Kezdőlap (Szaporítás)

 Kertészkedés 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Kertészkedés » Szaporítás


 

Szaporítás

Kertészkedés  Szamóca  Szaporítóanyag

Szaporítás - meghatározás - Kert és öntözéstechnika lexikon
Mi a szaporítás?
A szaporítás alatt egy olyan eljárást értünk, amikor egy növényből tudatosan több növényt hozunk létre.


Szaporítás
A szőlő gyökeret szinte minden részén képes fejleszteni, de járulékos rügyet sehol. Ezért a szaporításához elengedhetetlenül szükséges rügy (hajtáscsúcs).
Ivaros: ...

Szaporítás hajtásdugványról
Szükség lenne új növényre a kertbe? Szaporítsa saját növényeit hajtásdugvánnyal! Hozza létre kerti faiskoláját egyszerűen. Nagyon sok pénzt spórolhatunk és új növényeket is beszerezhetünk kertünkbe! ...

szaporítás
a növénytermesztésnek az a módja, melynél főkép bizonyos növényeknek tömeges előállítására törekszünk s erre a célra a növényfejlődésre nézve legalkalmasabb évszakot választják.

Dugvány, szemzés, magvetés, szaporítás
Minden növénybarátot megörvendeztet egy új növény látványa, főleg ha azt saját maga magból nevelte, kis sarjnövényből, vagy egy ibolya leveléből.

Szaporítás
Júliusra már az összes termést sikerül a szamócáról betakarítani. Abban biztos vagyok, hogy erre a feladatra nem kell bátorítani senkit sem. A gyerkők boldogan vesznek részt a csemegézésben.

Szaporítás, ültetés
Ha magunk akarunk szőlőt szaporítni, és van ismerősünk, akitől a téli metszés idején vesszőt kérhetünk, saját gyökéren aránylag könnyen előállíthatunk új tövet.

Szaporítás sarjhagymákkal
A hagymások jó része képez sarjhagymákat.

Makró szaporítás: A legelterjedtebb módszer a dugványozás. A szaporítandó növényről levágott rész például ( hajtás, levél, vessző ) gyökereztetünk meg. A leválasztott hajtásrészek általában jól gyökeresednek.

Növényszaporítás saját magról.
El lehet-e vetni a boltban vásárolt zöldség magját?

Szaporítások ideje
Az eső valahogy elkerüli legtöbb gazda kertjét, legalábbis ezt állapította meg több ismerős, aki arra panaszkodik , hogy még kapálni sem tud a kertben, mert nagyon száraz a talaj.

Növények szaporítása I.
Meglepő, hogy mennyien vannak, akik maguk festik ki a lakásukat, vagy megtermelik a család zöldségszükségletét, mégis visszariadnak kedvenc növényük otthoni szaporításától.

Orchidea szaporítása magról
Németországban egy pálmaházban vásárolt a lányom nekem orchidea magokat egy kis tasakban - kb 30 db volt benne.

Fűszernövények szaporítása otthon, egyszerűen
Dugványozás otthon, 6 lépésben: ...

A szobanövények szaporítása két nagy csoportra osztható. Az egyik az ivaros, a másik az ivartalan szaporítás. Az ivaros, amikor a növényt magról szaporítjuk.

Fenyők, tuják szaporítása feltöltéses bujtással
Tweet
Az elfekvő és még inkább a kúszó ágazatú fenyők, közülük is a borókák gyakran maguktól is legyökeresednek.

Szaporítása
Elvirágzása után a felnyíló toktermések szerte repítik barna magvait.
Az összegyűjtött magvakat tavasszal vagy ősszel is lehet vetni akár a szabadföldi ágyásba is. Csíraképességét 4 évig megőrzi.

Szaporítás
A szaporítás történhet februárban vagy március elején, ilyenkor a magvetéshez szükséges 18-20 °C-os szobahőmérsékletet az ablakpárkányon biztosíthatjuk, vagy az anyanövény tőosztásával, és végül, de nem utolsó sorban indákkal is.

Szaporítás:
bujtás, zöld- és fás dugványozás, tőosztás. Gyakran ültetett fajok a Jasminum fruticans L.
Hazája D-Európa. Méternyi, tövétől ágas, szögletes, zöld vesszejű cserje. Szórt állású, apró, hármas v.

Szaporítás indákról
A földieper (szamóca) a nyár végén fejleszti ki következő évi termőrügyeit, így fontos e növények nyárutói-őszi gondos ápolása.

Szaporítása könnyű a gumók szétosztásával. Az anyagumó körül rostos szövedékben fejlődött kis gumókkal szaporítjuk. Tavasszal szabadföldbe elvetjük, ősszel a behúzódás után felszedjük, fagymentes helyen tartjuk.

Szaporítás: dugványról és magról is. A szaporításra a legmegfelelőbb a tavasz. Dugványnak a legfiatalabb hajtásokat vágjuk le.

Szaporításuk
Számos hagyma, mint például a tulipán és a nárcisz fiókhagyma növekedéssel új hagymákat hoznak létre maguk körül.

Szaporítás. Korán, márciusban, de legkésőbb április elején kell vetni. A házikertekben 20-25 cm-es, üzemi művelésben 36-40 cm-es sortávolság ajánlott. A talaj fizikai szerkezetétől függően a vetés mélysége 2-4 cm.

Szaporítás - gondozás
A növény alapjánál új sarjakat hoz, ezeket leválasztva szaporíthatunk. A növénykét fejlődése kezdetén naponta öntözzük.

Szaporítás hajtásdugványról
Felhasználó értékelés
Szükség lenne új növényre a kertbe? Szaporítsa saját növényeit hajtásdugvánnyal! Hozza létre kerti faiskoláját egyszerűen.

Szaporítás oldalhajtásról
A növények szaporításának egy másik módja a vegetatív szaporítás, ami alatt hajtások lemetszését és elültetését értjük.

Szaporítás tőosztással
Az elvirágzást követően, de még a hajtásnövekedés kezdete előtt használhatjuk ezt a szaporítási módot. Általában 2-3 évenként kerülhet rá sor.

SZAPORÍTÁSI MÓDOK
A Szaporítás új növényegyed előállítása ivaros (genitális) vagy ivartalan (vegetatív) úton. Ivaros szaporítás magról történik.

Szaporítási tanácsok
Magvetéssel (ivarosan) csak azokat a dísznövényeket szaporítjuk, amelyek utódai azonos értékűek lesznek az anyanövénnyel. A melegigényes növények magjait langyos- vagy melegágyba vessük el, és ott neveljük.

Szaporítása
A leander szaporítása történhet magról. Ilyenkor nem kapunk olyan szép növényt, mint az anyatövünk, de jó szórakozás. A magokat az érett babhüvely szerű toktermésből szedhetjük ki megszáradás után.

Szaporítása csak vegetatív módon lehet. Mivel magot nem igen érlel, de hajtásai októberben biztonságosan telepíthetőek. Figyelni kell az ültetésnél, hogy túl mélyre ne kerüljenek a gyökerek, mert akkor nem hajtanak ki. Általában zsinórszerűen, kb.

Szaporítása meglehetősen egyszerű: a muskátliról le kell törnünk vagy vágnunk (egyesek kifejezetten a törésre esküsznek) egy akkora dugványt, amin legalább egy-két kifejlődött levél van.

Lásd még: Lásd még: Virág, Talaj, Termés, Termesztés, Kertész

Kertészkedés  Szamóca  Szaporítóanyag

 
RSS Mobile