Kezdőlap (Husky)

 Kutya 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Husky

Kutya  Hovawart  Hygenhund

Husky: Bizonytalan eredet

A kutatók egyöntetű véleménye, hogy Szibériából származik, de pontos kialakulási helyét nem tudják biztosan. Vélhetően a kelet-szibériai csukcs nép szánvontató kutyájaként terjedt el.

...


Eladó husky kutyák - vásárlás előtt mit érdemes tudni
Hirdetéseim kezelése
Kutyust keresünk ...

A husky elnevezés az Északi-sarkon bármilyen szánhúzó kutyát jelenthet, ám hivatalosan a szibériai huskyt értjük alatta. Az elnevezés egyébként is legalább olyan rejtélyes, mint a kutyák eszkimó tulajdonosainak neve...

A husky rendkívül szeretetre méltó fajta aki egy kis munkára mindig kapható. Erősen él benne a falkaszellem, igazi társas lény. Talán éppen ezért nem nevezhető egyértelműen egyemberes kutyának.

Siberian Husky
Eredete:
Szibériai fajta; 1909-ben került Alaszkába, s onnan Amerikába, ahol hamarosan népszerű lett.

A szibériai ~ a munkakutyák közé tartozik, közepes méretű, Kelet-Szibériából származik. Onnan elterjedt Alaszkában és Kanadában is. Szőrzetük vastag, szagtalan, évente egyszer-kétszer igen erősen vedlenek.

Eredeti neve: Siberian ~.
Tulajdonságai: Igazi falkaállat: családszerető, hűséges, békés, ám érzékeny és egy kissé makacs.

A ~ az aranyláz idején került Ázsiából Amerikába. Elsősorban a szőrmekereskedők alkalmazták szánhúzó kutyaként. Az idő teltével hatalmas szánhúzó versenyeket rendeztek rengeteg résztvevővel.

Szibériai ~

A gyerek, amikor felnő a tipegősből sulissá, akkor azonnal hívd ki a magániskola /vagy mi/ igazgatóját, mert a magánsuliban a gyerek jobban teljesít, ...

Szibériai ~
Hasznosnak találtad a cikket?
Ha tetszett és érdekel még több kutyás info is vagy csak nyerni szeretnél néha, akkor csatlakozz a Kutyabarátok Közösségéhez! ...

Szibériai ~
Gyors és erős, barátságos, hajlamos elkószálni
A szibériai ~ eredetileg az észak-kelet ázsiai törzsek szánhúzó kutyája volt, képes nagy hidegben, könnyű terhet, közepes sebességgel nagy távolságra vontatni.

A szibériai ~k történelme több ezer évre is visszanyúlhat bár a többi fajtától eltérően szinte semmilyen írott vagy más tárgyi emlék nem maradt fent róluk, egészen az 1800-as évekig.

A szibériai ~ őshazája - mint ez a nevéből is egyértelműen kiderül - Szibéria, ahonnan 1909-ben került Alaszkába. Itt főleg szánhúzóversenyen használják, de jól bevált szinte mindenféle munkára, még rendőrkutyának is alkalmas.

a szibériai ~ nem orosz, hanem amerikai fajtaleírással rendelkezik.) Az akita esetében persze létezik a fajta ôshazája, na de melyik standard a hivatalos? Az 1955-ben készült AKIHO fajtaleírás a legtöbb amerikai akitára is ráilleszthetô.

A ~k már lelkesebbek voltak, és kiváló ceremóniamesternek bizonyultak. Többségük izgatottsága farkasüvöltésszerű vonyításba torkollt, mely igazán megteremtette egy szánhúzó kutya verseny északi atmoszféráját.

Származása: Bár ma ~nak neveznek minden szánvontató kutyát, a szibériai az egyetlen hivatalosan elismert fajta ezen a néven.

Angol bulldog, Dalmata, Csau-Csau, ~, Uszkár
- Pásztorkutyák
Rendelkeznek azzal a csodálatos képességgel, hogy kontrolálják más állatok mozgását. Korábban a dolgozó kutyák csoportjába sorolták őket, de 1983-ban különvált.

A leggyakrabban érintett fajták a dog, az ír szetter, az angol szetter, a kaukázusi juhász, az ír farkas, a jugoszláv farkasölő, a malamut, a ~, a rottweiler, a német juhász, a pointer, a bullmasztiff, valamint a nápolyi masztiff.

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Az Alaszkai malamut és a szibériai ~ , a Belga juhászkutya , és a Belga Tervuren , Collie és a Shetland juhászkutya , Agár és Whippet , Berni pásztorkutya , és Nagy svájci havasi kutya , ...

Bearded collie, puli, Uszkár, Airedale terrier, Berni pásztorkutya, ~, malamut
Nagy termetű kutyák
A csoport legtöbb tagja erőteljes, izmos kutya. Marmagasságuk ...

berni pásztor, a dog, az ír szetter, az angol szetter, a kaukázusi juhász, az ír farkas, a jugoszláv farkasölő, a malamut, a ~, a rottweiler, a német juhász, a pointer, a bullmasztiff, a nápolyi masztiff satöbbi fajtáknál.

Ha valaki hajnaltól éjszakáig melózik, és alig marad ideje a kutyájával foglalkozni, az az állandó lelkiismeretfurdalás elkerülése végett jobb, ha egy kevésbé társfüggő fajtát választ. A ~ és a Malamut állítólag ilyenek, (bár én úgy tudom, ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Szibériai husky, Rottweiler, Labrador, Tacskó, Beagle?

◄ Hovawart   Hygenhund ►
 
RSS Mobile