Kezdőlap (Hidrokultúra)

 Kertészkedés 

  » »
 
   

Hidrokultúra

Kertészkedés  Hidegtűrő  Hígtrágya

Hidrokultúra otthon
A nagyüzemileg, nagyon magas technológiai színvonalon termesztett hidrokultúrás növények életük során nem találkoznak földdel. Agyag-granulátumban nevelik őket hónapokig-évekig.


Hidrokultúra otthon
rovat:Növényápolás
A hidrokultúra helyett használják a hidroponiás megnevezést is, amely a görög hydro (víz) és ponos ( munka) szavak összetételéből áll, de nálunk elterjedtebb a hidrokultúra (vízkultúra) megnevezés.

Hidrokultúra házilag
Első lépésként, a cserép eltávolítása után, a lehető legkíméletesebben le kell morzsolni a gyökerekről az összes földet/tőzeget.

Lomb-gyökér arány és a hidrokultúra
Szobanövények
A szobanövényeink vízigény általában faj-, és fajtafüggő.

A hidrokultúra kizárólag növénytermesztési területet érint. Lényege, hogy a növényeket szerves anyagok, tehát termőföld nélkül tartják.

Hogyan kertészkedjünk a hidrokultúra segítségével?
A beltéri kertészkedés művészete - 2. rész
Milyen örökzöld bokrokat ültessünk?- Smaragd tuja, Ír oszlopboróka, Korallberkenye
Mitől száradnak a tuja levelei, avagy mi is az a didimaszcella?

A Halászati és Öntözési Kutató Intézet továbbá a Tessedik Sámuel Főiskola Mezőgazdasági Víz- és Környezetgazdálkodási Kar intézmények a "Környezettudatos hidrokultúra" című (GVOP-3.1.1.-2004-05-0476/3.0) pályázatukban az egyre nagyobb teret hódító ...

Vezérnövényként történő alkalmazása is bevált, nagyobb növénycsoportban, padozaton elhelyezve. Ehhez legalkalmasabb egy kettős tartóedényben, tápoldatban létesített ún. hidrokultúra, ahol a kezelése is a legegyszerűbb.

Lásd még: Lásd még: Talaj, Öntözés, Virág, Kertész, Tápanyag

Kertészkedés  Hidegtűrő  Hígtrágya

 
RSS Mobile