Kezdőlap (Permetezőgép)

 Kertészkedés 

  » »
 
   

Permetezőgép

Kertészkedés  Permetezés  Permetezőszer

A permetezőgépek 2004. január 1. óta csak az FVM Mezőgazdasági Gépesítési Intézet engedélyével hozhatók forgalomba. Az engedélyt a gépen feltűnő helyen elhelyezett matricával kell tanúsítani.


Permetezőgép állapota
0 és -1
Biológiai eljárások alkalmazása (pl. varasodás-előrejelzés stb.) ...

A hiánypótló permetezőgép mindazon környezettudatos gazdáknak lehet jó választás, akik hosszú távra terveznek és megbízható, magyar gyártású eszközt szeretnének munkájukhoz.

Ezt emelni csak akkor kell, ha például háti motoros permetezőgépek használatával, finomabb cseppképzéssel a szokásosnál kevesebb permetlevet használunk.

A permetezőgépet tisztítsuk meg, olajjal kenjük meg a mozgó részeket és töltsük fel - ha ilyen típusunk van -, a dugattyúházat.

Számos kerti munka során lehetnek segítségünkre a permetezőgépek. Elsősorban persze a növényvédő szeres permetezésre használjuk, de emellett a lombtrágya kijuttatásában, a különböző kertészeti eszközök fertőtlenítésében is nagy segítségünkre lehetnek.

Tavasszal elkerülhetjük a működési zavarokat, technikai kellemetlenségeket, ha a háti permetezőgépünket megfelelően "téliesítettük", de ez minden szerkijuttató gépre is igaz.

És csak a legszükségesebb esetben vegye elő a permetezőgépét, töltse meg engedélyezett növényvédőszer oldatával és permetezzen a munkavédelmi és az egészségügyi rendszabályok pontos betartása mellett!
Kapcsolódó cikkek
» Korompenész: mi okozza?

Az alábbi táblázatban a házi és hobbikertekben használatos permetezőgépekhez igazított dózisokat találhatja, tehát azt, hogy a növényvédő szerek csomagolásán jelzett, százalékos dózisokat hogyan kell beállítani 10 és 20 literes permetező esetén.

A permetlé kijuttatására ajánlanék egy nagyszerű, tartós kivitelű magyar gyártású permetezőgépet, a Pritán-16-ot. Ez sűrített levegővel működik; szinte hangtalan, csak egy kompresszor kell hozzá. Hosszú évekig hasznot hozó eszközte a gazdának.

A kerti tó növényei
Permetezőgépeink karbantartása
Kerti támfalak
Kényelmi megoldások az öntözésben
Kiskerti talajjavítás
Kerti lépcsők
Kavicsos tó
Gyümölcsfajok és terméskötésük
Kerti teherhordó eszközeink ...

legalább 10-15 centiméteres darabot az egészséges vagy annak látszó fás részekből is eltávolítva.
Permeteznünk pedig majd tavasszal, a rügyfakadás és a virágzás közötti időszakban kell, de az sem kizárt, hogy hátunkra kell vennünk a permetezőgépet ...

A metszésnél a jól megvilágított, szellős koronára törekedjünk. Vágjunk réseket, nyílásokat, ahol a napfény behatolhat a belső, eddig improduktív részekhez is.
Külön permetezőgép beszerzése is előírás.

Lásd még: Lásd még: Termés, Gyümölcs, Talaj, Szőlő, Permetezés

Kertészkedés  Permetezés  Permetezőszer

 
RSS Mobile