Kezdőlap (Gyümölcs)

 Kertészkedés 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Kertészkedés » Gyümölcs


 

Gyümölcs

Kertészkedés  Gyöktörzs  Gyümölcsfa

Gyümölcs - Pallas lexikon
Gyümölcs (növ.), a közéletbeli jelentése szerint általában a nyersen is megehető, jóizü és legtöbbször húsos vagy leves termés.


ök cserépben
Viszonylag újnak számít a barack, vagy éppen a mini kiwi termesztése cserépben. Pedig nem nagy ördöngösség, csupán a megfelelő fajtát kell beszereznünk a faiskolában.

Gyümölcsfatelepítési tanácsok biokertészeknek
Tweet
A gyümölcskat ősszel kell ültetni, ám tavasszal is jobb, mint soha. Sőt, például az őszibarack ültetését ajánlatos inkább tavaszra halasztani.

ök
A szamócát kivéve fás szárú évelő termő növényekről van szó melyeket üzemi ültetvényekben és kisüzemi, házi kerti termesztésben egyaránt megtalálhatók.
Alma ...

Gyümölcsös tervezése és telepítése
Gyümölcsk ültetésével évtizedekre meghatározzuk kertünk képét, hisz évek múlva fordulnak csak termőre, s évtizedekig teremnek. Nem mindegy tehát, hogy milyen fát választunk.Részletek » ...

ból is nevelhető csinos sövény!
Abból a felismerésből kiindulva, hogy a viszonylag sűrűn egymás mellé telepített kból összefüggő falat lehet kialakítani, számos országban sokféle, ...

A gyümölcsritkítás értelme
A gyümölcsritkítás kiemelten fontos a jó minőségű terméshez, főként az alma, körte, őszi- és kajszibarack esetében.

A héj nem szemét
Itt a déli időszak a narancsnak, mandarinnak, banánnak és citromnak azonban nem csak a húsa, hanem a héja is értékes.

gyümölcs
(növ.), a közéletbeli jelentése szerint általában a nyersen is megehető, jóizü és legtöbbször husos v. leves termés. Gyümölcse ilyen értelemben csak a virágzóknak van, a kriptogramok szaporodó szerve egészen másnemü (l. Spóra).

k szemzése lépésről-lépésre kezdőknek
Nemrég bemutattuk Juhász Béla csodagyümölcsösét, ahol 57 n közel 300 fajta terem. A sikeres hobbikertész beavat minket az általa alkalmazott alvószemzés technikájába.

Aki a gyümölcsfa alakítás évében, ha nem is teljes alapossággal, nyomon követi; a különböző gyümölcsfajok, hogyan reagálnak az általa alkalmazott metszésre, a termőre metszésnél, már rendelkezik annyi tapasztalattal, ...

A lepotyogott ök gyűjtésével évek óta próbálkozunk, de ritkán jön össze annyi, hogy valami jóféle pálinkának kifőzessük.
vissza a címoldalra
Lapfigyelő ...

Gyümölcsös sövények és szigetek
Egészséges dőzsölés a kertben
A kerti nassolás a gyerekeknek különösen nagy élményt nyújt. A nap érlelte málna nemcsak egészséges; szedése elválaszthatatlanul hozzátartozik a gyerekkorhoz.

ös
Zamatos fügefajták termesztése
A füge sok trópusi területen kulcsfontosságú növényfaj. alapvető táplálékforrás sok állat és az ember számára is.

Gyümölcsös ápolása
Gyümölcsösben - Március
A lombhullató fák és cserjék ültetésére általában az őszi időpontot tartjuk a kedvezőbbnek. Ez alól a szabály alól kivételt képez a diófa ültetése.

fa kiválasztása
Talán azt gondoljuk, hogy ami szívünk és ajkaink vágya ben, azt, ha megvesszük fában, már el is rendeztük a kérdést. Sajnos ez nem így van. Bizonyos fajokra rájár a rúd mostanában.

Gyümölcs jellemzői: nagy, alakja megnyúlt gömb, zöldesfehér
Köszméte jellemzői: erős növekedés, lisztharmat toleráns fajta!
Érési ideje: június vége-július eleje
Porzói: öntermékeny ...

e középnagy (200-250 gramm), ritkán nagy. Alakja típusától függően változó. Általában szabálytalan alma vagy zömök körte alakú, teljes felületén bordázott, középen a legszélesebb. A erősen molyhos, zsíros tapintású.

Gyümölcsszüretelő (3110)
A kényelmes gyümölcsszedéshez
A sövénynyírás egyszerű és hatékony módja.

A levekről
Ha a boltok polcain végignézzük a választékot, árban és minőségben is nagyon sokféle termékkel találkozunk.

Déli gyümölcsök a kertben, amelyekről nem is gondolnánk, hogy megélnek
Van sok érdekes déligyümölcs, amelyet a kert meleg részére telepítve termeszthetünk, és olyanokról is szólunk, amelyek a télikertben vészelik át a hideget.

Kertünk ei
Ámbár a kertbarátok váltig állítják: a kert minden évszakban felüdíti az embert, talán soha olyan áthatóan, mint nyáron, amikor a zöld pázsit és a dús lombok feledtetik velünk a kánikulát, ...

Eltűnt gyümölcsösök nyomában
Az év emberének választották Kovács Gyula pórszombati erdészt Zalában. Hagyományőrző munkássága abban nyilvánul meg, hogy a táj eldugott részein megmaradt régi gyümölcsfajtákat menti meg.

fa permetező gépek és üzemeltetésük
ültetvényekben a védekezések sikere nagymértékben függ az alkalmazott permetező gépek műszaki jellemzőitől és üzemeltetésük színvonalától.

Gyümölcs-, zöldség kozmetikumok
Nagyon fontos, hogy a téli napokon bőrünket még fokozottabban védjük a környezeti ártalmak valamint a zord és hideg időjárás ellen.

bornak nevezzük a különböző ök, virágok, termések levének erjesztéssel készült mérsékelt fokú alkoholos italokat.

Gyümölcsök
A dió (Juglans regia L.)
A dió(Juglans regia L.), egy meleg és mérsékelt égövi növény. Magassága a 30 métert is eléri, erőteljes növekledésű gyümölcsfaj.

A érés természetesen nem csak az otthoni szüretet jelentheti, hanem azt is, hogy ebben az időszakban a piacokon friss, hazai öket találhatunk, érdemes bevásárolni belőlük, hisz a egészséges, finom, ...

A gyümölcskat már rögtön ültetés után érdemes metszeni, de nem mindegy hogyan és mikor metsszük gyümölcsinkat. Cikkünk bemutatja a metszés alapjait.

Télálló déli ök...
Számtalan palettája létezik a télálló deli öknek, de egyik legkülönlegesebb talán a télálló banán.
Hazai időjárási viszonyok között egy banánfaj létezik, ami biztonságosan áttelel: a Musa basjoo.

Konyhakert - gyümölcsös
Egy régi kínai közmondás szerint, aki egy órára boldog szeretne lenni, az lakomázzon be finom ételekből, aki egynapi boldogságban akar részesülni, az a mondás szerint házasodjon meg, ...

1. Szüretkor kíméljük a t (a diófát nem kell megverni, az almafáról csak a öt válasszuk le, de ne törjük le a jövő évi termést adó rügyeket)!
2. Idejében szüreteljünk; az éretlen savanyú, íztelen, a túlérett könnyen romlik.

Gyümölcs
Éghajlatunk alatt ősszel a legjobb gyümölcst telepíteni, és általában erre a munkára októberben van a legkedvezőbb időjárás.

Lásd még: Lásd még: Virág, Termés, Kertész, Talaj, Zöldség

Kertészkedés  Gyöktörzs  Gyümölcsfa

 
RSS Mobile