Kezdőlap (Virágzás)

 Növény 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Növény » Virágzás


 

Virágzás

Növény  Virágosnád  Virágzat

A virágzási ideje hosszan elnyúlik: ha jól érzi magát októbertől akár februárig is hozhatja a hajtások csúcsán fehér, piros, rózsaszín, lilásvörös virágait.


Virágzás idején
Sajnos semmi okunk az örömre. Nem csupán azért, mert a bambusz virága olyan jelentéktelen, mint általában a fűféléké, hanem mert a virágnyílás azt jelenti: nemsokára nagy valószínűséggel elpusztul a növény.

Virágzás és szaporítás a saját tapasztalatok szerint
A harmatfű félék virágzata általában nem annyira látványos. Sokszor a virágzás meg is viseli növényünket, azonban ha helyesen tartjuk és elég fény éri, akkor nemsokára virágozni fog.

Virágzás
A virágzási időszak fajonként változó, ezért nem lehet általános, éves gondozási tervet felállítani. Alapvetően igaz, hogy a nyugalmi időszakban az öntözést csak annyira csökkentsük, hogy a bulba és a levelek ne kezdjenek el zsugorodni.

Virágzási idő: Június.
Virágszín: Rózsaszín.
Gondozás: Tavasszal és virágzás után vágjuk vissza.

Virágzásának ideje: március, április, május, június, július
Növény talajigénye: Kaktusz virágföld
Növény leggyakoribb betegsége, kártevője, pusztulásának főbb okai: gyökérrothadás, pajzstetvek ...

Virágzás:
Tavaszi virágzás 3-4 héten keresztül, május június közt
Érés: ...

Virágzási idő: Jelentéktelen
Magasság: 1 méter
Felhasználás: Tarka lombozata miatt mindenütt jól mutat ...

Virágzás: június-augusztus
Virágszín: fehér, sárga középpel
Napos-félárnyékos helyet kedvel
Gyertyán sövény
Rózsa vásárlás
Fagyal sövény
Málna, egres, ribizli ...

Virágzási ideje: kora nyártól késő őszig (júniustól novemberig), az első fagyokig
Magastörzsű rózsa permetezése: réz és kéntartalmú szerekkel lisztharmat és gombás betegségek ellen ...

Virágzás
Áprilistól-májusig nyílik. Hazánkban gyakori.
Élettani hatása ...

Virágzása:
Sárga fészekvirágzatát július-augusztusban nyitja. Ekkor kell a szirmokat a virágból kicsipegetni és óvatosan megszárítani. Virága nyíláskor világos narancsszínű, szárítás után pedig vörös, vagy vörösesbarna lesz.

Virágzás
A virágzás ideje ősszel van, a nappalok rövidülésével kezdődik, ugyanis a begónia rövid-nappalos növény, vagyis a virágzásának kiváltója a nappalok hosszának 12 óra alá csökkenése. Elsötétítéssel akár egész éven át virágoztatható.

VIRÁGZÁSI IDŐ: április-május
VIRÁG: apró vörösessárga TERMÉS: hosszúkás apró piros bogyók
BERBERIS thunbergii 'Carmen' - Vérborbolya ...

Virágzás utáni tőosztással vagy a gyökeres sarjak
anyanövényről történő leválasztásával gyorsabb
eredmény érhető el.

A virágzás kezdetén a porzós virágok leválnak a növényről, a felszínre lebegnek és csak a víz színén nyílnak fel a portokok.

A virágzás fajtától és az vetés idejétől függően már májustól kezdődhet. A vetőmag szükséglet 10 nm.

A virágzás kezdetén, a föld felett kb. 6-10 cm.-rel elvágott virágos leveles szár, valamint a szárról lemorzsolt levelek.

Egyéb népi megnevezés: ...

Tavaszi virágzású bokrok metszése
Még lombfakadás előtt jól láthatóak a tél okozta fagykárok, alakdeformáltságot okozó betegségek.
Törpe gránátalma ...

Virágzásuk, díszítő hatásuk kora tavasztól egészen késő őszig átível, ezért minden évszaknak megvannak a maguk jellegzetes képviselői.

Virágzáskor feltűnő, nagy, rózsaszín virágú növény, lágyszárú, de szára erős, el nem ágazó, alsó részén elszórtan, felül sűrűn mirigyes.

Virágzáskor csak vaskos, hengeres, húsos szára látható. Csúcsán egy vagy két virág fejlődik. A csészelevelek zöldes-piros színűek, számuk öt. A szirmok mézfejtőkké módosultak. A virág felett néhány lándzsás levélkére osztott gallérlevél ül.

Virágzása hosszantartó, és virágzás után a lehullott virágok, mint apró égszínkék csodák szóródnak szét a talajon. A növények 30-35 cm magasak, tulipánokkal, sárga boglárkákkal ültethetjük, 20 cm-ként.

Virágzás után metsszük vissza a növényt, vagy ritkítsuk meg az ágait. A nyáron virágzó fajtákat érdemes még virágzás előtt tavasszal egyszer visszametszeni, hogy erős és dús virágzást kapjunk.

Virágzáskor a ráncos főgumó mellett kialakul egy (esetleg több) tömör leánygumó, ebből fejlődnek a következő évi föld feletti részek. A virágzó szár kb. 1 m magas, levelei sötétzöldek, tenyeresen szeldeltek.

Virágzása júliustól a fagyokig tart. Kezdetben vízigényes, később szárazságtűrő. Napfénykedvelő.
Legyezővirág
Laza talajba, napra, félárnyékba való. Mérsékelt öntözést kíván. Egynyáriként tartják. Virágzási idő Május-Szeptember.

virágzás után visszavágva újra kihajt, és ôszi másodvirágzásra számíthatunk.
Szín:
sárga ...

Virágzás után a növények a kert valamely árnyas helyén a talajba süllyesztve az egész nyarat a szabadban tölthetik. A ciklámen átteleltetéséhez a tápoldatozást és az öntözést abba kell hagyni, mihelyst a levelek sárgulni és hervadni kezdenek.

Virágzása már télen elkezdődik, de 2-3 m-es bokrai a tél végére már dúsan rakottak kellemes illatú rózsaszín virágzataival!
Vissza a kategóriához
Bannerpartnerek Linkpartnerek Céginformáció ÁSZF ...

Virágzási ideje: júliustól augusztusig, virágai pirosak, de ma már vannak fehér vagy sárga változatban is. A virágok csak a friss idei hajtásokon jelennek meg.

Virágzás ideje: Tavasszal, és másodszor szeptemberben.
Kultúra: Desert Rose ültetésekor a talajba keverjünk homokot és tégla darabokat! vagy ültessük kaktusz mix.be Locsolást elegendő ha a talaj kiszáradt.

Virágzása kezdetén aratják. Gyógyászati célokra oldalhajtásait és felső 30-40 cm hosszú virágos, leveles részét szedik. Árnyékos helyen kell szárítani, mert a napfényre érzékeny; azon hamar kifakul.

Virágzás előtti fiatal leveleiből salátát vagy főzeléket készítenek. Gyökerét nyersen vajon párolva, vagy gyors szárítással (kb. 55 °C-on szárítva) és durvára őrölve kávépótlóként használták.

Lásd még: Lásd még: Magas, Évelő, Rózsa, Örökzöld, Tavaszi

Növény  Virágosnád  Virágzat

 
RSS Mobile