Kezdőlap (Margaréta)

 Növény 

  » »
 
   

Margaréta

Növény  Maracuja  Margarétafa

Margaréta gondozása
A margaréta gondozása nem igényel komoly erőfeszítést, de rendszeres gondoskodás mellett hosszú ideig díszíti otthonunk vagy a fagyokig kertet.


Margaréta

(Leucanthemum Maximum)
A margaréta a mindenki számára ismert hagyományos évelők közé illeszkedik. 50-80 cm magas, erőteljes növekedésű, terjedő tövű dísznövény.

Margaréta
Margitvirág.
Mint növénynév a francia marguerite átvétele a német Margerite közvetítésével a 19.

Egynyári margaréta
Chrysanthemum carinatum
Egynyári margaréta
40 cm magas, dúsan elágazó növény. Egyszerű, 4-6- cm átmérőjű , tarka fészkes virágzatai 20 cm-es száron nyílnak. Laza, középkötött, közepes tápanyagtartalmú talajt igényel.

A cserjés margaréta magassága elérheti az 50-70 cm nagyságot, bokros dús növekedésű évelő virág.
Kedveli a napfényes kerteket, de félárnyékban is jól érzi magát, ültethetjük kertbe vagy tehetjük erkélyre, teraszra egy szép kaspóba, cserépbe.

Margaréta
Edényben és szabadban is tartható. Egynyári növénynek tartják, de valójában egy könnyen átteleltethető évelő. Napos helyet, rendszeres öntözést igényel. Az elnyílt virágokat csípjük le.

Színes margaréta
Tanacetum coccineum 'Robinson's Rose'
Színes margaréta ...

A margarétafélék csodás világa
Hogyan neveljünk csodaszép flamingóvirágot?
Ismerjük meg a dekoratív fűzlevelű napraforgót!
Csüngő harangvirág (Campanula isophylla)
Lovagcsillag ...

A margaréta a lovagkor olyan virágaira arányítja figyelmünket, amelyek jelentőségében nem fontos, vajjon ültették-e a kertben vagy sem, hanem az a lényeges, - miként nevük mutatja - hogy szórakoztatták a vár asszonynépét és gyermekeit.

törpe margaréta, Gaillardia Kobold, Oenothera tetragona
Szín:
kék, harangvirágféle ...

Törpe margaréta - Sziklakerti évelő virágok (Áruházas oldalak linkjei)
Léggömbvirág - Sziklakerti évelő virágok (Áruházas oldalak linkjei)
Tweet
Leyland ciprus sövény videó ...

A cserjés margaréta (argyranthemum) legtöbbször fehér színben kapható, ám van belőle sárga vagy épp rózsaszín virágú fajta is. Magassága elérheti az 50-70 cm nagyságot, bokros dús növekedésű évelő virág.

A cserjés margaréta gondozása
Gyönyörű hófehér virágával szép kerti növény lesz a cserjés margaréta, amelynek most van itt a szez…
Évelő növények ...

Napos, vagy félárnyékos helyre való a margitvirág-margaréta, jó vízáteresztő, tápdús, semleges talajt igényel a leucanthemum-évelő margit virág-margaréta. Egyes fajtái (telt virágú) téli védelmet kívánnak.

A réti margitvirág vagy margaréta (Leucanthemum vulgare vagy Chrysanthemum leucanthemum) a fészkesek (Asteraceae) családjába, a csövesvirágúak (Asteroideae) alcsaládjába tartozó növényfaj.

margaréta: a görög 'margarisz' (gyöngy) szóból ered, a kiontott könnyek szimbólumként Krisztus és a vértanúk szenvedésének jelképe. Néphitben sorsjelkép (szeret-nem szeret)
mimóza: érzékenység, ...

Sokvirágú, magas margarétafaj, szára gyengén bordás, egyenes, felső részén ernyőszerűen elágazó.

A margarétaszerű virágok a kaktusz tetején egyesével nyílnak, átmérőjűk elérheti a 10 cm-t is. A virágok színe a sárgától a rózsaszínen át a pirosig terjedhet. Néhány faj virága enyhén illatos.
Fény és hőmérséklet ...

Migrénre az őszi margitvirág (vadmargaréta) teáját javasoljuk. A kakukkfű tea is jó migrénre, erősre főzve napi 1-3 csészével.

A sárga különböző árnyalataiból zavarba ejtő a választék: ilyenek többek között a törpedália, a törpemargaréta, a papucsvirág, a bársonyvirág és a rézvirágfajták. Az afrikai aranyvirág és a záporvirág fehér, sárga és narancsszínű változatban kapható.

ALPESI MARGARÉTA (COMPOSITAE)
Származás: az alapfaj hazája - Alpok
Alkat: bokrosodó, tarackoló, terjedő talajtakaró.
Levelei: osztottak, zöldek.
Virágai: fészekvirágzatokban állnak, fehér sugárszirmokkal, és sárga köggel.

Telt és szimpla, margarétaszerű változatai is kedveltek. A margarétaszerűek sárga közepűek, szirmai vörös vagy kékes árnyalatokban pompáznak. A kertben igazi, természetes varázsukkal díszítenek, míg vázában az egyszerű szépség megtestesítői.

Margarétaszerű virágai 7-10 cm-esek, csak napsütésben nyílnak. Színpalettája rendkívül gazdag. Kifejezetten napfényigényes, a szárazabb helyeken is bőségesen virágzik, ezért elsősorban napos virágágyások, sziklakertek, erkélyládák kedvelt növénye.

A gerbera virága olyan, mint egy elegáns megjelenésű margaréta. Többnyire vágott virágként ismert, de egy ideje cserepes növényként is kapható. Egész évben gyönyörködhetünk mutatós virágaiban.

-A Peremizs (Inula) Európa, Ázsia és Amerika területein őshonos. Közel száz egynyári vagy évelő változatát tartjuk számon. Margarétaszerű virágáról könnyen fel lehet ismerni. Ősszel vagy tavasszal tőosztással szaporíthatjuk ezt a fagytűrő növényt.

Maga a körömvirág egy bokros növésű egynyári dísznövény, amelynek szára elágazó, és margarétaszerű fészkes virágzata van. Ma már az egyszerű virágok mellett a telt virágú fajták is felbukkantak és egyre népszerűbbek.

hanem olyan évelő cserjék és fák is, amelyek egész évben szép díszei lehetnek kertünknek. Ilyenek például a törpefenyők, borókák, tuják, rododendronok. A mediterrán növények közül is nagy a választék: leánder, babér, citrom, narancs, margarétafa, ...

margaréta virág: réti margitvirág (Chrisanthemum leucanthemum) mazarika:
hegyi lednek (Lathyrus linifolium)
négymagvú bükköny (Vicia petrasperma)
mezei garoáfa: pünkösdi székfli (Dianthus gratianopolitanus) ...

Lásd még: Lásd még: Évelő, Nyári, Egynyári, Magas, Narancs

Növény  Maracuja  Margarétafa

 
RSS Mobile