Kezdőlap (Munkaköri leírás)

 Karrier 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Munkaköri leírás

Karrier  Munkakörelemzés  Munkakörülmény

Munkaköri leírás
Tartalma: munkakör neve, osztály, közvetlen felettes, kötelezettségek, munkaköri feladatok, munkakör célja, felelősség, kihívások, igényelt végzettség és gyakorlat, elvárások, kiegészítő információk.
Munkáltatói igazolás a munkaviszony megszünéséről ...


A munkaköri leírásban vagy a személyi profilban foglaltaknak általában 100%-ig egyetlen jelölt sem felel meg. Ezért érdemes még az interjú előtt átgondolni, hogy hol vannak a ,,rések" és kitalálni, hogy milyen példákkal lehet meggyőzni az interjúztató szakembereket az alkalmasságunkról.

Tanulmányozza a munkaköri leírást, gondolja át, milyen emberre is lehet szüksége a munkaadónak, és vesse ezt össze saját ismereteivel és képességeivel.

A HR-es feladata az adott tevékenységi terület, a csoport, osztály -vezetők és beosztottak- segítségével előkészíteni a munkaköri leírást valamint bérstratégiát, teljesítmény-értékelési, -ösztönzési módszert kidolgozni.

A munkaköri leírás alapján elkészítik az álláshirdetést, fogadják a pályázatokat, egyeztetnek a jelentkezőkkel, több körön keresztül interjúztatnak, tesztelnek (IQ-, személyiségi teszt stb.), hogy a legmegfelelőbbet irányíthassák a céghez.

A vállalatok számára a tanácsadó cégek a ~ alapján elkészítik az álláshirdetést, fogadják a pályázatokat, egyeztetnek a jelentkezőkkel, több körön keresztül interjúztatnak, tesztelnek (IQ-, személyiségi teszt stb.), azért, hogy a legmegfelelőbbet irányíthassák a céghez.

vállalati célok, stratégia alkotás
válságmegelőzés, válságmenedzsment
szervezetfejlesztési folyamatok
teljesítménynövelés
fiatal vezetők felkészítése
~ok, munkatársak választása ...

Legjellemzőbb feladatai lehetnek a javadalmazási rendszer kidolgozása (pl. fizetések és egyéb juttatási csomagok), a különböző munkakörök megtervezése (pl. ~ok), a munkatársak képzésének szervezése, és természetesen a sokak által jól ismert toborzás - kiválasztás koordinálása.

Ha bejutsz az interjúra, előbb a ~t nézd át, tisztázd a munkaidőt, és csak utána érintsd a fizetést.

Igen, tudom, be lehet bizonyítani adott esetekben, hiszen lesznek itt is tények (~ - már ha van, tanúk, jegyzőkönyvek.). De biztosan a nyakába vesz egy 2-3 évre is elhúzódó pert, vitatkozást, stresszt, bizonytalanságot és főleg költségeket egy anyuka? Sajnos nem valószínű.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Interjú, Karrier, Siker, Tudás, Képesség?

◄ Munkakörelemzés   Munkakörülmény ►
 
RSS Mobile