Kezdőlap (Virágzás)

 Növény 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Virágzás

Növény  Virágosnád  Virágzat

A virágzási ideje hosszan elnyúlik: ha jól érzi magát októbertől akár februárig is hozhatja a hajtások csúcsán fehér, piros, rózsaszín, lilásvörös virágait.


Virágzás idején
Sajnos semmi okunk az örömre. Nem csupán azért, mert a bambusz virága olyan jelentéktelen, mint általában a fűféléké, hanem mert a virágnyílás azt jelenti: nemsokára nagy valószínűséggel elpusztul a növény. A bambusz először elveszti leveleit, és csak virághajtásokat hoz.

Virágzás és szaporítás a saját tapasztalatok szerint
A harmatfű félék virágzata általában nem annyira látványos. Sokszor a virágzás meg is viseli növényünket, azonban ha helyesen tartjuk és elég fény éri, akkor nemsokára virágozni fog.

Virágzás
A virágzási időszak fajonként változó, ezért nem lehet általános, éves gondozási tervet felállítani. Alapvetően igaz, hogy a nyugalmi időszakban az öntözést csak annyira csökkentsük, hogy a bulba és a levelek ne kezdjenek el zsugorodni.

Virágzási idő: Június.
Virágszín: Rózsaszín.
Gondozás: Tavasszal és virágzás után vágjuk vissza.

Virágzásának ideje: március, április, május, június, július
Növény talajigénye: Kaktusz virágföld
Növény leggyakoribb betegsége, kártevője, pusztulásának főbb okai: gyökérrothadás, pajzstetvek ...

Virágzás:
Tavaszi virágzás 3-4 héten keresztül, május június közt
Érés: ...

Virágzási idő: Jelentéktelen
Magasság: 1 méter
Felhasználás: Tarka lombozata miatt mindenütt jól mutat ...

Virágzás: június-augusztus
Virágszín: fehér, sárga középpel
Napos-félárnyékos helyet kedvel
Gyertyán sövény
Rózsa vásárlás
Fagyal sövény
Málna, egres, ribizli ...

Virágzási ideje: kora nyártól késő őszig (júniustól novemberig), az első fagyokig
Magastörzsű rózsa permetezése: réz és kéntartalmú szerekkel lisztharmat és gombás betegségek ellen ...

Virágzás
Áprilistól-májusig nyílik. Hazánkban gyakori.
Élettani hatása ...

Virágzása:
Sárga fészekvirágzatát július-augusztusban nyitja. Ekkor kell a szirmokat a virágból kicsipegetni és óvatosan megszárítani. Virága nyíláskor világos narancsszínű, szárítás után pedig vörös, vagy vörösesbarna lesz.

Virágzás
A virágzás ideje ősszel van, a nappalok rövidülésével kezdődik, ugyanis a begónia rövid-nappalos növény, vagyis a virágzásának kiváltója a nappalok hosszának 12 óra alá csökkenése. Elsötétítéssel akár egész éven át virágoztatható. Ez azonban inkább üvegházi körülmények között sikeres.

VIRÁGZÁSI IDŐ: április-május
VIRÁG: apró vörösessárga TERMÉS: hosszúkás apró piros bogyók
BERBERIS thunbergii 'Carmen' - Vérborbolya ...

Virágzás utáni tőosztással vagy a gyökeres sarjak
anyanövényről történő leválasztásával gyorsabb
eredmény érhető el.

A virágzás kezdetén a porzós virágok leválnak a növényről, a felszínre lebegnek és csak a víz színén nyílnak fel a portokok. A hidrofil növények pollenjének nincs külső, sajátos mintázatú, sárga hidrofób sporopollenin tartalmú, ellenálló külső sejtfala. Az un exine réteg teljesen hiányzik.

A virágzás fajtától és az vetés idejétől függően már májustól kezdődhet. A vetőmag szükséglet 10 nm.-re a kisebb magvú fajtákból 20-25 dkg, míg a nagyobb magvú fajtákból 25-35 dkg, de legtöbbször a csomagoláson is fel van tüntetve a szükséges magmennyiség.

A virágzás kezdetén, a föld felett kb. 6-10 cm.-rel elvágott virágos leveles szár, valamint a szárról lemorzsolt levelek.

Egyéb népi megnevezés: ...

Tavaszi virágzású bokrok metszése
Még lombfakadás előtt jól láthatóak a tél okozta fagykárok, alakdeformáltságot okozó betegségek.
Törpe gránátalma ...

Virágzásuk, díszítő hatásuk kora tavasztól egészen késő őszig átível, ezért minden évszaknak megvannak a maguk jellegzetes képviselői.

Virágzáskor feltűnő, nagy, rózsaszín virágú növény, lágyszárú, de szára erős, el nem ágazó, alsó részén elszórtan, felül sűrűn mirigyes.

Virágzáskor csak vaskos, hengeres, húsos szára látható. Csúcsán egy vagy két virág fejlődik. A csészelevelek zöldes-piros színűek, számuk öt. A szirmok mézfejtőkké módosultak. A virág felett néhány lándzsás levélkére osztott gallérlevél ül.

Virágzása hosszantartó, és virágzás után a lehullott virágok, mint apró égszínkék csodák szóródnak szét a talajon. A növények 30-35 cm magasak, tulipánokkal, sárga boglárkákkal ültethetjük, 20 cm-ként.

Virágzáskor finom kis zöld levelei és a csomókban fejlődő pici rózsaszín virágok együttese különleges, tollas megjelenést kölcsönöz a növénynek. 3 méter magasra is megnövő, laza ágrendszerű cserje. Virágai április-májusban, az éves vesszőkön kis, rózsaszín füzérekben nyílnak. Igénytelen növény.

Virágzás után metsszük vissza a növényt, vagy ritkítsuk meg az ágait. A nyáron virágzó fajtákat érdemes még virágzás előtt tavasszal egyszer visszametszeni, hogy erős és dús virágzást kapjunk.

Virágzáskor a ráncos főgumó mellett kialakul egy (esetleg több) tömör leánygumó, ebből fejlődnek a következő évi föld feletti részek. A virágzó szár kb. 1 m magas, levelei sötétzöldek, tenyeresen szeldeltek.

Virágzása júliustól a fagyokig tart. Kezdetben vízigényes, később szárazságtűrő. Napfénykedvelő.
Legyezővirág
Laza talajba, napra, félárnyékba való. Mérsékelt öntözést kíván. Egynyáriként tartják. Virágzási idő Május-Szeptember.

virágzás után visszavágva újra kihajt, és ôszi másodvirágzásra számíthatunk.
Szín:
sárga ...

Virágzás után a növények a kert valamely árnyas helyén a talajba süllyesztve az egész nyarat a szabadban tölthetik. A ciklámen átteleltetéséhez a tápoldatozást és az öntözést abba kell hagyni, mihelyst a levelek sárgulni és hervadni kezdenek.

Virágzása már télen elkezdődik, de 2-3 m-es bokrai a tél végére már dúsan rakottak kellemes illatú rózsaszín virágzataival!
Vissza a kategóriához
Bannerpartnerek Linkpartnerek Céginformáció ÁSZF ...

Virágzási ideje: júliustól augusztusig, virágai pirosak, de ma már vannak fehér vagy sárga változatban is. A virágok csak a friss idei hajtásokon jelennek meg.

Virágzás ideje: Tavasszal, és másodszor szeptemberben.
Kultúra: Desert Rose ültetésekor a talajba keverjünk homokot és tégla darabokat! vagy ültessük kaktusz mix.be Locsolást elegendő ha a talaj kiszáradt.

Virágzása kezdetén aratják. Gyógyászati célokra oldalhajtásait és felső 30-40 cm hosszú virágos, leveles részét szedik. Árnyékos helyen kell szárítani, mert a napfényre érzékeny; azon hamar kifakul. Egy kilogramm szárítmányhoz 4 kilogramm nyers növény kell. Jó emésztés- és étvágyjavító hatású szer.

Virágzás előtti fiatal leveleiből salátát vagy főzeléket készítenek. Gyökerét nyersen vajon párolva, vagy gyors szárítással (kb. 55 °C-on szárítva) és durvára őrölve kávépótlóként használták.

Virágzása: június-augusztusban
Népies nevei: Királyné asszony káposztája, koldustetű, szőrféreg.

Virágzás március végén, magérés augusztus-szeptemberben.
Az egész novény az ehető magköpeny kivételével mérgező.
Virágzás:
Március-április.

Virágzási ideje március-április. Termése tüsző. A pirosló hunyornál gyakoribb faj a bükkös és gyertyános erdőkben honos kisvirágú hunyor (H. dumetorum W. et K.), melynek virágai kisebbek és zöldek.
Felhasznált része: a gyöktörzs a gyökerekkel (Hellebori rhizoma et radix).

Virágzás után felére vágjuk vissza hogy megőrizze kompakt habitusát.
Ár
140 HUF/db ...

Virágzás: június, július Élőhely: mészkedvelő, síksági kozmopolita faj. Meszes talajú tópartokon, tőzegvágásokban, nádasokban, lápréteken a Schoenus - szal együtt, összetételben a magassás - társulásokhoz hasonló társulást alkot, elárasztott iszapos agyag- vagy homoktalajokon.

Virágzáskor és a hüvely kezdeti fejlődése során gondoskodjunk a megfelelő vízellátásról.

Virágzás előtt, áttört csipkeszerű és cicafarkra emlékeztető jellegzetes leveleiről ismerhető fel. Csak rokon, szintén ehető fajokkal tévesztehető össze. Szinte minden füves területen előfordul.
Cickafark, mint gyógynövény a Vitaminsziget oldalon
cickafark a Wikipedián ...

Virágzásuk ideje alapján a tulipánok három nagy csoportba oszthatóak:
Korai fajtákra (egyszerű korai és telt korai tulipánok)
Tavasz közepén virágzó fajtákra (Triump, Darwin hibrid tulipanok ...

A virágzás az ültetés után körülbelül kilencven nappal, azaz június, július táján következik be. A növény nagy előnye, hogy a gumók az oldalukon megjelenő fiatal gumókedvezményekkel könnyedén szaporíthatóakmelyeket ősszel választunk le a főhagymáról.

A virágzás kezdetén nyílásukban szedik fészkes virágzatát, de ennél értékesebbek a fészekből kiszedett nyelves karima- vagy sugárvirágok. Nyáron június-július hónapban gyűjtik.
Mi van benne?

A virágzás ideje: május-június között van.
A hímnős virágok fehérek, 8-15 mm szélesek, dús bogernyőkben (bugában) nyílnak, egybibések, kellemetlen szagúak.
A termés tojásdad vagy gömbölyű, vérpiros színű, nagyságuk 6-10 mm, bennük csontár található.

A virágzási ideje május-június között van.
« Gyömbérgyökér /Erdei/ (Geum urbanum)
Homoktövis (Hippophae rhamnoides) » ...

A nyári virágzású fajok legismertebb változata.A cserje bíborrózsaszin virágai lapos sátorvirágzatban
júliustól szeptemberig nyílnak.Kitűnő cserje.
Akár természetes sövénynek is ültethető
akár takarásnak is.

Ősszel a virágzás végén gyűjtsük be a magokat következő évre, majd vágjuk vissza télire a tövet kb.a felére. A következő metszés tavasszal ejtsük meg az első friss hajtásokat áprilisban vágjuk vissza így még erősebb növekedésre serkentjük a növényt.

A tavaszi virágzású, pollenje ragacsos és nehéz, így a szél helyett a rovarok szállítják szaporítóanyagát. Veszélyt a lakásokban jelent: a vázába tett barkák allergiát eredményezhetnek.
Platán ...

Jellemzők: Virágzáskor levél nélküli hagymás évelő. A hagymát 2-4 cm átmérőjű, vastag, sötétbarna héj borítja. A virágok magánosak, a magház hártyás murvával van körülvéve. A lepel 5-8 cm magas, csöve, akkora mint a halványsárga sallangja, a lepelcső fehéres, zöldes.

A kukorica virágzása idején a levélhüvelyből fonalszerű szakáll (haj) lóg ki. Ez a növény gyógyhatású része. Virágzási ideje júniustól augusztusig tart. A szakállát vagy haját a beporzás előtt kell levágni és árnyékban gyorsan megszárítani.

Főként nyári virágzású évelő növény.
Magassága elérheti az 1 métert is.
Kompakt növekedésű, teljesen télálló.
Sok napfényt és laza, jó vízelvezetésű talajt kedveli.
Balkonládába, virágágyba ültetve ideális dísznővény.
Fagyokig virágzik.

Csodaszép már virágzás előtt is: a bordó bimbószálakat fehér szőrök borítják.
Album: KFKI Élővilág - Növények ...

A leveleket virágzáskor kell gyűjteni. Egy növény 2.000-3.000 magot érlel.
A pitypang nemesített változatát nevezzük ruccolának, ami az olasz konyha egyik kedvelt alapanyaga.
A 'pitypang' hangutánzó szó, a növény szárának szétszakításakor hallható csattanó hang alapján.

Virágzás után minden évben erőteljesen vágjuk vissza, ezzel elősegíthetjük a növények bokros növekedését. A virágzás befejezését követően ültessük át jázminunkat, különösen a fiatal növényeket, ha szükséges a tartó edényt is cseréljük nagyobbra.

Kora tavasszal, még a kihajtásuk előtt a késői virágzású cserjéket kell megmetszeni, mert ez eredményezi a nyári virágzás gazdagságát. Virágzásuk júniustól a fagyokig tarthat.

Nyári virágzása miatt fontos növény. Virágzás elején világoszöld, teljében fehér, hervadáskor rózsaszín árnyalatúvá válik. Gömb alakú hatalmas bugája tömötten teríti be a cserjét.

Gyógyhatása: hatóanyagainak köszönhetően (kis mennyiségű protoanemonint, alkaloidokat, szaponinokat, cserzőanyagokat, és sok C-vitamint tartalmaz) értékes gyógynövény. A virágzás előtt (!) gyűjtöttfriss leveleket magas C-vitamin tartalmuk és vértisztító hatásuk miattskorbut ellen ...

Magassága: 5-10 cm; felálló virágszár
Virágzási ideje: fajtól függően februáráprilis
Hagymagumós évelő ...

Talajigény: Kellően nedves talaj
Fényigény: Félárnyék kedvelő
Vízigény: Nedvességigényes, teljesen fagytűrő
Magasság: M: 30 cm.
Tőtávolság: T.30 cm.
Virágzása: Nyári virágzású ősszel díszítő ...

Virágait teljes virágzáskor gyüjtjük. Gyomor él béltraktus gyulladásos betegségeire teaként, száj-garat-foginy gyulladásánál öblögetőszerként használható. Külsőleg borogatásként, fürdőadalékként bevállt szer. Csecsemőkortól adható.
Drogjának kivonatát ...

Sérülés sietteti virágzását.
Korunkban, mikor a húsoslevelű növényeket különösen szeretik, több más Agave-fajt is tartanak a növénykedvelők.

Virágzása: március-május.
Népies nevei: aranyka, aranysaláta, búzaeső, fügegyökér, fügelevelűfű, fügezöld, galambbegy, galambsaláta, golyvasztófű, Isten búzája, kakukksaláta, kakukkvirág, kisfecskefű, mennyei árpa, papsaláta, potrasaláta, rigótök, szentgyörgysaláta, tavaszi saláta, trencséni manna, ...

Ünnep a cseresznye virágzásakor nemcsak Japánban!
A hónap programjai
Éves naptár
Minden, ami mezőgazdaság.

Betakarítás: Teljes virágzásban kézzel vagy kaszálógéppel vágják, a tarlómagasság 15-20 cm, hogy kiméljék a töveket. Néha másodszor is vágható.

Virágzása azonban csak 1-2 hétig tart, szemben a többiekével, ami 4-7 hét. Közép- és Dél-Amerikában honos. 1000-2000 méteres folyóvölgyek mentén él. Az Egyenlítő párás, forró, sötét őserdeiben nem fordulnak elő. Negyven faja ismeretes.

A fehér ürömből kétféle drogot kell előállítani; a tőlevelekből és a szárakról lefosztott levelekből állót: a "fosztott ürömöt", valamint a virágzásuk kezdetén gyűjtött, a szár felső, legfeljebb 50 cm hosszú részeiből állót: a "virágos ürmöt".

Örökzöld cserje, fényes levelekkel, melynek virágzási ideje júliustól októberig terjed. Tenyészhelye legyen nagyon világos és napos. Nyáron meleg, télen hűvösebb, 15-18°C körüli hőmérsékletet kedvel, de arra ügyelni kell, hogy a földje mindig melegebb legyen ennél.

A Brunfels-cserje hajla­mos a felnyurgulásra és a felkopaszodásra, de ha a virágzási időszak után minden évben erősen visszavágjuk, nem nő 30 centiméternél ma­gasabbra.
Virág és illat:
A 25-30 faj némelyikének finom illatúak a virágai, de szobanövényünknél ezt sajnos nélkülöznünk kell.

Hazai körülmények között inkább fokozott téli gondozásra szoruló díszcserje, legfeljebb csak a jól áttelelő és korán virágzásnak induló bimbókból remélhetünk gyümölcsöket.

Ezzel is elősegítjük a futórózsa intenzív virágzását. A futórózsa, de általában minden metszésnél ügyeljünk arra, hogy metszőollónk mindenkor legyen megfelelően éles, hogy ne roncsolja a növényi szöveteket.

Fürtje virágzáskor megnyulik, magva sima. Helgolandon s Ny.-Európa partjain állítólag vandon nő, de rendkivül elfajzott s fajtáinak az ember más-másképen veszi hasznát. A kemény fejjé össze nem borulót kélnek vagy haraszt-K.-nak, az ellenkezőt káposztának nevezzük. Ilyen 1. a téli K. (var.

A kései szegfű nevét a virágzási idejéről kapta. Első nyíló virágaival ugyan már a nyár derekán találkozhatunk, de legszebb virágzása a nyár végén-ősz elején - rokonaihoz képest viszonylag későn - figyelhető meg.
20-50 cm magasra megnövő, szürkészöld faj.

Az erdeifenyő gyakori és bőséges virágzása és magtermése miatt szaporodásbiológiai szempontból valószínű a legjobban feltárt fafaj. A virágzás, megtermékenyülés folyamatát Szarvas (1967) tárta fel alapvető munkájában.

-Leveleket virágzás előtt és alatt,
-Termést a teljes érés idején,
-Virágokat a virágzás kezdetekor gyűjtsük.
-Csak egészséges, tiszta, féregmentes növényeket gyűjtsünk. A gyűjtést lehetőleg napsütéses időben, a növény száraz állapotában (eső és harmat felszáradása után) végezzük.

Csak a vastag, erőteljes szárú és növekedésű példányoknál számíthatunk virágzásra. Hazánkban keveset virágzik, de erős illatú nagy virágai különleges élményt nyújtanak.

Virágzáskor a finom levélkék és a csomókban fejlődő apró, rózsaszín virágok együttese különleges, tollas megjelenést kölcsönöz a növénynek. A látszat ellenére egyáltalán nem kényes - gyakran ültetik erős szélnek kitett fekvésbe. Gyors növekedésű, ezért minden évben nyírjuk.

A virágzástól számítva öt-hat hónapot vesz igénybe, hogy az édes kókuszvízzel és zselével teli kókuszok megje¬lenjenek. Ez a legjobb időszak arra, hogy frissítő és energiával teli italt nyerjünk belőlük. Hogy ezt megtapasztaljuk, el kell mennünk a trópu¬sokra.

A szilek virágzásbiológiájával és nemesítési kérdéseivel foglalkozó korai irodalmi források jelentős öninkompatibilitásról számolnak be, illetve feltételezik azt. Ennek tudható be az is, hogy számos keresztezési kísérlet esetében nem tartották szükségesnek az anyaegyedek hímvirágainak eltávolítását.

A növény gyökerét tavasszal és ősszel gyűjtjük; a növényt virágzás idején, egész nyáron át. A régi füveskönyvekben az áll, hogy a fecskék kis levéldarabkájával kenik be s fiókáik szemét.
Vértisztító és vérképző hatású.

Az ibolya néha szünetet tart a virágzásban, általában télen. Saját magától újra virágba fog borulni 1-2-3 hónap múlva, a kondícióktól függően (mennyire világos és meleg helyen van tartva).

Ősszel, vagy tavasszal virágzás előtt gyűjthető a gyökere, amit megfőznek ételnek, vagy salátának készítenek el. Legismertebb része a magja, amiből olaj nyerhető és gyógyításra, illetve kozmetikumként és ét- és salátaolajként hasznosíthatunk.

Évelő növény, de általában egyévesként tartják, és elvirágzás után megválnak tőle. Eredendően ősz vége felé virágzik, de szinte egész évben kaphatók virágzó példányok, amelyeket a megvilágítás hosszának szabályozásával "állítanak elő".

Virágzás előtt érdemes a növényt mérsékelten öntözni, hagyni kell a földjét enyhén kiszáradni. Virágzás alatt bővebb locsolást igényel. Kedveli a párás levegőt, ezért időnként permetezzük.

A magas hőmérséklet gátolja a virágzást és elősegíti a gyors levél fejlődést. Miután nagyobb konténerbe ültetik, a növényeknek szüksége lehet további 20-25 hétre, hogy elérjék a megfelelő méretet, vagy érettséget a virágzáshoz.

Sok kerti változata, fajtája van, nem csak virágárnyalatokban térnek el, de egyes fajták virágzási ideje is lényegesen különbözhet. Pompájuk jobban érvényesül, ha egy fajtából több növényt ültetünk egy csoportba.

Még a virágzás előtt kell szedni. Salátának sós-ecetes páccal készítsük el, a hozzáadott kevés olaj jól kiegészítheti aromáját. Van, aki kifejezetten a kesernyés ízét szereti, de ha Ön nem tartozik ezek közé, áztassa vízbe körülbelül két órán keresztül.

Az egynyári dísznövények leginkább gazdag virágzásukkal, változatos színükkel, a zöldfelületetek legfontosabb díszítő elemei. A mi éghajlatunkon egy vegetációs időszak alatt növekednek, virágoznak, és esetleg magot érlelnek, majd elpusztulnak.

Gazdag és tartós virágzása, változatos színei miatt a parkok és házikertek legkedveltebb egynyári virága. Meleg, napos helyet, jó szerkezetű talajt kíván. Kezdetben vízigénye nagyobb, később jól tűri a szárazságot. Vetés: februárban melegágyba. A vetést ne takarjuk, fényre csírázik.

Áprilisban, májusban - virágzás előtt - szedhetjük a hatalmas gyógyerővel rendelkező friss leveleket; képes az egész szervezet megtisztítására. Éppen ezért nagyon jól használható a szervezet felfrissítésére, a tavaszi méregtelenítésre.

A virágzás kezdetén a sugárzó virágok felfelé irányulnak, ilyenkor a vacok még lapos vagy félgömb alakú; a virágzási időszak derekán a sugárzó virágok szétállanak, a hossztengelyre merőlegesek; a virágzás vége felé a nyelves virágok lefelé hajlanak, ekkor a vacok már kúp alakú és belül üres.

A virágzás előtt gyűjtött, fiatal levelei és hajtáscsúcsai fűszeresen pikáns, kissé dióra emlékeztető ízűek. Ha együtt főzzük az étellel, akkor elveszítik aromájukat. A csabaüröm kiválóan illik párolt halhoz, tojásos ételekhez, túróhoz, zöldségekhez, burgonyához.

Virágzási ideje: július-szeptember, színe: lila. Sziklakertbe, mediterrán kertbe ültethető alacsony sövényként, vagy rózsák közé. Megfigyelések szerint riasztja a hangyákat és a levéltetveket, ezért a közelében lévő növények nem tetvesednek.

Származékai: virágos, virágzik, virágzás, virágzat.
A virág ősmagyar kori szóhasadás nyomán jött létre a világ szóból, annak fény, világosság jelentése szerint.

A gyenge hajtások lemetszésével elősegithető a virágzás. Teleltetése 5-10 C-on ideális, kevés öntözéssel, de ügyelve arra, hogy a földlabda ne száradjon ki. Tavasszal 6-7 rügyre, vagy kb 20 cm-re érdemes visszavágni.

A fiatal hajtásait illetve leveleit közvetlenül virágzás előtt, a reggeli órákban kell szedni. A növény egésze jellegzetes illatú, kellemes hűsítő és enyhén csípős ízű. A leveleiben illóolaj (mentol, piperition), cserzőanyag, keserűanyag található.

Magunk dönthetünk az alakjáról ezt a növény nem bánja, sőt bő virágzást produkál, ha például törzses fácskát nevelünk belőle nagyon mutatós. Ovális, redőzött levelei között szabályosan átellenesen nyílnak a gömb alakba rendeződött 5 karéjos virágai, amik jellegzetes citromhéj illatúak szétmorzsolva.

A cserjék metszésekor a virágzási időt kell szemmel tartanunk.
Ha a virágok a vesszők oldalán nyílnak tavasszal vagy nyár elején, ezeket csak virágzás után kell metszeni. Ha előtte metszenénk, levágnánk az idén virágot hozó hajtásrészt, így a virágzás elmaradna.

Alkat: dús virágzású cserje, lombhullató, felálló, fásodó szárú.
Levelei: keskenyek zöldek, pirosas foltokkal néha.
Virágai: hosszú pirosas virágzati száron folyamatoan hozza légies fehér virágait, melyek rózsaszín bimbóból pattanak ki.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Magas, Évelő, Rózsa, Örökzöld, Tavaszi?

◄ Virágosnád   Virágzat ►
 
RSS Mobile