Kezdőlap (Kamélia)

 Növény 

  » »
 
   

Kamélia

Növény  Kaméleonvirág  Kámforfa

Kamélia (Camellia) / katalógus oldal ajánlata
Cupressocyparis leylandii / Leyland ciprus
Gyorsan fejlődik, hazánk éghajlatán jól fejlődő, bevált fajta! A leyland ciprus szárazságtűrő, igénytelen örökzöld.


A kamélia gondozása és ültetése!
Nagyon rosszNagyon jó
A kamélia (Camellia sinensis) eredetileg Japánból és Kínából származik, egy gyönyörű örökzöld cserje, amely fényes sötétzöld leveleivel és lenyűgöző elegáns virágaival kápráztat el minket.

Japán kamélia: camellia japonica
Ezt a tiszta fajt már csak ritkán termesztik, de a belőle keresztezett fajtákat már gyakrabban.

kamélia
(növ., Camellis L.), a róla nevezett család cserjéje, Kamell (Camellius) György József jezsuitáról nevezik, aki 1639. a Filippinákon gyüjtötte. A K.

kamélia
Piros virágú, keleti eredetű díszcserje: a kaméliás hölgy.
A latin Camellia növénynév magyaros formája a német Kamelie nyomán, az elnevezés Linnétől ered, a morva származású G. J. Kamel jezsuita botanikus latin Camellius nevéből.

A kamélia (Camellia) az egyik legnépszerűbb télen virágzó cserje, ami élénk színfoltokat lop az otthonunkban, amikor más növények már nem virágoznak. Bár savas talajra van szüksége, könnyen nevelhető konténerekben is.
A kamélia gondozása ...

Kamélia jellemzői: Egy gyönyörű örökzöld cserje, amely fényes sötétzöld leveleivel és lenyűgöző elegáns virágaival kápráztat el minket.

kamélia, tea, kínai teacserje
Latin név:
Camellia sinensis (Linnaeus) Kuntze, Camellia Bohea Griff., Camellia Thea Link., Camellia viridis Lk., Thea Bohea L., Thea chinensis L., Thea sinensis Linn., Thea stricta Hayne, Thea vitidis L.

Camellia japonica - Kamélia
Camellia japonica
Kamélia
A kaméliák eredendően évelők, de a csodaszép, viaszos szirmú, kora tavaszi virágokat a hűvösebb éghajlatokon a fagyok tönkreteszik, így inkább a lakásba valók.

Kamélia
Ledobja a bimbóit vagy nem? Ezt a kérdést teszi fel magának valamennyi kaméliatulajdonos, akinek védence már eljutott idáig. A kaméliák ugyanis arról hírhedtek, hogy a legkisebb gondozási hibát is bimbóhullással bosszulják meg.

Kamélia (White Perfection)
(Camelia japonica White Perfection) Örökzöld félcserje, kerekded levelei tojásdadok. Márciustól egészen a fagyokig bontja csodaszép hófehér virágait.

Kamélia, japán
Víz és hőigényes. A kert félárnyékos részébe ültessük. Savanyú talajba való! A téli fagyoktól védeni kell, különösen fiatal korában.
Télizöld meténg ...

Kamélia
Kora tavasszal virágzó örökzöld cserje, melyet nagy virágjáért fényes zöld leveléért ültetnek. 2-3 m magasra is megnövő, savanyú földet kívánó, nagyon szép növény. Télen citrusfélékhez hasonló 5-10 fokon való tartást igényel.

Japán kamélia:
Gondozás
A laza, tőzeges, tápanyagban szegény talajt kedveli. Közepesen öntözzük, 2-3 naponta. Nem bírja a szárazságot. Magas páratartalmat igényel, száraz helyen rendszeresen permetezzük a leveleit. Fényigénye nagy.

Kamélia (Camellia sp.)
Ez a botanikai szócikk már figyelembe veszi a 2009 októberében megjelent APG III-rendszert a rendszertani részek tárgyalásakor.

Kamélia fajok
Camellia spp. et hybr. / Kamélia fajok
Talajigény:
Fényigény: Világos vagy félárnyék.
Vízigény: Mészben szegény és mérsékelten.
Magasság:
Tőtávolság:
Virágzása: ...

- Kamélia
Származása:Távol kelet.Örökzöld cserje,kemény bornemű levelekkel.Virágai télen nyílnak fehér,piros, rózsaszín színben, lehetnek szimplák vagy teltek.Teleltetni párás hűvös helyen lehet.Öntözéséhez lágy vizet használjunk.

Camelia japonica - Kamélia, Kínai teacserje
Camelia sinensis - Kínai teacserje
Campanula sp. - Harangvirág
Campanula carpatica - Kárpáti harangvirág
Campanula fragilis - Törékeny harangvirág
Campanula glomerata - Csomós harangvirág ...

Kimondottan japáni virág a kamélia (Camellia japonica). Japánban nem kell üveg mögött tartani ezt a pompás növényt, amelyet ott gyakran ültetnek élősövénynek s kívált a templomok mellett láthatók kamélia-élősövények.

/ Kamélia fajok és hibridek
Általános: Örökzöld, termetes cserjék, hajtásaik - legalább részben - csüngők vagy elfekvők. Leveleik egyszerűek, ép szélűek, bőrneműek, tojásdad alakúak, sötétzöld színűek.

Camellia japonica (kamélia)
Camellia japonica fajták között közel 2000 különféle virágméretű és szirmú, növekedési erélyű, környezeti igényű és tűrőképességű fajtát ismerünk.

- A mázas agyagcserép távolkeleti hangulatot idéz, különösen, ha ezekről a tájakról származó növény kerül bele, például kamélia, japán juhar. Feltétlenül győződjünk meg róla, hogy van-e vízelvezető nyílása.

kamélia-, szegfű- és rózsa-nebáncsvirágot. A törpe nebáncsvirág változatok csak 25 cm magasra nőnek. Velük ellentétben a kelet indiai származású bíbor nebáncsvirág (I. glandulifera) nagy termetű növény, csaknem 2 méter magasra fejlődik.

Egyéb elnevezései: kamélia, tea, kínai teacserje
A Kínából és Indiából származó teacserje a 20 m magasságot is elérheti, de a teaültetvényeken metszik, hogy ne haladja meg a 1,5 m-t.

Kamélia
Közepes méretű, világoszöld lombozatú, örökzöld cserje.
Levelei sötétzöldek.
Feltűnően szép, rózsazsín virágait tavasszal hozza.
Hazánkban fagyérzékeny, de kíváló dézsás növény.
Télikertben teleltessük.

Camellia japonica Shiragiku - Kamélia
1,5-6 méter magas cserje, vagy fa. Fényes tojásdad levelei fűrészesek. Fehér virágait kora tavasszal hozza. Savanyú talajt igényel.
Méret: 40 cm-től 120 cm-ig ...

A meténg (Catharantus) gondozása
A kamélia gondozásának fortélyai - 2. rész
Tarts otthon Costust!
Téma: A Csuporka gondozása ...

- Kamélia : Franciaország 1840-1860
- Orchidea :1870, különösen USA-ban
- Buxus: Kb.70 faja van. Homérosz, (i.e 1000) az Iliászban, buxusból készült harci szekerekről írt. Augusztus császár idején i.e. I. sz.

Lásd még: Lásd még: Cserje, Örökzöld, Magas, Rózsa, Évelő

Növény  Kaméleonvirág  Kámforfa

 
RSS Mobile