Kezdőlap (Virágzás)

 Növény 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Növény » Virágzás


 

Virágzás

Növény  Virágosnád  Virágzat

A virágzási ideje hosszan elnyúlik: ha jól érzi magát októbertől akár februárig is hozhatja a hajtások csúcsán fehér, piros, rózsaszín, lilásvörös virágait.


és szaporítás a saját tapasztalatok szerint
A harmatfű félék virágzata általában nem annyira látványos. Sokszor a meg is viseli növényünket, azonban ha helyesen tartjuk és elég fény éri, akkor nemsokára virágozni fog.

Virágzás
A virágzási időszak fajonként változó, ezért nem lehet általános, éves gondozási tervet felállítani. Alapvetően igaz, hogy a nyugalmi időszakban az öntözést csak annyira csökkentsük, hogy a bulba és a levelek ne kezdjenek el zsugorodni.

i idő: Június.
Virágszín: Rózsaszín.
Gondozás: Tavasszal és után vágjuk vissza.

Virágzásának ideje: március, április, május, június, július
Növény talajigénye: Kaktusz virágföld
Növény leggyakoribb betegsége, kártevője, pusztulásának főbb okai: gyökérrothadás, pajzstetvek ...

:
Tavaszi 3-4 héten keresztül, május június közt
Érés: ...

Virágzási idő: Jelentéktelen
Magasság: 1 méter
Felhasználás: Tarka lombozata miatt mindenütt jól mutat ...

: június-augusztus
Virágszín: fehér, sárga középpel
Napos-félárnyékos helyet kedvel
Gyertyán sövény
Rózsa vásárlás
Fagyal sövény
Málna, egres, ribizli ...

Virágzás
Áprilistól-májusig nyílik. Hazánkban gyakori.
Élettani hatása ...

a:
Sárga fészekvirágzatát július-augusztusban nyitja. Ekkor kell a szirmokat a virágból kicsipegetni és óvatosan megszárítani. Virága nyíláskor világos narancsszínű, szárítás után pedig vörös, vagy vörösesbarna lesz.

Virágzás
A virágzás ideje ősszel van, a nappalok rövidülésével kezdődik, ugyanis a begónia rövid-nappalos növény, vagyis a virágzásának kiváltója a nappalok hosszának 12 óra alá csökkenése. Elsötétítéssel akár egész éven át virágoztatható.

utáni tőosztással vagy a gyökeres sarjak
anyanövényről történő leválasztásával gyorsabb
eredmény érhető el.

A virágzás kezdetén a porzós virágok leválnak a növényről, a felszínre lebegnek és csak a víz színén nyílnak fel a portokok.

A fajtától és az vetés idejétől függően már májustól kezdődhet. A vetőmag szükséglet 10 nm.

Virágzásuk, díszítő hatásuk kora tavasztól egészen késő őszig átível, ezért minden évszaknak megvannak a maguk jellegzetes képviselői.

kor feltűnő, nagy, rózsaszín virágú növény, lágyszárú, de szára erős, el nem ágazó, alsó részén elszórtan, felül sűrűn mirigyes.

Virágzása hosszantartó, és virágzás után a lehullott virágok, mint apró égszínkék csodák szóródnak szét a talajon. A növények 30-35 cm magasak, tulipánokkal, sárga boglárkákkal ültethetjük, 20 cm-ként.

előtt 8-15 cm átmérőjű tőlevélrózsája van, szára kor megnyúlik, ilyenkor a növény eléri a 20-25, néha 40 cm magasságot. Tőlevelei hirtelen kihegyesedők, lapát alakúak, színük a halványzöldtől a pirosasig változhat.

Virágzás után metsszük vissza a növényt, vagy ritkítsuk meg az ágait. A nyáron virágzó fajtákat érdemes még virágzás előtt tavasszal egyszer visszametszeni, hogy erős és dús virágzást kapjunk.

kor a ráncos főgumó mellett kialakul egy (esetleg több) tömör leánygumó, ebből fejlődnek a következő évi föld feletti részek. A virágzó szár kb. 1 m magas, levelei sötétzöldek, tenyeresen szeldeltek.

Virágzása júliustól a fagyokig tart. Kezdetben vízigényes, később szárazságtűrő. Napfénykedvelő.
Legyezővirág
Laza talajba, napra, félárnyékba való. Mérsékelt öntözést kíván. Egynyáriként tartják. Virágzási idő Május-Szeptember.

után visszavágva újra kihajt, és ôszi másodvirágzásra számíthatunk.
Szín:
sárga ...

Virágzás után a növények a kert valamely árnyas helyén a talajba süllyesztve az egész nyarat a szabadban tölthetik. A ciklámen átteleltetéséhez a tápoldatozást és az öntözést abba kell hagyni, mihelyst a levelek sárgulni és hervadni kezdenek.

a már télen elkezdődik, de 2-3 m-es bokrai a tél végére már dúsan rakottak kellemes illatú rózsaszín virágzataival!
Vissza a kategóriához
Bannerpartnerek Linkpartnerek Céginformáció ÁSZF ...

Virágzás ideje: Tavasszal, és másodszor szeptemberben.
Kultúra: Desert Rose ültetésekor a talajba keverjünk homokot és tégla darabokat! vagy ültessük kaktusz mix.be Locsolást elegendő ha a talaj kiszáradt.

a kezdetén aratják. Gyógyászati célokra oldalhajtásait és felső 30-40 cm hosszú virágos, leveles részét szedik. Árnyékos helyen kell szárítani, mert a napfényre érzékeny; azon hamar kifakul.

Virágzás előtti fiatal leveleiből salátát vagy főzeléket készítenek. Gyökerét nyersen vajon párolva, vagy gyors szárítással (kb. 55 °C-on szárítva) és durvára őrölve kávépótlóként használták.

kor a méteres magasságot is elérheti. Halványrózsaszín virágai bogernyőkben nyílnak júliustól szeptemberig. Félárnyékba ültessük, közepes vízigényű. Télálló. A pangó vizet nem tűri. Évelőágyba ajánlott.

Virágzása: június-augusztusban
Népies nevei: Királyné asszony káposztája, koldustetű, szőrféreg.

március végén, magérés augusztus-szeptemberben.
Az egész novény az ehető magköpeny kivételével mérgező.
:
Március-április.

Virágzási ideje március-április. Termése tüsző. A pirosló hunyornál gyakoribb faj a bükkös és gyertyános erdőkben honos kisvirágú hunyor (H. dumetorum W. et K.), melynek virágai kisebbek és zöldek.

: június, július Élőhely: mészkedvelő, síksági kozmopolita faj.

Virágzáskor és a hüvely kezdeti fejlődése során gondoskodjunk a megfelelő vízellátásról.

Lásd még: Lásd még: Magas, Évelő, Rózsa, Örökzöld, Tavaszi

Növény  Virágosnád  Virágzat

 
RSS Mobile