Kezdőlap (Paprikavirág)

 Növény 

  » »
 
   

Paprikavirág

Növény  Paprika  Papsajt

Paprikavirág

(Salvia Splendens)
Brazíliából származó 20-30 cm-es egynyári növény, amely ma már a hagyományos piroson kívül számtalan más színben is kapható.


Paprikavirág (Salvia splendens) / katalógus oldal ajánlata
Salvia microphylla Hot Lips / zsálya
Ez a zsálya fajta, március végétől egészen a fagyokig nyílik. Bokra 1-2 méter magas, nagyon hideg teleken visszafagyhat, ezért takarást ...

A paprikavirág gondozása és ültetése
Nagyon rosszNagyon jó
A paprikavirág tűzpiros színével a virágágyások kiemelkedő egynyári virága. Szegélynövénynek, erkélyládába, vagy virágágyásba is ültethető.

Paprikavirág
Salvia splendens
Paprikavirág
A lángoló piros paprikavirág fő színfoltja a napfényes virágágyaknak, balkonládáknak. 20-30 cm magas növény, szép szív alakú leveleivel és a hajtásvégeken lévő fürtös virágaival díszít.

Paprikavirág jellemzői: 20-40 cm magasra megnövő, bokros egynyári virág. Levelei, lombja a paprikáéhoz hasonló. Folyamatosan virágzik. Rendszeres öntözéssel júniustól a fagyokig.

Paprikavirág
Napos helyet, tápdús talajt és rendszeres öntözést kíván. Hetente egyszer tápoldatozzuk, az elnyílt virágokat távolítsuk el. Júniustól szeptemberig virágzik.
Pelyvavirág, évelő ...

Paprikavirág (Salvia splendens)
A gyönyörű élénkpiros virágok mellett ma már kaphatók krémfehér, lazacrózsaszín és lila színűek is, de a legkeresettebb még ma is a piros. 15-40 cm magas. Tűző napot kedvel, közepes vízigényű.

A paprikavirág tűzpiros színével a virágágyások kiemelkedő egynyári virága. Szegélynövénynek, erkélyládába, vagy virágágyásba is ültethető. Bővebben...
Muskátli
A muskátli dugványozása ...

Paprikavirág, virágai ajakosak, mint minden zsályafélének. Napos félárnyékos helyre, humuszos tápanyagba gazdag, mészmentes talajt igényel. Folyamatos virágzás érdekébe rendszeres tápanyag utánpótlás szükséges.

Salvia splendens Sello (paprikavirág).
Hazája Brazília, ahol 50-150 cm magas évelő v. félcserje. A kertészeti termesztésben egynyári növény
Sambucus - Bodza
Sambucus L. (bodza, Caprifoliaceae). Lombhullató cserjék v.

Az élénkvörös virágú paprikavirág (Salvia splendens) gyakori dísznövényünk. Löszpusztagyepeink jellemző növénye a Salvia pratensis. A legismertebb faj a nálunk csak termesztett orvosi zsálya (Salvia officinalis).

ligeti és mezei zsályával, ezeket könnyű felismerni hasonlóan kék színű, jellegzetes virágaikról. Ebbe a családba tartozik a termesztett muskotályzsálya, és számos színes virágtakaró-levéllel rendelkező, kertészeti fajta, mint például a paprikavirág.

Salvia splendens - paprikavirág
Salvia superba -
Salvia transylvanica -
Salvia uliginosa - mocsári zsálya
Salvia verbenaca - kisvirágú (vagy szeldeltlevelű) zsálya
Salvia verticillata - lózsálya ...

Salvia splendens - Zsálya, tűzpiros zsálya, paprikavirág
Sansevieria trifasciata - Szobai tigrislevél, szanszeviéria
Sanvitalia procumbens - Tömpevirág
Saponaria ocymoides - Pirosló szappanfű
Sasa pumila - Alacsony bozótbambusz ...

Lásd még: Lásd még: Paprika, Nyári, Egynyári, Évelő, Magas

Növény  Paprika  Papsajt

 
RSS Mobile