Kezdőlap desktop/PC Informatika  Intranet  IP-cím  

IP cím (Informatika)

Ip címekről
Az ip címek az OSI elméleti rétegmodell 3. hálózati rétegében jelennek meg.


Ez az IP cím. Az üzenet kap egy fejlécet, hogy melyik számítógépről melyikre megy. A csomag tartalmaz egy sorszámot is. A címzett gép ezeket összeszedi majd sorrendbe rakja.

IP címzés
Két részre bontották a címet. Az első rész a hálózatot, a másik pedig a konkrét hosztot azonosítja. A hálózatok közti kapcsolatot a routerek biztosítják.
Az IP címformátum 32 bit hosszúságú.

IP cím, IP address: Egy Internetbe kapcsolt számítógép (host) hálózati azonosító száma. Rendszerint 4 decimális számból áll, melyeket pontok választanak el.

IP cím
Azonosítószám minden hálózatban, amelyben a kommunikáció a TCP/IP protokoll szerint folyik. A mai, 32 bites, IPv4 szabvány szerint, ez egy négy, pontokkal elválasztott, 1-3-számjegyű szám, 0 és 255 között.

IP cím Az internetre kötött számítógépek egyedi azonosítója, amely négy, egymástól ponttal elválasztott, 8 bites - 0 és 255 közötti - számból áll ...

IP cím (IP address; Internet Protocoll address)
Azonosító szám, amely meghatározza a hálózatra kapcsolódó számítógépek elérhetőségét ( Formája pl.: 195.70.32.223.) ...

IP címek
És végül az IP fejlécben olvasható a feladó és a célgép IP címe. A célgép címe az odaút kiválasztásához kell, a feladóé pedig a visszaút meghatározásában játszik majd szerepet.

IP Címzés
A TCP/IP hálózatokban a számítógépeket egységes címzési rend alapján azonosítjuk. Minden egyes gép egyedi hálózati címmel, az ún. IP-címmel rendelkezik. A címek 32 bitesek. A felírás 4 darab 8 bites decimális szám formájában történik.

IP cím
Ennek kiderítésére rengeteg módszer van. Windows 9x alatt egyszerűen írjuk be a Start menü / Futtatás...

IP címek menedzselése:
Internet Assigned Numbers Authority (IANA)
Regional Internet Registries
Internet Service Providers (ISP) ...

IP cím
Egy Internetbe kapcsolt számítógép (host) hálózati azonosító száma. Rendszerint 4 decimális számból áll, melyeket pontok választanak el.
ISBD(ER) ...

IP cím
Az internetre csatlakozó számítógépek egyértelmű azonosítására szolgáló számsorozat. Formátuma: négy szám, egymástól pontokkal elválasztva (aaa.bbb.ccc.ddd), ahol az egyes számok értéke 0-255 lehet.
ISDN ...

Az IP címek pontosan azonosítanak minden gépet, amelyik az Internethez kapcsolódik, azonban míg a számítógépeknek nem okoz gondot ezeknek a számoknak a megjegyzése és azonosítása, ...

A mi IP címünk a bizonyíték?!
Szeptemberben érkezik az Intel 6 magos processzora
Privacy Protector ...

Dot: az IP címekben és domain nevekben használt elválasztó pontok "előkelőbb" neve ...

RFC 1918 név IP címtartomány Címek száma Classful leírás Legnagyobb CIDR blokk (alhálózati maszk) Hosztazonosító mérete
24 bites blokk
10.0.0.0 - 10.255.255.255
16 777 216 ...

TCP/IP címek: Az interneten jelenleg használt címzési típus. Nem a leggyorsabb, nem a legbiztonságosabb, de mégis ez lett a legelfogadottabb. Alapja (jelenleg) 4 db byte. Minden byte értéke 0 és 255 között lehet. Például:195.199.100.65 ...

Az Internet decentralizált hálózat, mivel nincs egyetlen kitüntetett központi gépe, s néhány szerver meghibásodása esetén is működik. Az Internetre kapcsolódó számítógépek a kommunikációhoz címeket használnak, amit IP címnek nevezzük.

az Internet gépek hierarchikus domain név rendszerét nyilvántartó számítógép illetve az azon levő szoftver és adatbázis; távoli gépek hívásakor a névszerverek fordítják át a domain neveket IP címekké a DNS segítségével ...

Az Interneten levő minden számítógép - akár ügyfél,akár kiszolgáló,sőt azoknak minden hálózati kártyája - egyedi IP címmel rendelkezik annak érdekében,hogy megkülönböztethető legyen az Internet többi számítógépétől.

PING Egy másik számítógép (IP cím) megszólítása a ping-reply porton keresztül, meghatározott méretű csomag küldésének segítségével. Válaszként azt az időt kapjuk, amennyi a küldéstől az érkezésig telt el.

IP cím, amely 3-4 egy-két-háromtagú számcsoportból áll (pl. 128.112.23.7). Legtöbb esetben a hívó gép ún. nameservere (a név/szám konverziót végző adatbázis, ill. program) ismeri a név alakot és azt lefordítva hívja a számot.

Name Server (névkiszolgáló, névszolgáltató): Adat továbbítás előtt a hostcímből meg kell határozni a vele egyenértéku IP címet, és a küldemény hostcímét ezzel kell helyettesítenie.

Azok a szerverek, amelyek számon tartják az egyes IP címekhez tartozó számítógépneveket, illetve biztosítják ezek oda-vissza fordítását, mert a gépek csak a numerikus IP címeket tudják kezelni, az emberek viszont könnyebben megjegyzik a neveket.

A felhasználó számára nehéz az IP címet megjegyezni ezért a DNS rendszerben könnyebben megnevezhető nevet kötnek az IP címhez. Ennek is szabványa van. A domain név egyes részeit ponttal választjuk el egymástól.

protokolljai: az internet protokoll (IP), IP felügyeleti protokoll (Internet Message Protocol, ICMP), a hálózati (pl. megtudni a saját 6 byte-os ETHERNET címet) címet feloldó protokoll (Address Resolation Protocol, ARP), az IP címet ...

Tartománynév rendszer, tartományneveket IP címekké átalakító Internetes szolgáltatás.
Domain adminisztratív kapcsolattartó ...

Az internet-címekhez hozzárendelnek egy-egy nevet, így az internetre kötött szervereket már a nevük megadásával is elérhetjük, nem kell tudnunk az IP címüket.

telnet [] []
Az alábbi példák egyenértékűek, feltételezve, hogy a használt gépnév megfelel az IP-címnek.
telnet 152.66.76.1 ...

# IP address #
[ejtsd: áj pí ö'dresz vagy magyarosan: í pé adressz]
{magyarul: IP cím}
Egy Internetbe kapcsolt számítógép (host) hálózati azonosító száma. Rendszerint 4 decimális számból áll, melyeket pontok választanak el.
(=> domain) ...

Nemzetközi bevezetés alatt levő új internet protokoll, mely a jelenlegi IPv4-et (32 bites cím) fogja felváltani. Jellemzői: 128 bites IP címek (hexadecimális és ':' az elválasztó), nagyságrenddel gyorsabb átvitel lehetősége, nagyobb adatbiztonság, ...

DNS (Domain Name System)
Tartománynév rendszer, tartományneveket IP címekké átalakító Internetes szolgáltatás.

   Informatika  Intranet  IP-cím

Lásd még: Lásd még: Csomag, Processzor, Letöltés, Online, Offline

RSS RSS