Kezdőlap (Aloe Vera)

 Növény 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Aloe Vera

Növény  Áloé  Alokázia

Aloe vera hatóanyagai:
Jelenleg a tudósok kb. 200-300 különböző hatóanyagot találtak az aloe vera gélben, ezek közül az egyik legfontosabb alkotóelem az antrakinon-vegyületek, ilyen az aloin és aloemodin, amelyek a vastagbélben fejtik ki hatásukat.


Aloe Vera
Évelő növény, mely a liliomfélék családjába tartozik. Kb. 300-350 fajta aloe létezik, a növény a mediterrán éghajlatot kedvelik, de megfelelő körülmények itthon is termeszthető.

Az Aloe vera növény gondozása és nevelése otthon!
Nagyon rosszNagyon jó
Találat: 34690 ...

Aloe vera
Az Aloe vera az Aloe nemzetségbe tartozó növényfaj. Az A. vera kivonatait széleskörűen használják a kozmetikai iparban és az alternatív gyógyászatban, megnyugtató, fiatalító, sőt sejtregeneráló és immunerősítő hatást tulajdonítva neki a marketing anyagokban.

Témakör: Gyógynövény alapismeretek Cimkék: Aloe Vera, baktérium, Bodza, candida, csarabfű, csípősanyag, drog, Édesgyökér, észter, fehér mustármag, fekély, fekete áfonya, fekete mustármag, fertőtlenítő, Fokhagyma, galaktóz, glikozid, glikozida, glukóz, gomba, görcs, gyapjas gyűszűvirág, ...

(~ sp.)' alt='Aloé (~ sp.)'Aloé (~ sp.) /
(Ananas comosus)' alt='Ananász (Ananas comosus)'Ananász (Ananas comosus) /
(Ananas comosus variegatus)' alt='Ananász (Ananas comosus variegatus)'Ananász (Ananas comosus variegatus) / ...

Az ~ nemzetsége több mint 250 fajából emelkedik ki egyedülálló gyógyhatásával.
Az Aloe fajok félcserjék, cserjék. Eredeti őshazája Afrika száraz éghajlatú vidékei, valamint Madagaszkár, Mascarenhas- és a (már említett) Socotra-szigetek, valamint Dél-Arábia.

Az ~ legfontosabb alkotóelemei az antrakinon-vegyületek, mint amilyen az aloin és az aloemodin, amelyek a vastagbélben fejtik ki hatásukat. A növényben ezenkívül gyanta és keserű anyag is található.

Szinonímák:
~, áloé, orvosi aloé, valódi aloé, nyugat-indiai aloé, abesszín aloé, keserű aloé, barbadosi aloé, barbadoszi aloé
Latin név:
~, Aloe barbadensis, Aloe succotrina Lam.

~ gél
A gélt az ~ frissen felvágott leveleiből nyerik ki. Itt valójában a növény levelének szilárd halmazállapotú húsáról van szó. ezt feldarabolják, majd szükség esetén további feldolozásnak vetik alá. Elősegíti a sebgyógyulást és a bőr regenerálódását.

~
Mindig tartsunk néhány cserepes ~-palántát az ablakpárkányon.

~ a gyógynövények királynője
Nincs még egy olyan növény ezen a bolygón, amelynek rendkívül változatos gyógyító hatásai vannak. Ezért is nevezik az ~ gyógynövényt a királynőnek.

~
Az aloénak több mint 240 fajtája ismert. Ezek közül az Aloe barbadensis miller nevű fajta tartalmazza a legtöbb, emberi felhasználás szempontjából hasznos anyagot, ezért általában belőle készülnek a kereskedelmi forgalomban kapható aloe-termékek.

~ ital házilag - képes egészségrecept
Aloe verás arcpakolás - arcra és nyakra
~ bemutatása - a növény gyógyhatásai
édenkert.hu ...

~
Az aloe verát az ókorban hashajtóként tartották számon. A középkorban a gyógyszerészeti kézikönyv 'Circa instans' részletezte sokrétű hatásait, amelyek közül a sebgyógyulásban, méregtelenítésben, gyulladások kezelésében betöltött szerepét napjainkban is elismerik.
Ámbrafű ...

Az ~
Ilkó Krisztina
A monda szerint az édenkert egyetlen megmaradt növénye. Kiváló sebgyógyító.

11. ~
Az ~ bizonyítottan sokkal hatásosabb a formaldehid eltávolításában kisebb koncentrációnál mint a Filodendron. Hasonlóan híres a gyógyító hatásáról és elismert a gyógyászati tulajdonságai miatt, ami sok becenevet is ad neki.

Aloe (~)
A trópusokon honos gyógy és dísznövény. Cserepes, konténeres egyedeket forgalmazunk. Kozmetikai ipar, és gyógyászat nagy felhasználója ennek az értékes gyógynövénynek.

~, Aloé
A növény leírása:
A liliomfélék (Liliaceae) családjába tartozó évelő növény. Mintegy 300 fajt sorolnak az aloék nemzetségébe. Örökzöld, pozsgás növény. Húsos, pettyezett levelei tömött tőrózsában állnak, amelyek zöld, szürkés- vagy kékeszöld színűek.

~
valódi aloé, medveepe
Leírás:
évelő növény, magassága 120 cm lehet, Egy részük idős korára fatermetű, elágazó törzsű növénnyé fejlődik, de vannak törzs nélküli, alacsony növésű, levélrózsás aloék is.

~ Az ~ kivonatot égési és egyéb bőrsérülések nyugtatására és belső élénkítésre egyaránt használják. A régen 'keserű aloe"-ként emlegetett növény erős hashajtó hatású, így sok házipatikában...
Lucerna ...

(Aloe capensis) - ~, orvosi aloé
Gyógyhatása: Sebek, égések, forrázások, karcolások, horzsolások, napfény okozta leégés, fertőzések elleni védelem, bőrápoló krémek. Belső használata tilos! ...

A sokoldalú ~
Demencia - az ápoló hozzátartozók is szenvednek
Dekoráljunk!
Hegyen-völgyön mezítláb
4 szabály, amely meghosszabbítja az életet
Nyaralni megyünk - mi legyen a háziállattal?
Oregánó - fűszer és gyógynövény
Lilith - az alvilági istennő
Futásra fel! ...

Elnevezése: Aloe capensis (~, orvosi aloé)
Gyógyhatása: Sebek, égések, forrázások, karcolások, horzsolások, napfény okozta leégés, fertőzések elleni védelem, bőrápoló krémek.

Kozmetikai szer
Manapság elsősorban az '~' nedvét használják fel a kozmetikában, mivel az megőrzi a bőr természetes nedvességtartalmát, így megfiatalítja és megszépíti a bőrt. Ezen felül kitűnő sejtregeneráló és gyulladáscsökkentő hatású is.

A már Plinius és Dioskurides által is említett áloé szó arab eredetű s keserűt jelent. A mediterrán flóraterületen honos az ~, ennek képe Pompéji falfestményei között maradt ránk az ókorból.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Aloe, Hagyma, Fokhagyma, Rózsa, Narancs?

◄ Áloé   Alokázia ►
 
RSS Mobile