Kezdőlap (Aloe Vera)

 Növény 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Aloe Vera

Növény  Áloé  Alokázia

Aloe vera hatóanyagai:
Jelenleg a tudósok kb. 200-300 különböző hatóanyagot találtak az aloe vera gélben, ezek közül az egyik legfontosabb alkotóelem az antrakinon-vegyületek, ilyen az aloin és aloemodin, amelyek a vastagbélben fejtik ki hatásukat.


Aloe Vera
Évelő növény, mely a liliomfélék családjába tartozik. Kb. 300-350 fajta aloe létezik, a növény a mediterrán éghajlatot kedvelik, de megfelelő körülmények itthon is termeszthető.

Aloe vera (Aloe vera) / katalógus oldal ajánlata
Aloe vera / orvosi aloe
Az aloe leveleiben levő zseléje vitaminokban, enzimekben, fehérjékben gazdag, gyógyító hatású. Házilag elkészíthető aloe ital helyreállítja a szervezet harmóniáját és segít megtar ...

Aloe vera
Az aloe verát az ókorban hashajtóként tartották számon. A középkorban a gyógyszerészeti kézikönyv 'Circa instans' részletezte sokrétű hatásait, amelyek közül a sebgyógyulásban, méregtelenítésben, gyulladások kezelésében betöltött szerepét napjainkban is elismerik.

Aloe vera
Az Aloe vera az Aloe nemzetségbe tartozó növényfaj. Az A. vera kivonatait széleskörűen használják a kozmetikai iparban és az alternatív gyógyászatban, megnyugtató, fiatalító, sőt sejtregeneráló és immunerősítő hatást tulajdonítva neki a marketing anyagokban.

Témakör: Gyógynövény alapismeretek Cimkék: Aloe Vera, baktérium, Bodza, candida, csarabfű, csípősanyag, drog, Édesgyökér, észter, fehér mustármag, fekély, fekete áfonya, fekete mustármag, fertőtlenítő, Fokhagyma, galaktóz, glikozid, glikozida, glukóz, gomba, görcs, gyapjas gyűszűvirág, ...

(Aloe vera sp.)' alt='Aloé (Aloe vera sp.)'Aloé (Aloe vera sp.) /
(Ananas comosus)' alt='Ananász (Ananas comosus)'Ananász (Ananas comosus) /
(Ananas comosus variegatus)' alt='Ananász (Ananas comosus variegatus)'Ananász (Ananas comosus variegatus) / ...

Az Aloe vera nemzetsége több mint 250 fajából emelkedik ki egyedülálló gyógyhatásával.
Az Aloe fajok félcserjék, cserjék. Eredeti őshazája Afrika száraz éghajlatú vidékei, valamint Madagaszkár, Mascarenhas- és a (már említett) Socotra-szigetek, valamint Dél-Arábia.

Az aloe vera legfontosabb alkotóelemei az antrakinon-vegyületek, mint amilyen az aloin és az aloemodin, amelyek a vastagbélben fejtik ki hatásukat. A növényben ezenkívül gyanta és keserű anyag is található.

Szinonímák:
aloe vera, áloé, orvosi aloé, valódi aloé, nyugat-indiai aloé, abesszín aloé, keserű aloé, barbadosi aloé, barbadoszi aloé
Latin név:
Aloe vera, Aloe barbadensis, Aloe succotrina Lam.

Aloe vera gél
A gélt az aloe vera frissen felvágott leveleiből nyerik ki. Itt valójában a növény levelének szilárd halmazállapotú húsáról van szó. ezt feldarabolják, majd szükség esetén további feldolozásnak vetik alá. Elősegíti a sebgyógyulást és a bőr regenerálódását.

ALOE VERA
Mindig tartsunk néhány cserepes aloe vera-palántát az ablakpárkányon.

Aloe Vera a gyógynövények királynője
Nincs még egy olyan növény ezen a bolygón, amelynek rendkívül változatos gyógyító hatásai vannak. Ezért is nevezik az aloe vera gyógynövényt a királynőnek.

Aloe vera
Az aloénak több mint 240 fajtája ismert. Ezek közül az Aloe barbadensis miller nevű fajta tartalmazza a legtöbb, emberi felhasználás szempontjából hasznos anyagot, ezért általában belőle készülnek a kereskedelmi forgalomban kapható aloe-termékek.

Aloe vera ital házilag - képes egészségrecept
Aloe verás arcpakolás - arcra és nyakra
Aloe vera bemutatása - a növény gyógyhatásai
édenkert.hu ...

Az aloe vera
Ilkó Krisztina
A monda szerint az édenkert egyetlen megmaradt növénye. Kiváló sebgyógyító.

Az aloe vera növényt már az ősidők óta használták!
Az aloe vera növényt már az ősidők óta a természet legnagyobb ajándékaként tartják számon több kultúrában. Az egyik közismert elnevezése: Gyógyító növény.
Bővebben...

11. Aloe Vera
Az aloe vera bizonyítottan sokkal hatásosabb a formaldehid eltávolításában kisebb koncentrációnál mint a Filodendron. Hasonlóan híres a gyógyító hatásáról és elismert a gyógyászati tulajdonságai miatt, ami sok becenevet is ad neki.

Aloe (Aloe vera)
A trópusokon honos gyógy és dísznövény. Cserepes, konténeres egyedeket forgalmazunk. Kozmetikai ipar, és gyógyászat nagy felhasználója ennek az értékes gyógynövénynek.

Aloe Vera, Aloé
A növény leírása:
A liliomfélék (Liliaceae) családjába tartozó évelő növény. Mintegy 300 fajt sorolnak az aloék nemzetségébe. Örökzöld, pozsgás növény. Húsos, pettyezett levelei tömött tőrózsában állnak, amelyek zöld, szürkés- vagy kékeszöld színűek.

Aloe Vera
valódi aloé, medveepe
Leírás:
évelő növény, magassága 120 cm lehet, Egy részük idős korára fatermetű, elágazó törzsű növénnyé fejlődik, de vannak törzs nélküli, alacsony növésű, levélrózsás aloék is.

Aloe vera ital több mint 200 összetevőt tartalmazz! Az aloe vera már nálunk is csodanövényként van számon tartva, ám az aloe vera ital még nem túl elterjedt hazánkban....

Aloe vera Az aloe vera kivonatot égési és egyéb bőrsérülések nyugtatására és belső élénkítésre egyaránt használják. A régen 'keserű aloe"-ként emlegetett növény erős hashajtó hatású, így sok házipatikában...
Lucerna ...

Az Aloe vera növény gondozása és nevelése otthon!
Sok szobakertész fél, hogy otthonában egy Aloe vera csodanövényt gondozzon, pedig, ez a kis igényű szerény növény, tényleg nem kér sok odafigyelést é törődést tőlünk.
Így gyűjtik be és dolgozzák fel az aloe vera leveleit! ...

(Aloe capensis) - Aloe vera, orvosi aloé
Gyógyhatása: Sebek, égések, forrázások, karcolások, horzsolások, napfény okozta leégés, fertőzések elleni védelem, bőrápoló krémek. Belső használata tilos! ...

A sokoldalú Aloe vera
Demencia - az ápoló hozzátartozók is szenvednek
Dekoráljunk!
Hegyen-völgyön mezítláb
4 szabály, amely meghosszabbítja az életet
Nyaralni megyünk - mi legyen a háziállattal?
Oregánó - fűszer és gyógynövény
Lilith - az alvilági istennő
Futásra fel! ...

Elnevezése: Aloe capensis (Aloe vera, orvosi aloé)
Gyógyhatása: Sebek, égések, forrázások, karcolások, horzsolások, napfény okozta leégés, fertőzések elleni védelem, bőrápoló krémek.

Kozmetikai szer
Manapság elsősorban az 'Aloe vera' nedvét használják fel a kozmetikában, mivel az megőrzi a bőr természetes nedvességtartalmát, így megfiatalítja és megszépíti a bőrt. Ezen felül kitűnő sejtregeneráló és gyulladáscsökkentő hatású is.

Égés-leégés: aloe vera
Ekcéma: körömvirág, körömvirág kenőcs
Elhízás ellen: bodzavirág, kökényvirág, kutyabengekéreg, sédkenderfű, zsálya, zsurló ...

A már Plinius és Dioskurides által is említett áloé szó arab eredetű s keserűt jelent. A mediterrán flóraterületen honos az Aloe vera, ennek képe Pompéji falfestményei között maradt ránk az ókorból.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Aloe, Hagyma, Fokhagyma, Rózsa, Narancs?

◄ Áloé   Alokázia ►
 
RSS Mobile