Kezdőlap (Kamélia)

 Növény 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Növény » Kamélia


 

Kamélia

Növény  Kaméleonvirág  Kámforfa

Kamélia (Camellia) / katalógus oldal ajánlata
Cupressocyparis leylandii / Leyland ciprus
Gyorsan fejlődik, hazánk éghajlatán jól fejlődő, bevált fajta! A leyland ciprus szárazságtűrő, igénytelen örökzöld.


A gondozása és ültetése!
Nagyon rosszNagyon jó
A (Camellia sinensis) eredetileg Japánból és Kínából származik, egy gyönyörű örökzöld cserje, amely fényes sötétzöld leveleivel és lenyűgöző elegáns virágaival kápráztat el minket.

kamélia
(növ., Camellis L.), a róla nevezett család cserjéje, Kamell (Camellius) György József jezsuitáról nevezik, aki 1639. a Filippinákon gyüjtötte. A K.


Piros virágú, keleti eredetű díszcserje: a s hölgy.
A latin Camellia növénynév magyaros formája a német Kamelie nyomán, az elnevezés Linnétől ered, a morva származású G. J. Kamel jezsuita botanikus latin Camellius nevéből.

A kamélia (Camellia) az egyik legnépszerűbb télen virágzó cserje, ami élénk színfoltokat lop az otthonunkban, amikor más növények már nem virágoznak. Bár savas talajra van szüksége, könnyen nevelhető konténerekben is.
A kamélia gondozása ...

, tea, kínai teacserje
Latin név:
Camellia sinensis (Linnaeus) Kuntze, Camellia Bohea Griff., Camellia Thea Link., Camellia viridis Lk., Thea Bohea L., Thea chinensis L., Thea sinensis Linn., Thea stricta Hayne, Thea vitidis L.

Camellia japonica - Kamélia
Camellia japonica
Kamélia
A kaméliák eredendően évelők, de a csodaszép, viaszos szirmú, kora tavaszi virágokat a hűvösebb éghajlatokon a fagyok tönkreteszik, így inkább a lakásba valók.

Camellia japonica - kategória: szobanövény, dézsás növény
Kelet-Ázsiában őshonos, örökzöld erdei cserje, a teafélék családjába tartozik, a közönséges teacserje: Camellia sinensis rokona.

Kamélia
Ledobja a bimbóit vagy nem? Ezt a kérdést teszi fel magának valamennyi kaméliatulajdonos, akinek védence már eljutott idáig. A kaméliák ugyanis arról hírhedtek, hogy a legkisebb gondozási hibát is bimbóhullással bosszulják meg.

(White Perfection)
(Camelia japonica White Perfection) Örökzöld félcserje, kerekded levelei tojásdadok. Márciustól egészen a fagyokig bontja csodaszép hófehér virágait.

Kamélia, japán
Víz és hőigényes. A kert félárnyékos részébe ültessük. Savanyú talajba való! A téli fagyoktól védeni kell, különösen fiatal korában.
Télizöld meténg ...

(fehér):
csodálatos vagy
fagyöngy:
csókolj meg; ragaszkodás; felülkerekedni a nehézségeken; a druidák mágikus növénye ...

Kamélia
Kora tavasszal virágzó örökzöld cserje, melyet nagy virágjáért fényes zöld leveléért ültetnek. 2-3 m magasra is megnövő, savanyú földet kívánó, nagyon szép növény. Télen citrusfélékhez hasonló 5-10 fokon való tartást igényel.

Japán :
Gondozás
A laza, tőzeges, tápanyagban szegény talajt kedveli. Közepesen öntözzük, 2-3 naponta. Nem bírja a szárazságot. Magas páratartalmat igényel, száraz helyen rendszeresen permetezzük a leveleit. Fényigénye nagy.

Kamélia (Camellia sp.)
Ez a botanikai szócikk már figyelembe veszi a 2009 októberében megjelent APG III-rendszert a rendszertani részek tárgyalásakor.

-
Származása:Távol kelet.Örökzöld cserje,kemény bornemű levelekkel.Virágai télen nyílnak fehér,piros, rózsaszín színben, lehetnek szimplák vagy teltek.Teleltetni párás hűvös helyen lehet.Öntözéséhez lágy vizet használjunk.

Camelia japonica - Kamélia, Kínai teacserje
Camelia sinensis - Kínai teacserje
Campanula sp. - Harangvirág
Campanula carpatica - Kárpáti harangvirág
Campanula fragilis - Törékeny harangvirág
Campanula glomerata - Csomós harangvirág ...

Kimondottan japáni virág a (Camellia japonica). Japánban nem kell üveg mögött tartani ezt a pompás növényt, amelyet ott gyakran ültetnek élősövénynek s kívált a templomok mellett láthatók -élősövények.

/ Kamélia fajok és hibridek
Általános: Örökzöld, termetes cserjék, hajtásaik - legalább részben - csüngők vagy elfekvők. Leveleik egyszerűek, ép szélűek, bőrneműek, tojásdad alakúak, sötétzöld színűek.

- A mázas agyagcserép távolkeleti hangulatot idéz, különösen, ha ezekről a tájakról származó növény kerül bele, például , japán juhar. Feltétlenül győződjünk meg róla, hogy van-e vízelvezető nyílása.

Egyéb elnevezései: kamélia, tea, kínai teacserje
A Kínából és Indiából származó teacserje a 20 m magasságot is elérheti, de a teaültetvényeken metszik, hogy ne haladja meg a 1,5 m-t.


Közepes méretű, világoszöld lombozatú, örökzöld cserje.
Levelei sötétzöldek.
Feltűnően szép, rózsazsín virágait tavasszal hozza.
Hazánkban fagyérzékeny, de kíváló dézsás növény.
Télikertben teleltessük.

Camellia japonica Shiragiku - Kamélia
1,5-6 méter magas cserje, vagy fa. Fényes tojásdad levelei fűrészesek. Fehér virágait kora tavasszal hozza. Savanyú talajt igényel.
Méret: 40 cm-től 120 cm-ig ...

Camellia japonica (Japán szoliter példányok!)
Camellia japonica (Japán )
Campanula carpatica (Kárpáti harangvirág) ...

A meténg (Catharantus) gondozása
A kamélia gondozásának fortélyai - 2. rész
Tarts otthon Costust!
Téma: A Csuporka gondozása ...

- : Franciaország 1840-1860
- Orchidea :1870, különösen USA-ban
- Buxus: Kb.70 faja van. Homérosz, (i.e 1000) az Iliászban, buxusból készült harci szekerekről írt. Augusztus császár idején i.e. I. sz.

Lásd még: Lásd még: Cserje, Örökzöld, Magas, Évelő, Rózsa

Növény  Kaméleonvirág  Kámforfa

 
RSS Mobile