Kezdőlap (Havanese)

 Kutya 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Havanese

Kutya  Hátraharapás  Havannai pincs

HAVANESER
(Bichon havanais)
FORDÍTÁS: Dr. J. M. Paschoud és R. Binder asszony.
SZÁRMAZÁS: Földközi tenger nyugati része, Kitenyésztette: Kuba.


Havanese
Kisméretű igen jellegzetes személyiséggel rendelkező kutya. Karakteres tulajdonságokkal bír, barátságos megjelenéssel.

Havanese kiskutyák tanítása
A havanese kiskutyák, ha nincsenek jól tanítva, olyanokká válhatnak mint az elkényeztetett gyerekek, akik bár szüleik szeme fényei, a szomszédok rettegnek tőlük. Az ilyen kutyusok, mint a gyerekek is, nem csak másokra, de magukra is veszélyesek lehetnek.

Bichon Havanese
FCI IX. fajtacsoport (Társasági kutyák)
A havanese Kubából származó kicsiny kutyácska. Nagysága mindössze 23-27 cm között mozog, súlya 3-5 kg. Szőre hosszú, puha és hullámos.

Bichon Havanese
Rendkívüli kedvességgel és hihetetlen intelligenciával rendelkezik.Igazi társasági kutya, ami azt jelenti, hogy nagyon igényli az emberek közelségét: játékot, szeretetet, kedveskedést, törődést. Elvárja, hogy gazdája [...] ...

A ~ új hazájában is hamar gazdagság szimbólumává vált, így az országban végbement társadalmi és politikai változások nem kedveztek sem megítélésének, sem egészségi állapotának.

Bichon ~
A bichon ~ a bichonok családjába tartozik, a bichon szó alatt szakállas kutyát értenek, ennek alapja a francia barbichon szó, amely kis szakállat jelent.

A bichon ~ szőrzetét eléggé sokat kell ápolni: hetente kétszer alaposan ki kell kefélni, majd át is kell fésülni. Ehhez a ritka fogú fésű a legalkalmasabb. Kefélés előtt érdemes a szálak végének behasadozását megelőző oldattal kezelni a szőrzetet.

Bichon ~. A ~ Kubából származó kicsiny kutyácska. Nagysága mindössze 23-27 cm között mozog, súlya 3-5 kg. Szőre hosszú, puha és hullámos.

~
Eredete:
Kubai fajta. Egyesek szerint a bolognai pincs és a miniatűr uszkár, mások szerint a máltai selyemkutya és egyéb kis termetű ölebek keresztezése révén alakították ki.

A ~, mint minden hosszú szőrű fajta, rendszeres szőrzetápolást igényel. A napi fésülés mellett kevésbé tud összecsomósodni a szőrzet, tehát gyorsabban, és kevesebb szőrveszteséggel végezhetjük ezt a műveletet, továbbá a kutya is jobban hozzászokik az ápoláshoz.

Bichon ~ Származási helye Kuba. Teste kicsi, teszthossza nagyobb, mint a magassága. Marmagassága 25-35 cm, súlya nem haladhatja meg a 6 kg-ot. Szőrzete selymes, mely lágy és hullámos. A fajtának nincs aljszőrzete. Színe lehet fehér, krémszínű, őzbarna, sötétbarna, fekete, és szürke.

KUTYAVILÁG (~ ÉS KUTYATÖRTÉNETEK) - HOTDOGGIE
KUTYAKEDVENCEK OLDALA
* * * ...

A máltai selyemkutya, a bolognese, a ~ és a coton du tulearare hasonló fajták, és vélhetően ugyanonnan származnak.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Bichon Havanese, Bulldog, Bolognese, Tacskó, Társasági kutya?

◄ Hátraharapás   Havannai pincs ►
 
RSS Mobile