Kezdőlap (Ginkgó)

 Növény 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Ginkgó

Növény  Ginkgo  Ginkgo biloba

A Ginkgó elszigetelt, önálló faj a növényvilágban. Kifejlett példányként 35-40m magasra növő, széles kúp alakú vagy szabálytalanul szétterülő koronájú, lazán ágas lombhullató fa.
Metszést nem igényel. Kétlaki növény, termése kellemetlen szagú. jó várostűrő.


Ginkgó
A ginkó, más néven páfrányfenyő Kína dél-keleti tartományából származik. Az 1700-as években került be Európába. A kínai gyógyászatban köhögés, fülzúgás és magas vérnyomás kezelésére használják. Javítja a vérellátást és a szellemi teljesítményt.
Ginzeng ...

A Ginkgó elszigetelt, önálló faj a növényvilágban.
A Ginkgoaceae család körülbelül 18 tagból áll, legkorábbi levélkövületei 270 millió évre (perm időszak) nyúlnak vissza. Ebben az időszakban már két fajtája élt. A jura időszakban 5-6, a kréta időszakban már 10-11 fajtája élt.

A nőivarú ginkgók termős virágainak száma 2-3, a szél porozza be őket. A szabadon álló, ovális magkezdemények igen aprók, színük világoszöld.

Tekintettel arra, hogy a páfrányfenyőlevél allergizáló hatású ginkgósavat tartalmaz, a ginkgósavtól megtisztított gyári készítmények alkalmazása előnyösebb a nyers kivonatoknál (pl. teánál).
Rebarbara
Ezek a gyógyszerek tartalmazzák:
CHOLAVIT belsőleges oldatos cseppek
EUCARBON tabletta ...

A kutatók az öt legnépszerűbb gyógynövény különböző változatait vették górcső alá: az orbáncfűt, az ázsiai ginzenget, a kasvirágot (echinacea), a fokhagymát és a ~t, vagy más néven páfrányfenyőt.

1965-ben Dr. Willmar Schwabe csoportja készítette az első kivonatot levelekből.
Manapság nagyon sokan használják a Ginkgot gyógyhatású képességeiért.
A 70-es évek után paleontológusok, botanikusok, biokémikusok vizsgálják a ~t.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Páfrány, Magas, Páfrányfenyő, Fenyő, Ginkgo?

◄ Ginkgo   Ginkgo biloba ►
 
RSS Mobile