Kezdőlap (Kövér porcsin)

 Növény 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Kövér porcsin

Növény  Kövér daravirág  Kövérke

Kövér porcsin
(Portulaca Oleracea ssp. sativa) egy évelő növényként termeszthető zöldségfajta. Több mint 4000 éve termesztik, nagyon ízletes salátákhoz, főzeléknek, levesbe. Érdemes kipróbálni!
A kövér porcsinról röviden ...


Kövér porcsin
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Pontosság ...

Kövér porcsin (Portulaca oleracea)
Népies neve: disznója, disznóporcsin, kövérfű, kövérke, kövérlányka, poncsér ...

A Kövér porcsin sárga virágai
Online növényhatározó - Néhány jog fenntartva! (CC-BY-SA 3.0) ...

Kövér porcsin (Portulaca oleracea) Nyálkában, szaponinban, szerves sókban, C-vitaminban gazdag. Frissítő, vizelethajtó, bőrpuhító hatású. Salátának elkészítve is finom. Melius Juhász Péter a Herbáriumában dicséri a...
Kuj Cse - fahéj ...

~: disznóorja, főzelék porcsin, kövérfű, kövérke, poncsér, portuláka.
Lestyán: levescsík, maggifű.
Levélmangold: salátarépa.

A ~ hazánk déli területein szántóföldi és kerti gyomnövény. A porcsinfélék családjába tartozik. Tőlünk délre, elsősorban Afrikában zöldségnövényként fogyasztják.

Uralkodó fajok a társulásban a kis tőtippan (Eragrostis minor), a ~ (Portulaca oleracea), a fehér libatop (Chenopodium album), és a mezei szulák (Convolvulus arvensis).

Szokták mondani, hogy előbb mindenki a saját kertjében nézzen szét, mert lehet, hogy gyémántbányára bukkan.. ez valami olyasmi.. ~ (Portulaca oleracea) A legtöbben csak úgy ismerik: gaz Valójában: Csupasz, 30 cm magas, évelő növény, húsos, kúszó szárral.

Szidjuk, pedig ha tudnánk.- a vitamindús, hűsítő porcsin 'Népies neve: disznója, disznóporcsin, kövérfű, kövérke, kövérlányka, poncsér Június végén a homokos talajú kertekben megjelenik a ~ pozsgás fényes leveleivel, szinte kiirthatatlanul. Lehet szárazság, lehet...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Porcsin, Gyógynövény, Dohány, Hagyma, Fokhagyma?

◄ Kövér daravirág   Kövérke ►
 
RSS Mobile