Kezdőlap (Munkabér)

 Karrier 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Munkabér

Karrier  Munkaadó  Munkaerő-kölcsönzés

A munkabér összege a végzettség, az iparág, és a diplomát kiállító intézmény alapján változik. Tíz pályakezdő közül hatan a vonzó fizetést tartják a legfontosabb szempontnak a munkahely megválasztásakor.


Munkabér
A munkavállalónak munkaviszonya alapján a munkáltatótól munkabér jár, melyről a munkáltató és munkavállaló a munkaszerződésben egyezik meg.

A munkabér kiegészítő elemei

A munkavállaló munkabére több elemből áll(hat) össze. A munkabér lényegét az alapbér képezi, amely lehet időbér vagy teljesítménybér, illetve ezek kombinációja.

- A munkabér egyéb elemeiről
- A bérfizetés napjáról
- A rendes szabadság mértékének számítási módjáról és kiadási rendjéről ...

Eszerint munkabérnek minősül az alapbér (a munkaszerződésben meghatározott személyi alapbér) illetve törzsbér (ide tartozik a munkában töltött idő hosszától függően fizetett munkabér vagy a munkáltató által előre meghatározott teljesítménykövetelmény ...

(2) A munkavállaló munkabérének és személyiségének védelmét biztosító jogairól előre nem mondhat le, sem előzetesen olyan megállapodást nem köthet, amely e jogokat az ő hátrányára csorbítja.

tehát durván kalkulálva az életkorod szerinti szabadságnapokat elosztod kettővel, és annyi munkanapnak megfelelő bér (ha tehát fél évnyi szabadságot nézünk egy 37 éves anyukánál, akkor 26 nap éves szabi fele 13 nap, tehát kb két és fél heti munkabér) ...

Mivel az utazási idő nem munkaidő, ebből következik, hogy erre az időszakra munkabér fizetési kötelezettsége sincs a munkáltatónak. Bár a régi Mt.

Ezen tájékoztatás ki kell hogy terjedjen az irányadó munkarendre, a munkabér egyéb elemeire (pl. étkezési hozzájárulás, cafetéria juttatások stb.), a bérfizetés napjára, a munkába lépés napjára, ...

A munkaadó a kedvezményt legfeljebb a kötelező minimálbér kétszeresének megfelelő járulékalap erejéig érvényesítheti. Ha a munkavállaló munkabére a kötelező legkisebb munkabér kétszeresét meghaladja, ...

Ha a támogatás mértéke a pályakezdő részére járó munkabérnél alacsonyabb, illetve a foglalkoztatás nem teljes munkaidőben történik, akkor felső határként az előbbiekben meghatározott összeg arányos részét veszik figyelembe.

- Munkakör;
- Munkabér;
- Munkavégzés helye;
- Plusz két - három pont, nyomtatvány kiadótól függően, ami lehet munkaviszony időtartama, próbaidő vagy egyéb kikötések, hivatkozások a Munka Törvénykönyvére.

A biztosíték kizárólag a munkaviszonyból származó kártérítési igény kielégítésére használható fel, és a munkabérből való levonás szabályai megfelelően irányadók.
Kapcsolódó cikkek közötti keresés
Legfrissebb állások ...

A hirdetések, az interjúzás közvetlen költségei, a fejvadász díja, a betanítás költsége, a kifizetett munkabér, a kiesett teljesítmény mind veszendőbe mennek. De hogyan lehet megnövelni az interjú sikerességének esélyét?

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Fizetés, Munkaadó, Munkaviszony, Állásajánlat, Álláskereső?

◄ Munkaadó   Munkaerő-kölcsönzés ►
 
RSS Mobile