Kezdőlap (Másodállás)

 Karrier 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Másodállás

Karrier  Lelkesedés  Megfelelés

Másodállásban jár-e béren kívüli juttatás?
Válasz:
Ha másodállása munkaviszony, ugyanazon béren kívüli juttatások járnak, mint a cég főállású alkalmazottainak.


Ezzel szemben három alkalmazott közül egy legalább egyszer egy héten munkát visz haza, s a teljes munkaidőben foglalkoztatottak 13%-ának van másodállása. Ezt tovább tetézi a hosszú ingázási, utazási idő.

Általában fel kell tüntetni at esetleges másodállás(oka)t és mellékfoglalkozás(oka)t vagy a munkavégzésre vonatkozó egyéb jogviszony(oka)t. Ha van ilyen típusú elkötelezettségünk, meg kell adni, hogy megfelelő állásajánlat esetén hajlandóak lennénk-e ezeket feladni.

Fizetés
Egy alkalmazásban álló teniszedző 1000-1500 forintos órabérrel dolgozik. Elsősorban tőle függ, hogy mennyi terhet vállal. Az, aki másodállásban, kizárólag délutánonként tart órákat, körülbelül havi 100000 forintot keres. (Főállásban ez lényegesen több is lehet.) ...

Ha biztosan rossz a helyzet, akkor inkább maradj odahaza, és próbálj meg másodállást találni, GYES mellett heti 30 órában dolgozhatsz egy másik cégnél, bár tudom, nem olyan könnyű részmunkaidős állást keresni. Ha "megy a szekér", és jó üzleti híreket hallasz, akkor döntsd el, hogy kockáztatsz-e.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Fizetés, Karrier, Interjú, Munkaadó, Önéletrajz?

◄ Lelkesedés   Megfelelés ►
 
RSS Mobile