Kezdőlap (Pozsgás növény)

 Növény 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Pozsgás növény

Növény  Pozsgafa  Pozsgás zsázsa

Pozsgás növények
A pozsgás növények, succulensek legnagyobb része Amerika száraz sivatagi részeinek lakói, ahol az évi csapadék mindössze 120-160 mm.
A pozsgás növények egy része 4000-5000 m magas sziklás hegyvidéken, mások tengerparton, ismét mások a trópusi erdők fáin élnek.


Kaktuszok - pozsgás növények gondozása
A kaktuszok és a pozsgás növények gondozása többnyire egyszerű feladat. Ezek a növények a száraz barátságtalan környezethez alkalmazkodtak.

Pozsgás növények A húsos szervezetű növényeket pozsgásoknak vgy szukkulenseknek nevezzük.
Quercus.

A pozsgás növények királya a kövirózsa
Felhasználó értékelés
A kövirózsát nem csak azért kedvelik a hobbi kertészek, mert gondozást szinte nem is igényel, hanem azért is mert nagyon változatosak, szín és formavilágban is.

'Ez a pozsgás növény nevét a pikkelyszerűen egymásra simuló leveleiről kapta, amelyeknek különleges formáját köszönheti. Gondozása nagyon egyszerű, még a gyerekek is könnyen megbírkoznak vele.
Ötven éve közkedvelt ...

Pozsgás növény, rozettába rendeződő, húsos, viaszbevonatú levelekkel. A virágok kis füzérekben a szárak csúcsán nyílnak, különböző színűek lehetnek. Helyigényük kicsi, gondozásuk egyszerű.
Magasság: 10-15 cm
Szélesség: 15 cm ...

POZSGÁS NÖVÉNYEK
Szárazságtűrő vagy szukkulens növények, amelyeknek megvastagodott húsos leveleiben vagy törzsében raktározószövetek vannak az esős időben felvett víz számára.

A pozsgás növényeket és a kaktuszokat minden esetben az ablakpárkányon kell elhelyezni télen-nyáron.

Ez egy pozsgás növény, mely szereti a sivatagi körülményeket, tehát elég csak akkor locsolni, ha kiszárad a földje. Leveleinek géltartalma első osztályú segítség lehet rovarcsípések, kisebb égési sebek és napégés ellen. A növényt ne tegyük tűző napra, a szobai körülményeket jól bírja.

Telepes, pozsgás növény. Szára felálló, dúsan leveles. A levelek elliptikusak vagy kerekdedek, a szélük ép vagy fűrészes. A sárga színű virágok bogernyőben nyílnak a szár csúcsán.

3-5 cm magas, pozsgás növény. Apró levelei tőlevélrózsát alkotnak. Fehér, csillag alakú virágait július-augusztusban bontja. Sziklakertbe, kőtálakba ajánlott. Jó talajtakaró. Szereti a tűző napot, szárazságtűrő. A pangó víztől elrothad.
Pünkösdi szegfű (Dianthus gratianapolitanus) ...

A kaktusz pozsgás növény, melyek nagy része kevés kivételtől eltekintve a trópusokon honosak. Kitűnő igénytelen dísznövény, igénytelek, nevelésük egyszerű.

Általános: Pozsgás növények, átellenesen álló többnyire háromszög alakú, húsos levelekkel, amelyek szélén (különösen a levél csúcsa felé) vegetatív szaporodással létrejött, aprócska, növénykék sarjadnak.

Címkefelhő:
pozsgás növény pozsgafa szobanövény crassula
Kapcsolodó cikkek ...

Érdekes karakteres pozsgás növény, amely elsősorban sziklakertek és kőedények lakója, s amely természetes élőhelyein is elsősorban napos hegyoldalak mészkőszikláinak repedéseiben telepszik meg.

A kaktuszok pozsgás növények, levélzetük visszafejlődött, húsos, vaskos szára sok vizet tárol, amit takarékosan használ fel. Tüskéi a pozsgás szárakon, a hajtások helyén alakultak ki. Egyrészt az állatoktól védik a növényt, másrészt az erős napfényt árnyékolják le.

Ez a különös formájú, 30-60 centi magas pozsgás növény Közép-Amerikából származik, és három- vagy ötkaréjú, kb. 20 centis leveleketképez. A virágzatok míniumvörösek és gyakran a hosszú nyélen ülő levelek előtt kialakulnak, de az is lehet, hogy nyár elején azokkal együtt jelennek meg.

Legalább 60 növénycsaládban fordulnak elő pozsgás növények, amelyek közül sokuk kerti dísznövény. Különösen kedveltek azok a növények, amelyeknek földhöz simuló, víztárló tőlevélrózsái (rozettái) a rózsára emlékeztetnek. Kedveltek a Caudex-et fejlesztő fajok.

A fajok többségük lágyszárú, levélszukkulens pozsgás növény, vagyis jól tűri a szárazságot. Néhány faj fásulú szárú félcserje, mások epifiták; akadnak köztük örökzöldek, félörökzöldek és lombhullatók is. A trópusi-szubtrópusi fajok a Kárpát-medencében nem télállók.

Dél- és Délnyugat-Afrikából származik, ez a liliomfélék családjába tartozó, napfürdőt kedvelő pozsgás növény. Tőr alakú levelei szoros levélrózsába rendeződnek, melyeket különböző fehér foltok, csíkok, vagy pontok díszítenek.

Vastag, tüskés leveliről felismerhető pozsgás növény az aloe vera. Bár eredetileg Afrikából származik, évszázadok óta számon tartják és termesztik az egész földközi-tengeri térségben. Gyógyító hatását állítólag már Kleopátra királynő is ismerte.

Örökzöld, pozsgás növény. Húsos, pettyezett levelei tömött tőrózsában állnak, amelyek zöld, szürkés- vagy kékeszöld színűek. A meleg száraz, mediterrán régiót kedveli. Élőhelye Afrika és Nyugat-India. Magvetéssel szaporítható, illetve a legtöbb aloé sarjakat nevel, melyekről szaporíthatók is.

Kifejlett növény: Egyéves, alacsony, heverő, elágazó szárú, terebélyes, pozsgás növény. Jól trágyázott, nedves, laza talajon példányai óriási méretűek lehetnek. Szára húsos, hengeres. Levelei ülők, lapát alakúak, válluk felé keskenyedők, pozsgásak.

A nagyobb edényekben próbálkozhatunk a különlegesebb, mediterrán növényekkel: mályvacserje, kékliliom, leánder, bugenvillea, trombitacserje, cserjés margitvirág satöbbi A levélzet formáit, a zöld szép árnyalatait élvezhetjük néhány évelő és pozsgás növény ültetésével.

Minden dísznövényhez, kivéve: kaktuszok és pozsgás növények!
Márciustól októberig hetente egyszer, novembertől februárig a világos helyen tartott növényeket kéthetente, egyébként havonta tápoldatozzuk, 3 ml tápoldatot keverve 1 l öntözővízbe.
Örökzöld tápoldat: ...

Könnyen tartható, igénytelen szubtrópusi pozsgás növény. Félárnyékba vagy napra tegyük. Jó vízvezetésű talajba ültessük. való.
Hullámlevél
Kevés öntözést, világos helyet kíván. Úgy öntözzük, hogy a leveleket ne érje víz. Télen nem kell öntözni.

Különösen gazdagok páfrányokban, pozsgás növényekben és látványos szép virágokban. A fajok egy része különleges értéket képviselő pannon-kárpáti endemizmus.

Származása:Dél-Afrika.Húsos négyszögletes szárú pozsgás növény.Virágai tengercsillag alakúak szép rajzolatúak nagyon mutatósak,kellemetlen szagúak.
Méret: 20 cm-től 20 cm-ig
A növény igényei ...

Igen változatos fajok tartoznak ide, lágyszárú egyéves, évelő, vagy fás, bokros valamint sok kaktuszra emlékeztető pozsgás növény attól függően hol alakultak ki. Leveleik és szárai gyakran pozsgásak és jellemző tulajdonságuk, hogy fehér tejszerű, méreg hatóanyagú nedvet tartalmaznak.

Asclepiadacea - Dögvirágfélék > nagyon érdekes és hihetetlen virágformájú pozsgás növényekről.
Mindenes fényképalbum > érdekes, vicces, vagy csak olyan fényképek amik nekem tetszenek.

...

Dél-Délnyugat-Afrikában honos pozsgás levelű,változatos megjelenésű nemzetség. Nevüket az angol Adrian Haworth botanikusról kapták, aki a pozsgás növények szakértője volt. Magyarul szemölcsliliomként vagy sávosfűként emlegetjük őket.
Orchideák III., Phalaenopsis gondozása ...

Szegfűvirágúag rendjébe ,porcsinfélék családjába tartozó pozsgás növény.

Engedélyezett, E 120 a jelölése, a Coccus cacti rovarból állítják elő, amely pajzstetű különféle pozsgás növényeken él. Mivel rovarokból készül vegetáriánusok nem fogyaszthatják. Mivel allergizáló hatású, óvatosan használjuk! Megtalálható sokféle élelmiszeripari termékben és gyógyszerekben is.

Juba, a mai Marokkó egykori királyát gyógyító udvari orvosnak, a görög természettudósnak, Euphorbusnak nevét viseli. A király jól táplált orvosáról nevezte el az Atlasz-hegységben honos pufók kinézetű pozsgás növények valamelyikét, melyet az udvari orvos feltehetően gyógykezelésre alkalmazott.

A keleti vagy nyugati ablakban leginkább délelőtt vagy délután süt be a nap, ami a legtöbb szobanövények ideális lehet. Azokba a szobákba ahol erőseb süt be a nap, érdemes néhány egzotikus növényt tartani, mint például orchidea, hibiszkusz, fukszia, vagy pozsgás növényeket kaktuszokkal társítva.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Szobanövény, Rózsa, Évelő, Magas, Kaktusz?

◄ Pozsgafa   Pozsgás zsázsa ►
 
RSS Mobile