Kezdőlap (Masztiff)

 Kutya 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Kutya » Masztiff


 

Masztiff

Kutya  Mastino Napoletano  Mentőkutya

A mallorcai masztiff közepes nagyságú, felépítése izmos és teste elülső része kissé erősebben fejlett a hátsónál. Teste viszonylag rövid és enyhén ívelt. Fara széles.


Bull, a gyerekbarát éjjeli vadőr

FCI II. fajtacsoport (Schnauzerek, pinscherek, őrző-védő ebek, ok) ...

A BULLMASZTIFF
A kutyavilág oroszlánja, félelmetes külseje ellenére békés természetű. Valamennyi őrző-védő kutya némileg elfelejtett, s nem túlságosan ismert, koronázatlan királya.

Tibeti
Leírás:
Nagy termetű, rendkívül izmos, komor tekintetű, kissé az újfundlandira hasonlító kutya. Feje hatalmas, szeme barna, füle lelóg. Háta egyenes, mellkasa széles és mély, hasa kissé felhúzott.

Brazil masztiff kutya / Fila brasileiro
" target="_blank"
" target="_blank" ...

Tibeti
'Indiai kutya, tigriskeverék, rabló vadállat' - ez a sok zavaros fogalom a tibeti al kapcsolatban már ősrégen elkezdődött. Arisztotelész szerint 'ez a kutya nem szokványos, mert kutya és tigris keveréke.

Tibeti masztiff
Noha a tibeti masztiff egyike a legősibb kutyafajtáknak, még mindig előfordul, hogy rottweiler- vagy leonbergi-keveréknek nézik.

A elnevezés mindenesetre némileg félrevezető, hiszen a tibeti ra, vagy ahogyan eredeti hazájában nevezik do-khyi (do-ki)-ra sokkal inkább illene a pásztorkutya megnevezés, ...

A masztiff nemcsak saját testméretéhez képest, hanem egyéb viszonylatban is meglepően kevés táplálékkal beéri.
Fiatal korban, növendékként visszafogottan kell takarmányozni, ha nem akarjuk, hogy ízületi bántalmaktól szenvedjen egész élete során.

A bull rendkívül kiegyensúlyozott, nem különösebben befolyásolható, s általában nyugodt módon reagál az ingerekre. Bátor és fizikailag is sokat követel magától.

Angol masztiff (English Mastiff)
Testtömeg: 70-90kg
Marmagasság: kan min. 76cm, szuka min. 70cm ...

Nápolyi tenyésztők (összesen: 2 db)...
Hivatkozások
Nápolyi - Wikipédia
Nápolyi .lap.hu ...

Pireneusi masztiff
Leírás:
Robusztus testű, hatalmas kutya. Feje nagy, hosszú, szeme sötétbarna, füle előreesik. Háta hosszú és széles, mellkasa mély, hasa kissé felhúzott. Végtagjai erőteljesek, csontosak, izmosak.

Hívják még európai nak, továbbá La mancha jának is.
Eredeti neve: Mastín Espanol.
Tulajdonságai: Harcias, bátor, vakmerő. Idegenekkel szemben bizalmatlan, ugyanakkor engedelmes, könnyen kezelhető, tanulékony.

Kezdőlap » Képgaléria » TIBETI MASZTIFF
TIBETI MASZTIFF
Tibeti masztiff ...


Masszív, méltóságteljes, nagyon türelmes a gyerekekkel ...

Bullmasztiff
Eredeti neve: Bullmastiff Angol neve: Bullmastiff Eredete Markáns, molosszoid...
Tovább ...

Bull
Leírása: Erőteljes felépítésű, hatalmas, de egyáltalán nem nehézkes kutya. Feje szögletes, rajta a bőr szokatlanul ráncos. Pofarésze a bulldogéhoz hasonlóan nyomott. Szeme sötét- vagy mogyoróbarna. Füle V alakú, lelóg.

Bullmasztiff
Alkata
A lágyéka széles és izmos, oldalai magasak. A magasan tűzött farok kihegyesedik, a csánkig ér, egyenes vagy ívelt. A mellkasa széles és mély, a szügy tágas. Az erős, egyenes mellső lábak csánkja mérsékelten szögletes.

Angol
Története
Noha viszonylag korán, 1872-ben megalapították az elsô fajtaklubot Angliában, a tisztavérű egyedek létszáma a századforduló környékén már ijesztôen alacsony volt. A tendencia az I.

Nápolyi masztiff
Berni
Jelleme, társas viselkedése
Forrás: Esther Verhoef - Nagy kutya enciklopédia ...

Bull
A bull hatalmas termete és félelmetes külseje miatt sokan gondolják, hogy egy vérengző fenevad. Természetesen ez nem igaz, ő egy megbízható és éber őrkutya, ugyanakkor rendkívül nyugodt és csöndes természetű kutya.

Bullmasztiff
Teste: A bullmasztiff zömök testfelépítésű kutya, erős és rövid háttal. A lágyéka széles és izmos, oldalai magasak. A magasan tűzött farok kihegyesedik, a csánkig ér, egyenes vagy ívelt. A mellkas széles és mély, a szügy tágas.

TIBETI
A TIBETI TÖRTÉNETE I.(LaTzi)A TIBETI TÖRTÉNETE II.(LaTzi)A FAJTA KIALAKÍTÁSAFAJTABEMUTATÓ: A TMFAJTASTANDARDTÖRTÉNETEKSHIVA GAN-SHISHIVA KENNEL 15 ÉVES JUBILEUMSHIVA A TM-RŐLAIME: EGY TM KÖLYÖK MINDENNAPJAI ...

A nápolyi masztiff szilárd jellemű és hűséges, minden ok nélkül nem válik agresszívé vagy harapóssá. A kutya védi a tulajdont és lakóit, viselkedése mindig éber, intelligens.

5. Angol
Származási ország: Anglia
Eredeti feladata: Vadászkutya nagyobb vadak vadászatához, őrkutya.

Állítólag az ősi molosszus kutyákkal és a tibeti masztiffal keveredve alakult ki. Rokona a magyar kuvasznak, valamint a pireneusi pásztorkutyának. Rendkívül hasonlít hozzájuk, nyilvánvaló hogy Közép-Ázsiából származik.

Ezen belül is a populárisabb (gyakran túltenyésztett) fajták érintettek, így gyakran találkozunk diszpláziával a német juhász, bernáthegyi, rottweiler, nápolyi , bull, újfunlandi, kaukázusi juhász, golden retriever, belga juhász, ...

Ez egy masztiff típusú, rusztikus, intelligens, rettenthetetlen őrkutya volt. A fajta iránt érdeklődőket leginkább az a kérdés foglalkoztatja, vajon léteztek-e őshonos kutyák a Kanári szigeteken már a spanyol hódítások előtt is?

Ezeknek a kutyáknak a leszármazottai voltak az alauntok és a ok, amelyekből a középkori Angliában kitenyésztették a bikák terelésére és kordában tartására használt bulldogot. A bulldog szó első előfordulása 1586-ra tehető, és a fajta a XVII.

masztiff-szerű, de annál kisebb kutya, amely bikákat és ökröket fog le.", hangzik a meghatározás. Joggal feltételezhetjük tehát, hogy a bulldog megjelenése évszázadokkal ezelőttre, egyesek szerint 8-900 környékére tehető.

Származása: Valószínűleg Ázsiából származik, hasonlóan a többi európai típusú fajtához. Névadója az Hospice du Grand Saint Bernard, az Olaszországot Svájccal összekötő legfontosabb alpesi hágó mentén épült menedékház.

Eredetileg a bernáthegyi bundája rövid volt és sima, talán a masztiff egyik fajtájától örökölhette. Ami-kor járvány és kemény tél pusztított a kolostor kutyái között a XIX. század folyamán, a szerzetesek az újfundlandival kezdték keresztezni.

Lásd még: Lásd még: Bulldog, Tenyésztés, Terrier, Dog, Juhászkutya

Kutya  Mastino Napoletano  Mentőkutya

 
RSS Mobile