Kezdőlap (Szakmai önéletrajz)

 Karrier 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Szakmai önéletrajz

Karrier  Szakmai kompetenciák  Szakmai pályafutás

Szakmai önéletrajz létrehozása
Egy jól megírt önéletrajz belépőként szolgálhat a megcélzott munkahelyre. Mindjárt a felvételi folyamat legelején maga az önéletrajz minősége dönthet az interjúra való meghívásról.
Mit nyer azzal, ha létrehozza önéletrajzát a Workania.hu oldalon?


A szakmai önéletrajz
Rovat: Hasznos
Az önéletrajzírás, a szakmai önéletrajz, a motivációs levél ...

Az interneten böngészve garmadával találunk önéletrajz mintákat, önéletrajz sablonokat, hagyományos önéletrajzot, kronologikus önéletrajzot, szakmai önéletrajzot, amerikai típusú önéletrajzot és még sorolhatnám, hiszen a sor végeláthatatlan.

Ha kínkeservesen megírtad a szakmai önéletrajzodat, alkottál egy klassz motivációs levelet, ne hidd, hogy vége a megpróbáltatásaidnak most jön csak a java. válogatott "kínzásokkal" fognak próba alá vetni, hogy megtudják, te vagy-e a megfelelő jelölt a munkakörre.

Napjainkban jól megszerkesztett, számítógépen (másfeles, vagy kettes sortávolsággal, tizenkettes betűmérettel) írt szakmai önéletrajzokat várnak a pályázóktól. Kézzel csak akkor írj önéletrajzot, ha kifejezetten erre kérnek az álláshirdetésben.

Ennek alapján döntik el, hogy a behívják-e egy személyes beszélgetésre és alkalmasnak találják-e őt a szóban forgó pozíció betöltésére. Ezért nagyon fontos, hogy a ~ megfeleljen a piaci elvárásoknak, s tartalmazzon minden információt, ...

dolgoznál, majd vesd össze a kiválasztott munkakörök összhangban állnak-e adottságaiddal. Fontos, hogy a célállás betöltéséhez szükséges felkészültséged, ismereteid, tapasztalataid bizonyítható érvekkel tudd majd alátámasztani. Ehhez nyújt segítséget, ha mindezt írásban, egy ~ban ...

Egy biztos: ilyen nehéz időszakban célravezető a meglévő munkahelyek megbecsülése, a maximális teljesítmény nyújtása; és sajnos a ~ok megírása, meglétük esetén a tartalmuk felfrissítése is, de akár a barátoknál, rokonoknál való jól irányzott érdeklődés sem haszontalan.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Önéletrajz, Interjú, Álláskeresés, Siker, Felmondás?

◄ Szakmai kompetenciák   Szakmai pályafutás ►
 
RSS Mobile