Kezdőlap (Iskolai végzettség)

 Karrier 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Iskolai végzettség

Karrier  Interneten keresztül  Jó benyomás

2. Iskolai végzettség
kezdje a legutolsóval (egyetem, főiskola, középiskola)
a tanulmányok kezdete és befejezése, az oktatási intézmény neve és székhelye, szakosítás, valamint a végzettség típusa (államvizsga, érettségi bizonyítvány, diploma...) ...


Iskolai végzettségbeli elvárás, egy adott munkakörre.
Egy tipikus bukás példája: ...

Ennek ellenpontjaként a munkaerő piacon mégis számos cég az elvárt iskolai végzettség, a tanulási hajlandóság, a rugalmas alkalmazkodás vélt vagy valós hiánya miatt nem szívesen alkalmaz 40-50 éves kor felett dolgozókat.

Gondoljunk csak bele: már általános iskolai végzettséggel is rengetegen dolgoznak, szakközép- vagy szakmunkás iskolai végzettséggel is, s ez utóbbi kettő iskolatípusnak az (is) lenne a célja, hogy felkészítsék a tanulókat a szakmára, nem?

A munkáltató a munkavállalót a munkaköri feladatokról, a munkakör betöltéséhez szükséges iskolai végzettségről - kivéve, ha ezt jogszabály határozza meg - a 76. § (7)-(8) bekezdésében foglalt rend szerint tájékoztatja.

Tanulmányok: legmagasabb iskolai végzettség: a kezdés és a befejezés (várható) dátuma, az iskola és a szak pontos neve.

Mert a legfrissebb iskolai végzettséged/munkahelyi tapasztalatod befolyásolja leginkább a mostani szaktudásodat, tehát ezt kell első helyre kiemelni.

Az iskolai végzettség mellett leírhatják a szakdolgozat témáját, a megpályázott pozícióhoz kötődő, az egyetemen, főiskolán tanult tantárgyakat is megemlíthetik.

Ebből a legfontosabb három az iskolai végzettség, a szakképzettség, és a munkafeltételek. "A magas iskolai végzettség jelzi, hogy az egyén képes tanulni, tehát vélhetőleg termelékeny, illetve jó képességekkel rendelkezik.

Legalább általános iskolai végzettség
Előnyt jelentő képességek:
Együttműködési készség, empátia, feszültségtűrés, önálló munkavégzés, szociális érzékenység. A Magyar Vöröskeresztnél például a képzés időtartama 42 óra elmélet + szakmai gyakorlat.

A második harmad az iskolai végzettséget, nyelvtudást tartalmazza. Végül az utolsó harmad az eddigi munkahelyeket, gyakorlati tapasztalatokat írja le.

Ez a felelősség az intézményes (formális) iskolai végzettséget adó esély 'megismétlésére' irányul mind a közoktatásban és a szakképzésben, mind a felsőoktatás területén.

Az úgynevezett 'amerikai típusú' önéletrajz fordított időrendben készül, vagyis az olvasó első információként mindig a legfrissebb munkahelyedet, iskolai végzettségedet látja, és az időben visszafelé haladva követi nyomon pályádat.

hu munkatársai kutatásukban azt vizsgálták, milyen jövedelmekre számíthatnak a munkaerőpiacon a különböző szintű iskolai végzettséggel rendelkező álláskeresők. Az eredmények alapján egyértelmű, hogy megéri tanulni.

Ezután sorolja fel iskolai végzettségeit és a szakmai képzéseket, amelyekben részt vett. Ha már sok éve dolgozik, elég, ha a tanulmányaival csak említés szintjén foglalkozik.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Siker, Önéletrajz, Karrier, Pályázó, Pályakezdő?

◄ Interneten keresztül   Jó benyomás ►
 
RSS Mobile