Kezdőlap (Pozsgás növény)

 Növény 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Növény » Pozsgás növény


 

Pozsgás növény

Növény  Pozsgafa  Pozsgás zsázsa

Pozsgás növények
A pozsgás növények, succulensek legnagyobb része Amerika száraz sivatagi részeinek lakói, ahol az évi csapadék mindössze 120-160 mm.


Kaktuszok - ek gondozása
A kaktuszok és a ek gondozása többnyire egyszerű feladat. Ezek a növények a száraz barátságtalan környezethez alkalmazkodtak.

Pozsgás növények A húsos szervezetű növényeket pozsgásoknak vgy szukkulenseknek nevezzük.
Quercus.

, rozettába rendeződő, húsos, viaszbevonatú levelekkel. A virágok kis füzérekben a szárak csúcsán nyílnak, különböző színűek lehetnek. Helyigényük kicsi, gondozásuk egyszerű.
Magasság: 10-15 cm
Szélesség: 15 cm ...

POZSGÁS NÖVÉNYEK
Szárazságtűrő vagy szukkulens növények, amelyeknek megvastagodott húsos leveleiben vagy törzsében raktározószövetek vannak az esős időben felvett víz számára.

A eket és a kaktuszokat minden esetben az ablakpárkányon kell elhelyezni télen-nyáron.

Ez egy pozsgás növény, mely szereti a sivatagi körülményeket, tehát elég csak akkor locsolni, ha kiszárad a földje. Leveleinek géltartalma első osztályú segítség lehet rovarcsípések, kisebb égési sebek és napégés ellen.

3-5 cm magas, . Apró levelei tőlevélrózsát alkotnak. Fehér, csillag alakú virágait július-augusztusban bontja. Sziklakertbe, kőtálakba ajánlott. Jó talajtakaró. Szereti a tűző napot, szárazságtűrő. A pangó víztől elrothad.

Általános: Pozsgás növények, átellenesen álló többnyire háromszög alakú, húsos levelekkel, amelyek szélén (különösen a levél csúcsa felé) vegetatív szaporodással létrejött, aprócska, növénykék sarjadnak.

Címkefelhő:
pozsgafa szobanövény crassula
Kapcsolodó cikkek ...

Érdekes karakteres pozsgás növény, amely elsősorban sziklakertek és kőedények lakója, s amely természetes élőhelyein is elsősorban napos hegyoldalak mészkőszikláinak repedéseiben telepszik meg.

A kaktuszok ek, levélzetük visszafejlődött, húsos, vaskos szára sok vizet tárol, amit takarékosan használ fel. Tüskéi a pozsgás szárakon, a hajtások helyén alakultak ki.

Ez a különös formájú, 30-60 centi magas pozsgás növény Közép-Amerikából származik, és három- vagy ötkaréjú, kb. 20 centis leveleketképez.

Legalább 60 növénycsaládban fordulnak elő ek, amelyek közül sokuk kerti dísznövény. Különösen kedveltek azok a növények, amelyeknek földhöz simuló, víztárló tőlevélrózsái (rozettái) a rózsára emlékeztetnek.

A fajok többségük lágyszárú, levélszukkulens pozsgás növény, vagyis jól tűri a szárazságot. Néhány faj fásulú szárú félcserje, mások epifiták; akadnak köztük örökzöldek, félörökzöldek és lombhullatók is.

Dél- és Délnyugat-Afrikából származik, ez a liliomfélék családjába tartozó, napfürdőt kedvelő . Tőr alakú levelei szoros levélrózsába rendeződnek, melyeket különböző fehér foltok, csíkok, vagy pontok díszítenek.

Vastag, tüskés leveliről felismerhető pozsgás növény az aloe vera. Bár eredetileg Afrikából származik, évszázadok óta számon tartják és termesztik az egész földközi-tengeri térségben. Gyógyító hatását állítólag már Kleopátra királynő is ismerte.

A viaszvirágokat általában úgy kell öntözni, mint a eket, két öntözés között hagyni kell kiszáradni a talaját, de ez a Hoya linearis-ra nem érvényes, vízigényesebb, mint a többi Hoya faj.

Örökzöld, pozsgás növény. Húsos, pettyezett levelei tömött tőrózsában állnak, amelyek zöld, szürkés- vagy kékeszöld színűek. A meleg száraz, mediterrán régiót kedveli. Élőhelye Afrika és Nyugat-India.

Kifejlett növény: Egyéves, alacsony, heverő, elágazó szárú, terebélyes, . Jól trágyázott, nedves, laza talajon példányai óriási méretűek lehetnek. Szára húsos, hengeres. Levelei ülők, lapát alakúak, válluk felé keskenyedők, pozsgásak.

edényekben próbálkozhatunk a különlegesebb, mediterrán növényekkel: mályvacserje, kékliliom, leánder, bugenvillea, trombitacserje, cserjés margitvirág satöbbi A levélzet formáit, a zöld szép árnyalatait élvezhetjük néhány évelő és pozsgás növény ...

Könnyen tartható, igénytelen szubtrópusi . Félárnyékba vagy napra tegyük. Jó vízvezetésű talajba ültessük. való.
Hullámlevél
Kevés öntözést, világos helyet kíván. Úgy öntözzük, hogy a leveleket ne érje víz. Télen nem kell öntözni.

Minden dísznövényhez, kivéve: kaktuszok és pozsgás növények!
Márciustól októberig hetente egyszer, novembertől februárig a világos helyen tartott növényeket kéthetente, egyébként havonta tápoldatozzuk, 3 ml tápoldatot keverve 1 l öntözővízbe.

Különösen gazdagok páfrányokban, ekben és látványos szép virágokban. A fajok egy része különleges értéket képviselő pannon-kárpáti endemizmus.

Származása:Dél-Afrika.Húsos négyszögletes szárú pozsgás növény.Virágai tengercsillag alakúak szép rajzolatúak nagyon mutatósak,kellemetlen szagúak.
Méret: 20 cm-től 20 cm-ig
A növény igényei ...

Igen változatos fajok tartoznak ide, lágyszárú egyéves, évelő, vagy fás, bokros valamint sok kaktuszra emlékeztető attól függően hol alakultak ki.

Asclepiadacea - Dögvirágfélék > nagyon érdekes és hihetetlen virágformájú pozsgás növényekről.
Mindenes fényképalbum > érdekes, vicces, vagy csak olyan fényképek amik nekem tetszenek.

...

Szegfűvirágúag rendjébe ,porcsinfélék családjába tartozó .

Juba, a mai Marokkó egykori királyát gyógyító udvari orvosnak, a görög természettudósnak, Euphorbusnak nevét viseli. A király jól táplált orvosáról nevezte el az Atlasz-hegységben honos pufók kinézetű pozsgás növények valamelyikét, ...

ablakban leginkább délelőtt vagy délután süt be a nap, ami a legtöbb szobanövények ideális lehet. Azokba a szobákba ahol erőseb süt be a nap, érdemes néhány egzotikus növényt tartani, mint például orchidea, hibiszkusz, fukszia, vagy pozsgás ...

Lásd még: Lásd még: Szobanövény, Évelő, Rózsa, Magas, Kaktusz

Növény  Pozsgafa  Pozsgás zsázsa

 
RSS Mobile