Kezdőlap (Féregtelenítés)

 Kutya 

  » »
 
   

Féregtelenítés

Kutya  Fekete-cser mosómedvekopó  Field spániel

- A féregtelenítés speciális pasztákkal, vagy tablettákkal történik, nem nehéz elvégezni. Ám előbb vizsgáltassuk meg a kutyát állatorvossal és a fertőzésnek megfelelő készítményt, valamint adagolást is ő írja elő.


Minden egyéb, féregtelenítést érintő kérdésben forduljon bizalommal állatorvosához, kérje tanácsát és tartsa be az általa ajánlottakat. Mi, állatorvosok ezzel is segítünk Önnek és kedvencének egy felhőtlenül boldog barátság megalapozásában.

A rendszeres féregtelenítés mellett, nyáron fokozottan ügyeljünk a bolhákra és a kullancsokra ugyanis a meleg idő kedvez szaporodásuknak és a fejlődésüknek. Az állatorvos bizonyosan tud majd tanácsokkal szolgálni a megelőzést illetően.

Mindenesetre, biztos, ami biztos, minden kölyökkutyánál ajánlott elvégezni a féregtelenítést, már csak azért is, mert a paraziták egy része az emberre is veszélyes lehet.

A kutyák kötelező évi veszettség elleni oltásáról és féregtelenítéséről már írtam.

A kölyök felnevelése során nem betegedett meg, az ebeknél szokásos féregtelenítést és oltásokat viszont megkapta. A sakálok szeretik a vizet, jó úszók, miközben szívesen vadásznak kagylókra, apróbb halakra, békákra.

Ha nem, álljon el a vásárlástól vagy azonnal kezdje meg a kiskutya kéthetenkénti féregtelenítését, feltétlenül azelőtt, hogy hazavinné, különben a kölyök elfertőzheti az Ön környezetét.

Állatainkban az orsóférgesség gyanúját rendszerint az alábbi tünetek vethetik fel: felfúvódott has, néha előforduló hasmenés, hányás, fénytelen szőrzet, lábgyengeség, esetleg idegrendszeri tünetek. Védekezni a fent leírt féregtelenítési program ...

Felelős állattartás mikrochippel
Kötelező védőoltás és féregtelenítés
Kutya-macska védőoltások: a legfontosabb tudnivalók
Tárgy: Tappancs Állatvédő Alapítvány ...

Még ha tökéletesen egészséges is a kutya és életében egyszer sem betegszik meg, akkor sem hanyagolhatóak el a védőoltások és a féregtelenítés költségei.

A védőoltások fontossága, a féregtelenítések, a hazai állomány felénél biztos, hogy nem bírnak megfelelő jelentőséggel. Ne hanyagoljuk el.

Hathetes korukban már teljesen le kell választani őket, ekkortól kölyöktápot kaphatnak. Beszéljük meg az állatorvossal a féregtelenítést és az oltások időpontját. Nyolchetes korukra a kölykök készek arra, hogy elhagyják otthonukat.

Lásd még: Lásd még: Tenyésztés, Törzskönyv, Kiképzés, Terrier, Kutyatartás

Kutya  Fekete-cser mosómedvekopó  Field spániel

 
RSS Mobile