Kezdőlap (Juhar)

 Növény 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Növény » Juhar


 

Juhar

Növény  Judáspénz  Juharfélék

Juhar (Acer coriaceifolium) / katalógus oldal ajánlata
Acer palmatum atropurpureum - Vöröslevelű japán juhar ...Karéjos levelű, kettősen szárnyas termésű díszfa. Alakváltozatok: ihar, jávor.
Szláv eredetű szó: szerb-horvát, szlovén, szlovák javor (hegyi ).

Juharfélék - Paltinii
Jávorfafélék
Jelentőségük. Különböző fajaik a sík vidéktől a hegységekig, a száraztól a nedves termőhelyig fellelhetők, mint értékes elegyfák. Dús lombozatuk értékes, jól bomló humusszal javítja a talajt.

félék családja, szappanfavirágúak rendje, fa, cserje, zárvatermő, valódi kétszikű, fás szárú, kerti növény, dísznövény,
Eredet: ...

gömbjuhar (Acer platanoides 'Globosum', Acer platanoides 'Globosa'),
oszlopos korai juhar (Acer platanoides 'Olmsted').
Tejnedve csak tiszta alkoholban vagy éterben oldódik; igen saválló és sokkféle festékkel színezhető.

Tatár (Acer tataricum)
Megosztás Facebook-on
Meleg-kontinentális faj, hőmérsékleti szélsőségeket és a tartós szárazságot egyaránt jól tűri. Az árterek öntéstalajától a a hegyoldalak száraz, sziklás termőhelyéig nagyon különböző talajokon nő.

Juharlevelű platán
Platanus acerifolia
Gyors növésű, akár 30 méteres fa. Levele a juharlevélre emlékeztető formájúak, fonákuk fakózöld. Termése zöld, éretlen ami télen is a fán marad. Méretei 20 éves korában: kb.

acer, japán babérsom Aucuba, júlia borbolya Berberis, japán vérborbolya Berberis, nyáriorgona Buddleia, kékszakáll Cariopteris, japánbirs Chaenomeles, som Cornus, húsos som Cornus mas, füge Ficus carica, aranyvessző Forsithia, magyal Ilex, ...

A juharfélék családjába tartozó díszfa a vörösvirágú juhar, amely hasonlít az ujjas juharra ám levelei kevésbé mélyen hasogatottak, és kisebbek.

A japán ok lassú növekedésű, dekoratív cserjék v. alacsony fák, kisebb és nagyobb kertekbe egyaránt ültethetők. Leveleik színe és alakja miatt kedveltek, de a leveleket a koradélutáni tűző napsütés és a hideg szelek ellen védeni kell.

Juharfafélék
Jellemzők:
Cserje vagy kis termetű, szabálytalan törzsű fa. A hajtások vörösesbarnák, szögletesek, molyhosak, később kopaszodók, szürkés színűek. A rügyek tompa csúcsúak, vörösesbarnák, szárhoz simulók.

Az Acer palmatum-Japán lombhullató, lassú, mérsékelt növekedésű kis fa, jellegzetesen tenyeresen karéjos levelekkel legfeljebb 8 m magasra nö. Kb. 250 különböző változata van.

Definíció: Jó növekedésű (20-30 m), hegyi és korai juharban, magas kőrisben gazdag, bükk elegyes erdők. Meredek oldalú (illetve völgyalji helyzetű), sziklakibúvásos, kőtörmelékes, felszíni vízszivárgásos, hűvös, párás levegőjű élőhelyek.

Acer buergerianum (Háromerű )
Kelet-Ázsiában honos gömbölyded koronájú fa, mely 10-15 méteres magasságot érhet el. Hazai körülményeink közt szépen fejlődik.

Vásárlóink véleménye: Scanlon korai juhar
- még nem írtak véleményt -
Ha ismeri, vásárolta, netán ültette, írja meg véleményét! ...

FÁK
A ok családja igen népes.
Lombhullató növények, vannak köztük kisebb - nagyobb díszfák és cserjék.
Levélformájukkal és színes leveleikkel, gyönyörű őszi lombszínükkel díszítenek.

Juharlevelű platán (Platanus x acerifolia)
30 méter magasra növő fa, kérge barna, szürke, krémszínű, nagy lemezekben leváló. Karéjos levelei a juharlevélhez hasonlítanak, fonákuk fakózöld. Termése zöld, éretten barna, szúrós, gömb alakú.

, japán
Félárnyákos, szórt fényű helyre ültessük. Savanyú tőzeges talajba való.
kocsányos tölgy ...

Ősjuhar a Mátraalján!
Eddig úgy tudtuk, hogy ha egy turista Parádsasváron jár, olyan érdekes fakülönlegességet láthat, mely nemhogy egyedül itt él a Mátrában, de nem ismert sehonnan máshonnan az egész országból, sőt talán a világból sem.

Zöld
Nov 06. 19:45
Acer Negundo Nevezik kőrislevelű nak is. Észak-Amerika mocsaras területein őshonos, Európába a XVII. században került át, és sokfelé - az amerikai kőrishez hasonlóan - elvadult.

Japán juhar ajánlatok a szellemek éjszakája jegyében
rovat:Díszkert
Talon Buchholz a Buchholz and Buchholz faiskola(Gaston, Oregon) tulajdonosa alkotta meg az alábbi Ghost (szellem) sorozatot, amelyet "Halloween" ürügyén mutatunk be....

9 félék (Aceraceae)
Mezei - (Acer campestre) Idősebb hajtásai jellegzetesen erősen parásodók. Levele a hazai aink közül a legkisebb, tenyeresen karéjos, 5-, ritkán 3-karéjú. A karéjok épszélűek, tompák.

Juhar
Őshonos márciusban virágzik, erős allergiás hatást okozó pollenjéről a zöldjuhar ismert.
Fenyők és citrusfélék ...

szirup - az édes vitamin
Maple Sirup Producers Manual
A bors régi recept: 1/3 rész reszelt cukor, 1/3 tengeri só és 1/3 fehérbors keveréke (tehetünk bele kevesebb borsot is). Grillfűszerként, de saláták, zöldségek borsozására is kiváló.

A juharszirup rendkívül sok vitamint, ásványi anyagot tartalmaz. Jelentős mennyiségben tartalmaz cinket, emiatt többek között a férfiak prosztata megbetegedésének megelőzésére is javasolt a fogyasztása.

Gömb - Acer platanoides Globosum
Tömött, sűrű gömbformájú, kedvelt díszfa. Magassága 3-5 méter. Kihajtáskor a hajtáscsúcs barnásvörös, majd levele zöld színű. A városi klímát jól tűri.

A gömbjuhar kitűnően alkalmas szűk utcák fásítására, mivel nem éri el a villanyvezetékek magasságát.
Méret: 0 cm-től 200 cm-ig
Virágzási idő: tavasz ...

A zöld tarka levelű változata. Magassága 6 méter, koronája gömbölyű. Levele látványos: zöld-rózsaszín és fehér keveréke. Igénytelen fa, tartása könnyű, de a zöld okhoz hasonlóan ezt a változatot is szárazabb taljra ültessük.

A szürke juhar (Acer griseum) egy Közép Kínából származó fa, amelynek az egyik jellegzetes ismertető jegye a rozsdavörös kéreg, amely már fiatal korban is megjelenik, és vékony lapkákban hámlik.
Játssz és nyerj! ...

Gazdag a kert fa sorozata is. Nagy a választék a gyűjteményben az orgonák (Syringa), borbolyák (Berberis), madárbirsek (Cotoneaster) fajaiból és változataiból.

Elkészítése: a juharfaszirupot elkeverjük a tejszínnel és a vajjal, és feltesszük főni. Állandóan kevergetjük, és ízlés szerint csipet borssal fűszerezzük. A rózsáira szedett brokkolit 1, a karfiolt 3- 4 percig előfőzzük.

- Mezei
Acer tataricum L. - Tatár
Achillea millefolium L. - Közönséges cickafark
Achillea ochroleuca EHRH. - Homoki cickafark
Achillea ptarmica L. - Kenyérbélcickafark
Aconitum anthora L. - Méregölő sisakvirág
Aconitum moldavicum HACQ.

Mézzel, sztíviával vagy juharsziruppal ízesíthetjük.
Dióhéjtea:
cukorbajra fogyasztják, naponta legalább 3-4 csészével, hat héten keresztül. Egyébként, ha eltekintünk a dióhéjtea gyógyhatásától, közönséges tea helyett is iható, íze kellemes.

Lásd még: Lásd még: Örökzöld, Fenyő, Magas, Gyógynövény, Cserje

Növény  Judáspénz  Juharfélék

 
RSS Mobile