Kezdőlap (Erőforrás)

 Marketing 

  » »
 
   

Erőforrás

Marketing  Érkezési oldal  Érték

erőforrások piaca (pl. munkaerőpiac, tőkepiac)
gyártók piaca (vagy ipari piac)
kereskedők (viszonteladók) piaca
fogyasztók piaca (egyének és háztartások)
kormányzati és nem nyereségorientált piac (nonprofit szervezetek) ...


Az erőforrások magánszférából való kisajtolásának ez a módja azonban nem használható ki korlátlanul. Láttuk, hogy az inflációs adó két tényezőtől, az inflációs rátától és a reálpénzkereslet szintjétől függ.

Az adatbázis marketing jelenti a kulcsot a rendelkezésre álló marketing erőforrások hatékony elosztásához és a potenciálisan legnagyobb vásárlási hajlandósággal bíró leendő ügyfélkör kiválasztásához.

A belső feltételek vizsgálata, vagyis az, hogy a vállalkozás milyen tevékenységi körrel, erőforrásokkal, működési folyamatokkal rendelkezik, azért volt fontos, mert a vállalkozás fejlődési lehetőségeit jelentősen befolyásolta.

"Volt egy jól működő termelésirányító rendszerünk, amihez ragaszkodtunk, ugyanakkor azzal is tisztában voltunk, hogy a cég életében az informatika egyre hangsúlyosabb erőforrássá válik" - fejtegeti problémáikat Tyukász József, ...

Közösségi média marketing hiba 5: erőforrások hiánya
Miközben az igaz, hogy sok dolgot lehet automatizálni a Facebook kampányban, ez nem azt jelenti, hogy a Facebook jelenlét nem telik időbe és energiába.

Ráirányítja a figyelmet a kulcsproblémákra; lehetővé teszi az aktív, sőt, proaktív alkalmazkodást; megadja a belső erőforrások elosztásának a kereteit; eligazítja a munkatársakat, meghatározza, kinek mi a feladata.

A webcím, más néven URL (mely a Uniform Resource Locator [egységes erőforrás-azonosító] rövidítése), az interneten megtalálható bizonyos erőforrások (például szövegek, képek) szabványosított címe.

Egy vállalat marketingmixét meghatározza a rendelkezésre álló erőforrások mértéke. Amikor egy vállalat kapcsolatba lép más vállalatokkal, akkor ezek számát megszabja a kicserélni kívánt információ mennyisége.

Helyes hozzáállás, ha első lépésként figyelembe vesszük a szűk emberi erőforrást, és azután határozzuk meg a célt és az eszközöket. Ugye nem értetted félre, nem azt mondom, hogy nem kell célokat kitűzni, és azokhoz erőforrásokat rendelni? Dehogynem! ...

Az olvasók toborzása és megtartása mellett az erőforrás (leginkább tőke) hiánya okozza az iparág szereplői számára a legtöbb gondot.

Az eladandó termék jellege, a vállalati erőforrások és a fogyasztói elvárások nagy mértékben meghatározzák, milyen irányba kell megkezdenünk az értékesítési lánc kiépítését.

A csatornában jelentkező kereslet megértése kulcsfontosságú az online marketingbe fektetett erőforrások meghatározásánál.

- milyen készségek
- munkaerőforrás és jellemzői (személyi állomány)
- finanszírozás
- egyéb szervezeti stratégiák, mint szociális felelősség, szervezeti image,
- részvénypiaci image, alkalmazotti image, stb.

A B2B marketingesek e-mail marketing tevékenysége, erőforrásaik szűkössége miatt, általában havi egy hírlevél elkészítésére korlátozódik.

és megismertem a környezetet, amelyben a tevékenységemet végzem, meghatároztam a terméket, szolgáltatást, melyet kínálok, ismerem a saját vállalkozásom korlátait, lehetőségeit, mozgásterét, a rendelkezésre álló, illetve mozgósítható erőforrásokat, ...

Lásd még: Lásd még: Marketing, Érték, Siker, Termék, Szolgáltatás

Marketing  Érkezési oldal  Érték

 
RSS Mobile