Kezdőlap (Kommunikációs készség)

 Karrier 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Kommunikációs készség

Karrier  Kommunikáció  Kompetencia

Kommunikációs készségek
A kommunikációs készségek nemcsak a munkahelyen elért sikerek egyik alapfeltétele, de jó munkahelyi kapcsolatoké is.


'Jó kommunikációs készség, csapatjátékos, jó problémamegoldó képesség - ezek azok a tipikus tulajdonságok, amelyeket a legtöbb álláskereső állít magáról' - tudtuk meg Szekeres Katalintól, a munkaerő-közvetítéssel foglalkozó Manpower marketingmenedzserétől.

kiemelkedő kommunikációs készség
Az interim menedzsernek a projekt első napjától kezdve - rendkívül gyorsan átlátva a cég működését, a belső folyamatokat és rendszereket - a korábbi munkái, projektjei során szerzett tapasztalatait és szakmai tudása legjavát alkalmazva, másokat maga mellé állítva, ...

agilis, kreatív, intelligens, jó megjelenésű, dekoratív, önálló, jó kommunikációs készségű stb), mivel ezek sokszor sztereotípiák, melyeket nem a valódi elvárásoknak megfelelően helyeznek el a hirdetésben.

Még iskolás korában egyik tanára kiszúrta, hogy kitűnő a kommunikációs készsége, és gyönyörűen beszél. Az ő javaslatára kezdett el rádiózni És miből lesz jó műsor? Azt mondja, sok múlik a vendégen. "Csak azt hívjuk meg, aki valóban érdekel bennünket.

Balogh Emese szerint a hagyományosan "női értékeknek" tartott kompromisszum- és jó ~ versenyelőnyt jelenthet a vállalkozói szférában, azonban azt is hangsúlyozza, hogy a kiváló szakmai tudást semmi sem helyettesítheti: "Először mindenképpen szakemberek segítségét kell kérni.

Az utóbbi pár évtized alatt a gazdasági életben és a munkavállalás során is alapkövetelményekké váltak azok a tulajdonságok, amelyek régebben tipikusan női jellemvonásoknak ítéltettek: ide tartozik a kiváló ~, a fejlett empátia és intuíció.

Magabiztosságot, jó ~et, frappáns válaszokat várnak tőle. Itt egy pillanat alatt elpárolog a kiváló tanuló, az ötös témazárók és az érettségire vagy a vizsgákra bemagolt könyvek sora. Lehengerlőnek kellene lenni.

Pl.: jó szervezői készség, jó ~, tanulékonység, empátia..stb
Hobbi, érdeklődési kör
hobbi, érdeklődési kör ...

A hirdetést látva azonnal tudtam, hogy ennek semmi köze a valódi HR-es szakmához, csak egy kamu szöveg volt, amivel valamely MLM-es, vagy biztosítós szeretett volna újabb "munkatársakat" toborozni magának. Középfokú végzettséget és jó ~et jelöltek meg elvárásként.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Készség, Kommunikáció, Karrier, Fizetés, Önéletrajz?

◄ Kommunikáció   Kompetencia ►
 
RSS Mobile