Kezdőlap (Kísérőlevél)

 Karrier 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Kísérőlevél

Karrier  Kiscsoportos interjú  Kitartás

Kísérőlevél
Mi fán terem a kísérőlevél? Mikor kell, s mikor nem? Mi legyen benne és mi ne? Lerántjuk a leplet a motivációs levél után a másik, nagy galibát okozó dologról.


Példa kísérőlevél
Fi! Ha konkrét állásajánlatra ír kísérőlevelet, megkérjük Önt, hogy SEMMI ESETRE SE készítsen erről a példáról másolatot - mert az nem mutat jó képet Önről, ha szóról szóra ugyanúgy kezdődik és végződik a kísérőlevele, mint másoké! ...

Önéletrajz és kísérőlevél
Letölthető önéletrajz-minta + 5 tipp
Milyen egy jó cv? A hosszú cikkek helyett íme az öt legfontosabb szempont.

A kísérőlevél egyfajta kapcsolatteremtés, hogy ne a nyers, száraz és személytelen önéletrajzzal találkozzanak először. A kísérőlevél tulajdonképpen arra szolgál, hogy kiemelje még egyszer azokat a pozitív tulajdonságokat, amelyeket az önéletrajz már tartalmaz.

Kísérőlevél
Mindig az adott pozícióhoz igazodó önéletrajzot adjunk be, de ez nem azt jelenti, hogy valótlant állítsunk csak azt, hogy a pályázónak minden megpályázott állásra más tulajdonságait, képességét kell kihangsúlyoznia. Ez kiegészíti, árnyalja az önéletrajzban rólunk kialakított képet.

A ~lel kapcsolatos formai követelmények:
legyen rövid, jól tagolt, szellős - maximum 1 oldalas
logikus felépítésű
konkrétumokat tartalmazzon dinamikus előadásmódban ...

A ~, motivációs levél
Először is el kell dönteni, hogy írunk-e vagy sem. Amennyiben nem kérik, nem kötelező, de ajánlatos. A ~lel több személyes ízt adhatunk önéletrajzunknak. Sokat számít az, hogy tudjuk mit, és mennyit kell leírnunk.

A ~ megírása hasznos lehet, ha a munkavállaló szeretne bemutatkozni a leendő munkaadójának.

A motivációs levél vagy ~
A motivációs vagy kísérő levél megírása szinte nehezebb feladat, mint egy jó önéletrajz összeállítása. Ennek a magyarázata egyszerű, hiszen a motivációs levélnek nincsenek az önéletrajzéhoz hasonlóan elfogadott formai és tartalmi szabályai.

- A pályázati anyag (~, önéletrajz, bizonyítványmásolatok) eljuttatása a lehető legmegfelelőbb személy számára (munkaügyi vezető, személyzeti osztály)
- Érdeklődés a pályázati anyag 'célba jutásáról'.

A tökéletesen kialakított önéletrajz, a hibátlan ~ és a kemény interjún adott briliáns...
Karrier
A női főnök többet tévedhet?

Mivel nem egy konkrét pozícióra nyújtod be az önéletrajzodat, a ~ben mindenképp emelj ki egy vagy több területet, ahol a leghatékonyabban tudnál tevékenykedni. Fontos, hogy tudd meg a kiválasztással foglalkozó személy nevét, és neki címezd a levelet.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Önéletrajz, Siker, Interjú, Motiváció, Motivációs levél?

◄ Kiscsoportos interjú   Kitartás ►
 
RSS Mobile