Kezdőlap (Lósóska)

 Növény 

  » »
 
   

Lósóska

Növény  Lórom  Lószőrpálma

Lósóska fajok
Keserűfűfélék családja (Polygonaceae)
Évelő vagy kétéves növények. A szikes pusztáktól a havasi legelőkig, a lápoktól a homokbuckákig mindenfelé teremnek. Többnyire erőteljes és fásodó gyöktörzsük van. A száraik 20-200cm magasak.


Lósóska (Rumex) / katalógus oldal ajánlata
Cupressocyparis leylandii / Leyland ciprus
Gyorsan fejlődik, hazánk éghajlatán jól fejlődő, bevált fajta! A leyland ciprus szárazságtűrő, igénytelen örökzöld.

Lósóska
Vízpartra vagy mocsaras zónába való. Télálló.
Óriáslapu ...

Lósóska, mezei sóska, lórom Rumex acetosa syn Évelő növények ép, gyakran fodros élű levelekkel. A virágok és a termések aprók, utóbbiakon 3-élű szárnyacska látható. Füves helyeken, kaszálókon, legelőkön közönségesek....
Lu Hui - aloe vera ...

Lósóska fajok (Rumex species ) Teája bélhurut esetén segítséget nyújt. A népi gyógyászatban a leveleket bőrbántalmak ellen borogatásként használták. A növény gyökerét az állatgyógyászatban alkalmazzák.
Macskagyökönke ...

Lórom, Lósóska
Rumex optusifolius
Makacs bélhurut elleni teát készítenek belőle. Leveleit a népi gyógyászatban bőrbántalmak ellen borogatószerként használják.

Lósóska; keserü- v. széles L., l. Bojtorján; kis édes L. a Tussilago; nagy édes L., l. Kalapfű; fehér v. tarka L., l. Máriabogács; fehérhátu L. az Onopordon Acanthium; marti lapu a Tussilago; medvelapu v. mesterlapu, l. Imperatoria; olasz L. a. m.

A réti lósóska, más néven lórom (Rumex obtusifolius), sötétbarna színű érett magvaiból (Rumicis fructus), készített főzetének a bélbaktériumok fejlődését gátló hatása kísérletileg is igazolt, ...

A második évben már a parlagfű több, mint 50 %-ban visszaszorult és átadta a helyét más növénykultúráknak (megjelent a lóhere, a gyermekláncfű, az útilapu (bojtorján), a lósóska, fehér üröm, máriatövis, paréj, libatop, stb).

sanguineus tarkalevelű erdei lósóska
Sagina subulata szálkás zöldhúr
Salvia officinalis Albiflora kerti zsálya fehér virágú
Salvia officinalis Berggarten kerti zsálya kerek levelű
Salvia officinalis Icterina orvosi zsálya sárgatarka ...

Lásd még: Lásd még: Gyógynövény, Sóska, Évelő, Fenyő, Lórom

Növény  Lórom  Lószőrpálma

 
RSS Mobile