Kezdőlap (Óriás schnauzer)

 Kutya 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Óriás schnauzer

Kutya  Ollós harapás  Óriás uszkár

Óriás schnauzer tenyésztők (összesen: 18 db)...
Hivatkozások
Hungária Schnauzer-Pinscher Klub
Schnauzer fajtamentés
Schnauzer.lap.hu ...


Az óriás schnauzerek csak valamivel később, 1909-ben tűnt fel a müncheni kiállításon és akkora sikert arattak, hogy még abban az évben megalakult a Müncheni Schnauzer Klub.

Az Óriás Schnauzer merészsége nyugalommal és megbízhatósággal párosul, jóindulatú, a gazdához feltétlen hűséges.

Óriás schnauzer
Spanyol agár
Jelenleg 370 db kutyafajta van az adatbázisunkban.

Óriás schnauzer
Ha kiválasztasz egy karriert, és nem akarsz azon dolgozni, hogy jártasság pontokat növeld (jártasság pont például: főzés, erőnlét, kreativitás stb.) vagy barátokat toborozz. Van egy egyszerű mód rá.
...

Természete sok mindenben eltér a többi fajtáétól, meglehetősen eredeti; ragaszkodó, de hűségét nem mutatja ki annyira, mint például a boxer vagy az óriás schnauzer. Gazdáját nagyon szereti, igényli is a szeretetet, de érzelemnyilvánításaiban nem olyan szélsőséges, mint más kutya.

A farkaskarom eltávolítása mindennapos beavatkozás német juhászkutyákon, óriás schnauzereken, foxterriereken satöbbi Ez a kutya hátulsó végtagjainak belső oldalán található csökevényes ujj, amely előfordulhat kettes vagy hármas formában, úgynevezett fürtös elrendezésben is.

Az új fajta kitenyésztésében kiindulásként az 1947-es születésű, Roy névre hallgató óriás schnauzer kant használták fel. "Öt" tekintjük a fajta ősapjának. Roy-jal különféle szukákat fedeztettek. Az airedale terrier Szottától 1952-ben született az első alom.

A schnauzer német fajta, többféle méretben tenyésztették ki (törpe-, közép-, és óriás schnauzer). A fajta eredete homályba vész, de minden valószínűség szerint a törpe változat: kisméretű terrierek és majompincs keresztezése útján alakult ki.

A Krasznaja Zvezda tenyészetben a következő fajták egyedeit keresztezték: kelet-európai juhászkutya - újfundlandi, bernáthegyi - kaukázusi juhászkutya, dog - kelet-európai juhászkutya, újfundlandi - kaukázusi juhászkutya, óriás schnauzer - airedale terrier, óriás schnauzer - rottweiler.

Alkalmazásai: Sok jó tulajdonsága miatt az óriás schnauzer számos területen alkalmazható. Vannak országok, ahol a rendőrség szolgálati kutyaként tartja. Nagy területek őrzésére is kiváló. Hűséges testőr, ideális sportkutya. Könnyen kiképezhető. Nyílt, intelligens állat. Sok mozgást igényel.

az óriás schnauzer. Gazdáját nagyon szereti, igényli is a szeretetet, de érzelemnyilvánításaiban nem olyan szélsőséges, mint más kutya. Szinte minden helyzetben megtartja az ún. három lépés távolságot. Hűséges, értelmes, rendkívül vakmerő, éber, idegenekkel szemben bizalmatlan, olykor harapós.

A katonaként is bevált - sokszor az óriás schnauzerrel kevert - orosz fekete terrier élénk, gyerekszerető és kiváló társállat. A családosok körében is kedvelt és elterjedt kutya.
Orosz fekete terrier
FCI II. fajtacsoport (Schnauzerek, pinscherek, őrző-védő ebek, mastiffok) ...

Közép ázsiai juhász - óriás schnauzer keverék
Keverék kutya
Közép ázsiai juhász anyától, óriás schnauzer apától született szép, nagy testűre ...

- A moszkvai őrkutya (szentbernáthegyi kutya + kaukázusi juhászkutya + orosz foltos kopó),
- a fekete terrier (óriás schnauzer + rottweiler + airedale terrier),
- a délorosz juhászkutya (asturiai juhászkutya + tatár juhászkutya + krimi agár), stb.

A bulldog nyugalmával pihen, s az óriás schnauzer élénkségével támad. Nevelni lehet, de büntetni, főleg ok nélkül nem szabad. Elrontott komondorok a rossz emlékek hatása alatt fékezhetetlenek. A lecövekelt, láncon való tartás is elősegíti az eldurvulást.

nincs, a külföldi eredmények is országonként (populációnként) eltéréseket mutatnak, ezért sorrendet nem adunk meg, csak a különféle listák elején szereplő fajtákból válogattunk: bernáthegyi, masztiffok, német juhász, retrieverek, rottweiler, kuvasz, újfundlandi, cocker spaniel, óriás schnauzer, ...

Mindemellett egyes példányok állítólag egetverően képesek horkolni, ami ugyan kevésbe nevezhető fajtajellegzetességnek (saját óriás schnauzerem is szolídan horkolt álmában), ám ha egy nápolyi masztiff egyszer horkolni kezd, ott hamar kiakad a decibelmérő...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Schnauzer, Terrier, Tenyésztés, Munkakutya, Kiképzés?

◄ Ollós harapás   Óriás uszkár ►
 
RSS Mobile