Kezdőlap (Borvirág)

 Növény 

  » »
 
   

Borvirág

Növény  Bortermő szőlő  Borzas füzike

BORVIRÁG
Szám: 00073
Milyen gyógynövényterápiában használatos?
nyugati ...


Borvirág (Bouvardia) / katalógus oldal ajánlata
Cupressocyparis leylandii / Leyland ciprus
Gyorsan fejlődik, hazánk éghajlatán jól fejlődő, bevált fajta! A leyland ciprus szárazságtűrő, igénytelen örökzöld.

Borvirág
Ha a bor nem telt hordóban vagy palackban sokáig áll, vékony pókhálószerü réteg szokta bevonni, mely mindinkább megvastagszik, s mely B. nevü penész (saccharomyces vini) sejtjeiből áll.

Borvirág
Uborkaszagú fű, borecs, (Borago officinalis) A Földközi-tenger mellékéről ered. Teáját vizelethatóként, vese- és hólyagbántalmak, hasmenés ellen használják.
Búzavirág ...

Borvirág, Uborkaszagú fű, borecs
Borago officinalis
Konyhafűszerként mártások és savanyú főzelékek ízesítésére, savanyítandó uborka eltevéséhez használják. Fiatal leveleiből salátát készítenek.

Borvirág
Elnevezése: Borago officinalis L. (Uborkaszagú fű, borecs).
Gyógyhatása: Teáját vizelethajtónak, vese- és hólyagbántalmak, valamint hasmenés ellen használják. Külsőleg toroköblögetőként és kelések érlelésére borogatónak használják.

Kőrontó, borvirág, tündérfürt, réti legyező
Wisen Geißbart, Supf-Mädesüß, Wesenkönigin.
Nedves helyeken gyakori szárnyas, tojásdad alakú, épszélű levelű, feér szirmú, néha 1 méterre is megnövő növény.

Népies név: borvirág, borecs, uborkaszagú fű
Angol név: Borage
Növényi tulajdonságok: Az érdeslevelűek (Boraginaceae) családjába tartozik, 20-80cm-re nő. Levelei és virágai sűrű szőrrel borítottak. Az utak, töltések mentén található meg.

uborkaszagú fű, borvirág, borecs
A növény leírása:
Az érdeslevelűek (Boraginaceae) családjába tartozik, amit a neve is elárul. Szárait, leveleit és a virágok csészéjét serteszőrök borítják.

uborkaszagú fű, borvirág, borecs
Borágó leírása:
Felálló habitusú serteszőrös növény, a tőlevélrózsa alsó levelei nagyok, oválisak, a száron elkeskenyedők, szárnyaltak, felülről lefelé állók.

Virágosodás (borvirág, pimpósodás). A darabban tartott bor felületén a borvirágélesztők összefüggő fehér hártyát, népies néven pimpót képeznek. A hártya kezdetben vékony, sima, később vastag és erősen ráncos
Virágzat
Virágzat (növ.

Népies neve: uborkaszagú fű, borvirág, borecs
Az érdeslevelűek (Boraginaceae) családjába tartozik, amit a neve is elárul. Szárait, leveleit és a virágok csészéjét serteszőrök borítják.

Szagos müge (Asperula odorata Szagos májusi, borvirág, csillagos májfű, erdeimester, érdeske) Apró növény, melynek négyélű szárán a lándzsa alakú levelek 6-8-ával ülnek. Fehér virágai ernyőt képeznek. A fonnyadt levél...
Szan Csi - Pseudoginzeng ...

Népies neve: uborkaszagú fű, borrach, borrágó, borvirág, báránynyelv, hegyes útifű, kerti ökörnyelv, pirítófű, ürömfű, ökörnyelv, tetűvirág.
Származása: Afrikában, Kis-Ázsiában és Dél-Európában honos.

A borágó (Borago officinalis L.) az érdeslevelűek (Boraginaceae) családjába tartozó fűszernövény; a magyar népnyelv uborkaszagú fűnek is nevezi. További népies nevei: borrach, borrágó, borvirág, báránynyelv, hegyes útifű, kerti ökörnyelv, ...

Lásd még: Lásd még: Gyógynövény, Rózsa, Magas, Uborka, Menta

Növény  Bortermő szőlő  Borzas füzike

 
RSS Mobile