Kezdőlap (Bromélia)

 Kertészkedés 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Bromélia

Kertészkedés  Brokkoli  Buga

Bromélia a lakás ékessége
Már a XVI. században is ismerték az ananászt, így került a trópusi Amerikából a Bromélia-féleségek sokasága Európába. Eleinte főleg a királyi kertészetek ékessége volt, de mára már az összes kertészet polcain, asztalain láthatjuk ezeket a fantasztikus virágzókat.


bromélia
Trópusi eredetű virágos dísznövény.
Olaus Bromel svéd botanikusról, akinek a tiszteletére elnevezték.

A Magyar Orchidea Társaság őszi Orchidea és Bromélia Kiállítása ennek a jelentős, de olykor már feledésbe merült nagyhírű kertészetnek szeretne emléket állítani. A háromnapos, november 16-18. között zajló tárlat a Vajdahunyadvárban, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban várja az érdeklődőket.

A tavaszi kert csodáját előlegezi meg a Magyar Orchidea Társaság tavaszi Orchidea- és Bromélia Kiállítása, melyet ezúttal is a Gardenexpóval karöltve szervez meg a Papp László Budapest Sportarénában.

Persze bromélia ide, vagy oda, melegebb nem lesz, és a nap sem süt többet, de egy forró égövi, színes, díszes növény feldobhatja a decemberi szürkeséget, és akár ennyi is elég lehet, hogy javítsuk kedélyállapotunkat.

Orchidea és bromélia kiállítás
Immár ötvenedik kiállítását és vásárát rendezi meg a harmincéves Magyar Orchidea Társaság (MOT) október 20 - 23. között a Városligetben, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

Az ananász legértékesebb tulajdonsága a benne található bromélia enzim, amely a fehérje emésztésében nyújt segítséget. A test többi részére is hat az ananász, nemcsak az emésztő szervekre. Közvetett úton az egész testre hat.

Valódi mini, például számos broméliaféleség, mint a változatos levélcsillag vagy rejtekvirág, illetve a Cryptanthusok közül is több rokonuk, illetve a szakállbroméliák, vagyis Tillandsi-ák csoportjába tartozó növények.

Bromélia
Az egyszikűek osztályába tartozó broméliafélék (Bromeliaceae) népes családjának tagja.
Budai hegység ...

Óriási fákon ezernyi különböző színű és formájú orchidea, bromélia, páfrány és kúszónövény, melyek sokfélesége és fajgazdagsága szinte az irracionalitás határát súrolja.

A legalább 160 fajt számláló Bromélia félék családjába (Bromeliaceae), guzmán-broméliafélék (Guzmania) rendjébe tartozó guzmán-broméliák többsége fényes, sötétzöld levelű, és mutatós virágzata miatt közkedvelt szobanövény. Többségük epifita növény.

Kriptantus a florárium növénye Apró kicsi mégis mutatós broméliafajta (cryptanthus bivittatus) amely floráriumba ültetve csoportosan a legszebb. A...
Segítség túlszáraz a levegő! Önnek is sárgulnak a növényei, mert túl száraz a levegő otthonában? Íme, 5 tipp, amellyel párásabbá teheti otthona...

-ig tartó Orchidea és bromélia kiállításon és vásáron, amely a Magyar Orchidea Társaság szervezésében került megrendezésre. Már a helyszín megválasztása is jelezte az esemény színvonalát. Budapesten a Városligeti-tó melletti Vajda Hunyad vár adott otthont a számos fajt bemutató kiállításnak.

Vannak viszont növények, amelyek nem szeretik az átültetést Bromélia, Guzmánia,
Vrieseák, Ha jól érzik magukat, esetleg a több évig lévő talajban ne ültessük át őket. A tápanyag utánpótlást lassan bomló műtrágyával pótoljuk, vagy folyékony tápoldattal. ...

Készítsen gyümölcskosarat
Ha szeretné elősegíteni, hogy a cserepes bromélia levélrózsája közül kihajtson a szép kis virág, csomagolja a növényt egy nagy nejlonzacskóba egy érett banán vagy három-négy alma mellé. A gyümölcsökből szállingózó etilén serkenti a virágzást.

A Magyar Orchidea Társaság 2014. november 14-16. között rendezi meg a hagyományos őszi Orchidea- és Bromélia kiállítást és vásárt a budapesti Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, a Vajdahunyadvárban. A szervezők 5×2 páros belépőjegyet ajánlottak.
Készítsük fel kertünket a télre! ...

Ha itt a tavasz, akkor itt az orchidea kiállítás ideje is. Mint minden évben, idén is várja látogatóit a tavaszi Orchidea és Bromélia Kiállítás a Magyar Orchidea Társaság rendezésében 2013. április 26-28. között a Vajdahunyadvárban.
Nyereményjáték páros belépőkért ...

Játsszon velünk, válaszoljon helyesen három kérdésre, így megnyerheti az 5 db páros belépőjegy egyikét a 2013-as Orchidea és Bromélia kiállításra!
Bővebben...
Switch mode views: ...

A klinikai beépítések miatt a mostani területe már csak 1/3-a az eredetinek. 7000 növényfajával, híres pálmaházával, új trópusi üvegházával gazdag kaktusz-, bromélia- és orchidea-gyűjteményével, valamint a pálmák és a trópusi kontyvirágfélék változatosságával emelkedik ki a botanikus kertek sorából.

tartás még az azt kifejezetten kedvelő szobapalka, a csavarpálma, a rákvirág és társaik esetében is csak akkor kedvező, ha a helyiség léghőmérséklete nem hűl le időnként sem 14-16 C fok alá, mert különben túlhűlésük miatt gyökereik pusztulásnak indulnak. A víztartó levéltölcsért fejlesztő bromélia ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Virág, Kertész, Ültetés, Dísznövény, Kertészet?

◄ Brokkoli   Buga ►
 
RSS Mobile