Kezdőlap (Óriás schnauzer)

 Kutya 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Óriás schnauzer

Kutya  Ónémet juhászkutya  Óriás uszkár

Óriás schnauzer tenyésztők (összesen: 18 db)...
Hivatkozások
Hungária Schnauzer-Pinscher Klub
Schnauzer fajtamentés
Schnauzer.lap.hu ...


Az óriás schnauzerek csak valamivel később, 1909-ben tűnt fel a müncheni kiállításon és akkora sikert arattak, hogy még abban az évben megalakult a Müncheni Schnauzer Klub.

Az Óriás Schnauzer merészsége nyugalommal és megbízhatósággal párosul, jóindulatú, a gazdához feltétlen hűséges.

Óriás schnauzer
Spanyol agár
Jelenleg 370 db kutyafajta van az adatbázisunkban.

Óriás schnauzer
Ha kiválasztasz egy karriert, és nem akarsz azon dolgozni, hogy jártasság pontokat növeld (jártasság pont például: főzés, erőnlét, kreativitás stb.) vagy barátokat toborozz. Van egy egyszerű mód rá.
...

Természete sok mindenben eltér a többi fajtáétól, meglehetősen eredeti; ragaszkodó, de hűségét nem mutatja ki annyira, mint például a boxer vagy az óriás schnauzer.

A farkaskarom eltávolítása mindennapos beavatkozás német juhászkutyákon, óriás schnauzereken, foxterriereken satöbbi Ez a kutya hátulsó végtagjainak belső oldalán található csökevényes ujj, amely előfordulhat kettes vagy hármas formában, ...

Az új fajta kitenyésztésében kiindulásként az 1947-es születésű, Roy névre hallgató óriás schnauzer kant használták fel. "Öt" tekintjük a fajta ősapjának. Roy-jal különféle szukákat fedeztettek.

A Krasznaja Zvezda tenyészetben a következő fajták egyedeit keresztezték: kelet-európai juhászkutya - újfundlandi, bernáthegyi - kaukázusi juhászkutya, dog - kelet-európai juhászkutya, újfundlandi - kaukázusi juhászkutya, óriás schnauzer - airedale ...

Alkalmazásai: Sok jó tulajdonsága miatt az óriás schnauzer számos területen alkalmazható. Vannak országok, ahol a rendőrség szolgálati kutyaként tartja. Nagy területek őrzésére is kiváló. Hűséges testőr, ideális sportkutya. Könnyen kiképezhető.

Ilyen fajta a német juhászkutya, a dobermann, a boxer, az airedale terrier, az óriás schnauzer vagy éppen a rottweiler. Ezeket a fajtákat az intelligencián túl a kiváló állóképesség, a bátorság, a mozgékonyság és a masszív testalkat jellemzi.

Amikor a földművesek nagyobb kutyát kerestek, amely őrzi és tereli a szarvasmarhákat, keresztezték a szívós és megbízható schnauzert a nagy dán doggal és a flandriai pásztorkutyával, hogy megteremtsék a fenséges óriás schnauzert.

Közép ázsiai juhász - óriás schnauzer keverék
Keverék kutya
Közép ázsiai juhász anyától, óriás schnauzer apától született szép, nagy testűre ...

- A moszkvai őrkutya (szentbernáthegyi kutya + kaukázusi juhászkutya + orosz foltos kopó),
- a fekete terrier (óriás schnauzer + rottweiler + airedale terrier),
- a délorosz juhászkutya (asturiai juhászkutya + tatár juhászkutya + krimi agár), stb.

A bulldog nyugalmával pihen, s az óriás schnauzer élénkségével támad. Nevelni lehet, de büntetni, főleg ok nélkül nem szabad. Elrontott komondorok a rossz emlékek hatása alatt fékezhetetlenek.

(populációnként) eltéréseket mutatnak, ezért sorrendet nem adunk meg, csak a különféle listák elején szereplő fajtákból válogattunk: bernáthegyi, masztiffok, német juhász, retrieverek, rottweiler, kuvasz, újfundlandi, cocker spaniel, óriás schnauzer, ...

Mindemellett egyes példányok állítólag egetverően képesek horkolni, ami ugyan kevésbe nevezhető fajtajellegzetességnek (saját óriás schnauzerem is szolídan horkolt álmában), ám ha egy nápolyi masztiff egyszer horkolni kezd, ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Schnauzer, Terrier, Tenyésztés, Munkakutya, Kiképzés?

◄ Ónémet juhászkutya   Óriás uszkár ►
 
RSS Mobile