Kezdőlap (Masztiff)

 Kutya 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Masztiff

Kutya  Mastino Napoletano  Mentőkutya

A mallorcai masztiff közepes nagyságú, felépítése izmos és teste elülső része kissé erősebben fejlett a hátsónál. Teste viszonylag rövid és enyhén ívelt. Fara széles.


Bullmasztiff, a gyerekbarát éjjeli vadőr

FCI II. fajtacsoport (Schnauzerek, pinscherek, őrző-védő ebek, masztiffok) ...

A BULLMASZTIFF
A kutyavilág oroszlánja, félelmetes külseje ellenére békés természetű. Valamennyi őrző-védő kutya némileg elfelejtett, s nem túlságosan ismert, koronázatlan királya.

Tibeti masztiff
Leírás:
Nagy termetű, rendkívül izmos, komor tekintetű, kissé az újfundlandira hasonlító kutya. Feje hatalmas, szeme barna, füle lelóg. Háta egyenes, mellkasa széles és mély, hasa kissé felhúzott.

Brazil masztiff kutya / Fila brasileiro
" target="_blank"
" target="_blank" ...

Tibeti masztiff
'Indiai kutya, tigriskeverék, rabló vadállat' - ez a sok zavaros fogalom a tibeti masztiffal kapcsolatban már ősrégen elkezdődött. Arisztotelész szerint 'ez a kutya nem szokványos, mert kutya és tigris keveréke.

Tibeti masztiff
Noha a tibeti masztiff egyike a legősibb kutyafajtáknak, még mindig előfordul, hogy rottweiler- vagy leonbergi-keveréknek nézik.

A masztiff elnevezés mindenesetre némileg félrevezető, hiszen a tibeti masztiffra, vagy ahogyan eredeti hazájában nevezik do-khyi (do-ki)-ra sokkal inkább illene a pásztorkutya megnevezés, ...

A masztiff nemcsak saját testméretéhez képest, hanem egyéb viszonylatban is meglepően kevés táplálékkal beéri.
Fiatal korban, növendékként visszafogottan kell takarmányozni, ha nem akarjuk, hogy ízületi bántalmaktól szenvedjen egész élete során.

A bullmasztiff rendkívül kiegyensúlyozott, nem különösebben befolyásolható, s általában nyugodt módon reagál az ingerekre. Bátor és fizikailag is sokat követel magától.

Angol masztiff (English Mastiff)
Testtömeg: 70-90kg
Marmagasság: kan min. 76cm, szuka min. 70cm ...

Nápolyi masztiff tenyésztők (összesen: 2 db)...
Hivatkozások
Nápolyi masztiff - Wikipédia
Nápolyi masztiff.lap.hu ...

Pireneusi masztiff
Leírás:
Robusztus testű, hatalmas kutya. Feje nagy, hosszú, szeme sötétbarna, füle előreesik. Háta hosszú és széles, mellkasa mély, hasa kissé felhúzott. Végtagjai erőteljesek, csontosak, izmosak.

Hívják még európai masztiffnak, továbbá La mancha masztiffjának is.
Eredeti neve: Mastín Espanol.
Tulajdonságai: Harcias, bátor, vakmerő. Idegenekkel szemben bizalmatlan, ugyanakkor engedelmes, könnyen kezelhető, tanulékony.

Kezdőlap » Képgaléria » TIBETI MASZTIFF
TIBETI MASZTIFF
Tibeti masztiff ...

Masztiff
Masszív, méltóságteljes, nagyon türelmes a gyerekekkel ...

Bullmasztiff
Leírása: Erőteljes felépítésű, hatalmas, de egyáltalán nem nehézkes kutya. Feje szögletes, rajta a bőr szokatlanul ráncos. Pofarésze a bulldogéhoz hasonlóan nyomott. Szeme sötét- vagy mogyoróbarna. Füle V alakú, lelóg.

Bullmasztiff
Alkata
A lágyéka széles és izmos, oldalai magasak. A magasan tűzött farok kihegyesedik, a csánkig ér, egyenes vagy ívelt. A mellkasa széles és mély, a szügy tágas. Az erős, egyenes mellső lábak csánkja mérsékelten szögletes.

Angol masztiff
Története
Noha viszonylag korán, 1872-ben megalapították az elsô fajtaklubot Angliában, a tisztavérű egyedek létszáma a századforduló környékén már ijesztôen alacsony volt. A tendencia az I.

Nápolyi masztiff
Berni
Jelleme, társas viselkedése
Forrás: Esther Verhoef - Nagy kutya enciklopédia ...

Bullmasztiff
A bullmasztiff hatalmas termete és félelmetes külseje miatt sokan gondolják, hogy egy vérengző fenevad. Természetesen ez nem igaz, ő egy megbízható és éber őrkutya, ugyanakkor rendkívül nyugodt és csöndes természetű kutya.

TIBETI MASZTIFF
A TIBETI MASZTIFF TÖRTÉNETE I.(LaTzi)A TIBETI MASZTIFF TÖRTÉNETE II.(LaTzi)A FAJTA KIALAKÍTÁSAFAJTABEMUTATÓ: A TMFAJTASTANDARDTÖRTÉNETEKSHIVA GAN-SHISHIVA KENNEL 15 ÉVES JUBILEUMSHIVA A TM-RŐLAIME: EGY TM KÖLYÖK MINDENNAPJAI ...

A nápolyi masztiff szilárd jellemű és hűséges, minden ok nélkül nem válik agresszívé vagy harapóssá. A kutya védi a tulajdont és lakóit, viselkedése mindig éber, intelligens.

5. Angol masztiff
Származási ország: Anglia
Eredeti feladata: Vadászkutya nagyobb vadak vadászatához, őrkutya.

Állítólag az ősi molosszus kutyákkal és a tibeti masztiffal keveredve alakult ki. Rokona a magyar kuvasznak, valamint a pireneusi pásztorkutyának. Rendkívül hasonlít hozzájuk, nyilvánvaló hogy Közép-Ázsiából származik.

Ezen belül is a populárisabb (gyakran túltenyésztett) fajták érintettek, így gyakran találkozunk diszpláziával a német juhász, bernáthegyi, rottweiler, nápolyi masztiff, bullmasztiff, újfunlandi, kaukázusi juhász, golden retriever, belga juhász, ...

Ez egy masztiff típusú, rusztikus, intelligens, rettenthetetlen őrkutya volt. A fajta iránt érdeklődőket leginkább az a kérdés foglalkoztatja, vajon léteztek-e őshonos kutyák a Kanári szigeteken már a spanyol hódítások előtt is?

Ezeknek a kutyáknak a leszármazottai voltak az alauntok és a masztiffok, amelyekből a középkori Angliában kitenyésztették a bikák terelésére és kordában tartására használt bulldogot. A bulldog szó első előfordulása 1586-ra tehető, és a fajta a XVII.

masztiff-szerű, de annál kisebb kutya, amely bikákat és ökröket fog le.", hangzik a meghatározás. Joggal feltételezhetjük tehát, hogy a bulldog megjelenése évszázadokkal ezelőttre, egyesek szerint 8-900 környékére tehető.

Származása: Valószínűleg Ázsiából származik, hasonlóan a többi európai masztiff típusú fajtához. Névadója az Hospice du Grand Saint Bernard, az Olaszországot Svájccal összekötő legfontosabb alpesi hágó mentén épült menedékház.

Eredetileg a bernáthegyi bundája rövid volt és sima, talán a masztiff egyik fajtájától örökölhette. Ami-kor járvány és kemény tél pusztított a kolostor kutyái között a XIX. század folyamán, a szerzetesek az újfundlandival kezdték keresztezni.

A leggyakrabban érintett fajták a dog, az ír szetter, az angol szetter, a kaukázusi juhász, az ír farkas, a jugoszláv farkasölő, a malamut, a husky, a rottweiler, a német juhász, a pointer, a bullmasztiff, valamint a nápolyi masztiff.

berni pásztor, a dog, az ír szetter, az angol szetter, a kaukázusi juhász, az ír farkas, a jugoszláv farkasölő, a malamut, a husky, a rottweiler, a német juhász, a pointer, a bullmasztiff, a nápolyi masztiff satöbbi fajtáknál.

Bulldogokat és masztiffokat kereszteztek helyi fajtákkal, és a Shar Pei már nem volt méltó ellenfele ezeknek a viadorkutyáknak.
Az ezután rohamosan csökkenő kereslet volt az oka az állomány fokozatos leépülésének.

A középkorban a nagyszabású, pompás fôúri, fejedelmi vadászatok korában is fontos szerep jutott a dogoknak, melyek azidôtájt általában masztiffok, ír és skót agarak keresztezése révén alakultak ki.

Fajtatiszta kutya / Bullmasztiff
extra minőségi bullmastiff kölykök kaphatóak !! ...
Német vizsla párt keres ...

Bernáthegyi, Boxer, Bullmasztiff, Dán dog, Kuvasz, Németjuhász, Rottweiler, Schnauzer
- Terrierek ...

Eredetileg kis mérete ellenére őrző feladatokat látott el: rendkívül figyelmes, ő riasztotta a masztiffokat, ha betolakodó érkezett. A 20.

Orosz agár, Dog, Akita, Rottweiler, Bernáthegyi, Angol véreb, Pireneusi hegyikutya, Masztiffok, Ír farkaskutya, Komondor
A táblázat természetesen nem teljes, csupán jelzésszerűen tartalmazza a legjellemzőbb
fajtákat, méreteket ...

Pontos hazai statisztikánk nincs, a külföldi eredmények is országonként (populációnként) eltéréseket mutatnak, ezért sorrendet nem adunk meg, csak a különféle listák elején szereplő fajtákból válogattunk: bernáthegyi, masztiffok, német juhász, ...

pinscher Kárpáti pásztorkutya kennel Lakeland terrier kölyök Schnauzer fedezőkan Barbet kölykök Kínai harcikutya kennel Nagy vendée-i griffon kozmetikus csau csau Shiloh juhászkutya videó Porcelánkopó képek kutyatenyésztő Kőszegen Alentejo masztiff ...

RÖVID TÖRTÉNETI ÁTTEKINTÉS: Az ősi bulldogok, valamint a hajtóebek és a vaddisznóra idomított kutyák tekinthetők a mai német dog elődeinek, amelyek átmenetet képeztek az Angliából száramazó erős masztiffok és a gyors, mozgékony agarak között.

Eredeti feladata: Önálló vadászkutya nagyobb vadak és ragadozók - főként a puma - vadászatához alkalmas.
Eredeti neve: Dogo Argentino
Angol neve: Dogo Argentino
Eredete: Kilenc fajtából, köztük az angol bulldogból, a spanyol masztiffból és a ...

A korán jelentkező gerincfájdalom oka az esetek legnagyobb részében a rossz fejlődésnek köszönhető. Ilyen jellegű betegségre hajlamos fajtáknál, mint például dobermann, tacskó, labrador, masztiff, ...

A kistestű fajtáknál (csivava, törpe uszkár stb.) esetenként 5 hónapos életkorban kezdődik a tüzelés és olykor 4 havonta ismétlődik, a nagytestűeknél (skót juhászkutya, masztiffok, dán dog, stb.) pedig olykor csak 16 hónapos korban kezdődik és ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Bulldog, Tenyésztés, Terrier, Dog, Juhászkutya?

◄ Mastino Napoletano   Mentőkutya ►
 
RSS Mobile