Kezdőlap (Féregtelenítés)

 Kutya 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Féregtelenítés

Kutya  Fekete-cser mosómedvekopó  Field spániel

- A féregtelenítés speciális pasztákkal, vagy tablettákkal történik, nem nehéz elvégezni. Ám előbb vizsgáltassuk meg a kutyát állatorvossal és a fertőzésnek megfelelő készítményt, valamint adagolást is ő írja elő.


Minden egyéb, féregtelenítést érintő kérdésben forduljon bizalommal állatorvosához, kérje tanácsát és tartsa be az általa ajánlottakat. Mi, állatorvosok ezzel is segítünk Önnek és kedvencének egy felhőtlenül boldog barátság megalapozásában.
A szakmai ajánlása ...

Mindenesetre, biztos, ami biztos, minden kölyökkutyánál ajánlott elvégezni a féregtelenítést, már csak azért is, mert a paraziták egy része az emberre is veszélyes lehet.

A kutyák kötelező évi veszettség elleni oltásáról és féregtelenítéséről már írtam. A kutyákat városon kívül (erdőn, mezőn) futtatni csak felügyelettel lehet, biztonságosan visszahívhatónak kell lennie, nem szabad zavarnia a vadon élő állatok nyugalmát.

A kölyök felnevelése során nem betegedett meg, az ebeknél szokásos féregtelenítést és oltásokat viszont megkapta. A sakálok szeretik a vizet, jó úszók, miközben szívesen vadásznak kagylókra, apróbb halakra, békákra. Erre utaló jeleket az otthon tartott sakálnál is meg lehet figyelni.

6.) Kölykök 2 és 12 hetes kor közti kéthetente történő ~e, az anyaállattal együtt.
7.) Rendszeres (negyedévenkénti) ~
8.) Bélsárvizsgálat a 12. héten, majd fél év múlva, a továbbiakban pedig évente (lehetőleg ~i időpontok előtt).

Ha nem, álljon el a vásárlástól vagy azonnal kezdje meg a kiskutya kéthetenkénti ~ét, feltétlenül azelőtt, hogy hazavinné, különben a kölyök elfertőzheti az Ön környezetét.

Felelős állattartás mikrochippel
Kötelező védőoltás és ~
Kutya-macska védőoltások: a legfontosabb tudnivalók
Tárgy: Tappancs Állatvédő Alapítvány ...

Még ha tökéletesen egészséges is a kutya és életében egyszer sem betegszik meg, akkor sem hanyagolhatóak el a védőoltások és a ~ költségei.

A védőoltások fontossága, a ~ek, a hazai állomány felénél biztos, hogy nem bírnak megfelelő jelentőséggel. Ne hanyagoljuk el.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Tenyésztés, Törzskönyv, Kiképzés, Terrier, Kutyatartás?

◄ Fekete-cser mosómedvekopó   Field spániel ►
 
RSS Mobile