Kezdőlap (Szobatisztaság)

 Kutya 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Szobatisztaság

Kutya  Szlovák kopó  Szolgálati kutya

Szobatisztaságra nevelés
Az egyik fontos tudnivaló, hogy a kölyökkutya (körülbelül hat hónapos korig) csupán 2-3 órán keresztül képes visszatartani a pisit-kakit.


Szobatisztaság
Ez egy nagyon fontos lépés a kutya nevelésében. A kutyától és a körülményektől függően, többféle lehetőség van ennek megtanítására.
1. Mi az ideális kor, amikor el kell kezdeni a nevelést?

Szobatisztaság
Fontos, hogy golden kölyköket már zsenge korukban szobatisztaságra tanítsák. Figyeld a kutya testbeszédét, tanuld meg leolvasni.

Szobatisztaság
Már-már a bölcsödében szobatisztává válik (az alom elhagyásakor), igénye van a tisztaságra, ezért nem okoz sok kellemetlenséget az efféle viselkedési norma elsajátításával.

Szobatisztaság:
Szobatisztaságra minden kutya megtanítható, függetlenül a korától, vagy ivarától. Ahogy az embergyerek sem szobatisztán születik, hanem annak kialakulása egy bizonyos korhoz kötötten alakul ki, ugyanígy van ez a kutyakölyökkel is.

A szobatisztaság
Egy kezdő kutyatulajdonosnak mindig okoz némi fejtörést az első néhány hét vagy hónap, hiszen egy pár hetes kölyökkutya még nem szobatiszta. Ez főként akkor probléma, ha a kutyát a lakásban tartjuk.

a szobatisztaságról (Dr. Pórfy Tünde, Kutya Szövetség)
teendők az állatok műtéteivel kapcsolatban (Dr. Hadházy Ákos, Szekszárdi Állatgyógyászati Központ)
a toklász (Dr. Pórfy Tünde, Kutya Szövetség) ...

A szobatisztaság
A kutyatartás legnagyobb kihívása
Ha eldöntöttük, hogy új golden retriever kiskutyát fogadunk magunkhoz, a legfontosabb kérdés, amit ráadásul a legnehezebb eldönteni, hogy kan vagy szuka legyen. Tovább ...

Könnyen szobatisztaságra nevelhető, és az első sétáltatás alkalmával kiválaszt magának egy helyet, ahová később mindig piszkít. Lakásban alomra is szoktatható.

Míg rá nem szoktatjuk a szobatisztaságra, célszerű a fekhelyet a konyhában elhelyezni, ahol könnyebb a "baleseteket" feltakarítani. Mivel a konyha melegebb is, és finom illatokkal van tele, jó hely az új otthon megismerésére.

Ez pedig a szobatisztaság, jobban mondva, annak hiánya. A be- bepisilés állandó és stagnáló probléma e fajtánál. Definiálható élettani okai nem ismertek, mégis sok-sok olasz agártulajdonos egyöntetű megfigyelés alapján max.

A lundehundok igen nehezen nevelhetők szobatisztaságra, egyes egyedek soha nem is válnak azzá így tarásuk igen nehézkes lehet.

A csivava gondozása: szobatisztaság
csivava kategóriák: csivava, csivava gondozás, nevelés ...

Kölyökkorban a szobatisztaságra történő szoktatás alatt ajánlott a kutyát 2-3 óránként szabadba vinni. Fontos, hogy a kertben tartott kutyák is igénylik a kerten kívüli sétát, ahol új szagokat és új élményeket fedezhetnek fel.

Elég sok figyelmet igényel a szobatisztaságra szoktatás is. Előfordulhat, hogy a kutya által hagyott apró tócsa nem tűnik fel rögtön, s az állat ilyenkor azt hiheti, hogy minden rendben van.

Ez az ősi ösztön az oka annak, hogy a kutyát szobatisztaságra lehet nevelni.

A szobatisztaságra nevelésről sem feledkezzünk meg, amit már a megérkezésüktől fogva el kell kezdeni. Valljuk be a kölyökkutyákhoz sok szeretet, türelem és következetesség szükséges, amire fel kell készülni.

Ha a család étkezéseivel egyszerre kapja az eledelét, akkor kevesebbet könyörög. Etetés után mintegy fél órával tanácsos sétáltatni. A rendszeres időpontban való táplálás és séták segítik a szobatisztaság kialakulását és annak fenntartását is.

A szobatisztaságra nagyon vigyáznak, lakásban amúgy is tisztelettudóak. A házat hűségesen és megbízhatóan őrzik. A vadásznak nélkülözhetetlen kísérője a borzkopó, azt lehet tehát mondani, egyfajta univerzális kutya." ...

A szobatisztaságra való nevelése következetességet és nagy odafigyelést kíván. A maga után hagyott apró tócsákat nehéz észre venni, ha nem szólunk rá, azt hiszi, minden rendben van.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Bulldog, Tacskó, Spániel, Yorki, Mopsz?

◄ Szlovák kopó   Szolgálati kutya ►
 
RSS Mobile