Kezdőlap (Virágzás)

 Növény 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Növény » Virágzás


 

Virágzás

Növény  Virágosnád  Virágzat
2014.04.20

A virágzási ideje hosszan elnyúlik: ha jól érzi magát októbertől akár februárig is hozhatja a hajtások csúcsán fehér, piros, rózsaszín, lilásvörös virágait.


Virágzás és szaporítás a saját tapasztalatok szerint
A harmatfű félék virágzata általában nem annyira látványos. Sokszor a virágzás meg is viseli növényünket, azonban ha helyesen tartjuk és elég fény éri, akkor nemsokára virágozni fog.

Virágzás
A virágzási időszak fajonként változó, ezért nem lehet általános, éves gondozási tervet felállítani. Alapvetően igaz, hogy a nyugalmi időszakban az öntözést csak annyira csökkentsük, hogy a bulba és a levelek ne kezdjenek el zsugorodni.

Virágzási idő: Június.
Virágszín: Rózsaszín.
Gondozás: Tavasszal és virágzás után vágjuk vissza.

Virágzásának ideje: március, április, május, június, július
Növény talajigénye: Kaktusz virágföld
Növény leggyakoribb betegsége, kártevője, pusztulásának főbb okai: gyökérrothadás, pajzstetvek ...

Virágzási idő, levelek
Kora tavasszal, április-májusban virágzik. Virágia kicsik, csillag alakúak nefelejcsre emlékeztetnek ('Forget Me Not'). A virágok hosszú száron fejlődnek csoportokban.

Virágzás:
Tavaszi virágzás 3-4 héten keresztül, május június közt
Érés: ...

Virágzási idő: Jelentéktelen
Magasság: 1 méter
Felhasználás: Tarka lombozata miatt mindenütt jól mutat ...

Virágzás: június-augusztus
Virágszín: fehér, sárga középpel
Napos-félárnyékos helyet kedvel
Gyertyán sövény
Rózsa vásárlás
Fagyal sövény
Málna, egres, ribizli ...

Virágzás
Áprilistól-májusig nyílik. Hazánkban gyakori.
Élettani hatása ...

Virágzása:
Sárga fészekvirágzatát július-augusztusban nyitja. Ekkor kell a szirmokat a virágból kicsipegetni és óvatosan megszárítani. Virága nyíláskor világos narancsszínű, szárítás után pedig vörös, vagy vörösesbarna lesz.

Virágzás
A virágzás ideje ősszel van, a nappalok rövidülésével kezdődik, ugyanis a begónia rövid-nappalos növény, vagyis a virágzásának kiváltója a nappalok hosszának 12 óra alá csökkenése. Elsötétítéssel akár egész éven át virágoztatható.

Virágzás utáni tőosztással vagy a gyökeres sarjak
anyanövényről történő leválasztásával gyorsabb
eredmény érhető el.

A virágzás kezdetén a porzós virágok leválnak a növényről, a felszínre lebegnek és csak a víz színén nyílnak fel a portokok.

A virágzás fajtától és az vetés idejétől függően már májustól kezdődhet. A vetőmag szükséglet 10 nm.

Virágzásuk, díszítő hatásuk kora tavasztól egészen késő őszig átível, ezért minden évszaknak megvannak a maguk jellegzetes képviselői.

Virágzáskor feltűnő, nagy, rózsaszín virágú növény, lágyszárú, de szára erős, el nem ágazó, alsó részén elszórtan, felül sűrűn mirigyes.

Virágzása hosszantartó, és virágzás után a lehullott virágok, mint apró égszínkék csodák szóródnak szét a talajon. A növények 30-35 cm magasak, tulipánokkal, sárga boglárkákkal ültethetjük, 20 cm-ként.

Virágzás előtt 8-15 cm átmérőjű tőlevélrózsája van, szára virágzáskor megnyúlik, ilyenkor a növény eléri a 20-25, néha 40 cm magasságot. Tőlevelei hirtelen kihegyesedők, lapát alakúak, színük a halványzöldtől a pirosasig változhat.

Virágzás után metsszük vissza a növényt, vagy ritkítsuk meg az ágait. A nyáron virágzó fajtákat érdemes még virágzás előtt tavasszal egyszer visszametszeni, hogy erős és dús virágzást kapjunk.

Virágzáskor a ráncos főgumó mellett kialakul egy (esetleg több) tömör leánygumó, ebből fejlődnek a következő évi föld feletti részek. A virágzó szár kb. 1 m magas, levelei sötétzöldek, tenyeresen szeldeltek.

Virágzása júliustól a fagyokig tart. Kezdetben vízigényes, később szárazságtűrő. Napfénykedvelő.
Legyezővirág
Laza talajba, napra, félárnyékba való. Mérsékelt öntözést kíván. Egynyáriként tartják. Virágzási idő Május-Szeptember.

Virágzása tél végétől a tavasz közepéig tart, fajtától függően és persze az időjárás is befolyásolja a virágzás időszakát.
A virágok leple 2-3 sziromból áll, a középen elhelyezkedő szirmok kisebbek, míg a szélsők hosszabbak.

virágzás után visszavágva újra kihajt, és ôszi másodvirágzásra számíthatunk.
Szín:
sárga ...

Virágzás után a növények a kert valamely árnyas helyén a talajba süllyesztve az egész nyarat a szabadban tölthetik. A ciklámen átteleltetéséhez a tápoldatozást és az öntözést abba kell hagyni, mihelyst a levelek sárgulni és hervadni kezdenek.

Virágzása már télen elkezdődik, de 2-3 m-es bokrai a tél végére már dúsan rakottak kellemes illatú rózsaszín virágzataival!
Vissza a kategóriához
Bannerpartnerek Linkpartnerek Céginformáció ÁSZF ...

Virágzás ideje: Tavasszal, és másodszor szeptemberben.
Kultúra: Desert Rose ültetésekor a talajba keverjünk homokot és tégla darabokat! vagy ültessük kaktusz mix.be Locsolást elegendő ha a talaj kiszáradt.

Virágzása kezdetén aratják. Gyógyászati célokra oldalhajtásait és felső 30-40 cm hosszú virágos, leveles részét szedik. Árnyékos helyen kell szárítani, mert a napfényre érzékeny; azon hamar kifakul.

Virágzás előtti fiatal leveleiből salátát vagy főzeléket készítenek. Gyökerét nyersen vajon párolva, vagy gyors szárítással (kb. 55 °C-on szárítva) és durvára őrölve kávépótlóként használták.

Virágzáskor a méteres magasságot is elérheti. Halványrózsaszín virágai bogernyőkben nyílnak júliustól szeptemberig. Félárnyékba ültessük, közepes vízigényű. Télálló. A pangó vizet nem tűri. Évelőágyba ajánlott.

Virágzása: június-augusztusban
Népies nevei: Királyné asszony káposztája, koldustetű, szőrféreg.

Virágzás március végén, magérés augusztus-szeptemberben.
Az egész novény az ehető magköpeny kivételével mérgező.
Virágzás:
Március-április.

Virágzási ideje március-április. Termése tüsző. A pirosló hunyornál gyakoribb faj a bükkös és gyertyános erdőkben honos kisvirágú hunyor (H. dumetorum W. et K.), melynek virágai kisebbek és zöldek.

Virágzás: június, július Élőhely: mészkedvelő, síksági kozmopolita faj.

Virágzáskor és a hüvely kezdeti fejlődése során gondoskodjunk a megfelelő vízellátásról.

Virágzás előtt, áttört csipkeszerű és cicafarkra emlékeztető jellegzetes leveleiről ismerhető fel. Csak rokon, szintén ehető fajokkal tévesztehető össze. Szinte minden füves területen előfordul.
Cickafark, mint gyógynövény a Vitaminsziget oldalon ...

Virágzásuk ideje alapján a tulipánok három nagy csoportba oszthatóak:
Korai fajtákra (egyszerű korai és telt korai tulipánok)
Tavasz közepén virágzó fajtákra (Triump, Darwin hibrid tulipanok ...

A virágzás az ültetés után körülbelül kilencven nappal, azaz június, július táján következik be. A növény nagy előnye, hogy a gumók az oldalukon megjelenő fiatal gumókedvezményekkel könnyedén szaporíthatóakmelyeket ősszel választunk le a főhagymáról.

A virágzás kezdetén nyílásukban szedik fészkes virágzatát, de ennél értékesebbek a fészekből kiszedett nyelves karima- vagy sugárvirágok. Nyáron június-július hónapban gyűjtik.
Mi van benne?

A virágzás ideje: május-június között van.
A hímnős virágok fehérek, 8-15 mm szélesek, dús bogernyőkben (bugában) nyílnak, egybibések, kellemetlen szagúak.
A termés tojásdad vagy gömbölyű, vérpiros színű, nagyságuk 6-10 mm, bennük csontár található.

A virágzási ideje május-június között van.
« Gyömbérgyökér /Erdei/ (Geum urbanum)
Homoktövis (Hippophae rhamnoides) » ...

-a virágzás metszéssel, és tápoldatozással elősegíthető (csak kéthetente tápoldatozzuk, különben túlzott lombnövekedésbe kezd)
-májustól októberig folyamatosan virágzik
-kora tavasszal az oldalhajtásokat két rügyre vágjuk vissza ...

A nyári virágzású fajok legismertebb változata.A cserje bíborrózsaszin virágai lapos sátorvirágzatban
júliustól szeptemberig nyílnak.Kitűnő cserje.
Akár természetes sövénynek is ültethető
akár takarásnak is.

Ősszel a virágzás végén gyűjtsük be a magokat következő évre, majd vágjuk vissza télire a tövet kb.a felére. A következő metszés tavasszal ejtsük meg az első friss hajtásokat áprilisban vágjuk vissza így még erősebb növekedésre serkentjük a növényt.

A tavaszi virágzású, pollenje ragacsos és nehéz, így a szél helyett a rovarok szállítják szaporítóanyagát. Veszélyt a lakásokban jelent: a vázába tett barkák allergiát eredményezhetnek.
Platán ...

Gyűjtése:
Virágzásakor, júniustól októberig gyűjthető, virágát száraz hűvös
helyen szárítják.

Jellemzők: Virágzáskor levél nélküli hagymás évelő. A hagymát 2-4 cm átmérőjű, vastag, sötétbarna héj borítja. A virágok magánosak, a magház hártyás murvával van körülvéve.

A kukorica virágzása idején a levélhüvelyből fonalszerű szakáll (haj) lóg ki. Ez a növény gyógyhatású része. Virágzási ideje júniustól augusztusig tart. A szakállát vagy haját a beporzás előtt kell levágni és árnyékban gyorsan megszárítani.

Főként nyári virágzású évelő növény.
Magassága elérheti az 1 métert is.
Kompakt növekedésű, teljesen télálló.
Sok napfényt és laza, jó vízelvezetésű talajt kedveli.
Balkonládába, virágágyba ültetve ideális dísznővény.
Fagyokig virágzik.

Csodaszép már virágzás előtt is: a bordó bimbószálakat fehér szőrök borítják.
Album: KFKI Élővilág - Növények ...

A leveleket virágzáskor kell gyűjteni. Egy növény 2.000-3.000 magot érlel.
A pitypang nemesített változatát nevezzük ruccolának, ami az olasz konyha egyik kedvelt alapanyaga.

Virágzás után minden évben erőteljesen vágjuk vissza, ezzel elősegíthetjük a növények bokros növekedését. A virágzás befejezését követően ültessük át jázminunkat, különösen a fiatal növényeket, ha szükséges a tartó edényt is cseréljük nagyobbra.

Kora tavasszal, még a kihajtásuk előtt a késői virágzású cserjéket kell megmetszeni, mert ez eredményezi a nyári virágzás gazdagságát. Virágzásuk júniustól a fagyokig tarthat.

Nyári virágzása miatt fontos növény. Virágzás elején világoszöld, teljében fehér, hervadáskor rózsaszín árnyalatúvá válik. Gömb alakú hatalmas bugája tömötten teríti be a cserjét.

A virágzás előtt (!) gyűjtöttfriss leveleket magas C-vitamin tartalmuk és vértisztító hatásuk miattskorbut ellen használják, illetve krónikus bőrpanaszok esetén alkalmazták frissen préselt levét.

Magassága: 5-10 cm; felálló virágszár
Virágzási ideje: fajtól függően februáráprilis
Hagymagumós évelő ...

Az ibolya néha szünetet tart a virágzásban, általában télen. Saját magától újra virágba fog borulni 1-2-3 hónap múlva, a kondícióktól függően (mennyire világos és meleg helyen van tartva).

Ősszel, vagy tavasszal virágzás előtt gyűjthető a gyökere, amit megfőznek ételnek, vagy salátának készítenek el. Legismertebb része a magja, amiből olaj nyerhető és gyógyításra, illetve kozmetikumként és ét- és salátaolajként hasznosíthatunk.

Évelő növény, de általában egyévesként tartják, és elvirágzás után megválnak tőle. Eredendően ősz vége felé virágzik, de szinte egész évben kaphatók virágzó példányok, amelyeket a megvilágítás hosszának szabályozásával "állítanak elő".

A magas hőmérséklet gátolja a virágzást és elősegíti a gyors levél fejlődést. Miután nagyobb konténerbe ültetik, a növényeknek szüksége lehet további 20-25 hétre, hogy elérjék a megfelelő méretet, vagy érettséget a virágzáshoz.

Lásd még: Lásd még: Évelő, Rózsa, Örökzöld, Gyökér, Fenyő

Növény  Virágosnád  Virágzat
2014.04.20

 
RSS Mobile