Kezdőlap (Hidrokultúra)

 Kertészkedés 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Hidrokultúra

Kertészkedés  Hidegtűrő  Hígtrágya

Hidrokultúra otthon
A nagyüzemileg, nagyon magas technológiai színvonalon termesztett hidrokultúrás növények életük során nem találkoznak földdel. Agyag-granulátumban nevelik őket hónapokig-évekig.


Hidrokultúra otthon
rovat:Növényápolás
A hidrokultúra helyett használják a hidroponiás megnevezést is, amely a görög hydro (víz) és ponos ( munka) szavak összetételéből áll, de nálunk elterjedtebb a hidrokultúra (vízkultúra) megnevezés.

Hidrokultúra házilag
Első lépésként, a cserép eltávolítása után, a lehető legkíméletesebben le kell morzsolni a gyökerekről az összes földet/tőzeget.

Lomb-gyökér arány és a hidrokultúra
Szobanövények
A szobanövényeink vízigény általában faj-, és fajtafüggő. Az aktuális vízigényüket azonban számos más tényező is befolyásolja: mint a hőmérséklet, a fenológiai fázisuk, vagy a lomb és gyökér egymáshoz viszonyított aránya.

A hidrokultúra kizárólag növénytermesztési területet érint. Lényege, hogy a növényeket szerves anyagok, tehát termőföld nélkül tartják. Az ültetőközeg agyaggranulátum, azaz apró égetett agyag gömböcskék, melyek magukba szívják és megkötik a vizet és az abban oldott tápanyagokat.

Hozzuk a vadvilágot az erkélyünkre!
Hogyan kertészkedjünk a ~ segítségével?
A beltéri kertészkedés művészete - 2. rész
Milyen örökzöld bokrokat ültessünk?- Smaragd tuja, Ír oszlopboróka, Korallberkenye
Mitől száradnak a tuja levelei, avagy mi is az a didimaszcella?

A Halászati és Öntözési Kutató Intézet továbbá a Tessedik Sámuel Főiskola Mezőgazdasági Víz- és Környezetgazdálkodási Kar intézmények a "Környezettudatos ~" című (GVOP-3.1.1.-2004-05-0476/3.0) pályázatukban az egyre nagyobb teret hódító talaj nélküli zöldséghajtatás kettős problémájára ...

- már csak tekintélyes mérete miatt is - egyedi, vagyis szoliter formában a legkedvezőbb, még kis helyiségben is. Vezérnövényként történő alkalmazása is bevált, nagyobb növénycsoportban, padozaton elhelyezve. Ehhez legalkalmasabb egy kettős tartóedényben, tápoldatban létesített ún. ~, ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Talaj, Öntözés, Virág, Kertész, Tápanyag?

◄ Hidegtűrő   Hígtrágya ►
 
RSS Mobile