Kezdőlap (Féregtelenítés)

 Kutya 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Kutya » Féregtelenítés


 

Féregtelenítés

Kutya  Félhosszúszőrű pireneusi juhászkutya  Field spániel

- A féregtelenítés speciális pasztákkal, vagy tablettákkal történik, nem nehéz elvégezni. Ám előbb vizsgáltassuk meg a kutyát állatorvossal és a fertőzésnek megfelelő készítményt, valamint adagolást is ő írja elő.


Minden egyéb, t érintő kérdésben forduljon bizalommal állatorvosához, kérje tanácsát és tartsa be az általa ajánlottakat. Mi, állatorvosok ezzel is segítünk Önnek és kedvencének egy felhőtlenül boldog barátság megalapozásában.

A rendszeres féregtelenítés mellett, nyáron fokozottan ügyeljünk a bolhákra és a kullancsokra ugyanis a meleg idő kedvez szaporodásuknak és a fejlődésüknek. Az állatorvos bizonyosan tud majd tanácsokkal szolgálni a megelőzést illetően.

Mindenesetre, biztos, ami biztos, minden kölyökkutyánál ajánlott elvégezni a t, már csak azért is, mert a paraziták egy része az emberre is veszélyes lehet.

A kutyák kötelező évi veszettség elleni oltásáról és féregtelenítéséről már írtam.

A kölyök felnevelése során nem betegedett meg, az ebeknél szokásos t és oltásokat viszont megkapta. A sakálok szeretik a vizet, jó úszók, miközben szívesen vadásznak kagylókra, apróbb halakra, békákra.

Ha nem, álljon el a vásárlástól vagy azonnal kezdje meg a kiskutya kéthetenkénti féregtelenítését, feltétlenül azelőtt, hogy hazavinné, különben a kölyök elfertőzheti az Ön környezetét.

Állatainkban az orsóférgesség gyanúját rendszerint az alábbi tünetek vethetik fel: felfúvódott has, néha előforduló hasmenés, hányás, fénytelen szőrzet, lábgyengeség, esetleg idegrendszeri tünetek. Védekezni a fent leírt i program ...

Felelős állattartás mikrochippel
Kötelező védőoltás és féregtelenítés
Kutya-macska védőoltások: a legfontosabb tudnivalók
Tárgy: Tappancs Állatvédő Alapítvány ...

Még ha tökéletesen egészséges is a kutya és életében egyszer sem betegszik meg, akkor sem hanyagolhatóak el a védőoltások és a költségei.

A védőoltások fontossága, a féregtelenítések, a hazai állomány felénél biztos, hogy nem bírnak megfelelő jelentőséggel. Ne hanyagoljuk el.

Hathetes korukban már teljesen le kell választani őket, ekkortól kölyöktápot kaphatnak. Beszéljük meg az állatorvossal a t és az oltások időpontját. Nyolchetes korukra a kölykök készek arra, hogy elhagyják otthonukat.

Lásd még: Lásd még: Tenyésztés, Törzskönyv, Kiképzés, Terrier, Kutyatartás

Kutya  Félhosszúszőrű pireneusi juhászkutya  Field spániel

 
RSS Mobile