Kezdőlap (Kövér porcsin)

 Növény 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Növény » Kövér porcsin


 

Kövér porcsin

Növény  Kövér daravirág  Kövérke

Kövér porcsin
(Portulaca Oleracea ssp. sativa) egy évelő növényként termeszthető zöldségfajta. Több mint 4000 éve termesztik, nagyon ízletes salátákhoz, főzeléknek, levesbe. Érdemes kipróbálni!
A kövér porcsinról röviden ...


Kövér porcsin
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Pontosság ...

Kövér porcsin (Portulaca oleracea)
Népies neve: disznója, disznóporcsin, kövérfű, kövérke, kövérlányka, poncsér ...

A Kövér porcsin sárga virágai
Online növényhatározó - Néhány jog fenntartva! (CC-BY-SA 3.0) ...

Kövér porcsin (Portulaca oleracea) Nyálkában, szaponinban, szerves sókban, C-vitaminban gazdag. Frissítő, vizelethajtó, bőrpuhító hatású. Salátának elkészítve is finom. Melius Juhász Péter a Herbáriumában dicséri a...
Kuj Cse - fahéj ...

Kövér porcsin: disznóorja, főzelék porcsin, kövérfű, kövérke, poncsér, portuláka.
Lestyán: levescsík, maggifű.
Levélmangold: salátarépa.

A kövér porcsin hazánk déli területein szántóföldi és kerti gyomnövény. A porcsinfélék családjába tartozik. Tőlünk délre, elsősorban Afrikában zöldségnövényként fogyasztják.

A kövér porcsin apró, élénksárga virágai májustól októberig virítanak.
FELHASZNÁLT RÉSZEI

A teljes növényt hasznosítják, amelyet nyáron gyűjtenek be, és vagy megszárítják ésporítják, vagy friss állapotban főzetként vagy főzve fogyasztják.

Uralkodó fajok a társulásban a kis tőtippan (Eragrostis minor), a kövér porcsin (Portulaca oleracea), a fehér libatop (Chenopodium album), és a mezei szulák (Convolvulus arvensis).

ez valami olyasmi.. Kövér porcsin (Portulaca oleracea) A legtöbben csak úgy ismerik: gaz Valójában: Csupasz, 30 cm magas, évelő növény, húsos, kúszó szárral. Pozsgás, fényes levelei sötétzöld színűek, tojásdad .

- a vitamindús, hűsítő porcsin 'Népies neve: disznója, disznóporcsin, kövérfű, kövérke, kövérlányka, poncsér Június végén a homokos talajú kertekben megjelenik a kövér porcsin pozsgás fényes leveleivel, szinte kiirthatatlanul. Lehet szárazság, lehet..

Lásd még: Lásd még: Porcsin, Gyógynövény, Dohány, Hagyma, Fokhagyma

Növény  Kövér daravirág  Kövérke

 
RSS Mobile