Kezdőlap (Bolognese)

 Kutya 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Bolognese

Kutya  Bolognai pincs  Bolonka cvetna

A Bolognese eredete a nagyon régi múltba nyúlik vissza. Kis hófehér félhosszú szőrű kutyáról már Aristoteles írásaiban is olvashatunk. A XI. Században a Bolognese nagy becsben tartott kutya a nemesi udvarokban.


A bolognese megnevelése általában nem okoz gondot. Ez a kutya gyorsan tanul, és szeret a gazdája számára dolgozni. A többi bichonhoz hasonlóan itt is a szelíd módszer a legcélravezetőbb - de a szelídség nem tévesztendő össze a következetlenséggel.

Bolognese
Eredete:
Bolognában tenyésztették ki, a máltai pincs és más törpekutyák segítségével.

Bolognese " Bolognai pincs
Boltozatos koponya.
Az egyenletesen kerek koponyatetőt illetik ezzel a kifejezéssel; ~ja van például a csivavának.

A bolognese nevelése
A bolognese rendkívül intelligens, és pozitív megerősítés mellett ritkán van szüksége szidásra. Nem túl csökönyös, ha egyszer megtanulta, hogy otthon maradjon egyedül, akkor elviseli, ha egyszerre 3-4 órára egyedül hagyják.

Bolognese
Származási helye Olaszország. A teste rövid, izmos és kvadratikus felépítésű. Kanok marmagassága 27-30 cm, szukáké 25-28 cm. A bolognese súlya 3-4 kg. Szőrzete hosszú, nagyon sűrű és testtől elálló. A fajtának nincs aljszőrzete.

Bichon Bolognese kan fedeztetést vállal.
Fedeztetés
3 és fél éves gyönyörű Bichon bolognese kan kiskutya párját keresi Székesfehérvá ...

A máltai selyemkutya, a bolognese, a havanese és a coton du tulearare hasonló fajták, és vélhetően ugyanonnan származnak.

században, bichon bolognese, vagy máltai selyemkutya, és uszkárok segítségével hozták létre. Ennél érdekesebb azonban, hogy ősei nem spanyol dámák karján ücsörögve, hanem tengerészek által érkeztek az országba.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Havanese, Bulldog, Tacskó, Bichon Havanese, Uszkár?

◄ Bolognai pincs   Bolonka cvetna ►
 
RSS Mobile