Kezdőlap (Muskátli)

 Növény 

  » »
 
   

Muskátli

Növény  Muskátdió  Muskátli fajok

Muskátli (Pelargonium) / katalógus oldal ajánlata
Cupressocyparis leylandii / Leyland ciprus
Gyorsan fejlődik, hazánk éghajlatán jól fejlődő, bevált fajta! A leyland ciprus szárazságtűrő, igénytelen örökzöld.


A muskátli fagypont alatt elpusztul
A muskátli nem kedveli a túl sok vizet. Rendszeresen öntözzük, de a cserépalátétben ne álljon folyamatosan a víz, mert ettől megfulladnak, elpusztulnak a gyökerek.

A muskátli ültetése és gondozása
Nagyon rosszNagyon jó
Muskátli: ( pelargonium) A kertbarátok körében az egyik legkedveltebb kerti növény a muskátli! Hazánkban szinte nemzeti növénynek tartják, nyáron minden háznál találkozunk vele.

Muskátli
Piros vagy rózsaszín virágú növény, pelargónium.
A bajor-osztrák muschkatl átvétele, forrása az irodalmi német Muskat(nuss) (szerecsendió), amely a francián át a késő latin muscusra vezethető vissza, ennek eredetéről lásd mósusz.

Muskátli
Legkedveltebb balkonvirágunk, de virágágyásban is szépen díszít. Kompakt növekedésű, gazdagon virágzó hibrid. Napos, félárnyékos helyet és tápanyagdús talajt igényel.

A Muskátli a gólyaorrfélék családjába és a gólyaorrtermésűek rendjébe tartozik. Egyik legelterjedtebb és legkedveltebb fajta virágunk. Tavasztól őszig folyamatos virágzással kápráztat el bennünket. Arra kell csak figyelnünk, hogy túl ne öntözzük.

Muskátli
Kéne valami virág az ablakba, párkányra, balkonra, mi legyen az? Hát muskátli! ...

Futómuskátli gondozása
A futómuskátli gondozása nem igényel különösebb odafigyelést és viszonylag könnyen átteleltethető, így több éven keresztül gyönyörködhetünk benne.

Futómuskátli
(Pelargonium peltatum)
'A szép, rózsaszín vagy piros virágok dús ernyőben helyezkednek el a borostyánszerű, bordázott levelek között. Virágokban gazdag növény, ezért jól mutat ámpolnában, dézsában és virágládában is. ...

Angol Muskátli

(Pelargonium Grandiflorum)
A muskátli fajok Dél-Afrikából származnak, onnan kerültek át Európába közel 400 éve.

Muskátli
Pelargonium
Muskátli jellemzői: A muskátli évelő növény. Az egyik legnépszerűbb balkonnövény. Bokros növekedésű, sötétzöld, fodros szélű levelekkel. Virága gömbös ernyővirágzat, telt vagy egyszerű virágokkal.

Kerti növényekBalkon növények, muskátlik
Petúnia
Petunia
Ez a növény ugyanolyan jól mutat a szobában mint az erkélyen vagy a kertben. Szinte számon se tartható mennyi fajtája kapható jelenleg.

Muskátli
Világos helyet, jó minőségű talajt kíván. Virágzásban gyakran kell tápoldatozni. A teletetés régi, jó módszere a pinében tartás.
A muskátli, amely meghódította európát
Muskátli, angol ...

Muskátli
A hosszú zord, hideg tél után mindenkinek jólesik beszívni a tavasz illatát, hallgatni a madárdalt. Jó érzés látni a fű zöldjét, a rügyező fákat, bokrokat.

Muskátli
A muskátli dugványozása
A hobbikertészek számára nincs is nagyobb öröm, mint saját nevelésű növényekkel gazdagítani a kert n… ...

Muskátli metszése
Ha azt szeretnénk, hogy nyáron egy gyönyörű szép virágzó muskátli díszítse erkélyünket és kertünknek, fontos az állandó metszés és tisztogatás.
Bővebben...

Muskátli ébresztés!
Aki elég ügyes és tapasztalt, át tudta teleltetni a muskátlit. De itt a tavasz és ideje felébreszteni a téli álomból a kis muskátli lurkókat. Bővebben...
Mit nevezünk hidrovetésnek? ...

A muskátli
rovat:Díszkert
A világon nagyjából 250 muskátlifaj él, a legnépszerűbb fajok fajtáinak tárháza pedig szinte kimeríthetetlen. Legtöbbjük Fokföldön őshonos.

A muskátli fajták számos egyedei Dél Afrikában honosak, ahol cserje méretűre növekszenek. Szórt állású matt zöld, enyhén molyhos levelei hosszú száron ülnek, kerekdedek és hullámosan csipkézettek. Lombjuknak jellegzetes illatuk van.

Rózsamuskátli
Latinnév: Pelargonium radula
Családnév: Gólyaorrfélék családja (Geraniaceae) ...

Kerti muskátli (Pelargonium x Hortorum)
Az egyik legrégebben használt dísznövény. Ma már számtalan színben kapható. Szárazságtűrő, júniustól októberig folyamatosan virít. Át is teleltethetjük hűvös, világos helyiségben, keveset öntözve.

Illatmuskátli (mentolos)
Az illatmuskátlik népes táborának egyik különlegessége. Amellett, hogy tarka leveleket fejleszt, még erősen mentolos illatot is áraszt a növény. Mint a képen látszik, a virágai sem elhanyagolható szépségűek.

Muskátli
Régóta termesztésben lévő, de ma is erőteljes nemesítés alatt álló növény. Két típusa: a futó- és az állómuskátli. Gazdagon virágzó fajta, mely tavasztól késő őszig hozza virágait.

Muskátlik, petúniák, begóniák, törpedáliák, verbénák és még számtalan más virág ékesítheti az ablakokat, teraszokat. Mégis sok a csupasz ablak, sok a satnya balkonláda.

A muskátli növénynemzetség, amely a tudományban a Pelargonium nevet viseli, körülbelül 250 fajra oszlik s ezek legnagyobb része a Fokföldön honos.

Oázis Muskátli és balkonnövény táprúd
Elősegíti a lassú, hosszú időn át tartó tápanyagfelvételt, a megnövelt nitrogéntartalomnak köszönhetően a növények erőteljesebben növekednek.
Oázis Muskátli és balkonnövény föld ...

Akciós muskátli pakkok és kiegészítők
Minden évben egyre népszerűbbek a muskátli palánták!
Nem is véletlenül, hiszen már álló, futó, félfutó fajtákból, több színben is választhatunk.

A dél-frikai muskátli Dél-Afrikában honos növényfajok gyűjtőneve. A gyógyászatban két faj, a Pelargonium sidoides és a Pelargonium reniforme (Geraniaceae) szárított, aprított gyökerét használják.
Hagyományos alkalmazás ...

Allium ursinum (10) Antriscus cerefolium (1) apróbojtorján (1) barátka (1) befőtt (1) birs (1) birsalma (3) blogszemlélet (1) blogszülinap (1) bodza (4) bodzavirág (6) böjti étel (1) bükkmakk (1) cickafark (5) citrom (1) citromfű (3) Citrommuskátli ...

Cifralevelű muskátli ~ Rózsamuskátli (Pelargonium radula L)
Ciklámen, (Cyclamen purpurascens MilL.)
Cinaüröm, (Artemisia cina C. C. Berg.)
Cipruska, (Santolina chamaecyparissus L.)
Cirok, (Sorghum bicolor L.)
Citrom, (Citrus limon L.) ...

Pelargonium - muskátli
Pelargonium 'Hérit. (muskátli, Geraniaceae). Sivatagi v. félsivatagi cserjék, félcserjék, évelők, D-Afrikából a múlt század elején sok pelargoniumfajt hoztak Európába, itt indult meg nemesítésük.

A tavaji évben a legkedveltebb futómuskátli volt.Rózsaszin színű,dús virágzatú.
közepes vízigényű/vigyázzunk a túlöntözésre/.

Ma már könnyedén hozzájuthatunk kimondottan fenyőfélékhez, rododenronokhoz, muskátlikhoz, petúniákhoz, citrusfélékhez, kaktuszokhoz, vagy éppen orchideákhoz kifejlesztett változathoz is.

Virág jellemzői: muskátlipiros, sötétvörös fonákkal, kehely alakú virág, gyümölcsös illat, szálas virágú, teltvirágú
Ültetési ideje: - szabadgyökerű tearózsa március-április, illetve október-november ...

Kora tavasszal virágzik a muskátlinak ez az apró, de szép virágú rokona. Nevét egyrészt hosszú, gémcsőrre hasonlító terméséről, másrészt bürökhöz hasonló leveleiről kapta.
Album: KFKI Élővilág - Növények ...

Azért sokkal több törődést igényelnek, mint a muskátlik, naponta többször rájuk kell nézni. Lassan fogjuk megtanulni a tartásukat, mert rengeteg dologra oda kell figyelni, nincs általános hely, bár legjobb nekik a kertben egy tóban a szigeten.

Hús: kemény, törékeny, fehéres színű, tejnedve fehéres, gyümölcs- vagy muskátliillatú, égetően csípős.

- Indrise, rózsageránium - Pelargonium roseum
cifralevelű muskátli, rózsamuskátli
Illatos leveléért ültetik, kompótok, lekvárok ízesítésére használják.

metélőhagyma (snidling), kerti székfű, fokhagyma, muskátli, büdöske, hagyma, petrezselyem
rozmaring
bab, brokkoli (spárgakel), káposzta, sárgarépa, karfiol, kínai káposzta, leveles kel, zsálya ...

A déli ablakpárkányra kimondottan a kaktuszok valók, a legtöbb pozsgás növény, muskátli, petúnia, Passiflora, Nolina, Yucca, Musa, Bougainvillea, Celosia, stb.

Borágó, brokkoli, büdöske, Csalán, dália, golgota virág, gyógynövény, hibiszkusz, ibolya, kamilla, Kankalin, kaporvirág, kapribogyó, karfiol, kerti sarkantyúka, Körömvirág, krizantém, Levendula, Lóhere, lonc, mályvarózsa, menta, méreganyag, muskátli, ...

a termőoszloppal, akár a bejárati kapuk vagy utak mellet, vagy a teraszok, medencék, grillező helyek környezetében akkor egynyári palántákat kell beleültetni. Erre a célra szinte bármelyik egynyári növény kiválló, de ültetni lehet bele akar muskátlit ...

Lásd még: Lásd még: Rózsák, Magas, Egynyári, Örökzöld, Cserje

Növény  Muskátdió  Muskátli fajok

 
RSS Mobile