Kezdőlap (Bromélia)

 Kertészkedés 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Kertészkedés » Bromélia


 

Bromélia

Kertészkedés  Brokkoli  Buga

Bromélia a lakás ékessége
Már a XVI. században is ismerték az ananászt, így került a trópusi Amerikából a Bromélia-féleségek sokasága Európába.Trópusi eredetű virágos dísznövény.
Olaus Bromel svéd botanikusról, akinek a tiszteletére elnevezték.

A Magyar Orchidea Társaság őszi Orchidea és Bromélia Kiállítása ennek a jelentős, de olykor már feledésbe merült nagyhírű kertészetnek szeretne emléket állítani. A háromnapos, november 16-18.

A tavaszi kert csodáját előlegezi meg a Magyar Orchidea Társaság tavaszi Orchidea- és Kiállítása, melyet ezúttal is a Gardenexpóval karöltve szervez meg a Papp László Budapest Sportarénában.

Persze bromélia ide, vagy oda, melegebb nem lesz, és a nap sem süt többet, de egy forró égövi, színes, díszes növény feldobhatja a decemberi szürkeséget, és akár ennyi is elég lehet, hogy javítsuk kedélyállapotunkat.

Orchidea és kiállítás
Immár ötvenedik kiállítását és vásárát rendezi meg a harmincéves Magyar Orchidea Társaság (MOT) október 20 - 23. között a Városligetben, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

Az ananász legértékesebb tulajdonsága a benne található bromélia enzim, amely a fehérje emésztésében nyújt segítséget. A test többi részére is hat az ananász, nemcsak az emésztő szervekre. Közvetett úton az egész testre hat.

Valódi mini, például számos féleség, mint a változatos levélcsillag vagy rejtekvirág, illetve a Cryptanthusok közül is több rokonuk, illetve a szakállbroméliák, vagyis Tillandsi-ák csoportjába tartozó növények.

Bromélia
Az egyszikűek osztályába tartozó broméliafélék (Bromeliaceae) népes családjának tagja.
Budai hegység ...

Óriási fákon ezernyi különböző színű és formájú orchidea, , páfrány és kúszónövény, melyek sokfélesége és fajgazdagsága szinte az irracionalitás határát súrolja.

A legalább 160 fajt számláló Bromélia félék családjába (Bromeliaceae), guzmán-broméliafélék (Guzmania) rendjébe tartozó guzmán-broméliák többsége fényes, sötétzöld levelű, és mutatós virágzata miatt közkedvelt szobanövény. Többségük epifita növény.

A pikkelyvirág egy különleges féle. Felismerhető barnásvörös, fényes, keresztsávos leveleiről, és virágzáskor az élénkvörös fellevelű virágszárairól, melyek közül sárga, tölcsér alakú virágok nőnek ki.

-ig tartó Orchidea és bromélia kiállításon és vásáron, amely a Magyar Orchidea Társaság szervezésében került megrendezésre. Már a helyszín megválasztása is jelezte az esemény színvonalát.

Ha szeretné elősegíteni, hogy a cserepes levélrózsája közül kihajtson a szép kis virág, csomagolja a növényt egy nagy nejlonzacskóba egy érett banán vagy három-négy alma mellé. A gyümölcsökből szállingózó etilén serkenti a virágzást.

Kriptantus a florárium növénye Apró kicsi mégis mutatós broméliafajta (cryptanthus bivittatus) amely floráriumba ültetve csoportosan a legszebb. A...
Tavaszi kert
Medvehagyma
Kerti növények ...

Ha itt a tavasz, akkor itt az orchidea kiállítás ideje is. Mint minden évben, idén is várja látogatóit a tavaszi Orchidea és Kiállítás a Magyar Orchidea Társaság rendezésében 2013. április 26-28. között a Vajdahunyadvárban.

Vannak viszont növények, amelyek nem szeretik az átültetést Bromélia, Guzmánia, ...

Játsszon velünk, válaszoljon helyesen három kérdésre, így megnyerheti az 5 db páros belépőjegy egyikét a 2013-as Orchidea és kiállításra!
Bővebben...
Switch mode views: ...

7000 növényfajával, híres pálmaházával, új trópusi üvegházával gazdag kaktusz-, bromélia- és orchidea-gyűjteményével, valamint a pálmák és a trópusi kontyvirágfélék változatosságával emelkedik ki a botanikus kertek sorából.

Horoszkóp 2011. június 23-tól - 29-ig
A hortenzia gondozása és ültetése
A zamioculcas gondozása
Orchidea ápolása otthon
Ballagási csokor ötletek
A Hibiszkusz növény gondozása
a lakásban ...

a csavarpálma, a rákvirág és társaik esetében is csak akkor kedvező, ha a helyiség léghőmérséklete nem hűl le időnként sem 14-16 C fok alá, mert különben túlhűlésük miatt gyökereik pusztulásnak indulnak. A víztartó levéltölcsért fejlesztő bromélia ...

Lásd még: Lásd még: Virág, Kertész, Ültetés, Dísznövény, Kertészet

Kertészkedés  Brokkoli  Buga

 
RSS Mobile