Kezdőlap (Havanese)

 Kutya 

  » »
 
   

Havanese

Kutya  Hátraharapás  Havannai pincs

HAVANESER
(Bichon havanais)
FORDÍTÁS: Dr. J. M. Paschoud és R. Binder asszony.
SZÁRMAZÁS: Földközi tenger nyugati része, Kitenyésztette: Kuba.


Havanese
Kisméretű igen jellegzetes személyiséggel rendelkező kutya. Karakteres tulajdonságokkal bír, barátságos megjelenéssel.

Havanese kiskutyák tanítása
A havanese kiskutyák, ha nincsenek jól tanítva, olyanokká válhatnak mint az elkényeztetett gyerekek, akik bár szüleik szeme fényei, a szomszédok rettegnek tőlük.

Bichon Havanese
FCI IX. fajtacsoport (Társasági kutyák)
A havanese Kubából származó kicsiny kutyácska. Nagysága mindössze 23-27 cm között mozog, súlya 3-5 kg. Szőre hosszú, puha és hullámos.

A havanese új hazájában is hamar gazdagság szimbólumává vált, így az országban végbement társadalmi és politikai változások nem kedveztek sem megítélésének, sem egészségi állapotának.

Bichon havanese
A bichon havanese a bichonok családjába tartozik, a bichon szó alatt szakállas kutyát értenek, ennek alapja a francia barbichon szó, amely kis szakállat jelent.

A bichon havanese szőrzetét eléggé sokat kell ápolni: hetente kétszer alaposan ki kell kefélni, majd át is kell fésülni. Ehhez a ritka fogú fésű a legalkalmasabb.

Bichon Havanese. A havanese Kubából származó kicsiny kutyácska. Nagysága mindössze 23-27 cm között mozog, súlya 3-5 kg. Szőre hosszú, puha és hullámos.

Havanese
Eredete:
Kubai fajta. Egyesek szerint a bolognai pincs és a miniatűr uszkár, mások szerint a máltai selyemkutya és egyéb kis termetű ölebek keresztezése révén alakították ki.

A havanese, mint minden hosszú szőrű fajta, rendszeres szőrzetápolást igényel.

Bichon Havanese Származási helye Kuba. Teste kicsi, teszthossza nagyobb, mint a magassága. Marmagassága 25-35 cm, súlya nem haladhatja meg a 6 kg-ot. Szőrzete selymes, mely lágy és hullámos. A fajtának nincs aljszőrzete.

KUTYAVILÁG (HAVANESE ÉS KUTYATÖRTÉNETEK) - HOTDOGGIE
KUTYAKEDVENCEK OLDALA
* * * ...

A máltai selyemkutya, a bolognese, a havanese és a coton du tulearare hasonló fajták, és vélhetően ugyanonnan származnak.

Lásd még: Lásd még: Bichon Havanese, Bulldog, Bolognese, Tacskó, Társasági kutya

Kutya  Hátraharapás  Havannai pincs

 
RSS Mobile