Kezdőlap (Bromélia)

 Kertészkedés 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Bromélia

Kertészkedés  Brokkoli  Buga

Bromélia a lakás ékessége
Már a XVI. században is ismerték az ananászt, így került a trópusi Amerikából a Bromélia-féleségek sokasága Európába. Eleinte főleg a királyi kertészetek ékessége volt, de mára már az összes kertészet polcain, asztalain láthatjuk ezeket a fantasztikus virágzókat.


bromélia
Trópusi eredetű virágos dísznövény.
Olaus Bromel svéd botanikusról, akinek a tiszteletére elnevezték.

Szakállbromélia - Lenyűgöző fán lakó növény a trópusokról
Részletek Kategória: Szobanövények
A szakállbromélia bemutatása ...

A Magyar Orchidea Társaság őszi Orchidea és Bromélia Kiállítása ennek a jelentős, de olykor már feledésbe merült nagyhírű kertészetnek szeretne emléket állítani. A háromnapos, november 16-18. között zajló tárlat a Vajdahunyadvárban, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban várja az érdeklődőket.

A broméliaféléket nagy levelei és színes virágai miatt elsősorban fiatalos, lányokra hangolt fürdőbe ajánlom.

A ~ tölcséres levélszerkezete, amelyet hogy összegyűjti a csapadékot, remek élőhelyet biztosít több élőlény számára, csaknem 250 állatfajt találtak az ilyen ciszternákban.

Persze ~ ide, vagy oda, melegebb nem lesz, és a nap sem süt többet, de egy forró égövi, színes, díszes növény feldobhatja a decemberi szürkeséget, és akár ennyi is elég lehet, hogy javítsuk kedélyállapotunkat.

Orchidea és ~ kiállítás
Immár ötvenedik kiállítását és vásárát rendezi meg a harmincéves Magyar Orchidea Társaság (MOT) október 20 - 23. között a Városligetben, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

Az ananász legértékesebb tulajdonsága a benne található ~ enzim, amely a fehérje emésztésében nyújt segítséget. A test többi részére is hat az ananász, nemcsak az emésztő szervekre. Közvetett úton az egész testre hat.

Valódi mini, például számos ~féleség, mint a változatos levélcsillag vagy rejtekvirág, illetve a Cryptanthusok közül is több rokonuk, illetve a szakállbroméliák, vagyis Tillandsi-ák csoportjába tartozó növények.

~
Az egyszikűek osztályába tartozó ~félék (Bromeliaceae) népes családjának tagja.
Budai hegység ...

Óriási fákon ezernyi különböző színű és formájú orchidea, ~, páfrány és kúszónövény, melyek sokfélesége és fajgazdagsága szinte az irracionalitás határát súrolja.

A legalább 160 fajt számláló ~ félék családjába (Bromeliaceae), guzmán-~félék (Guzmania) rendjébe tartozó guzmán-broméliák többsége fényes, sötétzöld levelű, és mutatós virágzata miatt közkedvelt szobanövény. Többségük epifita növény.

Nálunk 1976-ban alakult meg a Magyar Agrártudományi Egyesület orchidea munkacsoportja, amely később Orchidea-~ Társasággá szélesedett. Ezen a téren maradandó tevékenységet fejtett ki Sulyok Mária ,elnök, Dr. Bakay Árpádné, a Dísznövény Szakosztály titkára, Dr.

-ig tartó Orchidea és ~ kiállításon és vásáron, amely a Magyar Orchidea Társaság szervezésében került megrendezésre. Már a helyszín megválasztása is jelezte az esemény színvonalát. Budapesten a Városligeti-tó melletti Vajda Hunyad vár adott otthont a számos fajt bemutató kiállításnak.

Vannak viszont növények, amelyek nem szeretik az átültetést ~, Guzmánia,
Vrieseák, Ha jól érzik magukat, esetleg a több évig lévő talajban ne ültessük át őket. A tápanyag utánpótlást lassan bomló műtrágyával pótoljuk, vagy folyékony tápoldattal. ...

Készítsen gyümölcskosarat
Ha szeretné elősegíteni, hogy a cserepes ~ levélrózsája közül kihajtson a szép kis virág, csomagolja a növényt egy nagy nejlonzacskóba egy érett banán vagy három-négy alma mellé. A gyümölcsökből szállingózó etilén serkenti a virágzást.

A Magyar Orchidea Társaság 2014. november 14-16. között rendezi meg a hagyományos őszi Orchidea- és ~ kiállítást és vásárt a budapesti Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, a Vajdahunyadvárban. A szervezők 5×2 páros belépőjegyet ajánlottak.
Készítsük fel kertünket a télre! ...

Ha itt a tavasz, akkor itt az orchidea kiállítás ideje is. Mint minden évben, idén is várja látogatóit a tavaszi Orchidea és ~ Kiállítás a Magyar Orchidea Társaság rendezésében 2013. április 26-28. között a Vajdahunyadvárban.
Nyereményjáték páros belépőkért ...

A klinikai beépítések miatt a mostani területe már csak 1/3-a az eredetinek. 7000 növényfajával, híres pálmaházával, új trópusi üvegházával gazdag kaktusz-, ~- és orchidea-gyűjteményével, valamint a pálmák és a trópusi kontyvirágfélék változatosságával emelkedik ki a botanikus kertek sorából.

tartás még az azt kifejezetten kedvelő szobapalka, a csavarpálma, a rákvirág és társaik esetében is csak akkor kedvező, ha a helyiség léghőmérséklete nem hűl le időnként sem 14-16 C fok alá, mert különben túlhűlésük miatt gyökereik pusztulásnak indulnak. A víztartó levéltölcsért fejlesztő ~ ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Virág, Kertész, Ültetés, Dísznövény, Kertészet?

◄ Brokkoli   Buga ►
 
RSS Mobile