Kezdőlap (Munkaadó)

 Karrier 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Munkaadó

Karrier  Munka törvénykönyve  Munkabér

A Facebook arra szólította fel a munkaadókat, hogy a kiírt álláspályázatok jelentkezőiről ne a közösségi oldalon keresztül próbáljanak meg minél több részletet megtudni.


Munkaadóknak
Álláshirdetés feladása Online álláshirdetés-feladás és pályázókezelés Önéletrajz-keresés Még ma megtalálhatja leendő kollégája önéletrajzát Csomagajánlatok Álláshirdetés-feladás + önéletrajz-keresés Monster Médiamegoldások Érje el célcsoportját célzott hirdetésekkel ...

A munkaadók, illetve a személyzeti tanácsadó cégek, fejvadászok gyakran teszik fel a kérdést az állásinterjún a fiatal pályakezdőnek, hogy vajon miért éppen azt a céget választja első munkahelyének.

Munkaadók
Segítség az álláskereséshez
Minden kategória Timeline Álláskeresés Önéletrajz Motivációs levél Karriertervezés Pozíció szótár Teszt ...

A munkaadók sohasem titkolták, hogy előnyben részesítik a hosszabb múlttal rendelkező felsőoktatási intézményben végzett hallgatókat a kiválasztásnál.

A ~k, és az álláskeresők mellett a munkaerőpiacnak van egy harmadik szereplője, a személyzeti tanácsadó cég, aki a két másik szereplő között közvetít, mindkét oldal számára nyújt szolgáltatásokat, és segíti a két fél egymásra találását.

A ~, vagy megbízottja többlépcsős módszerrel szűri ki az alkalmatlan jelentkezőket. Első lépésként megvizsgálja a jeletkező levelét, s eldönti, hogy annak stílusa alapján a munkavállaló alkalmas lehet-e a közös munkavégzésre.

A ~t megillető járulékkedvezmények
A járulékkedvezmény azt a munkáltatót illeti meg, aki a Start kártyával rendelkező személyt foglalkoztatja. A munkáltató a 2010.

A ~i márka motorja a public relations
Megbízható alkalmazott kerestetik
TÉNYEK, TRENDEK, VÉLEMÉNYEK - Központosítsunk vagy ne központosítsunk?

A ~nak jelen esetben a álláskeresési járadék megállapításához kiállított igazolólapon átlagkeresetként 159.104,-Ft-ot kell szerepeltetnie. [4/1997. (I.28) MüM rendelet a munkanélküli járadék megállapításához szükséges igazolólapról, 1992. évi XXII. Tv a Munka Törvénykönyvéről; 1991. évi IV.

A ~ - kivételes esetben - rendkívüli munkaidőben történő munkavégzésre is kötelezhet. Rendkívüli munkaidő alatt a túlórát, a munkaszüneti, vagy pihenőnapon történő munkavégzést értjük. A túlmunka ellenértéke: a díjazás (50-100% pótlék) vagy szabadidő lehet.
Vissza a tetejére
Sok Sikert! ...

Hírek ~knak Munkavállalóknak Oktatás Munka világa Pályázati információk E-BER E-FEOR
Segíthetek?
Aktuális álláskínálat ...

Hagyd a ~ra azt, hogy rákérdezzen a fizetési igényedre! Ha viszont úgy érzed, már túl sok interjún voltál, és még mindig nem esett szó a fizetésről, tudd meg, mikor lehet a témáról szót ejteni. Ha kérdeznek, nyugodtan mondd meg, mennyit kérsz! ...

A legtöbb ~ a kronológikus formát részesíti előnyben. Ez a típus viszont jobb, mint a funkcionális.
Kombinált CV példa:
Horváth Tivadar (33)
Tüske u. 15/6,
8200 Veszprém ...

Napjainkban a ~k sokszor tesznek fel olyan kérdéseket, amelyekkel azt akarják felmérni, miként birkózna meg bizonyos helyzetekkel a jelölt, és hogyan viselkedne.

A költséget a ~ állja
Díjazás az utazási időre nem jár - kiküldetés esetén sem -, a munkáltató köteles megtéríteni a munkavállaló felmerülő költségeit- áll a törvényben. (Az Mt.

Az elbocsátás sem a ~nak, sem a munkavállalónak nem kellemes. Ez tény. Akad olyan ~, aki a HR-esre bízza a kellemetlen feladatot, mások megtisztelik azzal alkalmazottaikat, hogy személyesen közlik: a továbbiakban nem tartanak igényt munkájukra.

A ~ meg akarja ismerni a jelöltet, a jelölt pedig a munkáltatót és leendő főnökét.

2012 január 8-i nappal munkára jelentkeztem felszámolás alatt álló ~mnál, 22 hónap otthon töltött idő után. ( 2010 február 24.-én szültem meg iker gyermekeimet). Megkaptam a felmondásom, amiben leírják, hogy 50 nap felmondási időmet töltöm március 28.-ig.

Fontos, hogy levelünk jó benyomást tegyen a ~ra: hangvételünk legyen kedves, őszinte és pozitív.
A motivációs levél szókincse legyen választékos, stílusa pedig gördülékeny.
A helyesírás nagyon fontos! ...

Pszichológiai szerződés alatt a ~ és a munkavállaló közötti hallgatólagos megállapodást értjük, amely a kölcsönös jogokat és kötelezettségeket tartalmazza. A fogalom arra utal, hogy egyénnek és szervezetnek egyaránt elvárásai vannak egymással szemben.

Bizonyított, hogy ha az álláskereső vonzó külsejű, a leendő ~ hajlamosabb pozitívabban gondolkodni róla (intelligens, megbízható). A jól ápoltság elsődleges! Emellett kerülendő a feltűnő frizura. Tiszta, ápolt hajviselet! A smink legyen egyszerű.

Az önéletrajz mellett a motivációs levél lehet meghatározó abban, hogy a leendő ~ milyen képet alkot rólunk.

Az állásinterjúkon az első benyomás sokat számít. De ezeket az első benyomásokat a ~k még azelőtt begyűjtik, mielőtt a jelöltekkel beszélgetni kezdenének. Az interjúra való várakozás percei ugyanis jó lehetőséget adnak a megfigyelésre.
Nem szabad megfeledkezni a köszönőlevélről ...

foglalkoztatási válsághelyzetek kezelésére nyújtható támogatás 200 fő foglalkztatotti létszám fölötti, átmeneti likviditási gondokkal küzdő ~k támogatására
Follow-up
utókövetés (pl. személyzeti tanácsadásban az elhelyezés után következő jelölt-tanácsadó viszony, folyamatos kapcsolattartás) ...

Az elmúlt másfél évtizedben az egyetemeken és főiskolákon a hallgatói létszám felduzzadt, a munkaerőpiacon komoly versenyhelyzet alakult ki a fiatalok közt. A diákok első szűrését már nem az oktatási intézmények, hanem a ~k végzik.

Ha a munkáltató rákérdez a bérigényre, mi a jó stratégia? Inkább biztosra menjünk, és az elvárásunk minimumát jelöljük meg, vagy érdemes magasabb összeget mondani, hiszen várhatóan úgyis "alkuszik" majd belőle a ~? ...

A másik a munkaerőpiac logikáját veszi át, szerinte az élethosszig tartó tanulás a ~val szembeni lojalitás mutatójaként fogható fel. Ennek eredményeként egyre inkább terjed a koncepciónak azon értelmezése, amely élesen elválasztja egymástól az általános és a szakmai továbbképzést.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Önéletrajz, Karrier, Siker, Interjú, Fizetés?

◄ Munka törvénykönyve   Munkabér ►
 
RSS Mobile