Kezdőlap (Sárgadinnye)

 Kertészkedés 

  » »
 
   

Sárgadinnye

Kertészkedés  Sárgabarack  Sárgarépa

Sárgadinnye
A sárgadinnye termesztésében is jelentős technológiai előrelépés történt. Az öntözéssel, a korszerű fajták terjedésével a hozamok jelentősen nőttek, többszörösei a hagyományos termesztésben jellemzőeknek.


Sárgadinnye, Charantais
Vissza Melegen ajánljuk Sárgadinnye, Charantais
Az eredeti mérethez kattints a képre! ...

A sárgadinnye története
Régen ismert növény, amely az ókori Mezopotámiából, Egyiptomból és Szíriából kiindulva terjedt el. Hazánkban a 11-12. században már több oklevél említi.
A görögdinnye história ...

sárgadinnye
gyorsan melegedő, tápanyagdús, jó vízgazdálkodású vályog vagy homoktalajt kedveli, nálunk öntözés nélkül termelik, fényigénye nagy,
görögdinnye ...

A sárgadinnye palántáit május első napjaiban kell kiültetni napos helyre (érett istállótrágyával gazdagított fészekbe. Az esetleges késői fagyok ellen a palántákat cseréppel vagy papírsüveggel lehet megvédeni.

A sárgadinnye termőterülete, ennek megfelelően gazdasági jelentősége is a II. világháborút követő években folyamatosan csökkent.

A sárgadinnye egy csodálatos gyümölcs, amely több mint 19 féle vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.
Dinnyefajták - Sárgadinnye - görögdinnye-melone ...

A sárgadinnye és a görögdinnye országszerte kedvelt gyümölcs volt, egyes vidékeken - Szatmárban, Szabolcsban, Biharban vagy Pozsony környékén - pedig a 18. században már piacra is termelték (Bél M. 1978: 60; 1984a: 217; 1984b: 214-215).

Virágzik a sárgadinnye
A kukorica közé sárgadinnyét vetettem. Mint a szakik megmondták, a sárgadinnye édessége attól függ, hogy mennyi nap éri virágzáskor. Ez alapján az én sárgadinnyém maga lesz a gyümölcsbe oltott cukorfolyam.

Tippek a sárgadinnye vásárlásához:
Általában a sárgadinnyére is az a jellemző, hogy a nagyobbak ízletesebbek, zamatosabbak és édesebbek, mint az apróbb példányok.

8-10 év
Sárgadinnye
Sok sikert! No, meg még mindig várjuk a Tavaszt!
Nincsenek megjegyzések: ...

A görög- és a sárgadinnye lágyszárú növény, ezért zöldségfélének tekintjük. A legtöbb kertben minden évben ültetnek belőle néhány tövet, mivel rövid tenyészidejű, termése 36-42 nap alatt beérik.

A cserépbe vetés előtt a sárgadinnye magját 30 fokos vízben 2 óra hosszat, a görögdinnyét 4 óráig áztassuk be. Ezt tüllzacskóba téve tehetjük, amibe majd folytatódik az előcsírázás is.

A citrusfélék esteében meghatározásra került a minimális létartalom, a kivi és a sárgadinnye esetében a minimális cukortartalmat írták elő.

Hozzávalók négy személyre: 2 db pepino, 1 sárgadinnye, 1 kávéskanál finomra vágott menta, 3 kávéskanál cukor, 4 evőkanál víz, 1 evőkanál citromlé, 1 evőkanál narancslé.

A Topáz igen korai érésű, közepes növekedésű sárgadinnye. Termése gömbölyű, éretten krémsárga, súlya 1,3-1,5 kilogramm közötti. Húsa vastag, zöldesfehér, lédús és édes. A Tétényi csereshéjú különlegesen finom, középkorai érésű fajta.

A fajtái közé tartozik a sárgadinnye, a kaszaba dinnye, a kantalup dinnye és még sok más. Desszertként vagy csak nassoláshoz a dinnyét gyakran csak szeletekre vágják, és frissen fogyasztják.

- 6-8 évig csíraképes a görögdinnye, a sárgadinnye, az uborka, a spárgatök és a sütőtök vetőmagja.
- 4-5 évig megőrzi a csíraképességét a káposztafélék, a fejes saláta, a spenót, a retek, a paprika és a cikória vetőmagja.

rovat:Mindenmás
Citnye - Az új gyümölcs úgy néz ki, mint a sárgadinnye, ám íze olyan, mint a citromé.
Virág búm a pekingi olimpián - Nem kevesebb, mint 400 millió virág fog nyílni Beijingben az Olimpiai Játékok idején. ...
[elolvasom] ...

Szedjük a dinnyéket. A sárgadinnye éretten illatos, kocsányától könnyen leválik. A görögdinnye éretten reggel nem lesz harmatos, a terméskacs sárgul vagy elszáradt, kopogtatásra jellegzetes hangot ad.

Fontos tudni, hogy a hibrid növények magvaiból nem fog a szülőnövényhez hasonló növény fejlődni. Kereszt beporzás néha előfordul tök, sárgadinnye, mézharmat, görögdinnye és a kukorica esetében, ...

Tojás alakú gyümölcsének felülete barnán szőrös, húsa smaragdzöld színű, lédús, különösen édes ízű.
Ízét a citom- és narancsfélék, sárgadinnye és eper kombinációjaként lehetne "jellemezni".

A sárgadinnye jó hatást vált ki a vékony és vastagbélgyulladás esetén. Hatására a betegségben leterhelt immunrendszer erőre kap, növekszik az ellenálló képesség. Bőrkiütések és bőrbetegségek kezelésére is hatékony.

Lásd még: Lásd még: Gyümölcs, Zöldség, Virág, Termés, Kertész

Kertészkedés  Sárgabarack  Sárgarépa

 
RSS Mobile