Kezdőlap (Vemhesség)

 Macska 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Vemhesség

Macska  Védőoltás  Veszettség

A vemhesség
A vemhesség hossza 60-69 nap között változik, átlagosan 65 napig tart. A vemhesség hossza legpontosabban a napok számlálásával határozható meg, ezért fel kell jegyezni a párzás időpontját vagy az ivarzás befejeződésének a dátumát.


vemhesség alatt, hormonzavarkor és vitaminhiány esetén.
A kandúrok farka különleges gondozást igényel. A farok belső, test felőli részén
zsírmirigyek vannak, amelyek váladéka elsárgítja a szőrt. Baktériumok tele- ...

Vemhesség alatt adható gyógyszerek:
Penicillinek, cefalosporinok,
Clindamycin, erythromycon
Féreghajtók általában, ahol az utasítás nem tiltja ...

- A vemhesség alatt (mely körülbelül 9 hétig tart) a macska táplálékigénye megduplázódhat. Vedd figyelembe kívánságait!
Macskák
Táplálás ...

A macskánál a vemhesség fizikai és személyiségi változásokat okoz. A fizikai változások közé tartozik a hasüreg megnagyobbodása, a hányás, a megnövekedett étvágy, a mellbimbók rózsaszínűvé válása és a tüzelési időszak elmaradása.

A tulajdonosa azt mondta, hogy elütötte egy autó a vemhessége alatt, de túlélte a balesetet. Az eset után azonban nagyon megváltozott a temperamentuma. Gyengéd és szelíd lett, akármit lehetett vele csinálni, akkor sem ellenkezett, ne fújt soha.

A vad-és a házimacska vemhességi ideje egyaránt hozzávetőlegesen 53-tól 70 napig tart. Egy-egy ellés alkalmával a házimacskának akár 5-10 kölyke is lehet. A kölykök 6-7 héten át kizárólag anyatejjel élnek.

Azokat az állatokat, akiket nem akarnak nem szeretnének tovább tenyészteni, tanácsos ivartalanítani a nem kívánt vemhesség, illetve az ivarzás izgalmi tüneteinek elkerülése érdekében.

79-85 napos vemhességet követően születik meg az egy vagy két kölyökből álló alom. A nőstény körülbelül egyéves korukig neveli egymaga utódait, és még egy évig megtűri őket területén.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Betegségek, Kandúr, Házimacska, Védőoltás, Cirmos?

◄ Védőoltás   Veszettség ►
 
RSS Mobile