Kezdőlap (Balkon)

 Kertészkedés 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Kertészkedés » Balkon


 

Balkon

Kertészkedés  Baktériumos rothadás  Bambusz

Balkonok bája
Tweet
Nagyjából kétféle embert ismerünk: akinek van kertje, s akinek nincs. Ezek közt átmenetet képez a balkonos: ő egyszerűbb a kertinél, de fényűzőbb annál, aki csak lakása szobanövényeivel törődhet.


Balkondivat, a tűzpirostól a vérvörösig
A piros az a szín, amelyről a legtöbb embernek egyértelműen az érzelmi vonatkozású, szenvedélyes kapcsolat jut az eszébe.

A balkonláda-beültetések különleges helyzetüknek köszönhetően rendszerint kevésbé vannak kitéve a hidegeknek, mint a szabadföldi ágyások növényei.

balkon
Erkély.
Nemzetközi szó az olasz balcone nyomán, amely a longobárd balko (gerenda) szó nagyító képzős alakja, s eredetileg gerendamennyezetet jelentett. A magyarba a francia balcon a német Balkonon keresztül került be.

Balkonládák
Balkonláda esetében mindenképpen két tényezőt kell súlyozottan figyelembe venni: csak hasonló fény-és vízigényű növényeket ültessünk össze. A balkonláda alján legyenek lyukak, ezeken keresztül távozik el a felesleges víz.

Szép Balkonok
Muskátlik, petúniák, begóniák, törpedáliák, verbénák és még számtalan más virág ékesítheti az ablakokat, teraszokat. Mégis sok a csupasz ablak, sok a satnya balkonláda.
tovább olvas
2005.06.06 ...

Indul a balkon-növények szezonja
Május közepétől már talaj menti fagyokra sem kell számítani, így a fagyérzékeny egynyári növények szezonja is beindul, és benépesülhetnek a balkonládák.

Balkonládába célszerű inkább bimbós palántát ültetni, mint magot vetni, mert utóbbi esetben csak későn kapunk virágzó egyedet. A körömvirág, a bársonyvirág, a sarkantyúka, a törpe dáliák azonban alkalmasak magvetéssel történő szaporításra is.

Cserepes és balkonládás növények kényelmes tápanyag-utánpótlása
Cserepes és balkonládás növények kényelmes tápanyag-utánpótlása ...

Legyünk profi balkonkertészek!...
Aki erkélyén ültetésre szánja el magát, annak tudnia kell,hogy sokféle szempont szerint válogathat.Ki kell választania egy egész sereg zöldség, ...

A lakás részévé varázsolhatjuk a teraszt és a balkont
Írta: Borbás Ági
A lakóházak többségéhez - ha kert nem is, de - egy kisebb erkély vagy terasz általában tartozik. Ennek kihasználása csak a gazda kreativitásán múlik. ...

Virágoztassunk muskátlit balkonládában
A muskátli egész éves ápolását és teleltetését mutatjuk be. Nem véletlenül ültetik, hiszen egész évben képes virágot hozni és meglepően sok egyéb haszna is van! ...

Balkontál hortenziával
Ezt az összeállítást elsősorban árnyékos teraszokra, balkonokra ajánljuk, mert a benne található növények mindegyike vagy szereti vagy jól tolerálja az árnyékot.

Balkonparadicsom
Az utóbbi években egyre nagyobb a sikere a balkonparadicsomnak, amely nem csak az erkélyen, de akár a konyhaablakban is nevelhető, szintén cserépben, vagy balkonládában.

Balkonveteményesek, konyhakertek, zárt zöldségesek, gyümölcsösök
Több kategóriában lehetett nevezni: erkélyen, balkonon kialakított mini konyhakerttel (50 négyzetméterig, legalább háromféle növénnyel), ...

Balkonnövények: A tavasszal ültetett balkon, egynyári növények lassan elveszítik díszítő értéküket. Szept. végén, Okt. elején helyükre már árvácskát, dísz füveket vagy más egyéb növényt ajánlott ültetni.
November: ...

A balkonláda bemutatóról most csak két képet teszek közzé, részletesebben majd tavasszal.

VÁLASZOK ...

Balkonunkat vagy teraszunkat hagymás virágok intenzív színeivel változtathatjuk suhogó, selymes tavaszi álommá.

Balkonrészlet, kovácsoltvas, kopott festett spaletta és terméskő.....ja és a futónövények kósza , rakoncátlan indái.
A perovszkia (sudárzsálya) és gaura sűrű tömegben van mindenfelé.

A balkonon nevelt növényeknek mások a körülményei, mint a kertben, talajban termeszett növényeknek. Itt nincs állandó nedvesség utánpótlás a talaj hajszálcsövecskéin keresztül.

A balkonládákban, cserepekben nevelt növények remekül fel tudják dobni a komor városi épületek egyhangúságát, így némi fantázia segítségével elérhetjük, hogy virágoskert híján is egy oázis közepén érezzük magunkat.

Pillangós ládika ...

Ha a balkonládát az ablakunk alá tesszük, akkor élvezhetjük még egy pozitív hatását. A növénynek van egy jellegzetes illata, amit a szúnyogok nem szeretnek, így ha nem is teljesen, de a szúnyoghad egy részét kizárhatjuk a lakásunkból.

Ágyás- és balkonnövények neveléséhez
Cserepes neveléshez, faiskolai termesztéshez
Magvetés, szaporítás
Natúr tőzeg ...

Speciális balkonnövény föld, mindenféle cserepes és balkonnövény részére
Compo bio virágföld
Compo sana bio virágföld 20 l ...

A dézsás, balkonládás növényeket a melegebb napokon öntözzük meg
Ügyeljünk szobanövényeink párologtatására
Szaporítás ...

Téli dísz a balkonon
Díszítés
Díszítő ötletek
Tél
Más
A havasi törpefenyő lassan nő, ezért alkalmas balkonládák beültetéséreA rövid szürke nappalok és a hosszú hideg éjszakák a téli napokon szinte mindannyiunk számára lehangoló és szomorú.

Ültethetjük balkonládákba is, ablakpárkányról lefuttatva vagy egy terasz kerítéséről. A szép levélszíne miatt nagyon jól áll neki egy barna edény vagy láda, mint pl.: az alábbi képen.
Rendeljen palántát és termeljen batátát stílusosan cserépben.

- Szoba- és balkonnövényeknél , valamint zöldségnövényeknél hígítsuk fel a KOMPOSZT-TEÁT oly módon, hogy 0,5 dl-t töltsünk bele 1 liter vízbe és így öntözzük növényeinket.

A dézsában, balkonládában tartott dísznövények igen sokrétűen felhasználhatók, és az évszakok változásával rugalmasan alakítható át velük a kert, terasz, balkon.

A régi műanyag balkonládák helyett használjunk faládákat, amelyek sokkal természetesebb hatást keltenek.
Virágtartók növénylépcsők.

Kiültetni lehet balkonládába, növénytartókba, kőedényekbe, de a legtöbb lehetőséget a virágágyások adják.
Ültethetjük az azonos fényigényű növényfajokat akár vegyesen is, végtelen a lehetőségek száma.

Gyors beültetés: balkonládák víztárolóval
Főként a dolgozó hobbikertészeknél okoz gondot, hogy hőségben nem tudják napközben megöntözni a balkonvirágokat. Számukra nagy segítség a víztárolóval ellátott virágláda.
Egykettőre beültetve ...

A balkonládákban lévő árvácskákat a hónap utolsó harmadában cseréljük ki nyáron nyíló virágokra.
Napos helyekre mindenekelőtt muskátli és petúnia ültethető. A két növény a tápanyagban gazdag, nem túl laza komposzttal dúsított földet kedveli.

Lásd még: Lásd még: Virág, Kertész, Talaj, Ültetés, Zöldség

Kertészkedés  Baktériumos rothadás  Bambusz

 
RSS Mobile