyalatúvá válik. Gömb alakú hatalmas bugája tömötten teríti be a cserjét.

Gyógyhatása: hatóanyagainak köszönhetően (kis mennyiségű protoanemonint, alkaloidokat, szaponinokat, cserzőanyagokat, és sok C-vitamint tartalmaz) értékes gyógynövény. A ~ előtt (!) gyűjtöttfriss leveleket magas C-vitamin tartalmuk és vértisztító hatásuk miattskorbut ellen ...

Magassága: 5-10 cm; felálló virágszár
~i ideje: fajtól függően februáráprilis
Hagymagumós évelő ...

Talajigény: Kellően nedves talaj
Fényigény: Félárnyék kedvelő
Vízigény: Nedvességigényes, teljesen fagytűrő
Magasság: M: 30 cm.
Tőtávolság: T.30 cm.
~a: Nyári ~ú ősszel díszítő ...

Virágait teljes ~kor gyüjtjük. Gyomor él béltraktus gyulladásos betegségeire teaként, száj-garat-foginy gyulladásánál öblögetőszerként használható. Külsőleg borogatásként, fürdőadalékként bevállt szer. Csecsemőkortól adható.
Drogjának kivonatát ...

Sérülés sietteti ~át.
Korunkban, mikor a húsoslevelű növényeket különösen szeretik, több más Agave-fajt is tartanak a növénykedvelők.

~a: március-május.
Népies nevei: aranyka, aranysaláta, búzaeső, fügegyökér, fügelevelűfű, fügezöld, galambbegy, galambsaláta, golyvasztófű, Isten búzája, kakukksaláta, kakukkvirág, kisfecskefű, mennyei árpa, papsaláta, potrasaláta, rigótök, szentgyörgysaláta, tavaszi saláta, trencséni manna, ...

Ünnep a cseresznye ~akor nemcsak Japánban!
A hónap programjai
Éves naptár
Minden, ami mezőgazdaság.

Betakarítás: Teljes ~ban kézzel vagy kaszálógéppel vágják, a tarlómagasság 15-20 cm, hogy kiméljék a töveket. Néha másodszor is vágható.

~a azonban csak 1-2 hétig tart, szemben a többiekével, ami 4-7 hét. Közép- és Dél-Amerikában honos. 1000-2000 méteres folyóvölgyek mentén él. Az Egyenlítő párás, forró, sötét őserdeiben nem fordulnak elő. Negyven faja ismeretes.

A fehér ürömből kétféle drogot kell előállítani; a tőlevelekből és a szárakról lefosztott levelekből állót: a "fosztott ürömöt", valamint a ~uk kezdetén gyűjtött, a szár felső, legfeljebb 50 cm hosszú részeiből állót: a "virágos ürmöt".

Örökzöld cserje, fényes levelekkel, melynek ~i ideje júliustól októberig terjed. Tenyészhelye legyen nagyon világos és napos. Nyáron meleg, télen hűvösebb, 15-18°C körüli hőmérsékletet kedvel, de arra ügyelni kell, hogy a földje mindig melegebb legyen ennél.

A Brunfels-cserje hajla­mos a felnyurgulásra és a felkopaszodásra, de ha a ~i időszak után minden évben erősen visszavágjuk, nem nő 30 centiméternél ma­gasabbra.
Virág és illat:
A 25-30 faj némelyikének finom illatúak a virágai, de szobanövényünknél ezt sajnos nélkülöznünk kell.

Hazai körülmények között inkább fokozott téli gondozásra szoruló díszcserje, legfeljebb csak a jól áttelelő és korán ~nak induló bimbókból remélhetünk gyümölcsöket.

Ezzel is elősegítjük a futórózsa intenzív ~át. A futórózsa, de általában minden metszésnél ügyeljünk arra, hogy metszőollónk mindenkor legyen megfelelően éles, hogy ne roncsolja a növényi szöveteket.

Fürtje ~kor megnyulik, magva sima. Helgolandon s Ny.-Európa partjain állítólag vandon nő, de rendkivül elfajzott s fajtáinak az ember más-másképen veszi hasznát. A kemény fejjé össze nem borulót kélnek vagy haraszt-K.-nak, az ellenkezőt káposztának nevezzük. Ilyen 1. a téli K. (var.

A kései szegfű nevét a ~i idejéről kapta. Első nyíló virágaival ugyan már a nyár derekán találkozhatunk, de legszebb ~a a nyár végén-ősz elején - rokonaihoz képest viszonylag későn - figyelhető meg.
20-50 cm magasra megnövő, szürkészöld faj.

Az erdeifenyő gyakori és bőséges ~a és magtermése miatt szaporodásbiológiai szempontból valószínű a legjobban feltárt fafaj. A ~, megtermékenyülés folyamatát Szarvas (1967) tárta fel alapvető munkájában.

-Leveleket ~ előtt és alatt,
-Termést a teljes érés idején,
-Virágokat a ~ kezdetekor gyűjtsük.
-Csak egészséges, tiszta, féregmentes növényeket gyűjtsünk. A gyűjtést lehetőleg napsütéses időben, a növény száraz állapotában (eső és harmat felszáradása után) végezzük.

Csak a vastag, erőteljes szárú és növekedésű példányoknál számíthatunk ~ra. Hazánkban keveset virágzik, de erős illatú nagy virágai különleges élményt nyújtanak.

~kor a finom levélkék és a csomókban fejlődő apró, rózsaszín virágok együttese különleges, tollas megjelenést kölcsönöz a növénynek. A látszat ellenére egyáltalán nem kényes - gyakran ültetik erős szélnek kitett fekvésbe. Gyors növekedésű, ezért minden évben nyírjuk.

A ~tól számítva öt-hat hónapot vesz igénybe, hogy az édes kókuszvízzel és zselével teli kókuszok megje¬lenjenek. Ez a legjobb időszak arra, hogy frissítő és energiával teli italt nyerjünk belőlük. Hogy ezt megtapasztaljuk, el kell mennünk a trópu¬sokra.

A szilek ~biológiájával és nemesítési kérdéseivel foglalkozó korai irodalmi források jelentős öninkompatibilitásról számolnak be, illetve feltételezik azt. Ennek tudható be az is, hogy számos keresztezési kísérlet esetében nem tartották szükségesnek az anyaegyedek hímvirágainak eltávolítását.

A növény gyökerét tavasszal és ősszel gyűjtjük; a növényt ~ idején, egész nyáron át. A régi füveskönyvekben az áll, hogy a fecskék kis levéldarabkájával kenik be s fiókáik szemét.
Vértisztító és vérképző hatású.

Az ibolya néha szünetet tart a ~ban, általában télen. Saját magától újra virágba fog borulni 1-2-3 hónap múlva, a kondícióktól függően (mennyire világos és meleg helyen van tartva).

Ősszel, vagy tavasszal ~ előtt gyűjthető a gyökere, amit megfőznek ételnek, vagy salátának készítenek el. Legismertebb része a magja, amiből olaj nyerhető és gyógyításra, illetve kozmetikumként és ét- és salátaolajként hasznosíthatunk.

Évelő növény, de általában egyévesként tartják, és el~ után megválnak tőle. Eredendően ősz vége felé virágzik, de szinte egész évben kaphatók virágzó példányok, amelyeket a megvilágítás hosszának szabályozásával "állítanak elő".

~ előtt érdemes a növényt mérsékelten öntözni, hagyni kell a földjét enyhén kiszáradni. ~ alatt bővebb locsolást igényel. Kedveli a párás levegőt, ezért időnként permetezzük.

A magas hőmérséklet gátolja a ~t és elősegíti a gyors levél fejlődést. Miután nagyobb konténerbe ültetik, a növényeknek szüksége lehet további 20-25 hétre, hogy elérjék a megfelelő méretet, vagy érettséget a ~hoz.

Sok kerti változata, fajtája van, nem csak virágárnyalatokban térnek el, de egyes fajták ~i ideje is lényegesen különbözhet. Pompájuk jobban érvényesül, ha egy fajtából több növényt ültetünk egy csoportba.

Még a ~ előtt kell szedni. Salátának sós-ecetes páccal készítsük el, a hozzáadott kevés olaj jól kiegészítheti aromáját. Van, aki kifejezetten a kesernyés ízét szereti, de ha Ön nem tartozik ezek közé, áztassa vízbe körülbelül két órán keresztül.

Az egynyári dísznövények leginkább gazdag ~ukkal, változatos színükkel, a zöldfelületetek legfontosabb díszítő elemei. A mi éghajlatunkon egy vegetációs időszak alatt növekednek, virágoznak, és esetleg magot érlelnek, majd elpusztulnak.

Gazdag és tartós ~a, változatos színei miatt a parkok és házikertek legkedveltebb egynyári virága. Meleg, napos helyet, jó szerkezetű talajt kíván. Kezdetben vízigénye nagyobb, később jól tűri a szárazságot. Vetés: februárban melegágyba. A vetést ne takarjuk, fényre csírázik.

Áprilisban, májusban - ~ előtt - szedhetjük a hatalmas gyógyerővel rendelkező friss leveleket; képes az egész szervezet megtisztítására. Éppen ezért nagyon jól használható a szervezet felfrissítésére, a tavaszi méregtelenítésre.

A ~ kezdetén a sugárzó virágok felfelé irányulnak, ilyenkor a vacok még lapos vagy félgömb alakú; a ~i időszak derekán a sugárzó virágok szétállanak, a hossztengelyre merőlegesek; a ~ vége felé a nyelves virágok lefelé hajlanak, ekkor a vacok már kúp alakú és belül üres.

A ~ előtt gyűjtött, fiatal levelei és hajtáscsúcsai fűszeresen pikáns, kissé dióra emlékeztető ízűek. Ha együtt főzzük az étellel, akkor elveszítik aromájukat. A csabaüröm kiválóan illik párolt halhoz, tojásos ételekhez, túróhoz, zöldségekhez, burgonyához.

~i ideje: július-szeptember, színe: lila. Sziklakertbe, mediterrán kertbe ültethető alacsony sövényként, vagy rózsák közé. Megfigyelések szerint riasztja a hangyákat és a levéltetveket, ezért a közelében lévő növények nem tetvesednek.

Származékai: virágos, virágzik, ~, virágzat.
A virág ősmagyar kori szóhasadás nyomán jött létre a világ szóból, annak fény, világosság jelentése szerint.

A fiatal hajtásait illetve leveleit közvetlenül ~ előtt, a reggeli órákban kell szedni. A növény egésze jellegzetes illatú, kellemes hűsítő és enyhén csípős ízű. A leveleiben illóolaj (mentol, piperition), cserzőanyag, keserűanyag található.

Magunk dönthetünk az alakjáról ezt a növény nem bánja, sőt bő ~t produkál, ha például törzses fácskát nevelünk belőle nagyon mutatós. Ovális, redőzött levelei között szabályosan átellenesen nyílnak a gömb alakba rendeződött 5 karéjos virágai, amik jellegzetes citromhéj illatúak szétmorzsolva.

A cserjék metszésekor a ~i időt kell szemmel tartanunk.
Ha a virágok a vesszők oldalán nyílnak tavasszal vagy nyár elején, ezeket csak ~ után kell metszeni. Ha előtte metszenénk, levágnánk az idén virágot hozó hajtásrészt, így a ~ elmaradna.

Alkat: dús ~ú cserje, lombhullató, felálló, fásodó szárú.
Levelei: keskenyek zöldek, pirosas foltokkal néha.
Virágai: hosszú pirosas virágzati száron folyamatoan hozza légies fehér virágait, melyek rózsaszín bimbóból pattanak ki.

Általánosságban elmondható, hogy a gyökereket kora tavasszal vagy ősszel, leveleket ~ előtt vagy alatt, a terméseket a teljes érés idején célszerű begyűjteni. Virágokat a ~ kezdetén, és csak teljesen egészséges és féregmentes, száraz állapotában, azaz lehetőleg napsütés idején szedjük.

Felnézve a magasba, ~ idején egy érdekes futónövényen akad meg a tekintetünk. Hatalmas vöröses csokoládébarna erezetű, szennyesfehér virágai, mint valami fura véreres lebenyek csüngnek alá a magasban futó hajtásról.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Magas, Évelő, Rózsa, Örökzöld, Tavaszi?

◄ Virágosnád   Virágzat ►
 
RSS Mobile