Kezdőlap (Dália)

 Növény 

  » »
 
   

Dália

Növény  Csüngőágú fikusz  Dalmát gólyaorr

Dália

(Dahlia)
Észak-Amerikából származó kedvelt elegáns virág, melynek a gumóit a spanyolok hódítók hoztak át Európába, Mexikóból, a XVI. sz. táján.


Dália
Dahlia - hibridek
Dália (színkeverék)
Egynyári virágágyak díszítésére az alacsony Mignon és a valamivel magasabb féltelt virágú fajták alkalmasak, melyek magvetéssel is jól szaporíthatók.

Dália
Virágos kerti dísznövény.
Növénytani szakszó (Dahlia), a virágot Andreas Dahl svéd botanikusról nevezték el.

- A Törpe dália (Dahlia pinnata) kertünk egyik legszebb éke. Fehér, sárga, narancssárga, rózsaszín, piros és lila különböző árnyalataiban pompázik. Körülbelül 50 cm magasra nőnek és maximum 8 cm a virága.

Törpe dália (Dahlia pinnata) / katalógus oldal ajánlata
Cupressocyparis leylandii / Leyland ciprus
Gyorsan fejlődik, hazánk éghajlatán jól fejlődő, bevált fajta! A leyland ciprus szárazságtűrő, igénytelen örökzöld.

Kerti dália
(Dahlia x hortensis)
'A kerti dália az egyik legkedveltebb kerti virágunk. Nyár végétől késő őszig változatos színekben pompázik. Különböző virágformájú, alacsony, középmagas és magas növésű fajtáiból válogathatunk. ...

Telt, színpompás, pazar virágzás: ezek a tulajdonságok adják a dália erőteljes hatását. A sűrű sziromtömeg mélységet és szerkezet ad az összeállításoknak. Feltűnő kontrasztot alkot minden levélzölddel, mind formában, mind pedig színben.

Dália tavasztól tavaszig
Az első dáliák több mint kétszáz éve érkeztek Közép-Amerikából Európába. Nevüket Andreas Dahl svéd botanikusról kapták. Szépségének köszönhetően a Dália, mint női név névnapjaink között is szerepel.
Építsünk kertet! ...

Dália
Jól fejlődik szinte minden típusú talajban, de hasonlóan más növényekhez a bőséges tápanyag ellátást nagyon meghálálja. Vízigényes, bár kibírja a szárazságot.
Díszcsorba ...

Dália (latinul dahlia), család: Compositae (fel)
Több mint 30 botanikai fajuk létezik, amelyek Mexikóban, Kolumbiában és Közép-Amerikában fordulnak elő. Nevüket Andreas Dahl (1751-1789) svéd botanikusról kapták.

Dália
A nemzetség fajai bokros termetű, gumós évelők. Nyáron és ősszel virágzanak; ágyásba illetve vágott virágnak és kiállítási célra valók. A törpe fajták csoportosan mutatósak, de cserepes növényként is megfelelnek. Részlegesen fagytűrők.

A dália ültetése és gondozása
A dália a fészkes virágúak családjába tartozó évelő dísznövény, amelynek mára számtalan fajtája kerü…
A harangvirág gondozása ...

Kerti dália
Dahlia x pinnata
fészekvirágzatúak családja - Asteraceae
csövesvirágúak alcsaládja - Asteroideae ...

Keres: dália
Dáliák
Változatos színű, feltűnő díszei a kertnek. Napfény-, víz- és tápanyagigényesek.

Dália a kertben és a vázában.
Dadalia galériája. Hozz egy képet Te is!
Egy fotós közösség. Dadalia galéria fóruma.
Erdőgépker Kft. - Erdészeti, kertészeti gépek
Prominens Kft. - Mobil mérlegek
Stihl, Viking, Honda, Interforst ...

Dália a kertben és a vázában.
Szabad link-bannercsere feltételek nélkül
Sport SOX magazin
Független gépjárműkereskedés és Suzuki szervíz
Aluplast műanyag ablakok raktárkészlete! ...

Dália
Dahlia pinnata 'harlequin' / Dália
Talajigény: Tápanyagigényes
Fényigény: Napos fekvésbe helyezhető
Vízigény: Vízigényes
Magasság: 40 cm
Tőtávolság: 25x25 cm
Virágzása: júniustól-októberig ...

A dália gumós növény folyamatosan virágzik egész nyáron át az első fagyok beálltáig. A gumókat olyan mélyre ültessük, hogy 5 cm földet tudjunk még rá rakni. Nagyon sok alak és színváltozata létezik.

Törpe dália,20-40 cm magas.Kőedények, dalnokládák beültetésére alkalmas.Teleltetést igényel.
Virágzási idő: Június-október.
Virágszín: Rózsaszín.

Ősszel: Dália változatok, Késői Napfényvirág, Kúpvirág, Kaukázusi Ördögszem, Őszirózsák
magyar
english ...

Dahalia (Dália)
Amerika déli részein honos, Európában eleinte a gumójáért termesztették, későbbiekbe egy Francia szerzetes által nemesítetteket, már a virágaiért ültették.

/ Dália hibridek
Általános: A dáliák gumós, évelő, lágy szárú növények. Termetük igen változatos, magasságuk 30 cm és 2 méter között változhat. A nyár végén és ősszel nyíló virágzatok átmérője 5 és 30 cm között változhat.

Dahlia variabilis - Törpe dália
Dahlia x hortensis - Dália
Daphne sp. - Boroszlán
Daphne cneorum - Henyeboroszlán
Daphne mezereum - Farkasboroszlán
Decabelone grandiflora/ Tavaresia barklyi - Nagyvirágú záporcsillag
Delphinium sp. - Szarkaláb ...

(1) bokor (1) borsó (1) Buddleia davidii (1) Campanula (1) Campanula medium (1) cékla (1) Cerinthe major (1) Cickafark (2) Convolvulus arvensis (1) Convolvulus Royal Ensign (1) Cornus sangvinea (1) Csalán (1) Csejés pimpó (1) Csenkesz (1) Dália (1) ...

Nem egészen két évtized mulva Kristof Deegen Köstritzben berendezte az első nagy dáliatenyészetet s 1824-től kezdve egyik kertészeti dáliaújdonságot a másik után hozta piacra.

Dahlia pinnata Törpe dália egyik legkedveltebb kerti virág. különböző formájú virágaival a fagyokig virágzik. A törpe dáliák 30-60cm magasak, virágátmérőjük 5-8cm. Tápanyagban, gazdag talajban fejlődnek legjobban, vízigényük nagy.

Témakör: Gyógynövény alapismeretek Cimkék: akác, almafa, Angyalgyökér, Articsóka, árvácska, bársonyvirág, Bazsalikom, Bodza, Borágó, brokkoli, büdöske, Csalán, dália, golgota virág, gyógynövény, hibiszkusz, ibolya, kamilla, Kankalin, kaporvirág, ...

Tavasszal ültethetjük a dália hagymákat, amelyek ma már a 20cm magasságtól egészen az 1 méteres magasságig megtalálható a fajták között. Akár a törpe dáliát, akár az óriás kaktuszdáliát válasszuk, kertünk éke lesz bármelyik.

Tüneteket okozhat a rózsa, a ciklámen, az írisz, a dália és a krizantém. Kontaktus esetén, rövid időn belül tüsszögés, orrfolyás, kötőhártya-gyulladás, de akár fulladás is jelentkezhet.

Erre a következő virágok a legalkalmasabbak: hortenzia, papsapka, pompon dália (apró, gömbformájú fejekkel), boglárka, aranyvessző, kecskerágó, madárbirs, berkenye, sóvirág, egyes szabadban termelt rózsák, erős szárral.

Néhány növény, amelyek bírják a tűző napot, ezeket keverni is lehet, így látványosabb a végeredmény. Pl.: záporvirág, dália, rézvirág, körömvirág, afrikai aranyvirág, tátika, petúnia, bojtocska, Kleopátra tűje.
Lakáskultúra napi tippek ...

Számtalan olyan növényt ültethetünk az erkélyünkre, amelyekből tavasszal nyáron és ősszel számtalan finomságot lehet készíteni, és pár pillanat alatt elkészíthetők. Tavasszal az ibolya, a kankalin, kora nyáron a palástfű, a rózsa, majd a dália ...

Lásd még: Lásd még: Rózsa, Liliom, Hagyma, Tulipán, Paprika

Növény  Csüngőágú fikusz  Dalmát gólyaorr

 
RSS Mobile