Kezdőlap (Kínai kenderpálma)

 Növény 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Kínai kenderpálma

Növény  Kínai kel  Kínai kúszómagnólia

Vásárlóink véleménye: Kínai kenderpálma
- még nem írtak véleményt -
Ha ismeri, vásárolta, netán ültette, írja meg véleményét! ...


A legnagyobb ilyen egy kínai kenderpálma (Trachycarpus fortunei), ami a budapesti Kertészeti Egyetem budai (Gellért-hegyi) arborétumában, a K-épület főbejárata melletti beszögellésben látható, több kisebb társával együtt.

Trachycarpus fortunei SZOLITER! (Kínai kenderpálma)
Csodálatos, konténeres szoliter példányokat kínálunk, csak értejövőknek, a növények nagy mérete miatt. Személyes átvétellel kapcsolatban a 202094209-es számon érdeklődhet. Nagyobb értékű rendeléseket saját autónkkal házhoz is viszünk! ...

pálmák pálma palmak, pálmafajták, kínai kenderpálma, caryota, kinai kenderpálma, utazók pálmája kínai pálma, lószőr pálma, halfarok pálma kenderpalma, caryota mitis, palma livistona, pálmafajok
Fenyő vásárlás
Vizinövény vásárlás ...

Chamaerops Excelsa ( Trachycarpus Fortunei ) Kínai kenderpálma /4
Fájl osztályozása (jelenlegi osztályzat: 3.3, 4 szavazattal)
Fájl információ ...

~ (Trachycarpus fortunei)
A kert különleges dísze, összefüggő füves területeken mutat a legjobban.
Természetesen fontos a kertben található többi növény harmóniája és a ház külső és belső stílusa is.

~
A pálmákra is gondoljunk egy mediterrán kert kialakításakor, annál is inkább, mivel számos pálmafaj a hazánkban előforduló extrém hidegeket is tolerálja, legyen az akár mínusz 15-20 fok.

~
Ez egy rendkívül mutatós hidegtűrő pálma, amelyet minden kertbe, jó szívvel ajánlhatok. Kifejlett korában -20 fokig is télálló. A kertben széltől védett, napos helyre ültessük. Szereti a tápanyagban gazdag talajt.

Trahycarpus (~ - télálló pálma)
Kínában honos, 4-5 m magasra megnövő, télálló pálma, amely a -20 fokot is kibírja nálunk. Fagykár elkerülése végett, üstökét kössük össze, és tekerjük körbe az egész növényt, nádszövettel (mindenképpen, szellős anyaggal történjen a takarás!).

(~)
Ez a télálló pálmának is nevezett növény kb. -16 C°-ig fagyálló, ezért szabadba is kiültetethető. Egzotikus hangulatot kölcsönöz kertünknek. A biztonságos áttelelés érdekében télre célszerű légáteresztő, de jó hőszigetelő anyaggal becsomagolni.

Trachycarpus fortunei - ~
Kína középső részéről származik. A fagyot jól tűri: bár levelein -15°C-nál megjelenhetnek a fagyási sérülések, de a törzs ennél jóval hidegebbet is túlél.Gyorsan növő, könnyen tartható növény.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Kender, Kenderpálma, Pálma, Évelő, Szobanövény?

◄ Kínai kel   Kínai kúszómagnólia ►
 
RSS Mobile