Kezdőlap (Munkabér)

 Karrier 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Munkabér

Karrier  Munkaadó  Munkaerő-kölcsönzés

A munkabér összege a végzettség, az iparág, és a diplomát kiállító intézmény alapján változik. Tíz pályakezdő közül hatan a vonzó fizetést tartják a legfontosabb szempontnak a munkahely megválasztásakor. A mai világban azért - valljuk be - szerencsés, aki válogathat.


Munkabér
A munkavállalónak munkaviszonya alapján a munkáltatótól munkabér jár, melyről a munkáltató és munkavállaló a munkaszerződésben egyezik meg. Munkabérnek minősül minden, a munkavállaló részére a munkaviszonya alapján közvetlenül vagy közvetve nyújtott pénzbeli és természetbeni juttatás.

A munkabér kiegészítő elemei

A munkavállaló munkabére több elemből áll(hat) össze. A munkabér lényegét az alapbér képezi, amely lehet időbér vagy teljesítménybér, illetve ezek kombinációja.

- A munkabér egyéb elemeiről
- A bérfizetés napjáról
- A rendes szabadság mértékének számítási módjáról és kiadási rendjéről ...

Eszerint munkabérnek minősül az alapbér (a munkaszerződésben meghatározott személyi alapbér) illetve törzsbér (ide tartozik a munkában töltött idő hosszától függően fizetett munkabér vagy a munkáltató által előre meghatározott teljesítménykövetelmény alapján megállapított munkabér is), ...

(2) A munkavállaló ~ének és személyiségének védelmét biztosító jogairól előre nem mondhat le, sem előzetesen olyan megállapodást nem köthet, amely e jogokat az ő hátrányára csorbítja.

az, amit kifizethet, azaz 6 hónapnyi szabadság, tehát durván kalkulálva az életkorod szerinti szabadságnapokat elosztod kettővel, és annyi munkanapnak megfelelő bér (ha tehát fél évnyi szabadságot nézünk egy 37 éves anyukánál, akkor 26 nap éves szabi fele 13 nap, tehát kb két és fél heti ~) ...

Mivel az utazási idő nem munkaidő, ebből következik, hogy erre az időszakra ~ fizetési kötelezettsége sincs a munkáltatónak. Bár a régi Mt.

Ezen tájékoztatás ki kell hogy terjedjen az irányadó munkarendre, a ~ egyéb elemeire (pl. étkezési hozzájárulás, cafetéria juttatások stb.), a bérfizetés napjára, a munkába lépés napjára, a rendes szabadság mértékének számítási módjára és kiadásának, ...

A munkaadó a kedvezményt legfeljebb a kötelező minimálbér kétszeresének megfelelő járulékalap erejéig érvényesítheti. Ha a munkavállaló ~e a kötelező legkisebb ~ kétszeresét meghaladja, az azt meghaladó összeg tekintetében az általános járulékfizetési szabályokat kell alkalmazni.

Ha a támogatás mértéke a pályakezdő részére járó ~nél alacsonyabb, illetve a foglalkoztatás nem teljes munkaidőben történik, akkor felső határként az előbbiekben meghatározott összeg arányos részét veszik figyelembe.

Tartalmazza a felek adatait + a három kötelező elemet:
- Munkakör;
- ~;
- Munkavégzés helye;
- Plusz két - három pont, nyomtatvány kiadótól függően, ami lehet munkaviszony időtartama, próbaidő vagy egyéb kikötések, hivatkozások a Munka Törvénykönyvére.

A biztosíték kizárólag a munkaviszonyból származó kártérítési igény kielégítésére használható fel, és a ~ből való levonás szabályai megfelelően irányadók.
Kapcsolódó cikkek közötti keresés
Legfrissebb állások ...

Egy téves kiválasztás ezen kívül komoly költségeket róhat cégünkre. A hirdetések, az interjúzás közvetlen költségei, a fejvadász díja, a betanítás költsége, a kifizetett ~, a kiesett teljesítmény mind veszendőbe mennek. De hogyan lehet megnövelni az interjú sikerességének esélyét?

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Fizetés, Munkaviszony, Álláskereső, Munkaügy, Munkaadó?

◄ Munkaadó   Munkaerő-kölcsönzés ►
 
RSS Mobile