Kezdőlap (Üvegházhatás)

 Kertészkedés 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Kertészkedés » Üvegházhatás


 

Üvegházhatás

Kertészkedés  Üvegház  Üvegházi molytetű

Üvegházhatás: A konténert, amiben a magvakat elültetted letakarhatod egy fóliával, addig is, amíg az időjárási körülmények nem javulnak. Ez megtartja a meleget , és nem engedi elpárologni a nedvességet.


Az eredményeként az üvegház hőmérséklete, főleg déli tájolás esetén, akár 60-70°C-ra is felmelegedhet.

Ha a jelenlegi tendenciák folytatódnak, és folytatódni is fognak (a döntéshozók még mindig semmit, de semmit nem tesznek az üvegházhatás csökkentésére), számítani kell a jelenlegi modern agrárgazdaság súlyos válságára.

A kihalásért a sokat emlegetett is felelős. Bolygónk gyorsabban melegszik, mint bármikor az utóbbi 10 000 évben.

Az anyag azt is elemzi, mi történik, ha az uniós célok szerint az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását az 1990-es szinthez képest 20 százalékkal, illetve 30 százalékkal csökkentik 2020-ra.

A klimatológia avatott tudósai azt állítják, hogy a Föld hőmérséklete az következtében folyamatosan emelkedik és ennek jelentős következményei várhatók a növényállományban is.

A kialakított mikroklíma üvegházhatást hoz létre, ami lehetővé teszi a vegetáció meghosszabbítását; a hőingadozástól védett növények így hidegebb évszakokban is termeszthetők, olyankor is, amikor szabadtérben már nem fejlődnének.

A metán jóval erősebb ú gáz, mint a CO2. A városok hulladékának 35-45%-a szerves hulladék, amelyből bioszenet és energiát állíthatnánk elő. Így kb. 21%-al csökkenne a városok CO2 kibocsájtása.

Az energiatöbblet az üvegházhatásnak köszönhető. A rövidhullámú napsugárzás akadálytalanul átjut az üvegen és ezt a belső felületek abszorbeálják, majd hosszúhullámú hősugárzás formájában leadják, ...

Egészséges és saját készítésű, teljes értékű komposzt a drága műtrágya helyett
A műtrágyák nagy energiaráfordítással készülnek, továbbá szállítani kell, ezért az t erősíti, a talajt savanyítják.
Ön jelenleg itt van: ...

Védeni kell ugyanis őket a környezeti hatások és a kórokozók ellen, de ugyanakkor állandóan felügyelt környezetre és különleges bánásmódra van szükségük. Akkor használják ki leginkább az üvegházhatást, ha párásító tálcákban tartjuk.

Ha nincsen levegő (anaerob körülmények), akkor az anyagok komposztálódás helyett megrohadnak, amit metángázok felszabadulása kísér. A metán egy robbanékony, t különösen növelő gáz.

Lásd még: Lásd még: Üvegház, Termés, Talaj, Komposzt, Virág

Kertészkedés  Üvegház  Üvegházi molytetű

 
RSS Mobile