Kezdőlap (Törpepincser)

 Kutya 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Törpepincser

Kutya  Törpe uszkár  Törpeschnauzer

A törpepincser történetének első biztos és pontos adata az, hogy Németországban az 1895-ben alakult Pincser-Schnauzer Klubban külön altagozat foglalkozott a törpepincserrel, és ettől kezdve fellendült a tenyésztése.


Törpepincser
Élénk, nevelhető, eleven kicsi kutya, nagyon odaadó ...

Törpepincser (Rattler).
Sokan - tévesen! - miniatűr dobermannak nevezik, ám valójában sokkal régebbi fajta, mint a dobermann. Ilyen típusú kutyákat már 300 évvel ezelőtt ismertek.

Az osztrák és a rövid szőrű törpepincser rokona; kis termetű, mozgékony kutya. Feje elkeskenyedő, orrtükre fekete, szeme sötétbarna. Füle feláll, csonkolják. Törzse viszonylag erős, izmos, mellkasa mély, hasa felhúzott.

Sajnos itthon is belekevertek más fajtákat, a német törpepincsert, a pekingi palotakutyát és a papillont, ami a fajta leromlásához vezetett. Manapság is gyakran látni még a pincseres fej és testtípusokat.

Rögtön az elején tudtára kell adnunk a dolgait vagy az alomba, vagy az udvaron kell elvégeznie. Ha így teszünk rövid úton szobatiszta lesz kutyánk. A ~rel ne legyen különösebb tervünk, legyen ő egyszerűen a család kedvence.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Pincser, Pinscher, Terrier, Dobermann, Keresztezés?

◄ Törpe uszkár   Törpeschnauzer ►
 
RSS Mobile