Kezdőlap desktop/PC Betegségek  Gyomorsavtúltengés  Gyomortükrözés  

Gyomortáji (Betegségek)

gyomortáji - epigasztrikus, epigastric
gyomortükrözés - gastroszkópia, hajlékony optikai szálakból álló cső által végzett gyomor vizsgálat
gyomorvérzés - stomach bleed ...


gyomortáji szerelem
alternativ medicina ha valaki nem talalja a hejet
kakaós csiga emésztési ideje ...

A gyomortáji fájdalom okaiként korábban a rossz étkezési szokásokat és a stresszt tartották felelősnek.
Azóta számos kutatási eredmény igazolta, hogy a tüneteket nem kizárólag az egészségtelen életmód és a túlhajszolt életvitel okozza.

Gyomortáji fájdalom: sokszor összefüggésben áll az étkezésekkel, néhány - két-három - órával utánuk jelentkezik.

Gyomortáji (epigastrialis) fájdalom, korai teltségérzés, puffadás, étvágytalanság, fogyás, hányinger, hányás, véres hányás, vashiányos vérszegénység.
tünetek ...

Gyomortáji fájdalom általában az étkezéssel kapcsolatosan. A fájdalom egyenletes, a betegek szúró, égő, görcsös érzésről számolnak be. Nyombélfekélynél a fájdalom étkezés után enyhül.
Émelygés és esetenként hányás.

A gyomortáji fájdalom, emésztési panaszok, szegycsont mögötti fájdalom, égő érzés, nyelőcsőégés, maró-fájó éhségérzés (amely evésre szűnik, de órák múlva visszatér), hányinger, hányás, fogyás.

- gyomortáji fájdalom
A heveny gyomorhurut kezelése:
A heveny gyomorhurut kellemetlen, mégsem igényel különleges kezelést. 1-2 napos koplalás hatására gyomrunk általában rendbe jön.

A gyomortáji hasi nyomás hatására a gyomor savtartalma visszaáramlik a nyelőcsőbe, savas refluxot okozva. Ilyenkor égő érzést tapasztalhat a gyomorban, mellkasban és torokban, valamint savanyú ízt a szájban.

A gyomortáji panaszok rendkívül gyakoriak. Felhasi görcsök, visszatérő fájdalom a gyomorszáj környékén,.
Bővebben...
Végbélrepedés: gyilkosan fáj, de nem öl! ...

- gyomortáji vagy hasi fájdalom, mely néha igen erős is lehet.
- a belek érzékennyé válnak
- megváltozik a széklet állaga és gyakorisága
- puffadás
- Hasi diszkomfort érzés
- gyomorpanaszok ...

Égő gyomortáji fájdalmat nemcsak fekélybetegség okozhat. Hasonló panasz fordulhat elő a gyomornyálkahártya gyulladása esetén is. Ritkábban bár, de az epeutak és a hasnyálmirigy gyulladása is okozhat ilyen tüneteket.

Has- és gyomortáji fájdalom - 33 éves férfi
Étvágytalanság, afta - 17 hónapos kisfiú
Hasfájás, gyomorégés, puffadás ...

A tartós gyomortáji panaszokat komolyan kell venni és ennek kivizsgálása feltétlenül indokolt.

Általában gyomortáji szúró, égető fájdalom a vezető tünet, mely jellegzetesen éjszaka jelentkezik, étkezésre enyhül, majd étkezést követően 1-3 órával ismét kialakul. Savas ízű felböfögés is kísérheti a kórképet. Tehát a tünetek lehetnek: ...

hirtelen: gyomortáji bordaív alatti fájdalom
puffadás, hányás - paralitikus ileus
sokk ...

Émelygés és gyomortáji teltségérzet, verítékezés, hőhullám, vérnyomás emelkedés, öklendezés és hányás, szívdobogás, nehézlégzés.

Főbb tünetek: gyomortáji fájdalom és teltség érzet, amelyet túlzott ételmennyiség fogyasztása idéz elő, láz, szájszárazság, émelygés, hányás, székrekedés, sárga vizelet.
Kezelendő pontok: Quchi (Li 11), Neiguan (P 6), Tianshu (S 25), Shangjuxu (S 37) ...

gyomortáji fájdalom;
csökkent vizeletürítés;
megdagad a kéz, a láb, az arc;
csökken a magzatmozgás;
Kezelése
A kezelés a tünetek súlyosságától és a baba állapotától függ.

A fekélybetegségre jellemző tünet az égő gyomortáji fájdalom, mely éhgyomorra a legkifejezettebb, étkezésre enyhül, majd az étkezés után 1-3 órával újra jelentkezik.

gyomortáji fájdalom: étkezés közben vagy közvetlenül étkezés után
puffadás - étkezés után a has körfogata megnő és feszítő érzést kelt, leggyakrabban a köldök felett
böfögés - étkezés után gyakoribb ...

Igen gyakoriak a gyomortáji fájdalmak, feszülés, emésztési panaszok, böfögés, puffadás, néha még rekeszsérv is kialakul. Gyakori a zsírmáj, mely a vérvételek során a májfunkciós eltérésekben mutatkozik meg.

Gastralgiás típus: gyomortáji nyomó vagy görcsös fájdalom uralja hányingerrel. Hányás, hasmenés rendszerint nincs. A mérgezés enyhe lefolyású, spontán javul, illetve gyógyul.

Gyomortáji panaszai is vannak, étvágya csekély mértékben romlott, azonban emésztése rendben van. Betegsége óta többet dolgozik, kevesebb időt tölt családjával és korábbi kedvenc időtöltéseit (zene, sport) elhanyagolta. - Az első pánikrohama előtt kb.

Egy nyugati belgyógyász páciense gyomortáji panaszait részletesen kivizsgálva (röntgen, endoszkóp) megállapítja a diagnózist: nyombélfekély, és ennek megfelelően kezeli az adekvát terápiával.

Az alaptünetek mellet egyéb tünetek is megjelenhetnek: fejfájás, rossz közérzet, fülzúgás, szikralátás, kettős látás, látótérkiesés, májtáji, gyomortáji fájdalom, hányinger, hányás.

A második napra rendszerint csökkennek, gyakran meg is szűnnek a panaszok: nincs hányinger, hányás, enyhül a gyomortáji fájdalom, megszűnik vagy enyhül a hasmenés.

Túlnyomás, jellegzetes teltségérzet, gyomortáji fájdalom jön létre. Az ilyen betegek ingerküszöbe egy idő után jelentősen csökken, és már a kisebb perisztaltika megindulása is gyomortáji fájdalomban nyilvánul meg.

Reflux súlyosabb esetében, a már kialakult Reflux betegségben anginás jellegű (szegycsont mögötti szorító, görcsös fájdalom) a fájdalom, csak nagyon ritkán lép fel verejtékezés, de már tartósan fennálló gyomortáji fájdalom jelentkezik, ...

A beteg gyomortáji fájdalmakról, gyomorégésről panaszkodik, mintha parázs lenne a gyomrában. Van hogy a sav felhatol a nyelőcsőbe, így ilyenkor savanyú felböfögés következik be, gyakran hányás, erős nyáladzás kíséretében.

Tünetei: heves gyomortáji fájdalom, rossz közérzet, hányás, gyengeség, remegés, esetleg ájulás. Diétával kezelendő. Esetenként gyomormosásra is szükség lehet.

Tünetei még a szapora, lüktető pulzus, a fokozott izzadás, az álló helyzetben észlelhető szédülés, a szapora légzés, a hideg és nyirkos bőr, a súlyos fejfájás, a mellkasi és gyomortáji fájdalom, a hányinger, a hányás, a látászavarok, ...

Az ilyen betegnél súlyos általános tünetek, heves láz, bódulat, vagy gyomortáji fájdalmak vannak jelen s a kimenet gyakran halálos. Más alakja a Gy.

   Betegségek  Gyomorsavtúltengés  Gyomortükrözés

Lásd még: Lásd még: Sebészet, Daganat, Hasmenés, Fekély, Puffadás

RSS RSS