Kezdőlap (Aloe Vera)

 Növény 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Növény » Aloe Vera


 

Aloe Vera

Növény  Áloé  Alokázia

Aloe vera hatóanyagai:
Jelenleg a tudósok kb. 200-300 különböző hatóanyagot találtak az aloe vera gélben, ezek közül az egyik legfontosabb alkotóelem az antrakinon-vegyületek, ilyen az aloin és aloemodin, ...Évelő növény, mely a liliomfélék családjába tartozik. Kb. 300-350 fajta aloe létezik, a növény a mediterrán éghajlatot kedvelik, de megfelelő körülmények itthon is termeszthető.

Aloe vera (Aloe vera) / katalógus oldal ajánlata
Aloe vera / orvosi aloe
Az aloe leveleiben levő zseléje vitaminokban, enzimekben, fehérjékben gazdag, gyógyító hatású.


Az t az ókorban hashajtóként tartották számon.

Aloe vera
Az Aloe vera az Aloe nemzetségbe tartozó növényfaj. Az A. vera kivonatait széleskörűen használják a kozmetikai iparban és az alternatív gyógyászatban, megnyugtató, fiatalító, ...

Témakör: Gyógynövény alapismeretek Cimkék: , baktérium, Bodza, candida, csarabfű, csípősanyag, drog, Édesgyökér, észter, fehér mustármag, fekély, fekete áfonya, fekete mustármag, fertőtlenítő, Fokhagyma, galaktóz, glikozid, glikozida, glukóz, ...

(Aloe vera sp.)' alt='Aloé (Aloe vera sp.)'Aloé (Aloe vera sp.) /
(Ananas comosus)' alt='Ananász (Ananas comosus)'Ananász (Ananas comosus) /
(Ananas comosus variegatus)' alt='Ananász (Ananas comosus variegatus)'Ananász (Ananas comosus variegatus) / ...

Az nemzetsége több mint 250 fajából emelkedik ki egyedülálló gyógyhatásával.
Az Aloe fajok félcserjék, cserjék.

Az aloe vera legfontosabb alkotóelemei az antrakinon-vegyületek, mint amilyen az aloin és az aloemodin, amelyek a vastagbélben fejtik ki hatásukat. A növényben ezenkívül gyanta és keserű anyag is található.

Szinonímák:
, áloé, orvosi aloé, valódi aloé, nyugat-indiai aloé, abesszín aloé, keserű aloé, barbadosi aloé, barbadoszi aloé
Latin név:
, Aloe barbadensis, Aloe succotrina Lam.

Aloe vera
A 'gyógynövények királynőjének' nevezik tápértéke és gyógyhatása miatt. Már az ókori Egyiptomban is használták. Kleopátra a szépség és fiatalság csodaszereként alkalmazta.

gél
A gélt az frissen felvágott leveleiből nyerik ki. Itt valójában a növény levelének szilárd halmazállapotú húsáról van szó. ezt feldarabolják, majd szükség esetén további feldolozásnak vetik alá.

ALOE VERA
Mindig tartsunk néhány cserepes aloe vera-palántát az ablakpárkányon.


Az aloénak több mint 240 fajtája ismert. Ezek közül az Aloe barbadensis miller nevű fajta tartalmazza a legtöbb, emberi felhasználás szempontjából hasznos anyagot, ...

Aloe vera ital házilag - képes egészségrecept
Aloe verás arcpakolás - arcra és nyakra
Aloe vera bemutatása - a növény gyógyhatásai
édenkert.hu ...

Az
Ilkó Krisztina
A monda szerint az édenkert egyetlen megmaradt növénye. Kiváló sebgyógyító.

11. Aloe Vera
Az aloe vera bizonyítottan sokkal hatásosabb a formaldehid eltávolításában kisebb koncentrációnál mint a Filodendron. Hasonlóan híres a gyógyító hatásáról és elismert a gyógyászati tulajdonságai miatt, ami sok becenevet is ad neki.

, Aloé
A növény leírása:
A liliomfélék (Liliaceae) családjába tartozó évelő növény. Mintegy 300 fajt sorolnak az aloék nemzetségébe. Örökzöld, pozsgás növény.

Aloe Vera
valódi aloé, medveepe
Leírás:
évelő növény, magassága 120 cm lehet, Egy részük idős korára fatermetű, elágazó törzsű növénnyé fejlődik, de vannak törzs nélküli, alacsony növésű, levélrózsás aloék is.

ital több mint 200 összetevőt tartalmazz! Az már nálunk is csodanövényként van számon tartva, ám az ital még nem túl elterjedt hazánkban....

Aloe vera Az aloe vera kivonatot égési és egyéb bőrsérülések nyugtatására és belső élénkítésre egyaránt használják. A régen 'keserű aloe"-ként emlegetett növény erős hashajtó hatású, így sok házipatikában...
Lucerna ...

Népies neve: , Aloé
A liliomfélék (Liliaceae) családjába tartozó évelő növény. Mintegy 300 fajt sorolnak az aloék nemzetségébe. Örökzöld, pozsgás növény.

(Aloe capensis) - Aloe vera, orvosi aloé
Gyógyhatása: Sebek, égések, forrázások, karcolások, horzsolások, napfény okozta leégés, fertőzések elleni védelem, bőrápoló krémek. Belső használata tilos! ...

A sokoldalú
Demencia - az ápoló hozzátartozók is szenvednek
Dekoráljunk!
Hegyen-völgyön mezítláb
4 szabály, amely meghosszabbítja az életet
Nyaralni megyünk - mi legyen a háziállattal?
Oregánó - fűszer és gyógynövény ...

Elnevezése: Aloe capensis (Aloe vera, orvosi aloé)
Gyógyhatása: Sebek, égések, forrázások, karcolások, horzsolások, napfény okozta leégés, fertőzések elleni védelem, bőrápoló krémek.

Égés-leégés:
Ekcéma: körömvirág, körömvirág kenőcs
Elhízás ellen: bodzavirág, kökényvirág, kutyabengekéreg, sédkenderfű, zsálya, zsurló ...

A mediterrán flóraterületen honos az Aloe vera, ennek képe Pompéji falfestményei között maradt ránk az ókorból. Korunkban néhány áloé kedvelt és igénytelen szobanövény, mint például a Kapföldön honos Aloe arborescens.

Lásd még: Lásd még: Aloe, Hagyma, Fokhagyma, Rózsa, Citrom

Növény  Áloé  Alokázia

 
RSS Mobile